עד לאיזה תדר אתם שומעים, ובני כמה אתם?

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28
שלום

תמיד סיקרן אותי לדעת היכן השמיעה שלי ממוקמם ביחס לאחרים. אני בן 48 וכמעט ולא מצליח לשמוע מעבר ל 12.5kHz. מבדיקה עי מחולל הטונים של תוכנת REW ועם אוזניות HD600S, יש הבדלי עוצמה של 60 דציבל בין טון של 10kHz לזה של 12kHz. אני כן מצליח לגלות טונים עד לתדר 16kHz. בדקתי בעזרתה של אשתי. זה הצריך לעלות את הווליום במגבר למינוס 10 דציבל, ובכל פעם שהיא לחצה על PLAY מיד הגשתי בצליל של 16 קילו, אבל זה הצריך מאמץ וריכוז. נראה שמעבר ל 12.5 יש כבר הנחתה משמעותית. למרות זאת, לא חסר לי כלום בהאזנה למוסיקה. לא מרגיש לי שהצליל עמום מידי, ההיפך, אני עדיין מעדיף לכייל את עקומת ה EQ של DIRAC עם הנחתה בתחום הגבוה.

אשמח לדעת מה מצבם של חברי פורום אחרים כאן. תציינו לפחות טווח גילאים.

להורדת תוכנם REW שיש בה מחולל טונים איכותי עם גישה ישירה לחומרה, ולכן אין סיכוי לרעשי מודולציה מטעים, כנסו לכאן:

https://www.roomeqwizard.com/

האם למי שאינו מסוגל לשמוע מעבר ל 12 קילוהץ, יש טעם בלהשקיע בציוד אודיו יקר עם רוחב פס מעבר לתחום השמע?

עמית

חבר משקיען
מעורבות
216
נקודות
63
עשיתי בדיקת שמיעה לפני כחודש!
אני 3 שנים מעליך בגיל,אמרה לי הטכנאית
שיש לי שמיעה פנומנלית כמו עטלף..
שמעתי תדרים שאמורים לשמוע רק
בשנות העשרים,אפילו כשאני עובר ליד
ארון תקשורת או חשמל,אני שומע
את הרעש של החשמל,זה נורא.
ולמרות כל זה יש לי גם טינטון מעצבן.

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
שלום

תמיד סיקרן אותי לדעת היכן השמיעה שלי ממוקמם ביחס לאחרים. אני בן 48 וכמעט ולא מצליח לשמוע מעבר ל 12.5kHz. מבדיקה עי מחולל הטונים של תוכנת REW ועם אוזניות HD600S, יש הבדלי עוצמה של 60 דציבל בין טון של 10kHz לזה של 12kHz. אני כן מצליח לגלות טונים עד לתדר 16kHz. בדקתי בעזרתה של אשתי. זה הצריך לעלות את הווליום במגבר למינוס 10 דציבל, ובכל פעם שהיא לחצה על PLAY מיד הגשתי בצליל של 16 קילו, אבל זה הצריך מאמץ וריכוז. נראה שמעבר ל 12.5 יש כבר הנחתה משמעותית. למרות זאת, לא חסר לי כלום בהאזנה למוסיקה. לא מרגיש לי שהצליל עמום מידי, ההיפך, אני עדיין מעדיף לכייל את עקומת ה EQ של DIRAC עם הנחתה בתחום הגבוה.

אשמח לדעת מה מצבם של חברי פורום אחרים כאן. תציינו לפחות טווח גילאים.

להורדת תוכנם REW שיש בה מחולל טונים איכותי עם גישה ישירה לחומרה, ולכן אין סיכוי לרעשי מודולציה מטעים, כנסו לכאן:

https://www.roomeqwizard.com/

האם למי שאינו מסוגל לשמוע מעבר ל 12 קילוהץ, יש טעם בלהשקיע בציוד אודיו יקר עם רוחב פס מעבר לתחום השמע?
1. תעשה ניקוי אוזניים (ברצינות, הכוונה אצל רופא, אני עושה אחת לכמה זמן, זה עוזר)
2. תדר גבוהה זה לא הכל, יש בשמע עוד הרבה מרכיבים חוץ מתדרים גבוהים. שמדברים על ציוד שמע זה לא רק תדר גבוהה, יש עיוותי פאזה ושאר ירקות
3. בעצמת שמע נמוכה יש מה שניקרא LOUDNESS , ואז מגבירים את התדרים הנמוכים והגבוהים.
4. בעצמת שמע יותר גבוהה מבחינים גם בתדרים היותר גבוהים (אפילו שהאוזן מחלישה)

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28
איך בדיוק עושים ניקוי אוזניים? צריך הפניה ל אאג או שזה במסגרת רפואה משלימה פרטית?

במבי

אוהב את התחום
מעורבות
220
נקודות
43
אחת לכמה זמן ממולץ לעשות ניקוי אוזניים?

coorva

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
8
הכוונה בניקוי אוזניים היא, שאצל כל אחד ואחת מצטברת שעווה באוזניים במשך הזמן. אצל אחד יותר ואצל אחד פחות. השעווה מתקשה ויוצרת מעין"פקק" שמוריד במידה מסויימת את השמיעה. (תלוי בגודל הפקק)
אני אחת לשנה בערך הולך לרופא א.א.ג שלי ומבקש שיוציא לי את השעווה. בד"כ יש 2 אפשרויות להוצאה - 1. בזרם של מים חמים 2. מכשיר מיוחד שדומה לפינצטה גדולה. ממליץ בחום להמנע מאופציה מספר 1.

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
הפניה לרופא אף אוזן וגרון פעם בשנה או שנתיים
בקשר לאפשריות הניקוי (שעושים לי), יש משהו שזה כמו משאבה (שומעים אוויר באוזן)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113

שאלה קצת מצחיקה. האם מה שהופך מערכת ליקרה זה היכולת שלה להגיע לתדרים גבוהים?

ayal30

חבר משקיען
מעורבות
918
נקודות
113
אני בן 47 ,
ומעדיף לשמוע מוזיקה בווליום נמוך ובכייף :בעד:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
שאלה קצת מצחיקה. האם מה שהופך מערכת ליקרה זה היכולת שלה להגיע לתדרים גבוהים?

בוודאי, אם המערכת לא מגיעה לתדרים גבוהים אז איך אנשים מצפים לשמוע את יתרונות ההי-רז ?......ונעזוב לרגע את יתרונות השיפור ברימסטרינג.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
בוודאי, אם המערכת לא מגיעה לתדרים גבוהים אז איך אנשים מצפים לשמוע את יתרונות ההי-רז ?

אה. יתרונות הרזולוציה הגבוהה זה ביכולת לעלות לתדרים גבוהים? הבנתי אותך. כלומר אין לו שום יתרון בבס למשל, במיד. רק בגבוהים. וואלה? שתהיו בריאים אתם. זו הבעיה שלי עם אלכוהול וכתיבה. השילוב של שניהם מוציא את הפוסטים הללו.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אה. יתרונות הרזולוציה הגבוהה זה ביכולת לעלות לתדרים גבוהים? הבנתי אותך. כלומר אין לו שום יתרון בבס למשל, במיד. רק בגבוהים. וואלה? שתהיו בריאים אתם. זו הבעיה שלי עם אלכוהול וכתיבה. השילוב של שניהם מוציא את הפוסטים הללו.
בוודאי שחשובים כל התדרים אבל אתה שאלת לגבי הגבוהים......אתה יודע מה הבנתי אותך......בתדרים הגבוהים נמצאים רוב "הרמזים" לגבי הבמה, עומק, אמביינט וכו' ולכן חשיבותם הרבה בעיני.

אגב, המוסיקה שאני שומע בעיקר לאחרונה היא אמביינט ותחום זה מאופיין ב"אמא" של התדרים הנמוכים אז כמובן שאני לא יכול להתעלם מתחום תדר זה.

