אני,כידוע,לא עשיתי קורס בצילום אבל:אני מכיר כמה שכן.
מבלי להתייחס לקורס שצויין פה - בכללי:מציעים,בעצם,שני קורסים הראשון:בסיסי שבו מלמדים את עקרונות תפעול המצלמה והצילום וקורס מתקדם שבו מציעים צילום קצת יותר מסובך כמו צילומי לילה,ספורט וצילומי מאקרו.
כבר בקורס היסוד,מקובל לפי הידוע לי,להציע לרכוש חצובה לצילומי הערב/לילה וגם מתוך כוונה שהתלמיד יבוא על רעבונו עם האוכל ויבוא לקורס היותר מתקדם. אותו דבר נכון למגיני עדשות/פילטרים.
תנאי הסף לקורס צילום הוא מצלמה ורצוי מצלמה עם עדשה שאפשר להחליף.
בעניין החצובה והפילטר: ממה שהגיע לידעתי פה התלמידים נכנסים למלכודת של קבלת החלטות על סמך מידע חלקי.
חצובה היא לא רכישה חד פעמית ולא לפי המחיר ליחידת משקל של החצובה. חשוב חצובה קלה אבל יותר חשוב הוא שהחצובה שנקנית תוכל,בהמשך,לשאת משקל ומשקל לא קל כלל כי עם האוכל/הקורס בא התיאבון ואיתו עדשות כבדות שהחצובה לא ממש סוחבת והרכישה הופכת לבזבוז.
אותו הדבר לגבי פילטרים. בהתחלה "רק" מציעים פילטרים שיגנו על העדשה ואח"כ מציעים (ולפעמים גם מלמדים) על פילטרים ND,מסנני ספקטרום של האור,אניפרא אדום (שלא כל המצלמות תומכות בזה) ועוד. ופה השקעה איננה של כמה שקלים,פילטר טוב עולה כמו עדשה לא רעה בכלל ופילטר טוב מאוד עולה הרבה יותר מגוף מצלמה ממוצעת.
זה בסדר ללמד ולדבר על צילום מתקדם עם עדשות מתקדמות ופילטרים זה לא בסדר להפנות למקורות מידע שבהם מידע על הפילטרים השונים,החצובות השונות,מאפייני השימוש והיעדים שאליהם רוצים להגיע.
עד כאן בכללי.
לעצם העניין ולשוואל המקורי: נכון שאמרו בקורס אבל אפשר לצלם צילומי לילה למתחילים בלי חצובה,וכן:פילטר שכל תפקידו זה להגן על העדשה ולו למקרה ותדחוף אותה לאיזה שיח קוצני או לסביבה מאובקת והלכלוך/נזק יתפסו את הפילטר ולא את עין העדשה. מעבר לכך:חכה להתנסות שלך עצמה. לישום של מה שתלמד בקורס ולבחירה האישית שלך לכיצד,איפה איך ומה אתה רוצה לצלם ולפי זה תשלים את הרכישה בהתאם.
פילטר טוב,שמגן על העדשה ותו לו,עולה כמה עשרות שקלים - ולא סכום שאי אפשר להוציא בהמשך הדרך מבלי לחורר את חשבון הבנק. חצובה היא עניין קצת יותר סבוך וחצובה טובה וכזו שתאפשר השתדרגות בציוד הצילום,עולה לא מעט שקלים ופה צריך להיות צרכן נבון - כזה שיודע מה הוא באמת צריך,ולאילו שימושים וגם חושב על העתיד.
זה בסדר,ואילו אפילו רצוי,לעשת קורס צילום אבל...,אבל:עם האוכל בא התיאבון,הלחץ החברתי,ההמלצות של המדריך שנתפס כאותריטה ושאר הדברים שאנחנו,כבני אדם,מקבלים החלטות שאינן ראציונאליות ונרכשות בכסף. ואז...,ואז:פתאום מוצאים עצמנו עם מצלמה,איזה עדשה או שתיים,פילטר או שניים,תיק צילום חצובה...(לקחת אוויר) וחודש אחרי הקורס כל זה שוכב בארון ומעלה אבק.
לכן צריך להפעיל את הראציונאל ולקבוע יעדים ומטרות,כך שבסופו של יום יש את ה..:ציוד שמתאים לצרכים ואת הידע הנדרש להפעילו כדי ליצר תמונות...ולא כאלה שהטלפון החכם יכול לעשות בהנפת אגודל.
מנחם.