נראה לי שייש כאן קצת ברדק.
מצד אחד, אני מסכים שייש, ושצריכה להיות, למארגנים (הנהלת האתר, מארחי הארוע וכו') זכות לקבוע מי יוזמן, למרות שבפועל זה בדיוק סלקצייה/פרוטקציה.
מצד שני, כשפותח השרשור העלה את האפשרות, ליאור לא אמר לו שזכותם של המארגנים לעשות איזה סלקציה שהם רוצים, אלא הסביר לו עניינית, בצירוף נתונים, שזה לא מה שקרה. בנוסף, כשפותח השרשור התעקש, ליאור ראה בזה הטלת רפש.
לפיכך, על-פניו נראה שדווקא ליאור עצמו לא עומד על זכות ההשפעה של המארגנים, כולל שלו עצמו, ורואה בזה משהו לא אתי.
זו נשמעת כמו עמדה הגיונית והוגנת כל זמן שלא הוגדר מראש אחרת, אבל עכשיו נוצתר מצב שבו כדאי אולי להגדיר מדיניות באופן רשמי.
בניגוד לשניצל, אני לא חושב שייש לכותבים הוותיקים יותר (כולל אותי) זכות לתבוע פרוטקציה/עדיפות.
אני חושב שלמארגנים יש הזכות המלאה והפתוחה להחליט לפי שיקוליהם, שיכולים להיות דומים לאלה ששניצל פירט, או שונים עד הפוכים, והם לא חייבים לדווח/להסביר לאף אחד.
עם זאת, כנראה שייש מקום לשקיפות, ואני הייתי מעריך זאת יותר אם הקריטריונים היו מוגדרים מראש ושקופים.
כמוכן, נראה לי הגיוני שכל מי שנרשם יקבל הודעה בכל מקרה, בין אם על כך שנשמר עבורו מקום, ובין אם לא.
בברכה!
עמיר