tomertsin
מושעה
- מעורבות
- 2,203
- נקודות
- 113
..."you don’t need to buy a new system"
קישור לאתר: http://www.digitalmusicnews.com/2016/03/15/high-definition-vinyl-will-soon-become-a-reality/
תומר
יתכן שזה ישפר, אבל זה לא נראה כמו משהו בסגנון "HD"
עמיר
לדעתי, HD זה High Definition, מושג בשימוש מקובל של תוספת רזולוציה, אם במסכים ואם בדיסקים, ואנשים מדברים על full HD לעומת HD-ready או, חס ושלום, non-HD.עמיר, מה זה לדעתך HD? והאם המושג עצמו הוא מה שחשוב?
אנלוג פשוט נשמע טוב יותר. זה לא אומר שדיגיטל לא טוב. זה פשוט אומר שאנלוג זה יותר טוב.
כל אנלוג טוב עדיף על דיגיטל טוב.
שיהיה ברינקמן, נוטינגהם, פרוג'קט, אורקל, קליר אודיו או קוזמה.
.
לדעתי, HD זה High Definition, מושג בשימוש מקובל של תוספת רזולוציה, אם במסכים ואם בדיסקים, ואנשים מדברים על full HD לעומת HD-ready או, חס ושלום, non-HD.
ל-HDCD עם מפענח מתאים יש רזולוציה של כ-20 ביט, כלומר זה פורמאט אחר, עם תוספת רזולוציה, ותאימות אחורנית (backward compatibility) שמאפשרת לנגן אותו גם על נגן CD רגיל, ללא מפענח, בהפסד זניח באיכות.
אז זו מילה שמהווה buzz תקשורתי עם משמעות-משתמעת של תוספת לדיוק ולרזולוציה.
כאן תפסו טרמפ על זה, בלי שהם מבטיחים high(er) resolution, ואני לא מתלהב מהרעיון, שגובל בהטעייה.
זה לא רחוק מזה שהצליחו לשכנע אנשים ש-XRCD (שזה eXtended Resolution Compact Disc) הוא "פורמאט" חדש, כמו HDCD ו-SACD. אז הוא לא -- זה רק שיפור בטכניקות המאסטרינג והייצור -- ממש Red-Book CD -- דיסק בפורמאט ה"רגיל" לחלוטין של 16/44.1 -- לכל דבר ועניין.
לפעמים XRCD/XRCD2/XRCD24 נשמע טוב יותר מה-CD הרגיל המקביל, אבל זה לא בגלל שהוא 20 או 24 ביט. זה 16 ביט רגיל. אותו פורמאט.
אז, לפחות לפי האינפורמצייה המועטת, וכנראה החלקית, הבנתי היא שזה buzz כמו XRCD.
אם בכל זאת זה גם ישמע טוב יותר, בלי תוספת רזולוציה, אשרינו.
עמיר
נו, באמתואם השם לא היה HD - זה לא היה מפריע לך?
פרט לשם, אתה לא חושב ששיפור בנושא זה דבר מבורך?
ראשית, אני ממש לא רוצה לקרוא לך חמור ואני גם לא חושב כך. זו הייתה דוגמה להתעקשות על זה שזה רק השם ולא המשמעות.היום HD זה באופנה ולכן הרבה משתמשים בזה כדי לקדם את המוצר שלהם - אבל לדעתי צריך לראות מעבר לתווית
ואם אתה רוצה לקרוא לי חמור - זה אמור הרבה על השפה שלך יותר מאשר עלי
דרך אגב HD, עבר זמנו גם בוידאו שיש כבר 4K שזהפי 4 יותר מ HD וגם באודיו אני חושב שהעתיד יהיה שייך ל MQA