יעקב ח
חבר משקיען
- מעורבות
- 174
- נקודות
- 63
בזמנו קניתי מכשיר DENON DVD 3930 שהיה מכשיר דגל וששימש אותי לצפייה בתקליטורי DVD ונגינת CD.המכשיר הזה תומך גם בתקליטורי SACD ונחשב מכשיר מצוין בתקופה שהוא יצא.
לאחרונה שמתי לב שפתאום המכשיר לא מזהה דיסקים, משום פורמט. פתחתי אותו וניסיתי לנקות את העין, אבל ללא הועיל.
התייעצתי עם חברי היקר ZS הידוע בכינויו שלמה זבדה מה לעשות. הוא אמר לי לא לרוץ לקנות מכשיר אחר כרגע, תנסה לברר מה עלות של עין ברשת ותנסה להחליף לבד. או שאולי תברר על סטרימר ולנגן קבצים מהרשת.
חשבתי על הדברים ששלמה אמר לי והחלטתי שכרגע אני לא רוצה להשקיע בסטרימר.
ולגבי החלפת עין בעצמי יכול להיות שזה קצת מסובך ושאולי אני לא אסתדר.
התקשרתי לשתי מעבדות באזור המרכז ושאלתי על עלות התיקון
במעבדות אמרו לי שיש עלות בדיקה ראשונית וזה סדר גודל של 200 ש''ח לערך, ושאולי זה לא העין אלא דבר אחר. הם לא ידעו לתת לי אומדן מדויק ( ובצדק ) אבל הבנתי מהם שזה יכול להסתכם בסכום של מאות שקלים.
שקלתי והתלבטתי מה לעשות ואיך להיגרר עם מכשיר כל כך כבד וגדול, ולך ותחזור..
התקשרתי גם ליאיר פורמן אולי הוא יכול לבדוק ולתקן, אבל משום מה הוא לא עונה לטלפונים אז החלטתי לוותר.
הסתכלתי ביוטיוב וראיתי שיש סרטון של החלפת עין למכשיר כמעט זהה לשלי.
חשבתי בלבי אולי ננסה בכל זאת?
אז החלטתי לרכוש עין בעלי אקספרס ולקוות לטוב.
עברו 14 יום בלבד והעין הגיעה ליעדה! במקרה הייתי בחופש אז היה לי זמן להחליף ולקוות שהכל יעבוד .
אני רוצה לציין שאני לא מגיע מהתחום של אלקטרורוניקה או חשמל, אבל ידע טכני מסוים יש לי..
אז התחלתי במלאכה ולאט לאט פירקתי את מה שהיה צריך, ויש הרבה מה לפרק כי המכשיר הזה בנוי כמו טנק מרכבה עם המון מכסים וברגים וכד'. צילמתי פה ושם את הליך הפירוק כדי שאדע איך להחזיר אותם ללא בעיה אחר כך . בסיום הכנסתי דיסק ו...זה עובד!
לא רק שהוא עובד מצוין אלא קורא גם את כל הפורמטים.
החזרתי אחר כבוד את הדנון למקומו וחיברתי חזרה את הכבלים ולחצתי PLAY.. איזה תענוג המכשיר הזה.
רק כדי לסבר לכם את האוזן, עלות העין כולל משלוח, עלה סך הכל 42 ש''ח.
עבודה עליי.
בשורה התחתונה- אני שמח שהכל הצליח ולא נאלצתי להיטרטר עם טנק ברחבי הארץ....
לאחרונה שמתי לב שפתאום המכשיר לא מזהה דיסקים, משום פורמט. פתחתי אותו וניסיתי לנקות את העין, אבל ללא הועיל.
התייעצתי עם חברי היקר ZS הידוע בכינויו שלמה זבדה מה לעשות. הוא אמר לי לא לרוץ לקנות מכשיר אחר כרגע, תנסה לברר מה עלות של עין ברשת ותנסה להחליף לבד. או שאולי תברר על סטרימר ולנגן קבצים מהרשת.
חשבתי על הדברים ששלמה אמר לי והחלטתי שכרגע אני לא רוצה להשקיע בסטרימר.
ולגבי החלפת עין בעצמי יכול להיות שזה קצת מסובך ושאולי אני לא אסתדר.
התקשרתי לשתי מעבדות באזור המרכז ושאלתי על עלות התיקון
במעבדות אמרו לי שיש עלות בדיקה ראשונית וזה סדר גודל של 200 ש''ח לערך, ושאולי זה לא העין אלא דבר אחר. הם לא ידעו לתת לי אומדן מדויק ( ובצדק ) אבל הבנתי מהם שזה יכול להסתכם בסכום של מאות שקלים.
שקלתי והתלבטתי מה לעשות ואיך להיגרר עם מכשיר כל כך כבד וגדול, ולך ותחזור..
התקשרתי גם ליאיר פורמן אולי הוא יכול לבדוק ולתקן, אבל משום מה הוא לא עונה לטלפונים אז החלטתי לוותר.
הסתכלתי ביוטיוב וראיתי שיש סרטון של החלפת עין למכשיר כמעט זהה לשלי.
חשבתי בלבי אולי ננסה בכל זאת?
אז החלטתי לרכוש עין בעלי אקספרס ולקוות לטוב.
עברו 14 יום בלבד והעין הגיעה ליעדה! במקרה הייתי בחופש אז היה לי זמן להחליף ולקוות שהכל יעבוד .
אני רוצה לציין שאני לא מגיע מהתחום של אלקטרורוניקה או חשמל, אבל ידע טכני מסוים יש לי..
אז התחלתי במלאכה ולאט לאט פירקתי את מה שהיה צריך, ויש הרבה מה לפרק כי המכשיר הזה בנוי כמו טנק מרכבה עם המון מכסים וברגים וכד'. צילמתי פה ושם את הליך הפירוק כדי שאדע איך להחזיר אותם ללא בעיה אחר כך . בסיום הכנסתי דיסק ו...זה עובד!
לא רק שהוא עובד מצוין אלא קורא גם את כל הפורמטים.
החזרתי אחר כבוד את הדנון למקומו וחיברתי חזרה את הכבלים ולחצתי PLAY.. איזה תענוג המכשיר הזה.
רק כדי לסבר לכם את האוזן, עלות העין כולל משלוח, עלה סך הכל 42 ש''ח.
עבודה עליי.
בשורה התחתונה- אני שמח שהכל הצליח ולא נאלצתי להיטרטר עם טנק ברחבי הארץ....