תחום השמע מתחיל ב-20 הרץ. אין באס כמותי ואיכותי בציוד זול.האם למי שאינו מסוגל לשמוע מעבר ל 12 קילוהץ, יש טעם בלהשקיע בציוד אודיו יקר עם רוחב פס מעבר לתחום השמע?
תחום השמע מתחיל ב-20 הרץ. אין באס כמותי ואיכותי בציוד זול.
צריך להשקיע ב"ציוד" גם אם כל מה שמעל 12 קה"צ כאילו מיותר.
R
עם כל הכבוד למגזין המכובד, אני לא חושב שיש בידיו את היכולת הטכנית והמחקרית להגיע לכזו מסקנה על בסיס ניתוח כל האלבומים הקיימים בעולם.המגזין WHAT HIFI עשה מחקר פעם וגילה שרק 5% מהאלבומים כוללים מידע מתחת ל 30 הרץ. נדיר למצוא מוסיקה שזקוקה לתדרים כאלו.
ובעקבות המחקר המעמיק, המסקנה שכל ציוד מצליח להוציא 30 הרץ איכותי וכמותי.המגזין WHAT HIFI עשה מחקר פעם וגילה שרק 5% מהאלבומים כוללים מידע מתחת ל 30 הרץ. נדיר למצוא מוסיקה שזקוקה לתדרים כאלו.
דווקא המסקנה הגיונית בהחלט, בהתחשב בטווחי התדירויות שהכלים השונים מסוגלים להוציא. רק מיעוט מגיע מתחת ל-30 הרץ, ולרוב לא כותבים מוזיקה שמנצלת את כל התחום שהכלי מסוגל לו.עם כל הכבוד למגזין המכובד, אני לא חושב שיש בידיו את היכולת הטכנית והמחקרית להגיע לכזו מסקנה על בסיס ניתוח כל האלבומים הקיימים בעולם.
זה נכון, אבל אלו כלים אקוסטיים שמופיעים במוסיקה קלאסית בעיקר.דווקא המסקנה הגיונית בהחלט, בהתחשב בטווחי התדירויות שהכלים השונים מסוגלים להוציא. רק מיעוט מגיע מתחת ל-30 הרץ, ולרוב לא כותבים מוזיקה שמנצלת את כל התחום שהכלי מסוגל לו.
צפה בקובץ המצורף 47657
לא אמרתי שהיא לא הגיונית אמרתי שהיא לא מבוססת מחקרית.דווקא המסקנה הגיונית בהחלט, בהתחשב בטווחי התדירויות שהכלים השונים מסוגלים להוציא. רק מיעוט מגיע מתחת ל-30 הרץ, ולרוב לא כותבים מוזיקה שמנצלת את כל התחום שהכלי מסוגל לו.
צפה בקובץ המצורף 47657
המגזין WHAT HIFI עשה מחקר פעם וגילה שרק 5% מהאלבומים כוללים מידע מתחת ל 30 הרץ. נדיר למצוא מוסיקה שזקוקה לתדרים כאלו.
במוסיקת האמביינט שאני שומע 30 Hz זה "תדר גבוה" .....סוג של מצילהזה נכון, אבל אלו כלים אקוסטיים שמופיעים במוסיקה קלאסית בעיקר.
יש כאן בפורום אנשים שמקשיבים למוסיקה מסוג אחר עם כלים אחרים שאינם מוגבלים לתדרים האלה.
R
במוסיקת האמביינט שאני שומע 30 Hz זה "תדר גבוה" .....סוג של מצילה
לדעתי אני היחיד כאן באתר ששומע מוסיקה זאת .....אני מקווה מאוד שאני טועה.
אם יש עוד חברים ששומעים מוסיקה זו או Acid Jazz או Jungle אנא ספרו !
כמו,האם למי שאינו מסוגל לשמוע מעבר ל 12 קילוהץ, יש טעם בלהשקיע בציוד אודיו יקר עם רוחב פס מעבר לתחום השמע?
השאלה האם יש טעם להשקיע או אין טעם להשקיע (בכל דבר) היא לא שאלה מדעית ולכן שום מדידה שבעולם לא תיתן לה תשובה.כמו,
האם למי שאינו מסוגל לנהוג מעבר ל-120 קמ"ש יש טעם להשקיע ברכב עם רוחב פס של 240 קמ"ש ?
R
בוודאי, אבל רק אם היין שלו קטן....יגידו הפסיכולוגיםהאם למי שאינו מסוגל לנהוג מעבר ל-120 קמ"ש יש טעם להשקיע ברכב עם רוחב פס של 240 קמ"ש ?
R
אתה החווייתי הראשון שעונה מפוקס ולעניין.....כן ירבו41 פלוס
פעם האחרונה שנבדקתי (לפני כ-שנה וקצת)
הגבתי וזיהיתי עד 14.8khz.
עשיתי בדיקת שמיעה לפני כחודש!
אני 3 שנים מעליך בגיל,אמרה לי הטכנאית
שיש לי שמיעה פנומנלית כמו עטלף..
שמעתי תדרים שאמורים לשמוע רק
בשנות העשרים,אפילו כשאני עובר ליד
ארון תקשורת או חשמל,אני שומע
את הרעש של החשמל,זה נורא.
ולמרות כל זה יש לי גם טינטון מעצבן.
נראה לי שהג'אנר הזה הוא יותר "מוסיקת עולם" .....אני חושב......בכל מקרה תודה.ידידתי מטפלת הרייקי הכירה לי אותו: