עצה מפורום החכמים

ronengolanpt

אוהב את התחום
מעורבות
356
נקודות
63
היי מתן

תודה רבה על התשובה , אני מעריך אותה ומסכים עם רוב מה שכתבת , לאנשים שונים דעות שונות , וכנראה שכל דעה תוביל לשינוי מסוים בסאונד , אני מסכים

לגבי האקוסטיקה , מניח שמיציתי פתרונות אקוסטיים פשוטים (שטיח , וילון , מטר מהקיר) , מצד שני אני אעלה תמונה של החלל לראות ששום דבר לא מתפספס

כדי לשפר את המקור אני מבין שDAC איכותי זה לב העניין בשביל לקבל מקור איכותי , ומכיוון שאני מעוניין בחיבור ישיר להגברה , אני צריך גם יחידה של פרה , בנוסף מכיוון שאינני רוצה לחבר מחשב לDAC , אני מעוניין בפתרון STREAMING שיודע להתחבר לשירותים הזרמת מוזיקה בתשלום (TIDAL/SPOTIFYׂ) , והזרמת מוזיקה ביתית ׁבסגנון PLEX או ROON (מעדיף על DLNA פשוט) , בנוסף חשוב לי שלמכשיר תהיה גם יציאת XLR , כי כך אוכל לחבר למגבר 2 כניסות (קולנוע ביתי בRCA , וSTEREO דרך XLRׂ)

אז מדובר ב3 פונקציות שונות DACּ + STREAMER + PRE , היצע המכשירים שמציעים פתרון ALL IN ONE , בטווח מחיר של 5000 שח הוא די מוגבל , וכולל את הפיוניר N50 , ואת הפתרון של OPPO SONICA לאחד אין XLR , לשני יש מסך נחות ושניהם קיבלו ביקורות פחות אוהדות ברשת , ומאתר WHATHIFI

אם עולים בגזרת המחיר , אז יש פתרונות כמו DMS-500 של CARY AUDIO , או AURALIC ויש עוד המון חברות פרמיום כאלו , מדובר בפתרונות איכותיים אבל שעולים פי 3 לפחות וזה לא בגזרת מחיר שאני מעוניין לשלם , גם פתרון של רכישת DAC , פרה וSTREAMER בנפרד יעלה משמעותית יותר יקר , אפילו אם מדובר ביד שנייה

יש עוד פתרון מעניין שזה חברה סינית בשם GUSTARD שמייצרת מגבר בשם X20U PRO , הוא עולה כמו הקיימברידג , ויש עליו ביקרות מעולות ברשת , וגם באתר , והוא נראה באיכות מעולה ,ויש לו את הDAC החדיש ביותר של ESS , מסדרת ה9038 , אבל יש לו גם חסרונות ,יש הרבה מקרים שהוא הגיע תקול (מצריך שליחה מחדש לתיקון) , ובנוסף אין לו יכולת בSTREAMING , אז חשבתי על NVIDIA SHIELD , שמחובר אליו בUSB , שמשדר SPOTIFY/TIDAL , אבל קראתי שלאנדרויד יש איכות סאונד בעייתית דרך הUSB , והרבה מגבלות , ואני לא יודע באמת אם אוכל לעקוף את זה ..

חוץ מזה , שרוב המידע שלי הוא בעקבות חיפוש ברשת כי ההיצע שיש לחנויות הוא מאד מוגבל , ולכן קשה לי להשוות ולהתרשם

לכן "חוכמת ההמונים" שלכם היא חשובה , וכל פידבק הוא מבורך , ויספק אינפורמציה שיכולה לקרב אותי לרמת הסאונד שאני מקווה , כמובן שאשתף אותכם , בתקווה שזה מעניין או מועיל למישהו

כמה שאלות
1. יש בפורומים פידבק שDAC חדשים טובים משמעותית מDAC של לפני 3-4 שנים , כי הטכנולוגיה השתנתה משמעותית
ולכן DAC במחיר X היום , יהיה טוב כמו DAC ישן במחיר כפול ויותר ממנו , מה דעתכם , ?
2. מישהו מכיר את הGUSTARD X20U PRO , ויכול להעיד
3. מישהו ניסה STREAMING באיכות גבוהה דרך SHIELD , מה התוצאה ?
4. מישהו מכיר את הDAC WOLFSON 8740 וכמה הוא איכותי ?
5. כל פידבק אחר שעשוי להועיל

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
5. כל פידבק אחר שעשוי להועיל
:

יצרני המכשירים לא מיצרים את רכיבי ה DAC בעצמם אלא קונים אותם מן המדף מיצרנים מתמחים כמו ESS ו WOLFSON שהוזכרו פה ויש עוד כמו AKM B&O וגם טכסס אימנטרומנטס.

לסמוך או להסיק משהו על האיכות הסונית על בסיס צ'יפ ה DAC ששתול במכשיר זו טעות. הסיבה,או הסיבות,לכך היא שה DAC הקנוי שתול במערך רכיבים שאותו מתכנן היצרן וגם מתכנן ומייסם ממשק חומרתי בין הרכיבים שלו וה DAC הקנוי על מנת להעביר את האות הסוני מהמקור לעולם האנלוג --> רמקולים -->אוזניים.

מאחר ואיך בדיוק תוכנן המכשיר וגם מהו התיכנון המיטיבי זו קופסא שחורה עבורינו,כלקוחות וכמאזינים,אני מציע שלא להידבק לעניין יצרן ה DAC אלא להיטפל לאיכות הסונית קרי:לתוצאה הסופית.

מנחם.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
http://www.hifimusic.co.il/LUXMAN-DA-200-DAC-t31354.html

לך אצל ערן תגיד לו שושו שלח אותך. תבדוק בבית, לדעתי זה תפור עליך. ללא סטרימר, חבר מחשב וזהו (תתקיו שם רון טידל ומה שמתחשק לך)

(לשאלתך, הדאקים החדשים לא בהכרח טובים יותר מהישנים. גם עניין של התאמה למערכת וכו. ה 200 לא כל כך ישן. הוחלף ב 250 לא מזמן.)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור