עזרה בשיפור סאונד עם Samsung q990d

Alex8630

חבר אתר
מעורבות
6
נקודות
3
שלום לכולם,

אני די חדש בכל התחום הזה של הסאונד וסליחה מראש אם אני קצת לא מסביר את עצמי נכון.

רכשתי לא מזמן Samsung q990d וחיברתי את הסאונד בר לטלוויזיה Samsung QE55S95D. אני די מרוצה מהסאונד כאשר אני צופה בטלוויזיה, אבל כאשר אני שומע מוזיקה בחיבור AirPlay 2 מרגיש לי משהו חסר.

לאחרונה נתקלתי במכשיר שנקרא נגן רשת, דגם WiiM AMP השאלה היא האם זה באמת יכול לשפר את הסאונד כאשר אני מזרים את השירים שלי דרך AirPlay 2 או שזה סתם בזבוז כסף? יש את הדגם אולטרה, פחות מתאים כי הוא לא תומך בסירי ו-AirPlay 2. אני משתמש בעיקר באפל מיוזיק.

אשמח לקבל סיוע מה ניתן לעשות כדי לשפר קצת את הסאונד עם המערכת הקיימת שיש לי. תודה רבה מראש לכל העוזרים.

Tamir Ivan

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
210
נקודות
43
הי אלכס,
מנסיוני, מקרן הקול q990d מספק תוצאות מיטביות במיוחד במיוחד בקולנוע ביתי. כדי למצות את איכות הסאונד במוסיקה דו ערוצית, מצאתי שכדאי לעבור למצב שמיעה Standard ולבטל adaptive mode. נסה גם להפעיל אפקט Spatial, ותראה אם לטעמך. אני מצאתי שהתוצאה עימו בסטריאו פחות מיטבית מבקולנוע ביתי.

בנוסף, קיימים באופן כללי כמה משתנים שעשוים להשפיע על איכות הסאונד ב- Air Play2:
1. סיגנל wifi חזק חיוני לשמירה על זרם אודיו ברוחב פס גבוה של AirPlay 2.
אם הסיגנל נמוך בשל מרחק גדול מהראוטר, רוחב הפס ירד ואיכות הסאונד תהיה נמוכה.
2. איכות הדחיסה של קבצי המקור: נסה להזרים קבצים ברזולוציה גבוהה כמו מאפליקציות Apple Music. אם אתה מעדיף להזרים קבצים מקומיים, נסה פורמטים כמו FLAC ולא MP3.

בהצלחה!

Alex8630

חבר אתר
מעורבות
6
נקודות
3
היי תמיר,

תודה רבה על התשובה המפורטת. ניסיתי לעשות את מה שאמרת, אין הבדל גדול (האיכות סבבה לגמרי).

1. הסיגנל של ה-Wi Fi חזק, יש ליד מגדיל טווח שאני משתמש בו והמהירות גלישה אצלי 1 ג"ב.
2. אני בעיקר מזרים מ-Apple Music פשוט חשבתי שאם אני יתקין את הנגן רשת של WiiM או של Cambridge Audio MXN10, אני ישפר את האיכות של הסאונד. ממה שהבנתי (לא יודע אם הבנתי את זה נכון) הנגן רשת מאפשר להזרים שירים באיכות גבוהה עד Hi Res 192 kHz 24-bit, מה שהמקרן קול לא יודע לעשות ללא הנגן רשת. האייפון גם רושם לי "כדי לנגן תוכן בפורמם Hi-Res Lossless (רזולוציה גבוהה ללא אובדן איכות) ברזולוציה מלאה, נדרש ממיר DAC (דיגיטלי לאנלוגי) חיצוני."

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור