סלקציה לאירוע בחברת מוראל

• פותח הנושא Dr dB
  • פורסם בתאריך

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
הפוסט הזה והתגובה של הנהלת האתר מזכירים לי את הבדיחה הישנה על אותו אחד שמתפלל יום יום במשך שנים לאלוהים שיתן לו פעם אחת לזכות בלוטו. ניגש מלאך לאלוהים ומבקש - תראה כמה נחמד האיש הזה ושנים הוא מתפלל - תן לו לזכות פעם אחת. עונה אלוהים למלאך: הייתי נותן לו לזכות כבר מזמן אבל הוא לא ממלא טפסים.

אריה

אחלה בדיחה גנבתי

Dr dB

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
חכמים שכמותכם כבר מזמן לא יצא לי לראות. למרות כל הבדיחות וניסיונות הטשטוש, העניין המרכזי לא השתנה. אני נרשמתי בתחילת ההרשמה. לא התקבלה ממנהלי האירוע כל תגובה ולכן לדעתי מדובר בהתנהלות לא תקינה. ברור שחלק מהמגיבים בעלי עיניין אישי. מבחינתי מי שארגן את העסק אוכל במבה עם מזלג.

נערך לאחרונה ב:

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
לא רק שאתה מתעלם מהעובדות, אתה בוחר גם להטיל בנו רפש. לא קיבלת כל תגובה? הסברנו הכל בשרשור התגובות לאירוע שבטח לא טרחת לקרוא.
מבחינתי אתה לא ראוי להיות כאן - באתר שאנחנו משקיעים את הנשמה עבורו.
שלום ולא להתראות.

YORAMGROS

אוהב את התחום
מעורבות
157
נקודות
43
נכון כולנו בעלי ענין (ענין של תחביב גרידא) ולא כול מי שנרשם הצליח להגיע, אז בלי ריגשא ואם זה לא מוצא חן בעניך להבא אל תרשם.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
לא הבנתי מה רוצה הדוקטור. שוב מאשים בלי לבסס את דבריו. נראה לי שחיפש רק להתנגח.

אגב - אולי יש כאן גם מקום לשאלה עקרונית:
האם למנהלי האתר יש זכות (ואני מתכוון מוסרית/ערכית, לא "חוקית" שזה אולי יותר ברור) להחליט על סדרי העדפה במקרים כאלה? אם למשל נרשם לאירוע של האתר גולש חדש, ובאותה שנייה נרשם גם גולש ותיק ופעיל, האם למנהלים אין זכות להעדיף אחד משניהם? אולי יעדיפו לאשר את השתתפות החדש על מנת לקרב אותו לפעילות? אולי יעדיפו דווקא לצ'פר את הוותיק שתורם לפורום ופעיל בו שנים רבות? האם תמיד ובכל מקרה מי שנרשם ראשון נכנס ראשון, או שלמנהלים יש זכות העדפה על פי הקריטריונים שהם, כמארגני האירוע, יכולים לקבוע אותם?

כך או כך, הגענו לימים טובים: אנשים עומדים בתור לאירועי אודיו. הישג יפה!

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אפשר להבין את התסכול של הבחור - חבל רק שבחר להביע אותו בדרך שבחר.

Take one, מנהלי האתר/הפורום מופקדים על ניהולו, במילים פשוטת אלה. בגדר ניהולו, עליהם לעשות את מה שתורם לטובת האתר/הפורום, ובכלל זה גם הפעלת שיקול הדעת את מי לצ'פר ואת מי לא. החוכמה היא לעשות את זה בצורה מאוזנת בין וותיקי הזירה והחדשים בה. זו כל התורה כולה.

YORAMGROS

אוהב את התחום
מעורבות
157
נקודות
43
האם לא מספיק דשנו בנושא?
זה אתר פרטי וזכות בעליו לעשות כראות עינו (עד היום לא היתה איפא ואיפא בבחירת מוזמנים לאירוע כזה או אחר),מי שקבל הזמנה אמר תודה ומי שלא קבל מה קרה נשרף הים הדגים עלו על העצים. די לדוש ולעסוק באנשים עם רגשי נחיתות.
כולי תקוה שיהיו עוד הרבה ארועים שיירצו ויספקו את כולם.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
אפשר להבין את התסכול של הבחור - חבל רק שבחר להביע אותו בדרך שבחר
בכל זאת נראה לי ששווה לדייק כאן.

אם הייה כאן רק עניין של תיסכול, זה הייה יכול להיראות משהו כמו:
==============================================================

Dr dB: אני מאוד מתוסכל -- נרשמתי ברגע הראשון שראיתי את ההודעה, ולא קיבלתי שום תגובה שהיא. תחושתי היא של התעלמודת מוחלטת, שלא כיבדו אותי אפילו בהודעת סירוב, ואולי אפילו יש מקום לחשד שייש כאן סלקצייה. מה באמת קרה כאן?
ההנהלה: רשימת הנרשמים נפתחה ב-23/04 ואתה נרשמת ב-25/04 בשעה 19:19, שזה שלושה ימים אחרי פרסום האירוע, הרבה אחרי שהמקומות התמלאו. אנחנו נוהגים לשלוח הודעות רק למי שנמצא עבורו מקום, ולא לאחרים.
Dr dB: הבנתי. חשבתי שנרשמתי מיידית, מצטער על שחשדתי בכשרים.

אבל זה לא הייה כך ולא דומה לזה, אלא:
נרשמתי לאירוע ממש עם פרסום ההודעה. לא קיבלתי תגובה ולא קיבלתי תגובה גם בספאם ולא קיבלתי תגובה בכלל. התעלמות מוחלטת. אז אולי היתה סלקציה ולדעתי זה ביזיון. מהתמונות והתגובות יש רושם שכמות המוזמנים הייתה מצומצמת בעיקר למקורבים ושאר ירקות ושכל השאר ימתינו לתגובה. מי שהיה אחראי לזה אין לו מקום בעולם.
נראה לי שאתה מתבלבל, אני מסתכל ברשימת הנרשמים, היא נפתחה ב- 23/04 ואתה נרשמת ב- 25/04 בשעה 19:19 שזה שלושה ימים אחרי פרסום האירוע, הרבה אחרי שהמקומות התמלאו. זה לא ממש "נרשמתי לאירוע ממש עם פרסום ההודעה".
באירוע היו חברים ותיקים, היו חברים חדשים, חברים עם הרבה הודעות וחברים עם מעט הודעות בפורום. מומלץ לבדוק את העובדות לפני שאתה מתפרץ בזעם וזורק מילים עם קונוטציה של שואה.
חכמים שכמותכם כבר מזמן לא יצא לי לראות. למרות כל הבדיחות וניסיונות הטשטוש, העניין המרכזי לא השתנה. אני נרשמתי בתחילת ההרשמה. לא התקבלה ממנהלי האירוע כל תגובה ולכן לדעתי מדובר בהתנהלות לא תקינה. ברור שחלק מהמגיבים בעלי עיניין אישי. מבחינתי מי שארגן את העסק אוכל במבה עם מזלג.
לא רק שאתה מתעלם מהעובדות, אתה בוחר גם להטיל בנו רפש. לא קיבלת כל תגובה? הסברנו הכל בשרשור התגובות לאירוע שבטח לא טרחת לקרוא.
מבחינתי אתה לא ראוי להיות כאן - באתר שאנחנו משקיעים את הנשמה עבורו.
שלום ולא להתראות.

בקיצור, Dr dB הנ"ל, שתמהני אם הוא אכן ד"ר למשהו, הרוויח מאוד ביושר את השעייתו, ולא שאני תומך גדול בהשעיות... :)

עמיר

נערך לאחרונה ב:

hbs

חבר משקיען
מעורבות
9
נקודות
18
מה זה "אוכל במבה עם מזלג " ? זו קללה ?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
חכמים שכמותכם כבר מזמן לא יצא לי לראות. .
על אותו משקל:״ עכשיו אני כי ההוא הלך״
באמת שלא יפה לרשום משהו למי שכבר הושעה ולא יכול לענות, אבל אתה הגזמת בבכיינות ובאטימות.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אפשר להבין את התסכול של הבחור - חבל רק שבחר להביע אותו בדרך שבחר.

Take one, מנהלי האתר/הפורום מופקדים על ניהולו, במילים פשוטת אלה. בגדר ניהולו, עליהם לעשות את מה שתורם לטובת האתר/הפורום, ובכלל זה גם הפעלת שיקול הדעת את מי לצ'פר ואת מי לא. החוכמה היא לעשות את זה בצורה מאוזנת בין וותיקי הזירה והחדשים בה. זו כל התורה כולה.

:בעד: מסכים עם כל מילה. מקווה שבאירועים הבאים לא תהייה ציפייה שמי שנרשם ראשון בהכרח גם יוזמן ראשון. אולי ייצא דבר אחד חיובי מהקשקשת הזו של הדוקטור.

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
83
אחהצ טובים טייק.
הצלחת לבלבל אותי.
:)

לא תהייה ציפייה שמי שנרשם ראשון בהכרח גם יוזמן ראשון
דווקא הייתי בטוח כי זה הקריטריון, או לפחות העיקרי.
ומכיוון שלא כך הדבר, מה כן הקריטריון/ים ?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,791
נקודות
113
אחהצ טובים טייק.
הצלחת לבלבל אותי.

לא תהייה ציפייה שמי שנרשם ראשון בהכרח גם יוזמן ראשון
דווקא הייתי בטוח כי זה הקריטריון, או לפחות העיקרי.
ומכיוון שלא כך הדבר, מה כן הקריטריון/ים ?
לא ברור למה אתה כל כך מתפלא ? הרי היה ברור שמספר המקומות מצומצם ביותר ,ונניח ש15 הראשונים "לשלוף " כולם בלי יוצא מן הכלל הנם קוראים אנונימים "ואילמים" שהחליטו שיהיה סבבה ללכת לארוע שהנהלת האתר מזיעה וטורחת עליו ויוצרת קשרים במשך שנים עם הבית חרושת בכדי שיבואו ה "אילמים " הללו ,לא יהיו הרי תגובות של אחרי ,לא תהיה "כימיה " במהלך הארוע ,שלא לדבר על הדממה שתשרור בפורום בימים שאחרי .
החברה הותיקים מזיעים כאן במשך שנים ,לארגן ארועים ,ליצור עניין ,מביאים קצת מנסיונם,חוטפים חיצים מורעלים מחברים אחרים ,אז מה? לא מגיע להם איזה פרוטקציה קטנה ?
אני בהחלט חושב באופן אישי ,שגם באם לא שמתי לב לעניין ונרשמתי באיחור ,שיש מצב שהנהלת האתר זכות ליצור איזה הרכב מעורב נחמד ולשבץ בין השולפים גם כמה ותיקים כבדי תגובה .

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
חח..יום יבוא ואולי גם לי יתחשק להגיע
אבל רק אולי ;)

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
לדמנישט - אני חושב שלא צריך לצפות שמנהלי האתר ירשמו באופן אוטמטי דווקא את מי שנרשם ראשון. צריך שתהייה להם הזכות להחליט לגבי קדימויות. נכון, זה יכול להשמע רע, אבל לעיתים חשוב שבאירוע ישתתפו גם מי שלא נרשמו ראשונים. וכפי שנתתי דוגמא, זה יכול להיות גולש חדש יחסית שמגלה עניין וצוות האתר מעוניין לחבר אותו לתחום, ולעיתים זה יכול להיות גולש ותיק וופעיל שלמרבה הצער דווקא הפעם לא הספיק להרשם בזמן. האם היית רוצה שיווצר מצב שבו אדם "מהרחוב" שרואה את המודעה בגלישה מקרית, יירשם בו במקום לאתר, ומייד אחר כך לאירוע, וייכנס לרשימת המוזמנים לפניך, רק בגלל שהיה זריז ממך? אני חושב שזה לא ראוי וזו זכותם של מנהלי האתר להחליט לגבי הרכב הרשימה בכל אירוע.

לשניצל - מסכים איתך לגמרי, אבל לא חושב שמדובר בפרוטקציה. אם אותו גולש ארעי או סתם אחד שנכנס להציץ כאן פעם בחצי שנה נרשם במקרה לפניך או לפני דמנישט, למה שהוא ייכנס לאירוע לפניכם? יש כאן קהילה פעילה, אני חושב שלחברים בה יש קדימות בכל מה שקשור לאירועים כאלה. בשבילם האירוע מאורגן.......
כשמארגנים תערוכה המונית ואין מצוקת מקום, אז סבבה. אבל באירועים קטנים יחסית, טוב יהיה אם ידאגו שהפעילים בפורום יזכו להשתתף ראשונים. זו לא פרוטקציה ולא צריך להתבייש בזה. להפך.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
נראה לי שייש כאן קצת ברדק.

מצד אחד, אני מסכים שייש, ושצריכה להיות, למארגנים (הנהלת האתר, מארחי הארוע וכו') זכות לקבוע מי יוזמן, למרות שבפועל זה בדיוק סלקצייה/פרוטקציה.

מצד שני, כשפותח השרשור העלה את האפשרות, ליאור לא אמר לו שזכותם של המארגנים לעשות איזה סלקציה שהם רוצים, אלא הסביר לו עניינית, בצירוף נתונים, שזה לא מה שקרה. בנוסף, כשפותח השרשור התעקש, ליאור ראה בזה הטלת רפש.

לפיכך, על-פניו נראה שדווקא ליאור עצמו לא עומד על זכות ההשפעה של המארגנים, כולל שלו עצמו, ורואה בזה משהו לא אתי.
זו נשמעת כמו עמדה הגיונית והוגנת כל זמן שלא הוגדר מראש אחרת, אבל עכשיו נוצתר מצב שבו כדאי אולי להגדיר מדיניות באופן רשמי.

בניגוד לשניצל, אני לא חושב שייש לכותבים הוותיקים יותר (כולל אותי) זכות לתבוע פרוטקציה/עדיפות.

אני חושב שלמארגנים יש הזכות המלאה והפתוחה להחליט לפי שיקוליהם, שיכולים להיות דומים לאלה ששניצל פירט, או שונים עד הפוכים, והם לא חייבים לדווח/להסביר לאף אחד.

עם זאת, כנראה שייש מקום לשקיפות, ואני הייתי מעריך זאת יותר אם הקריטריונים היו מוגדרים מראש ושקופים.

כמוכן, נראה לי הגיוני שכל מי שנרשם יקבל הודעה בכל מקרה, בין אם על כך שנשמר עבורו מקום, ובין אם לא.

בברכה!
עמיר

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
83
ערב טוב טייק.

יש למנהלים זכות לבחור רק את החברים שלהם, או את מי ששיחד אותם.
(אני מקצין בכוונה, רק לצורך הדיון).
אבל בכלל לא נגעתי בשאלת הזכות.
שאלתי רק לגבי הקריטריונים, ותו לא.

מעבר לזה, דווקא אני מוצא הגיון בתפיסה שהבאת.
לגיטימי בעיניי.
מאידך, אני חושב כי דרכו של עולם ....
שמס' המקומות הראשונים (למניין ההגבלה), מטבעו מורכב מהקריטריונים שנתת....
בלי צורך להתערב. אולי רק נקודתית.
מן הסתם, את התשובה הזו אתה יודע.... כי אתה מכיר את מבנה הרשימה.
לי קשה להאמין, כי הראשונים שנרשמו - היו רק חברים חדשים! או רק חברים וותיקים.
יתכן מצב כזה, אך נדיר.

בכל מקרה....
שאלתי שאלה מאוד ספציפית ....
ונתת תשובה/תפיסה שלטעמי הגיונית.
תודה.

נסמך בצידו.
למען הסר ספק, לא נרשמתי לארוע.
אך לאור תגובות המנהלים, העלתי את שאלתי.

avilavi

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
אירגנו אירוע מקסים (לפי הסיקור והתגובות) * לא בקשתי הזמנה לאירוע
ואם ה"טעון שיפור" מסתכם באי פרסום קריטריונים לקבלת הזמנה - אנחנו במצב נהדר :אוהב-מאוד:

כל טוב

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
אירגנו אירוע מקסים (לפי הסיקור והתגובות) * לא בקשתי הזמנה לאירוע
ואם ה"טעון שיפור" מסתכם באי פרסום קריטריונים לקבלת הזמנה - אנחנו במצב נהדר :אוהב-מאוד:

כל טוב
זה אפילו לא בחזקת "טעון שיפור" כי
  • זה בסדר גם כפי שזה, ללא שום שינוי
  • גם אם זה לא פורסם באופן רשמי ומוסדר, כנראה שהקריטריון הייה הטבעי והאתי והצפוי ביותר: סדר ההרשמה
אז אכן, בהקשר של האירוע, המצב אכן הייה ונשאר נהדר :אוהב-מאוד:

בברכה!
עמיר

נ.ב., הבהרה: אישית, אני לא מצפה בעצם לרשימת קריטריונים, רק להגדרה ברורה האם סדר ההרשמה מחייב את המארגנים, או, לחלופין, שהם שומרים לעצמם את הזכות לשנות את הסדר כראות עיניהם (אם רוצים לפרט/לנמק מי/מה/איך/למה, אפשר, אבל, מבחינתי, לא נדרש)

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור