עזרה דיגיטלית? חיבורים, וזה...

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,626
נקודות
113
יש לי סטרימר שמוציא DIGITAL OUT AES/EBU בלבד.
לעומתו, יש לי דאק שמקבל רק SPDIF.
יש דרך מכובדת לחבר ביניהם מבלי לעבור המרות?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,117
נקודות
113
יש לי סטרימר שמוציא DIGITAL OUT AES/EBU בלבד.
לעומתו, יש לי דאק שמקבל רק SPDIF.
יש דרך מכובדת לחבר ביניהם מבלי לעבור המרות?

מתנוש, החיבורים עובדים באימפדאנס שונה, בכול מקרה יש כבל כזה שאמור לעשות את העבודה.

RB68

חבר משקיען
מעורבות
592
נקודות
93
יו מתן,
לא רק האימפדנס שונה בינהם והוא הבעיה הקטנה יותר (לכאורה). AES/EBU עובד במתחים גבוהים יותר - 2-7v לעומת 1-1.2v בSPDIF. יש גם איזה ענין של status bit שונה בframe של SPDIF.
בפועל, זה בעיקר תלוי בצ'יפ של הממשק בצד המקבל - רובם, למעט העתיקים יחסית, אדישים (by design) להבדל המתחים ומתעלמים באלגנטיות מהביט האמור..
בד"כ כבל פסיבי ונאיבי ;) יעבוד, לעתים תדרש אטניואציה של המתח (אטניואטור קואקס של 10db אמור לסגור את הפינה). יש גם ממיר שמטפל בזה באופן מסודר יותר (של Hosa, מותג שצועק "ז*ן עליכם, אני לא אודיופילי").
אני הייתי מחבר כבל פשוט ורואה אם עובד.

עריכה: זה - https://www.bhphotovideo.com/c/product/395533-REG/Hosa_Technology_CDL_313_CDL_313_Data_Link.html

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,626
נקודות
113
תודה כפרה על שניכם.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,626
נקודות
113
איך הסתדר? שלחו אותי שני אלה לקנות מתאמים. הכבל, הפיתרון הזול יותר, נראה מעניין. אולי אקנה. הקופסה שממירה נראית מגיבה טילים אבל יש לה ספק חיצוני שבטח יחרב את הסאונד ואין לי כח להתעסק עכשיו עם עוד ספק.
כתבתי ליצרן הדאק ושאלתי אותו מה הוא מציע ;)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור