עזרה בבחירת רמקולים רצפתיים

• פותח הנושא H_S
  • פורסם בתאריך

H_S

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
אשמח בעזרה בבחירת רמקולים רצפתיים
תקציב - סביבות 6000 ש"ח
סטאפ קיים:
רסיבר RXV6A,
רמקולים אחוריים MONITOR AUDIO RADIUS 90,
רמקול סנטר LCR RADIUS ONE של מוניטר אודיו
סאב SVS SB 1000

מחפש לחזק ב-2 רמקולים רצפתיים על מנת לקבל במה יותר רחבה
סגנון מוזיקה רוק ופופ
מרחק מהרמקולים 5.5 מטר
גודל החלל 25 מ"ר
נתונים רסיבר 100w - (8 ohms, 0.06% THD)

אשמח לעזרתכם המקצועית איזה מהרמקולים ברשימה יתנו את התמורה הטובה ביותר בשילוב עם הרסיבר עם הסטאפ הקיים בהתחשב בהגברה הצנועה של הרסיבר.

האם יש רמקולים שניתן ישר לפסול ברשימה על חוסר התאמה?
על מה כדאי להסתכל חוץ מנצילות ועכבה ?

תודה רבה

תמונות מצורפות

• dsdsds.JPG
    dsdsds.JPG
    KB 31.7 · צפיות: 27
נערך לאחרונה ב:

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
401
נקודות
83
בוקר טוב, רצוי שתפנה את השאלה בפורום קולונוע ביתי.

RB68

חבר משקיען
מעורבות
591
נקודות
93
מרחק מהרמקולים 5.5 מטר
גודל החלל 25 מ"ר
בוקר טוב2#
שניה לפני המלצות לרמקולים:
משתמע מהיחס בין גודל החלל למרחק מהרמקולים, שאתה מאזין במרחק גדול בהרבה מהמרחק בינהם (השאיפה צריכה להיות למשולש שווה צלעות, לא בהכרח באדיקות אבל בערך). בתנאים האלו תתקשה לקבל תחושת במה משמעותית ושום החלפה בשום תקציב לא תפתור את זה.
האם אני טועה לגבי המרחק בין הרמקולים? ממליץ שתעלה פה את הגיאומטריה המלאה - חדר, מיקומים ומרחקים...

יום טוב,
רועי

נ.ב.
אפי היקר בטוח התכוון לעזור אבל לדעתי אפשר להמשיך בפורום הזה - בכל זאת שאלת שאלה "דו ערוצית"...

H_S

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
היי, תודה רבה על העזרה
מצ"ב תמונה של הבית ותוכנית אדריכלית עם המרחקים
*כיום אני עם רמקולים קידמיין בתצורת LCR שהמרחק בן הרמקולים מאוד קטן זה מחזק את מה שאתה אומר

תמונות מצורפות

• Capdsdsdsture.JPG
    Capdsdsdsture.JPG
    KB 45.8 · צפיות: 91
  • eweweCapture.JPG
    eweweCapture.JPG
    KB 84.7 · צפיות: 91
  • 111Capture.JPG
    111Capture.JPG
    KB 126.5 · צפיות: 90

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
401
נקודות
83
בוקר טוב2#
שניה לפני המלצות לרמקולים:
משתמע מהיחס בין גודל החלל למרחק מהרמקולים, שאתה מאזין במרחק גדול בהרבה מהמרחק בינהם (השאיפה צריכה להיות למשולש שווה צלעות, לא בהכרח באדיקות אבל בערך). בתנאים האלו תתקשה לקבל תחושת במה משמעותית ושום החלפה בשום תקציב לא תפתור את זה.
האם אני טועה לגבי המרחק בין הרמקולים? ממליץ שתעלה פה את הגיאומטריה המלאה - חדר, מיקומים ומרחקים...

יום טוב,
רועי

נ.ב.
אפי היקר בטוח התכוון לעזור אבל לדעתי אפשר להמשיך בפורום הזה - בכל זאת שאלת שאלה "דו ערוצית"...
לדעתי עדיין עדיף לו ברב ערוצי הוא שאל לגבי שילוב עם שאר הסט ולא קדמיים בנפרד:
"אשמח לעזרתכם המקצועית איזה מהרמקולים ברשימה יתנו את התמורה הטובה ביותר בשילוב עם הרסיבר עם הסטאפ הקיים בהתחשב בהגברה הצנועה של הרסיבר."
אפשר כמובן לייעץ לו גם פה אין מניעה :שתוי:

RB68

חבר משקיען
מעורבות
591
נקודות
93
לדעתי עדיין עדיף לו ברב ערוצי הוא שאל לגבי שילוב עם שאר הסט ולא קדמיים בנפרד:
"אשמח לעזרתכם המקצועית איזה מהרמקולים ברשימה יתנו את התמורה הטובה ביותר בשילוב עם הרסיבר עם הסטאפ הקיים בהתחשב בהגברה הצנועה של הרסיבר."
אפשר כמובן לייעץ לו גם פה אין מניעה :שתוי:
הכל טוב איש יקר, זה לא באמת משנה, בטח לא לי :cool:
דווקא משעשע ששנינו ניתחנו אחרת את ה"שאילתה" - אתה נתת משקל לסיפא הקונקרטי שלו (תמורה/שילוב) ועבדך הנאמן למה שהוא ציין כמקור לאי שביעות הרצון (בעיית הבמה).
המשך יום טוב

RB68

חבר משקיען
מעורבות
591
נקודות
93
היי, תודה רבה על העזרה
מצ"ב תמונה של הבית ותוכנית אדריכלית עם המרחקים
*כיום אני עם רמקולים קידמיין בתצורת LCR שהמרחק בן הרמקולים מאוד קטן זה מחזק את מה שאתה אומר
בפרופורציות האלה באמת קשה לקבל במה...
ממש כדאי לך לשאוף לסידור/הצבה שתקרב את המשולש רמקולים-מאזין לשווה צלעות (ככל שתוכל). מה יש לומר, זה הקונפליקט הקלאסי בין "מעוצב" (ופונקציונאלי לשאר השימושים של החלל) לבין "נכון יותר אקוסטית". אצל רובנו הקונפליקט הזה יוצר איזשהו אתגר. כתמיד, רכיב האודיו היקר ביותר הוא נדל"ן...

בעייה נוספת שמסגירות התמונות - ה-LCR ממוקם סופר גבוה (ורחוק מהאידאל המקובל של טוויטר בגובה האוזניים) וללא הטיה כלפי מטה (עדיין פשרה אבל כזו שיכולה לפצות במידה לא קטנה על הגובה). זו בעייה שעיקר נזקה בטונאליות - בהשפעה על עקומת ההיענות לתדר - לאו דווקא בעייה מובהקת של במה אבל זה פוטנציאלית מחרב את הכל.

רמקולים (עם טוויטר) בגובה האוזניים בפירוש ישפרו את המצב. תתקרב אליהם כשאתה מאזין - ישפר עוד. לחלופין - מהפכה משמעותית יותר בסידור הסלון - לא יודע מה המנדט שלך לעשות שינוי כזה :).

ניסוי בשביל הספורט - תתקרב במצב הנוכחי משמעותית אל הרמקולים, עד ליצירת אותו משולש שווה צלעות, עדיף אפילו בעמידה (לאור גובה הרמקולים) ונסה להבין מה זה עשה לבמה.
עוד 2 סנט - בתקציב הזה - עדיף כנראה מדפים בריאים על רצפתיים (לא חוק טבע, רק כלל אצבע מעשי), ביחוד כשאתה נתמך ע"י סאב (מוצלח מאוד למחירו, אגב).

רועי

H_S

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
היי רועי, תודה על התשובה המפורטת.
לגבי השאיפה ליצירת משולש שווה צלעות בין 2 הרמקולים. נראה לי באמת קצת כמעט בלי אפשרי היות והמרחק בין 2 הרמוקולים יכול להיות מקסימום 2.75 מטר למרחק לבין ה"אנך" שהוא 5.2 מטר
וקירוב של הספה גם לא יבוא בחשבון

לגבי הLCR, הכוונה להפוך אותו רק לסנטר שאוסיף את 2 הרמקולים הנוספים או אם אקבל תוצאה ממש טובה אז כמובן אשמע רק בתצורה של 2.1 והוא יהיה לא רלוונטי וכך גם ארוויח את ההספק של שאר הרמקולים (אחוריים וסנטר) לטובת הרמקולי סטריאו

הLCR ממוקם נמוך מתחת לטלוויזה ואולי כן היה צריך הטייה כלפי מעלה לכיוןן הצופה
אבל כרגע אני לא מתייחס אליו (מה שרשמתי בפסקה קודמת)

לגבי מדפיים, מה שהרחיק אותי זה הנצילות הנמוכה שלהם 84 -85 והדרישה להספק גבוה בגלל המרחק הרב

אשמח לקבל המלצה לדגמים ספציפים אוכל ללכת לשמוע

שוב, ממש תודה רבה על העזרה והטיפים

zariel19@walla

אוהב את התחום
מעורבות
38
נקודות
18
הי ראיתי בלוחות ספנדור d7
שווה לשמוע אותם,
בהצלחה

H_S

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
בוקר טוב, רצוי שתפנה את השאלה בפורום קולונוע ביתי.
היי אפי, הסטאפ שלי אכן קולנוע ביתי. אבל השאלה עבור הכוונה לרמקולים רצפתיים לתצורה של סטריאו 2.1

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
401
נקודות
83
ההצעה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך היא להגיע לאחת החנויות המתמחות באזור שלך, להתרשם ולהתייעץ. יש מבחר גדול של רמקולים במחיר עד 6000 ש"ח. קח בחשבון שיד 2 יכול להעלות משמעותית את האיכות שתקבל במחיר הזה. אתה יכול גם לקחת את המגבר שלך לחנות ולהתרשם מההתאמה במידה ויש בתצוגה.

H_S

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
היי אפי, ביקרתי במספר לא קטן של חנויות.
לצערי הרב אף אחת מהחנויות שהייתי בה לא באמת מנסה להבין מה הצורך, מה הציוד הקיים, מה המרחק האזנה וכו'
אלא מנסים למכור רמקולים לפי תקציב בלבד או רמקולים שנשארו להם מטרייד אין שדרושים הגברה חזקה מאוד שלא מתאימה לרסיבר הקיים

לכן אני פונה לפורומים לקבל מידע
בתקווה ללא אינטרסים

יד 2 זה בהחלט הכיוון שאני מכוון אליו

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
525
נקודות
113
זוג וורפידל לינטון ואתה מסודר.

עמית

חבר משקיען
מעורבות
217
נקודות
63
אם אתה באיזור המרכז,ממליץ לך להכנס "לסטריאו סטאר" בפתח תקווה,משה ועוזי מומחים בהתאמת רמקולים וסטריאו בכלל!
המבחר שם מגוון ואיכותי.

H_S

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
אם אתה באיזור המרכז,ממליץ לך להכנס "לסטריאו סטאר" בפתח תקווה,משה ועוזי מומחים בהתאמת רמקולים וסטריאו בכלל!
המבחר שם מגוון ואיכותי.
היי, ביקרתי
לצערי במחיר הנ"ל היה רק

Paradigm SE-6000F שלצערי פחות התחברתי אליהם

תודה בכל אופן

H_S

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
זוג וורפידל לינטון ואתה מסודר.
כן הבנתי שזה רמקול פגז, הבעיה העיצוב שלו פחות מתחבר לי ולבית :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור