עזרה בחיבור אקולייזר למערכת וינטא'ג

55miki

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום חברים,
קניתי אקולייזר של ימהה מצויין של פעם אבל אני לא יודע איך לחבר אותו בין המגבר והבנתי שגם הטייפ אמור להיות מחובר.
מישהו יכול לעשות לי סדר בראש ולומר לי איך אני מחבר את האקולייזר למגבר ולטייפ? ו לאיזו יציאות? אני מצרף צילום של החלקים (צילום עליון המגבר, צילום אצמעי הטייפ, והתחתון זה האקולייזר)
תודה מראש !
s-d.jpg

s-l1600.jpg

196128-yamaha_ge_40_graphic_equalizer.jpg

תמונות מצורפות

• s-d.jpg
    s-d.jpg
    KB 65.9 · צפיות: 373
  • s-l1600.jpg
    s-l1600.jpg
    KB 56 · צפיות: 317
  • 196128-yamaha_ge_40_graphic_equalizer.jpg
    196128-yamaha_ge_40_graphic_equalizer.jpg
    KB 35.7 · צפיות: 343

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הדבר הכי טוב שאני יכול להמליץ לך הוא פשוט לא לעשות את זה. אקולייזר זה הדבר הכי נוראי במערכת.

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
והאקולייזר עובד על 120 וולט. אז צריך שנאי

trhv

חבר אתר
מעורבות
7
נקודות
8
אם אתה בכל זאת רוצה לחבר, אז ככה:אתה צריך לחבר את הטיפ לאקוליזר,איפה שכתוב טיפ.מיציאה באקוליזר לכניסה בטיפ.את האקוליזר למגבר לחיבור של הטיפ,גם יציאה לכניסה(הקלטה)

55miki

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה חברים,
הדבר הכי טוב שאני יכול להמליץ לך הוא פשוט לא לעשות את זה. אקולייזר זה הדבר הכי נוראי במערכת.
למה בעצם? זה לא נותן עוד תדרים שהמגבר מוגבל בהם?

55miki

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אם אתה בכל זאת רוצה לחבר, אז ככה:אתה צריך לחבר את הטיפ לאקוליזר,איפה שכתוב טיפ.מיציאה באקוליזר לכניסה בטיפ.את האקוליזר למגבר לחיבור של הטיפ,גם יציאה לכניסה(הקלטה)
בטייפ אני מכניס ל LINE INPUT צד ימין?
ובאקולייזר יש שני חלקים LINE ו TAPE אני צריך להכניס מיציאה באקולייזר לבחור בטייפ כלומר ב RECORD OUT או ?
LINE OUTPUT ?
את האקולייזר לחבר למגבר מ יציאה של LINE OUTPUT?או INPUT באקולייזר ובמגבר יש שתי יציאות טייפ. TAPE 1 ן TAPE 2 בשניהם יש שתי אופציות TAPE PB I RECORD OUT
אז באיזה טייפ לבחור ובאיזה אופציות משתי מהיציאות להכניס את האקולייזר?

סליחה ותודה מראש על העזרה הברוכה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
תודה חברים,

למה בעצם? זה לא נותן עוד תדרים שהמגבר מוגבל בהם?

אקולייזר זה פילטר. ולא סתם פילטר אם כי פילטר רע. הוא יוסיף לך תדרים אבל ייקח לך את הטבעיות והדינמיקה של המערכת. אין שום מערכת אודיו איכותית שמכבדת את עצמה שיש בה אקולייזר.

המטרה היא כמה שפחות רכיבים בדרך. ככל שיש פחות, כך המערכת שקופה וטבעית יותר. ככל שמוסיפים, כך התוצאה פחות טובה. לכן, אם אתה חש שהמגבר מחסיר משהו אז תחליף אותו לאחד שלא מחסיר. אולי בכלל זה לא המגבר, אולי זה הרמקול.

עזוב את האקולייזר. שמע לי.
ספר לנו מהם רכיבי המערכת שלך, גודל החלל, סגנונות המוסיקה שאתה מאזין להם ונעזור לך בשמחה רבה לשפר בלי להשתמש באקולייזר.

55miki

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אקולייזר זה פילטר. ולא סתם פילטר אם כי פילטר רע. הוא יוסיף לך תדרים אבל ייקח לך את הטבעיות והדינמיקה של המערכת. אין שום מערכת אודיו איכותית שמכבדת את עצמה שיש בה אקולייזר.

המטרה היא כמה שפחות רכיבים בדרך. ככל שיש פחות, כך המערכת שקופה וטבעית יותר. ככל שמוסיפים, כך התוצאה פחות טובה. לכן, אם אתה חש שהמגבר מחסיר משהו אז תחליף אותו לאחד שלא מחסיר. אולי בכלל זה לא המגבר, אולי זה הרמקול.

עזוב את האקולייזר. שמע לי.
ספר לנו מהם רכיבי המערכת שלך, גודל החלל, סגנונות המוסיקה שאתה מאזין להם ונעזור לך בשמחה רבה לשפר בלי להשתמש באקולייזר.
תודה על הערותייך. אני חושב אבל שאני אהיה חייב קודם לחבר את האקולייזר בשביל להבין על מה אתה מדבר ואז אני אחזור עם תובנות אישיות. אשמח אם תוכל לעזור לי בשאלותי על החיבור של האקולייזר. מבטיח לחזור עם תשובה ברורה אם זה היה שווה את זה.
תודה לעת עתה

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
הEQ יהיה בין הרסיבר לטייפ
החיבורים ילכו ככה:

receiver:tape1 rec.out >>> equalizer: line input / equalizer: rec out >>> tape: line input

receiver:tape1 tape pb <<< equalizer: line output / equalizer: tape pb <<< tape line output

שלשה חיצים מסמלים כבל RCA סטראו. כוון החיצים מורה על כוון האות, אין לו משמעות מעשית בחיבור הכבלים.
דבר נוסף שתצטרך הוא ההבנה איך להשתמש בלחצני הטייפ מוניטור ברסיבר ובEQ כדי לעשות BYPASS או לחבר ללופ כל אחד מהמכשירים.

55miki

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
הEQ יהיה בין הרסיבר לטייפ
החיבורים ילכו ככה:

receiver:tape1 rec.out >>> equalizer: line input / equalizer: rec out >>> tape: line input

receiver:tape1 tape pb <<< equalizer: line output / equalizer: tape pb <<< tape line output

שלשה חיצים מסמלים כבל RCA סטראו. כוון החיצים מורה על כוון האות, אין לו משמעות מעשית בחיבור הכבלים.
דבר נוסף שתצטרך הוא ההבנה איך להשתמש בלחצני הטייפ מוניטור ברסיבר ובEQ כדי לעשות BYPASS או לחבר ללופ כל אחד מהמכשירים.

תודה רבה לך מחר אנסה לחבר כפי שרשמת. אחזור עם תובנות
לילה טוב !

55miki

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
חזרתי עם תובנות שהיה ממש שווה לחבר את האקולייזר. לא שמעתי שום עיוות, להפך.הסאונד נקי מאד. האקולייזר שלי נחשב לאחד מצויין.
אני כמובן מבין ולא שולל הצעות\תובנות של אחרים אבל לי האקולייזר מוסיף המון.
בכל מקרה פורום נהדר!
תודה על העזרה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
חזרתי עם תובנות שהיה ממש שווה לחבר את האקולייזר. לא שמעתי שום עיוות, להפך.הסאונד נקי מאד. האקולייזר שלי נחשב לאחד מצויין.
אני כמובן מבין ולא שולל הצעות\תובנות של אחרים אבל לי האקולייזר מוסיף המון.
בכל מקרה פורום נהדר!
תודה על העזרה.

שמח לשמוע שאתה מרוצה. השאלה היא האם אתה מבין שאקולייזר מתקן בעיות קשות בעוד הוא מייצר אחרות. הוא מיועד להגביר ולהנמיך תחום תדרים. מערכת מאוזנת לא צריכה את הרכיב הזה.

ממליץ בחום לחשוב איך אתה בונה מערכת בלי להשתמש במכשיר הזה.

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
55miki
לכמה מקורות סאונד אתה מאזין? כי ייתכן שיש לך עוד אפשרויות לחבר את האיקוולייזר. ואגב, המגבר הזה מצוין ומציע לא מעט אפשרויות בסגנון איקוולייזר בעצמו, built in. מה שכן, ככל הנראה אין לו מעגל מוניטור שהיה יכול לפשט את עניין החיבור.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור