מצלמות DSLR הן באמת מצלמות עם חיישן גדול, צורת התפעול שלהן שונה ממצלמות קומפקטיות הצילום הוא דרך העיניית בלבד והן גדולות יותר וכבדות יותר - האם זה אופציה, זו שאלה שרק אתה יכול לדעת את התשובה.
מעבר לכך עדשת קיט מספקת צמצם קטן ולמרות גדול החיישן הגדול, לא תוכל לקבל עם עדשת קיט עומק שדה רדוד, יותר מכך עדשת הקיט של קנון היא בנונית מאוד ומגבילה את היכולת לקבל תמונה טובה מהמצלמה.
דגם המוזר M10 הוא ממש לא נוח לשימוש אני לא ממליץ ללכת בכיוון עליו, יותר מכך לדעתי מצלמות ה DSLR של ניקון מספקות איכות תמונה טובה יותר עבור מצלמות הכניסה שלהן, אבל גם שם יהיה צרוך ברכישה של עדשה אחרת ולא להשתמש בקיט.
אפשרות מעניינת זו עדשת סיגמא 17-50 F2.8 שמספקת איכות אופטית טובה עם צמצם גדול ויש דגם עבור קנון עם ה 1300D או דגם לניקון עם D3300 - אבל כאמור אני לא עם זה הכיוון עבורך.
בגדול יש את פנסוניק LX100 שמגיעה עם חיישן קצת יותר גדול (אניצ' ושליש) מזה של קנון G9 X (שיש לה 1 אינצ') ויש לה עדשה עם צמצם גדול - אני חושב שהיא טובה יותר מה G9 X II, אבל זה לא קפיצת מדרגה (מנצחת בנקודות), יש גם את סוני RX100 עם נתונים דומים לאלו של G9 X, אבל מספקת איכות תמונה קצת יותר טובה (שוב ניצחון בנקודות בלבד)
אופציה מעניית נוספת יכולה להיות מצלמת פוזי X-A10 עם עדשת קיט חיישן בגדול זהה לזה של DSLR, קטנה יותר ושימוש כמו מצלמה קומפקטית , עדשת קיט (16-50) שמפתיעה לטובה, אבל אין לה צמצם גדול ויהיה קשה לקבל איתה עומק שדה רדוד (אבל היא מספקת תמונות מוצלחות מאוד וגם בתאורה חלשה היא לר רעה כלל) - יש דגם מוצלח קצת יותר X-A3 שעולה קצת יותר ומשפר את איכות התמונה, מערכת הפוקוס, מבך מגע, קצב צילום - כולמר הכל יש שיפור בכל תחום חשוב. - יהיה קל לקבל איתה תמונות טובות יותר מה SX720