סקירה: LG 32PC51 מסך בייבי פלזמה לקטנים

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
פלזמה זה גדול?
כשאומרים "פלזמה" התמונה הראשונה שעולה בראש היא של מסך גדול, בגודל 42", אולי 50" ואף יותר.

מהיום לא עוד: חברה קטנה וחדשה מצטרפת אל חברותיה שעל הקיר, זוהי הפלזמה מדגם 32PC51 של יצרנית המסכים LG.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
למה לדעתך היא לא מתאימה למחשב ?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
זה לא שהיא לא מתאימה, היא פחות אידאלית (בגלל הרזולוציה הנמוכה והרגישות הגבוהה יותר לצריבת תמונות סטטיות).

hensh9

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שאלה לליאור בנוגע ל-LG

לאחר המיבחן שערכת,איך היית "מודד" באחוזים (מבחינת איכות התמונה)את:
-היתרון שלה בשידורי לויין/כבלים ביחס למסכי LCD בגודל "32
מול
-החיסרון שלה בשידורי HD ביחס למסכי LCD בגודל "32
כלומר:בהנחה שהשימוש שלי (נניח) הוא 50-50 ,היכן אני "מרוויח" יותר בשיקלול שני השימושים הללו-בפלזמה או ב LCD.

נ.ב
1.אם המסך עדיין אצלך-האם תוכל לבדוק האם פונקציית PIP(שקיימת בוודאות במסך)ניתנת לתיפעול עבור 2 מקורות אנלוגיים במקביל(לדוגמה-2 ממירי YES שמחוברים באמצעות סקארט RGB).
2.לא ציינת במאמר שפירסמת שתפריט המסך הוא בעברית.
3.לינק לאתר היצרן משום-מה לוקה בנתונים חסרים(N).
להלן לינק "עשיר" יותר:
http://www.getit.co.il/Tender/43577/

נערך לאחרונה ב:

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
לאחר המיבחן שערכת,איך היית "מודד" באחוזים את:
-היתרון שלה בשידורי לויין/כבלים ביחס למסכי LCD בגודל "32
מול
-החיסרון שלה בשידורי HD ביחס למסכי LCD בגודל "32
כלומר:בהנחה שהשימוש שלי (נניח) הוא 50-50 ,היכן אני "מרוויח" יותר בשיקלול שני השימושים הללו-בפלזמה או ב LCD.

נ.ב
1.אם המסך עדיין אצלך-האם תוכל לבדוק האם פונקציית PIP(שקיימת בוודאות במסך)ניתנת לתיפעול עבור 2 מקורות אנלוגיים במקביל(לדוגמה-2 ממירי YES שמחוברים באמצעות סקארט RGB).
2.לא ציינת במאמר שפירסמת שתפריט המסך הוא בעברית.
3.לינק לאתר היצרן משום-מה לוקה בנתונים חסרים(N).
להלן לינק "עשיר" יותר:
http://www.getit.co.il/Tender/43577/

מסכים דקים נוצרו לדבר אחד בלבד וזה שידורי HD. מי שרואה HD או מתכוון בעתיד לראות שידורי HD לא צריך את המסך הזה. היבואן הביא אותו רק בגלל שהשידורים בארץ נראים על הפנים ברוב הטלויזיות והוא מנסה לעשות כסף מזה.
לטעמי אין מקום למכשירים כאלה בסלון ביתי ועדיף לחיות עם CRT עד שרמת השידור בארץ תהיה טובה ורק אז לקנות מסך דק.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
לדעתי זה די מתקזז, בגודל 32 אין יתרון עצום לרזולוציית HD בתכנים הנצפים, מה עוד שגם במקרה שלה, תכני HD נראים טוב יותר לעומת SD

1. אנסה לבדוק.
2. אכן ישנה אופציה לתפריטים בעברית, הוספתי צילום תפריט לסקירה.
3. איננו נוהגים לתת קישורים במאמרי ביקורת לאתרי מכירות, תודה בכל מקרה.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
מסכים דקים נוצרו לדבר אחד בלבד וזה שידורי HD. מי שרואה HD או מתכוון בעתיד לראות שידורי HD לא צריך את המסך הזה. היבואן הביא אותו רק בגלל שהשידורים בארץ נראים על הפנים ברוב הטלויזיות והוא מנסה לעשות כסף מזה.
לטעמי אין מקום למכשירים כאלה בסלון ביתי ועדיף לחיות עם CRT עד שרמת השידור בארץ תהיה טובה ורק אז לקנות מסך דק.

מומלץ שתראה אותה בעיניים ואז תבין כי במסך בגודל 32" ממרחק 2.5 - 3 מטר אין ל-HD משמעות כה גדולה (גם עליה תכנים כאלו נראים טוב מאוד).

מעבר לזה, אתה מפספס את ייעודו של הדגם הזה: הוא מיועד בעיקר לחדרי שינה, שם צופים בעיקר בשידורי טלוויזיה.
וגם אם פורמטי ה-HD יכנסו לחדר השינה, שוב, גם על המסך הזה הם יראו טוב מאוד.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
מומלץ שתראה אותה בעיניים ואז תבין כי במסך בגודל 32" ממרחק 2.5 - 3 מטר אין ל-HD משמעות כה גדולה (גם עליה תכנים כאלו נראים טוב מאוד).
בטח שיש! צבעים טובים יותר עומק טוב יותר, על מה אתה מדבר.
מעבר לזה, אתה מפספס את ייעודו של הדגם הזה: הוא מיועד בעיקר לחדרי שינה, שם צופים בעיקר בשידורי טלוויזיה.

לא פספסתי, אתה המלצת לי והלכתי לבדוק.
אני מחובר ל HD בחדר שינה עם הסוני 32 ועם סטרימר אני מעביר הרבה סדרות לשם גם. התמונה מעולה ונראת הרבה יותר טוב מה LG.
היום שהHD כבר בפתח זה בזבוז לקנות אותה.

hensh9

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0

בינגו!
סגרת לי את המעגל,וקיבלתי את ה"חיזוק" שלו הייתי זקוק לפני הרכישה;)(הנימוקים שציינת-גם אני חשבתי כמוך)
אכן,הייעוד שלו הוא לחדר השינה.
תודה ליאור:)

hensh9

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מסכים דקים נוצרו לדבר אחד בלבד וזה שידורי HD. מי שרואה HD או מתכוון בעתיד לראות שידורי HD לא צריך את המסך הזה. היבואן הביא אותו רק בגלל שהשידורים בארץ נראים על הפנים ברוב הטלויזיות והוא מנסה לעשות כסף מזה.לטעמי אין מקום למכשירים כאלה בסלון ביתי ועדיף לחיות עם CRT עד שרמת השידור בארץ תהיה טובה ורק אז לקנות מסך דק.

השידורים האלו(ערוצי 2,10 וכד') ימשיכו להיות "על הפנים" במשך ה-4 השנים הבאות(להערכתי).
באותן 4 שנים-המסך הזה נותן תמורה מיטבית ביחס לכל LCD שקיים בשוק(בעיקר לאלו ששימושי הצפייה שלהם בכבלים/לויין הם באחוזים גבוהים-חדר שינה ,למשל).
בגלל זה-אני באמת מאמין שהדגם הזה יהיה להיט,ואכן-הייבואן יעשה הרבה כסף כתוצאה מזה:)

נערך לאחרונה ב:

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
השידורים האלו(ערוצי 2,10 וכד') ימשיכו להיות "על הפנים" במשך ה-4 השנים הבאות(להערכתי).
באותן 4 שנים-המסך הזה נותן תמורה מיטבית ביחס לכל LCD שקיים בשוק(בעיקר לאלו ששימושי הצפייה שלהם בכבלים/לויין הם באחוזים גבוהים-חדר שינה ,למשל).
בגלל זה-אני באמת מאמין שהדגם הזה יהיה להיט,ואכן-הייבואן יעשה הרבה כסף כתוצאה מזה:)

תתחדש!
מבחינתי זה כמו לחבר לרכב סוס שייקח אותו ממקום למקום, אבל אני כנראה לא דוגמא.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
Sonus יש לך דעות מאוד מוצקות בנושא וטוב בשבילך, אבל זה לא במקום לדחוף אחרים להסכים איתך.
זכותם של אחרים לדעות אחרות גם אם אתה לא מסכים איתם.

אני רכשתי מסך פלזמה לחדר שינה שהוא לא HD READY ואני לא מתכוון לראות שם תכנים של HD רק חדשות בבוקר וסרט לפני השינה. אני לא רואה שום הגיון להשקיע כסף נוסף עבור מסך שיתמוך בצורה חדה יותר ה HD לכך. זה נראה בזבוז כסף לכן למסך הזה יש את הקהל יעד שלו ורק חבל שהוא לא היה בנמצא כאשר אני חיפשתי מסך :)

hensh9

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תתחדש!
מבחינתי זה כמו לחבר לרכב סוס שייקח אותו ממקום למקום, אבל אני כנראה לא דוגמא.

לא הבנתי את כוונתך..
למה אתה לא דוגמא?
יש לך שימושים נוספים בחדר שינה?אתה גולש שם? אתה מביא לשם חברים כדי לצפות ביחד בהיידפ?:rolleyes:
אצל רובנו-השימוש העיקרי שם הוא SD.
ועוד משהו..
לא,אני לא מתכוון להיות חלק מאותם אנשים שרוכשים LCD לחדר שינה,צופים שם בעיקר ב-SD-ומקללים....

נערך לאחרונה ב:

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
לא הבנתי את כוונתך..
למה אתה לא דוגמא?
יש לך שימושים נוספים בחדר שינה?אתה גולש שם? אתה מביא לשם חברים כדי לצפות ביחד בהיידפ?:rolleyes:
אצל רובנו-השימוש העיקרי שם הוא SD.

אני משתמש במכשיר בחדר שינה לHD, גולש באינטרנט ורואה סדרות.
מה הקשר לחברים? אתה קונה טלויזיה בשביל חברים?

תחשוב גם על העתיד, אלא אם אתה מתכוון עוד שנה לקנות שוב טלויזיה חדשה.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
Sonus יש לך דעות מאוד מוצקות בנושא וטוב בשבילך, אבל זה לא במקום לדחוף אחרים להסכים איתך.
זכותם של אחרים לדעות אחרות גם אם אתה לא מסכים איתם.

אני רכשתי מסך פלזמה לחדר שינה שהוא לא HD READY ואני לא מתכוון לראות שם תכנים של HD רק חדשות בבוקר וסרט לפני השינה. אני לא רואה שום הגיון להשקיע כסף נוסף עבור מסך שיתמוך בצורה חדה יותר ה HD לכך. זה נראה בזבוז כסף לכן למסך הזה יש את הקהל יעד שלו ורק חבל שהוא לא היה בנמצא כאשר אני חיפשתי מסך :)

בטח שזה המקום, זה פורום ומי ששואל שאלה מחפש דעות שונות. לא כולם מסכימים ולא כולם אותו דבר וטוב שכך.

מבחינתי בשביל SD עדיף CRT. אבל כשרוכשים מוצר יקר ב 4000-5000 ש"ח שיש היום כבר בפתח HD ואפשר להוריד תכנים באינטרנט ובנוסף יש המון אלטרנטיבות טובות יותר (לדעתי לפחות) למה לקנות מוצר כזה?

hensh9

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני משתמש במכשיר בחדר שינה לHD, גולש באינטרנט ורואה סדרות.
מה הקשר לחברים? אתה קונה טלויזיה בשביל חברים?

תחשוב גם על העתיד, אלא אם אתה מתכוון עוד שנה לקנות שוב טלויזיה חדשה.

ראשית-השימושים שלך שונים משלי.
ושנית-אני בטוח שבכל פעם שאתה מעביר ל-SD-אתה מתאכזב מהתמונה(אולי זו הסיבה שאתה לא צופה בזה??..)
לאנשים שעיקר הצפייה שלהם ב-SD-זה לדעתי ה מסך(כך חשבתי,וגם דעתי "חוזקה" ע"י ליאור)

לגבי החברים-לא הבנת את כוונתי,אולי בגלל הניסוח הבעייתי שהשתמשתי בו...הכוונה שלי הייתה שגם בפלזמה הזו -תכני HD אמורים להיראות דיי טוב,אלא אם כן אתה מחפש שלמות מלאה(לכן השתמשתי בעניין ה חברים=כדי להרשים אותם;))

ולגבי העתיד:אם כבר עכשיו תכני היידפ נראים טוב מאד(וליאור הוא לא הראשון שטוען את זה)-אז מה אמור להיות שונה בתחום בעתיד??
ומנגד..
לאותם אלו שרוצים לראות כמו "בני אדם" תכני SD במשך 4 השנים הקרובות-יש לך להמליץ על איזו LCD שתיתן תמונה טובה יותר?:rolleyes: לדעתי לא.
מקווה שהבנת את כוונתי....

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
ראשית-השימושים שלך שונים משלי.
ושנית-אני בטוח שבכל פעם שאתה מעביר ל-SD-אתה מתאכזב מהתמונה(אולי זו הסיבה שאתה לא צופה בזה??..)
לאנשים שעיקר הצפייה שלהם ב-SD-זה לדעתי ה מסך(כך חשבתי,וגם דעתי "חוזקה" ע"י ליאור)

לגבי החברים-לא הבנת את כוונתי,אולי בגלל הניסוח הבעייתי שהשתמשתי בו...הכוונה שלי הייתה שגם בפלזמה הזו -תכני HD אמורים להיראות דיי טוב,אלא אם כן אתה מחפש שלמות מלאה(לכן השתמשתי בעניין ה חברים=כדי להרשים אותם;))

ולגבי העתיד:אם כבר עכשיו תכני היידפ נראים טוב מאד(וליאור הוא לא הראשון שטוען את זה)-אז מה אמור להיות שונה בתחום בעתיד??
ומנגד..
לאותם אלו שרוצים לראות כמו "בני אדם" תכני SD במשך 4 השנים הקרובות-יש לך להמליץ על איזו LCD שתיתן תמונה טובה יותר?:rolleyes: לדעתי לא.
מקווה שהבנת את כוונתי....

בהחלט שאני מבין אותך אבל אם SD זה כל מה שאתה רואה תשאר עם CRT.
למה להוציא 5000 ש"ח על מכשיר שיראה פחות טוב מכל CRT ב 2000 ש"ח? אה, נכון, עיצוב :p

hensh9

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
בהחלט שאני מבין אותך אבל אם SD זה כל מה שאתה רואה תשאר עם CRT.
למה להוציא 5000 ש"ח על מכשיר שיראה פחות טוב מכל CRT ב 2000 ש"ח? אה, נכון, עיצוב :p

קבל תיקונים,ידידי:
א.זה 4000...(לא 5000)
ב."32 כזו תיראה טוב יותר מה-CRT "21 שברשותי כרגע...
ואם אתה חושב שהיא (באופן כללי) נראית פחות טוב מ -CRT-אני מציע לך לראות בעין שלך את המסך הספציפי.....

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
לא פספסתי, אתה המלצת לי והלכתי לבדוק.
אני מחובר ל HD בחדר שינה עם הסוני 32 ועם סטרימר אני מעביר הרבה סדרות לשם גם. התמונה מעולה ונראת הרבה יותר טוב מה LG.
היום שהHD כבר בפתח זה בזבוז לקנות אותה.

סיפור עם מוסר השכל בהקשר של חנות: כשקיבלתי את המסך, נתקלתי בתופעה מעצבנת, לא משנה איך כיוונתי את התמונה, לאחר פרק זמן קצר היא חזרה למצב "דינמי" - מה שכמובן מקצין את הניגודיות ורווית הצבעים למידה מוגזמת ומלאכותית.

החלטתי לנקוט באיפוס הגדרות כללי. לאחר ביצוע האיפוס, הופיעו שתי ברירות לבחירה: מצב "בית" ומצב "חנות".
בקיצור, מצב "חנות" מכריח את המסך לעבוד במצב תמונה דינמי, מה שמצד אחד מבליט את התמונה בהשוואה למסכים אחרים בתצוגה, אך מצד שני עושה עוול לטבעיות הצבעים והניגודיות.

עד כמה שזה ניתן, מומלץ לבצע גם בחנות כיול בסיסי לפחות של ניגודיות/בהירות/רווית צבעים על מנת להגיע להתרשמות מהביצועים האמיתיים.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מעניין הרעיון וצורת החשיבה של היצרן

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור