ronengolanpt
אוהב את התחום
- מעורבות
- 356
- נקודות
- 63
חשבתי לשתף , אולי יעניין מישהו (או מישהי למרות שאני בספק) ..
רציתי לבדוק שני דברים
1. באיזה עוצמה אני מאזין למוזיקה , האם עוצמה זאת יכול לגרום לנזק לאוזניי בהאזנה לזמן ארוך ?
2. בזמן ההאזנה , כמה וואטים אני מנצל מתוך ההגברה מרובת הוואטים שלי ?
3. המגבר שלי פועל עד 5W בCLASS A , האם בזמן ההאזנה אני נמצא בתחום הזה או ממש לא ?
למגבר שלי יש 125W ל8 אום , שמוכפל ל250W ל4 אוהם
הרמקול שלי הוא בעל התנגדות של 4 אום לכן 250W זה ההספק הרלבנטי לרמקול שברשותי
למגבר שלי בקר ווליום , שמאפשר לשלוט על הווליום ביחידות של DB (מ0 ועד ל80DB)
80DB זה המקסימום ,ז"א שכשבקר הווליום על המקסימום (80DB) ההספק יהיה 250W
מצד שני הורדה של 3DB משמעה מחצית ההספק , לכן אם בקר הווליום ירד מ80 ל77 , ההספק ירד בחצי ל125W
וכך הלאה , מה שיוצא זה הקשר הבא בין בקר הווליום להספק
בהאזנה למוזיקה אני שומע כאשר בקר הווליום הוא בין 48 ל56 , זה עוצמה שלאוזניי נשמעת ממש חזקה
שימו לב לערכים האלה בטבלה למעלה .. הפתעה .. בערכים אלה המגבר בקושי מגיע לוואט הראשון שלו !
זה גם עונה לי על השאלה , האם בעוצמות שאני שומע , אני שומע בCLASS A או AB ?
אם המגבר שלי בCLASS A עד 5W ואני מנצל בקושי את הוואט הראשון אז נראה שאני בוודאות מפעיל אותו בCLASS A
[האמת ש5W זה ל8 אום , ל4 אום זה אפילו 10 וואט .. , אז יש לי שולי בטחון בפקטור 10 ..]
השאלה הבאה היא באיזה עוצמה אני שומע ?
הרמקול שלי הוא בעל נצילות של 89DBM , זאת אומרת שאם אכניס לו 1W , אשמע בעוצמה של 89 דציבל במרחק של 1M
כמובן ששומעים ממרחק רב יותר , העוצמה חלשה יותר , ויורדת פי 2 (או 3db-) בהכפלת המרחק למטר
לקחתי את זה בחשבון את המרחק שאני יושב , ויצא לי שאני שומע בעוצמה שבין 67 ל79 DB
יש טבלה נחמדה שמראה דוגמאות של רמות רעש שונות
https://www.iacacoustics.com/blog-full/comparative-examples-of-noise-levels.html
הרמה שאני שומע אינה מסוכנת , ואף מוגדרת בטבלה הזאת (קו אדום)
דרך אגב , בתאוריה המגבר שלי הוא 250 וואט , מה שאומר שבמקסימום הוא מספק 113 דציבל (מרחק מטר) עוצמות כאלה ממש מסוכנות , למזלי במגבר שלי יש הגבלה של בווליום המקסימלי כך שאני מוגן מטעויות.
סיכום ותובנות
1. התנהגות של המגבר בוואט הראשון הכי חשובה , רוב הזמן אני שומע שם ..
2. אני שומע בCLASS A שזה נהדר
3. אני שומע בעוצמה סבירה ולא מסוכנת ומתאים לפרופיל הממוצע של עוצמת שמיעה (איזה כיף לדעת שאני ממוצע )
4. מדוע היצרנים מתהדרים במגברים עתירי וואטים שלרוב אנחנו שומעים את הוואטים הראשונים , זה סתם שופוני ?
[אפילו אם יש ספייקים של פקטור 10 במוזיקה מאתגרת , זה לא מתקרב ל3 ספרות של וואטים]
5. איך בקרי העוצמה (סטייל מקינטוש) עובדים. איך הם זזים כל כך הרבה שרוב הזמן אתה לא מדגדג את הוואטים של המגבר ?
6. אני חושב יותר מדיי במקום לשמוע מוזיקה
לילה טוב
רציתי לבדוק שני דברים
1. באיזה עוצמה אני מאזין למוזיקה , האם עוצמה זאת יכול לגרום לנזק לאוזניי בהאזנה לזמן ארוך ?
2. בזמן ההאזנה , כמה וואטים אני מנצל מתוך ההגברה מרובת הוואטים שלי ?
3. המגבר שלי פועל עד 5W בCLASS A , האם בזמן ההאזנה אני נמצא בתחום הזה או ממש לא ?
למגבר שלי יש 125W ל8 אום , שמוכפל ל250W ל4 אוהם
הרמקול שלי הוא בעל התנגדות של 4 אום לכן 250W זה ההספק הרלבנטי לרמקול שברשותי
למגבר שלי בקר ווליום , שמאפשר לשלוט על הווליום ביחידות של DB (מ0 ועד ל80DB)
80DB זה המקסימום ,ז"א שכשבקר הווליום על המקסימום (80DB) ההספק יהיה 250W
מצד שני הורדה של 3DB משמעה מחצית ההספק , לכן אם בקר הווליום ירד מ80 ל77 , ההספק ירד בחצי ל125W
וכך הלאה , מה שיוצא זה הקשר הבא בין בקר הווליום להספק
בהאזנה למוזיקה אני שומע כאשר בקר הווליום הוא בין 48 ל56 , זה עוצמה שלאוזניי נשמעת ממש חזקה
שימו לב לערכים האלה בטבלה למעלה .. הפתעה .. בערכים אלה המגבר בקושי מגיע לוואט הראשון שלו !
זה גם עונה לי על השאלה , האם בעוצמות שאני שומע , אני שומע בCLASS A או AB ?
אם המגבר שלי בCLASS A עד 5W ואני מנצל בקושי את הוואט הראשון אז נראה שאני בוודאות מפעיל אותו בCLASS A
[האמת ש5W זה ל8 אום , ל4 אום זה אפילו 10 וואט .. , אז יש לי שולי בטחון בפקטור 10 ..]
השאלה הבאה היא באיזה עוצמה אני שומע ?
הרמקול שלי הוא בעל נצילות של 89DBM , זאת אומרת שאם אכניס לו 1W , אשמע בעוצמה של 89 דציבל במרחק של 1M
כמובן ששומעים ממרחק רב יותר , העוצמה חלשה יותר , ויורדת פי 2 (או 3db-) בהכפלת המרחק למטר
לקחתי את זה בחשבון את המרחק שאני יושב , ויצא לי שאני שומע בעוצמה שבין 67 ל79 DB
יש טבלה נחמדה שמראה דוגמאות של רמות רעש שונות
https://www.iacacoustics.com/blog-full/comparative-examples-of-noise-levels.html
הרמה שאני שומע אינה מסוכנת , ואף מוגדרת בטבלה הזאת (קו אדום)
דרך אגב , בתאוריה המגבר שלי הוא 250 וואט , מה שאומר שבמקסימום הוא מספק 113 דציבל (מרחק מטר) עוצמות כאלה ממש מסוכנות , למזלי במגבר שלי יש הגבלה של בווליום המקסימלי כך שאני מוגן מטעויות.
סיכום ותובנות
1. התנהגות של המגבר בוואט הראשון הכי חשובה , רוב הזמן אני שומע שם ..
2. אני שומע בCLASS A שזה נהדר
3. אני שומע בעוצמה סבירה ולא מסוכנת ומתאים לפרופיל הממוצע של עוצמת שמיעה (איזה כיף לדעת שאני ממוצע )
4. מדוע היצרנים מתהדרים במגברים עתירי וואטים שלרוב אנחנו שומעים את הוואטים הראשונים , זה סתם שופוני ?
[אפילו אם יש ספייקים של פקטור 10 במוזיקה מאתגרת , זה לא מתקרב ל3 ספרות של וואטים]
5. איך בקרי העוצמה (סטייל מקינטוש) עובדים. איך הם זזים כל כך הרבה שרוב הזמן אתה לא מדגדג את הוואטים של המגבר ?
6. אני חושב יותר מדיי במקום לשמוע מוזיקה
לילה טוב
תמונות מצורפות
נערך לאחרונה ב: