- מעורבות
- 4,266
- נקודות
- 113
נמר - אתה מפספס את העובדה שגם בחו"ל, אבל בעיקר בארץ , לא הכל זה היי אנד. אתה אישית הצלחת כלכלית בגיל צעיר, והעובדה שקנית ג'יפ ומצלמה וציוד אודיו ולא "או" ג'יפ "או" ציוד אודיו מדברת בעד עצמה. אתה מהר מאד תראה ששנה של ילד בגן עם מטפלות וחיתולים תעלה לך יותר מהמגבר הכי יקר שתרצה לקנות. לכן הבחירה של רבים היא בין מגבר בין 20 שעולה 2000 שקל ומשודרג בעוד 2000, לבין מגבר חדש שעולה 2000$ בחו"ל ובארץ 12,000 ש"ח ויותר. שכיר ממוצע באירופה יכול לחסוך קצת ולקנות לעצמו מערכת היי אנד ב 20-30,000 יורו. בארץ זה לפעמים היי אנד או דירה. לכן אין לזלזל בשידרוגים "צנועים" יותר. אני לא רץ להשוות בין נאיים ישן משודרג לבין פאסלאב או ASR, אבל השאלה כרגיל היא כמה נרצה ונוכל להשקיע בשביל איזו תמורה של תוספת שולית פוחתת באיכות.
זה לא קשור להצלחה כלכלית. זה קשור לאודיו.
לא משנה איזו מערכת תהיה לי, ובאיזה תקציב, צריך לקחת את הדברים בפרופורציה. אני מכיר את ה-emm ומכיר נגנים יקרים. יצא לי להאזין בבית להמון מוצרים מאוד יקרים ואני חי עם מערכת כזו. אין מה לעשות, הציוד היקר הזה לא סתם עולה יקר. הצליל של המוצרים היקרים {לא כולם אבל הרוב המוחלט} הוא פשוט טוב יותר.
לפני חודש וחצי הגיעו אלי שני חברים. לא משנה מי. הם שידרגו מגבר הספק ישן של סנסוי {שכחתי את הדגם} שהיה נחשב למשהו משהו פעם. חיברנו אותו למערכת שלי ולאחר מכן חיברנו את האודיו אנלוג מאסטרו שהיה לי. שניהם טענו שההבדלים לא גדולים והם שמו 2000 ש"ח כולל השידרוג ואני שמתי 7000 יורו.
ההבדלים היו בדיוק כמו שתיארתי בפוסט הקודם בדיאלוג שבין המשדרג למתפלא. אז מה, אם זה מנגן ולא מעוות, אם כינור נשמע כינור ולא נשמע תופים, אם מזהים שזה לואיס ארמסטרונג ולא בריטני ספירס אז זה מתחרה בציוד היקר?
הבעיה היא שאנשים משווים בלי לדעת להשוות. לא כולם מתייחסים לניואנסים, לא כולם יודעים להתייחס לבמה, אימג'ינג, מיקרו דינמיות, טרזיינטים, מהירות וקצב. אבל אם זה מנגן מספיק טוב ויש זיהוי מדויק של כלי נגינה והמוצר עולה עשירית אז הוא יותר "שווה" והנה - אכלת אותה ואתה "פרייאר" שהשקעת על ציוד יקר.
ושוב. אני מאוד בעד ציוד משומש וטוב. צחי קנה מקינטוש איכותי בבסיסו, נגן איכותי בבסיסו והכוונה לא אליו. הכוונה היא לאותם אנשים שמגיעים לאנשים עם מערכות יקרות עם גושים של מתכת בשביל "להראות לנו מאיפה משתין הדג".
זו הכוונה שלי.