נערך לאחרונה ב:

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
בוודאי, אם המערכת לא מגיעה לתדרים גבוהים אז איך אנשים מצפים לשמוע את יתרונות ההי-רז ?......ונעזוב לרגע את יתרונות השיפור ברימסטרינג.
יש 2 סיבות:
1. 24 ביט לעומת 16 ביט - לא קשור לתדר .... יכלולת ההבחנה בפרטים גבוהה יותר !!
2. תדר הדגימה הרגיל הוא 44.1 קילו (ב CD ), דווקא לתדרים הגבוהים אין בעייה בתדר דגימה של 44 קילו, אסביר, נגיד שיש לנו אות בתדר 5-7 קילו (או התדר המפורסם) לפי משפט הדגימה מספיק תדר כפול , אבל עליה וקוץ בה , שחזור התדר אינו נקי, אם יש לך רק 4 , 5 או 6 או 8 דגימות לאות , שחזור התדר הוא נכון אבל לא "נקי" ,הסינוס שנידגם אינו טהור ויצור הרמוניות, ואז נגיד שיש קבלים לסינון , אז את מה לנקות את ה ה 5 קילו או את ההרמוניה ? , כל המסננים הם בעצם מעל 20 קילו הרץ, הווה אומר שקיבלת אות משוחזר אבל הוא לא נאמן למקור מכיוון שנכנסו אי אלו הרמוניות שעדיין בתחום השמע, כאשר דוגמים בתדר 96 קילו או יותר , האות המשוחזר נכון יותר...

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
המע שלי לא זולה...אבל בכל זאת אני הולך לתבוע את ביטוח לאומי...

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113

עוד לא נפל לך האסימון עם מי יש לך עסק?

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אני כמעט בן 60 , לפני כחצי שנה בדקתי לעצמי את השמיעה (1) ובתדרים הגבוהים אני שומע עד 14.5 KHz (בעוצמות נורמאליות) .....בעוצמות גבוהות מאוד אני שומע כמעט עד 15.5 KHz.

לצערי השמיעה שלי בשנים האחרונות די התדרדרה כי בגילאים 35-40 שמעתי עד 19.5 KHz (בעוצמות נורמאליות) .....ובעוצמות גבוהות מאוד עד 20.3 KHz .

בשרשור שפתחתי על השמיעה האנושית (לינק) מצורפים גרפים של התדרדרות השמיעה אצל גברים ונשים כפונקציה של גיל ותדר.

------------------------------------------------------

(1) האוזניה שאני בדקתי איתה את השמיעה היא סנהייזר 600 ......שלך 660S והיא חריפה יותר מה 600 שנחשבת די Flat לכוון העמום .....יתכן שהתוצאות שהייתי מקבל עם האוזניה שלך יהיו מעט שונות כלומר אשמע תדרים גבוהים יותר.

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
עוד לא נפל לך האסימון עם מי יש לך עסק?

EB1000 , אין לך כמעט שום סיכוי שבעולם שתקבל מהאודיופילים החוויתיים איזה שהיא תשובה ישירה וברורה לשאלתך.....הכל מסובך, סובייקטיבי ומעורפל.

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
יכולת שמיעה אינה רלבנטית או תואמת ליכולת האזנה.
יש הבדל בין היכולת לשמוע ציפצופים בתדרים שונים לבין היכולת להאזין למוזיקה וגם להבין מה שומעים.
הראשון היא יכולת מולדת והשני אצל רוב בני האדם היא יכולת נרכשת.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
יכולת שמיעה אינה רלבנטית או תואמת ליכולת האזנה.
יש הבדל בין היכולת לשמוע ציפצופים בתדרים שונים לבין היכולת להאזין למוזיקה וגם להבין מה שומעים.
הראשון היא יכולת מולדת והשני אצל רוב בני האדם היא יכולת נרכשת.
:בעד:מסכים איתך לחלוטין, אבל נשאלה שאלה לגיטימית והתשובה עליה היא פשוטה וברורה (למי שבדק את עצמו) ...וזהו.

נערך לאחרונה ב:

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
:בעד:מסכים איתך לחלוטין, אבל נשאלה שאלה לגיטימית והתשובה עליה היא פשוטה וברורה (למי שבדק את עצמו) ...וזהו.
אוסקר ווילד אמר "הצעירים יודעים הכל"
הכל פשוט וברור.
או במילים אחרות, הכל דבש.

(ורד)
R

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור