פורמט תקליטי ויניל מגיע HD?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
record.jpg

..."you don’t need to buy a new system"​

קישור לאתר: http://www.digitalmusicnews.com/2016/03/15/high-definition-vinyl-will-soon-become-a-reality/

תומר

תמונות מצורפות

• record.jpg
    record.jpg
    KB 79.2 · צפיות: 551

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
נראה כמו סתם הטעייה שיווקית -- אין כאן שום HD -- אין שום תוספת לרזולוצייה או משהו כזה.

סך הכל מדובר בשיפור תהליכי הייצור -- הוזלה שלו והקטנת זיהום הסביבה, ושימוש בלייזר במקום חריטה מיכאנית. חשוב מאוד לצרכן הסופי ולשיפור הסאונד... :(

הם מדברים על תיקון טעויות "radial/tangential" -- לא שאני יודע למה הם מתכוונים, אבל אם מדובר בהבדל בין החריטה שנעשית ב-linear tracking בניגוד לכך שרוב הזרועות בנוייות על ציר, אז אי אפשר באמת לפצות על זה אם לא ידוע אורך הזרוע, וייש כמה אורכים שונים בשוק. אולי אפשר לכוון לאורך הנפוץ, אבל אז זה לא יהייה מדוייק עבור זרועות באורך אחר.

הם מדברים על טכניקות לשיפור הרווחים בין ה-grooves (איך מתרגמים? תעלות? חריצים?) -- מה שכבר Dyna-Groove של RCA טיפלו בו בתחילת שנות ה-60, ומאז השתפרו הטכנולוגיות של זה.

יש לציין שהתמונה של מכונת חריטה שהם נותנים שם היא של מכונה משנות ה-30, Neumann AM131 lathe, שמראים גם בוויקיפדיה על נושא ה-Direct Metal Mastering.

אז עושים לזה שיווק כאילו זה HD חדיש ופורץ דרך לעומת ציוד non-HD נחות, כמו במסכים...

הרבה רעש וצילצולים. האם/כמה מעבר לזה? לא יודע.

עמיר

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
צריך לשמוע ולהשוות.

יכול להיות שהטכניקה החדשה אכן תחשוף איכויות טובות יותר בצליל. יכול להיות שיהיה באותה רמה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
יתכן שזה ישפר, אבל זה לא נראה כמו משהו בסגנון "HD" :)

עמיר

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
מה יש "לגורו" מייקל פרימר לומר בנושא?

תומר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
ראשית, בכלל לא מדובר כאן על "HD" ויניל. זו רק הטפה עד כמה אנלוג עדיף על דיגיטל וכמה לא איכפת לו שהוא לא יודע להסביר למה. לא ברור למה זה הובא לכאן על תקן דעתו של פרמר בנושא.

סתם ברברת על כמה הוא צדק, אחרים טעו, וככה זה כבר 30 שנה והוא הראשון שהבחין בזה ושם שלט על המכונית שלו וכאלה, כמה שהוא נפלא הגורו.

ומה שהוא מקשקש כאן על דיגיטל זה ממש מביך.

צדקן נפוח עם אג'נדה.
איחס! :(

עמיר

נערך לאחרונה ב:

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
בית ספר לשרלטנות

תלמידים יש לו בכל העולם ואפילו כאן:(

חרפה - הוא והעיתון שלו:נגד:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מה לעשות שלמרות השטויות שהוא מדבר הוא צודק לחלוטין.
אנלוג פשוט נשמע טוב יותר. זה לא אומר שדיגיטל לא טוב. זה פשוט אומר שאנלוג זה יותר טוב.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר, מה זה לדעתך HD? והאם המושג עצמו הוא מה שחשוב?
לדעתי, HD זה High Definition, מושג בשימוש מקובל של תוספת רזולוציה, אם במסכים ואם בדיסקים, ואנשים מדברים על full HD לעומת HD-ready או, חס ושלום, non-HD.

ל-HDCD עם מפענח מתאים יש רזולוציה של כ-20 ביט, כלומר זה פורמאט אחר, עם תוספת רזולוציה, ותאימות אחורנית (backward compatibility) שמאפשרת לנגן אותו גם על נגן CD רגיל, ללא מפענח, בהפסד זניח באיכות.

אז זו מילה שמהווה buzz תקשורתי עם משמעות-משתמעת של תוספת לדיוק ולרזולוציה.

כאן תפסו טרמפ על זה, בלי שהם מבטיחים high(er) resolution, ואני לא מתלהב מהרעיון, שגובל בהטעייה.

זה לא רחוק מזה שהצליחו לשכנע אנשים ש-XRCD (שזה eXtended Resolution Compact Disc) הוא "פורמאט" חדש, כמו HDCD ו-SACD. אז הוא לא -- זה רק שיפור בטכניקות המאסטרינג והייצור -- ממש Red-Book CD -- דיסק בפורמאט ה"רגיל" לחלוטין של 16/44.1 -- לכל דבר ועניין.

לפעמים XRCD/XRCD2/XRCD24 נשמע טוב יותר מה-CD הרגיל המקביל, אבל זה לא בגלל שהוא 20 או 24 ביט. זה 16 ביט רגיל. אותו פורמאט.

אז, לפחות לפי האינפורמצייה המועטת, וכנראה החלקית, הבנתי היא שזה buzz כמו XRCD.

אם בכל זאת זה גם ישמע טוב יותר, בלי תוספת רזולוציה, אשרינו.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
אנלוג פשוט נשמע טוב יותר. זה לא אומר שדיגיטל לא טוב. זה פשוט אומר שאנלוג זה יותר טוב.

קצת מזכיר את ההוא עם naim audio , יכול להיות שזה אתה במקרה?:מבולבל:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לא דומה.
כל אנלוג טוב עדיף על דיגיטל טוב.
שיהיה ברינקמן, נוטינגהם, פרוג'קט, אורקל, קליר אודיו או קוזמה.

חובבי הניים חובבים רק את הניים ולא את הרכיבים בטופולוגיה הטרנזיסטורית.

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
כל אנלוג טוב עדיף על דיגיטל טוב.
שיהיה ברינקמן, נוטינגהם, פרוג'קט, אורקל, קליר אודיו או קוזמה.

.

גם גורו אדיו עלול לטעות ולהטעות לפעמים בפרט שפוסטים כאלה אמורים
להיות מבוא לאיזושהי עצרת התעוררות והתחזקות (עבור הפטיפוניסטים)
וזעקה גדולה שתקרע שערי שמיים לאמר: אנו טובים יותר
אחרת עוד עלולים לחשוב שמדובר במתחזה או סתם מאחז עיניים (ואוזניים)
סטייל אורן זריף או אפילו נמוך יותר רח"ל

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לדעתי, HD זה High Definition, מושג בשימוש מקובל של תוספת רזולוציה, אם במסכים ואם בדיסקים, ואנשים מדברים על full HD לעומת HD-ready או, חס ושלום, non-HD.

ל-HDCD עם מפענח מתאים יש רזולוציה של כ-20 ביט, כלומר זה פורמאט אחר, עם תוספת רזולוציה, ותאימות אחורנית (backward compatibility) שמאפשרת לנגן אותו גם על נגן CD רגיל, ללא מפענח, בהפסד זניח באיכות.

אז זו מילה שמהווה buzz תקשורתי עם משמעות-משתמעת של תוספת לדיוק ולרזולוציה.

כאן תפסו טרמפ על זה, בלי שהם מבטיחים high(er) resolution, ואני לא מתלהב מהרעיון, שגובל בהטעייה.

זה לא רחוק מזה שהצליחו לשכנע אנשים ש-XRCD (שזה eXtended Resolution Compact Disc) הוא "פורמאט" חדש, כמו HDCD ו-SACD. אז הוא לא -- זה רק שיפור בטכניקות המאסטרינג והייצור -- ממש Red-Book CD -- דיסק בפורמאט ה"רגיל" לחלוטין של 16/44.1 -- לכל דבר ועניין.

לפעמים XRCD/XRCD2/XRCD24 נשמע טוב יותר מה-CD הרגיל המקביל, אבל זה לא בגלל שהוא 20 או 24 ביט. זה 16 ביט רגיל. אותו פורמאט.

אז, לפחות לפי האינפורמצייה המועטת, וכנראה החלקית, הבנתי היא שזה buzz כמו XRCD.

אם בכל זאת זה גם ישמע טוב יותר, בלי תוספת רזולוציה, אשרינו.

עמיר

בקיצור מה שמפריע לך זה רק השם

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ואם השם לא היה HD - זה לא היה מפריע לך?
פרט לשם, אתה לא חושב ששיפור בנושא זה דבר מבורך?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
ואם השם לא היה HD - זה לא היה מפריע לך?
פרט לשם, אתה לא חושב ששיפור בנושא זה דבר מבורך?
נו, באמת :(

אם נניח ש-A הייה מכנה את B "חמור", ו-B והייה מתעצבן, A הייה יכול באותה מידה להתעקש עם B שזה רק השם שמפריע ל-B, ובעצם הכוונה בכלל לבטא הערצה לאורך...

אז שוב, לא, זה לא השם שמפריע, אלא ההטעייה הצרכנית, התנהלות הפוכה מ"אמת בפירסום".

וסביר שהשינוי עצמו מבורך, ולו רק מבחינת עלויות ייצור והקטנת זיהום הסביבה.

לא מובן מאליו שייהייה שינוי לטובה בסאונד, לטעמם של רוב המאזינים, אבל אם יהייה, זה מבורך בריבוע.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
היום HD זה באופנה ולכן הרבה משתמשים בזה כדי לקדם את המוצר שלהם - אבל לדעתי צריך לראות מעבר לתווית
ואם אתה רוצה לקרוא לי חמור - זה אמור הרבה על השפה שלך יותר מאשר עלי
דרך אגב HD, עבר זמנו גם בוידאו שיש כבר 4K שזהפי 4 יותר מ HD וגם באודיו אני חושב שהעתיד יהיה שייך ל MQA

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
חברה,

אני מכיר אותו הוא מאוד נחמד ומבין מאוד בפטפונים.
"מה שהוא שכח על פטיפונים אתם עוד לא הספקתם ללמוד".

תומר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
היום HD זה באופנה ולכן הרבה משתמשים בזה כדי לקדם את המוצר שלהם - אבל לדעתי צריך לראות מעבר לתווית
ואם אתה רוצה לקרוא לי חמור - זה אמור הרבה על השפה שלך יותר מאשר עלי
דרך אגב HD, עבר זמנו גם בוידאו שיש כבר 4K שזהפי 4 יותר מ HD וגם באודיו אני חושב שהעתיד יהיה שייך ל MQA
ראשית, אני ממש לא רוצה לקרוא לך חמור ואני גם לא חושב כך. זו הייתה דוגמה להתעקשות על זה שזה רק השם ולא המשמעות.

והתכוונתי בדיוק לזה שהמונח הזה הוא באופנה, ושתופסים עליו טרמפ גם כשזה לא קשור לעובדות.

והצבעה על כך שהשם בעייתי/מטעה, לא חוסמת ולא מפריעה לראות מעבר לתווית -- אין קשר.
זה בעצם מצב שאני מתייחס ל-X, ואתה קובל על כך ש-Y כבייכול לא קיים עבורי. זו טעות לוגית.

עמיר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור