סימפוניה 1 של מאהלר וציפור האש של סטרווינסקי

stam

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
שלום .אשמח להמלצות לביצוע טוב והקלטה טובה לסימפוניה 1 של מאהלר.
כמו כן לfirebird של סטרווינסקי.
עדיף משהו שניתן לרכוש בhd tracks .
תודה רבה מראש.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
לא מאמין שתמצא הקלטה טכנית טובה יותר מ-Michael Tilson Thomas, במיוחד ב-multichannel SACD :)
באשר לביצוע, יש מצב ש-Rafael Kubelik עדיף.

באשר ל-Firebird, הביצוע הקלאסי לבלט במלואו הוא של Antal Doráti בהקלטת Mercury Living Presence, אבל אני לא מוצא אותו ב-HDTtacks, רק בפרסטו באיכות CD. ההקלטה מצויינת, למרות שהיא מ-1959.

לסוויטה מתוך הבלט יש ביצוע מופלא, ממש אדיר, עם Leopold Stokowski, במקור בהקלטת Decca Phase 4. גם אותו אני לא מוצא ב-HDTracks אלא רק בפרסטו באיכות CD. כבר בהתחלה הבאסים חזקים ומאיימים בצורה יוצאת דופן, והריקוד התָּפְתִּי של קשצ'יי will blow your socks off.

כל האלבום של סטוקובסקי ממש שווה, כולל תזמור מחדש של "לילה על הר קרח" ע"י סטוקובסקי עצמו, עם כל מיני אפקטים תזמורתיים כמו נגינת פְלָאז'וֹלֶט (פ' רפויה, flageolet, סוג של חליל) בכל קבוצת הכינורות -- צליל חד ומיוחד המופק ע"י כך שלא לוחצים על המיתר עד הסוף, קוֹל לֶנְיו -- "עם העץ" -- נגינה עם העץ של הקשתות במקום עם שערות הקשת, ושימוש ב-עַמְעַם -- סוֹרְדִינוֹ (sordino) -- גם במיתרים וגם בכלי הנשיפה ממתכת. כנראה שסטוקובסקי השתמש בגרסה כלשהי של התיזמור הזה בקטע מהסרט "פנטזיה" של וולט דיזני מ-1940, שבו הוא ניצח על כל פס הקול.

אם איכות ההקלטה חשובה יותר מהביצוע, Andrew Litton זה ביצוע סביר בהחלט בהקלטה טובה.

stam

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
וואו! תודה על התשובה המעולה ועל הסבלנות...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
תיהנה!! (ורד)

stam

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
שבוע טוב.
א.תודה על ההמלצות הנל.הן עזרו לי מאוד.
ב.אשמח בבקשה להמלצות על ביצוע טוב והקלטה טובה (הקלטה טובה חשובה יותר ככל שהביצוע לא רע ) לעולם החדש של דבוזאק וכן לריקודים הונגריים של ברהמס.
אשמח גם להמלצה על הקלטה ברמה המכונה "פנומנלית";) של איזושהיא יצירה (לא משנה ככ) לצרכי בדיקה...
עדיף במידת האפשר שיהיה אפשר לרכוש בhd tracks (איזה חוצפן אני...)
תודה רבה !!!!!!!!

למה

חבר משקיען
מעורבות
823
נקודות
113

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
לא בטוח שהמקום הראשון לחפש downloads ב-hi-res זה דווקא HDTracks.

למשל הביצוע המומלץ לריקודים ההונגריים ב-24/96, עם Iván Fischer, מחירו ב-HDTracks הוא $17.98, וב-Presto רק £10.65, שזה בערך $14.20 (עדיף לקנות מפרסטו ב-£, לא ב-$, כי זו חנות אנגלית, שאז בקניה ב-$ יש המרת מטבע).

בקשר לעולם החדש, הביצוע המומלץ הוא עם Paavo Järvi ב-Telarc, אבל לא נראה לי שהוא מוצע כ-download.
הביצוע של Iván Fischer ב-24/96 גם מצויין, ב-Presto שוב ב-£10.65, יחד עם ביצוע מצויין לשמינית, ששווה היכרות לא פחות, ולא ראיתי אותו ב-HDTracks. אני מקווה ש-HDTracks אינו תנאי הכרחי :)

קטעים שאני משתמש בהם לבדיקה כוללים את
  • track 9 מ-Cantate Domino ב-Proprius (בדיסקים זה נקרא Julesång ולפעמים זה track 11), לסופראן, מקהלה ואורגאן. יש עוד קטעים מזהירים ממש באלבום הזה.

• שירת הזמיר של סטראווינסקי עם Reiner (החל ב-track 5 כאן), ממש בית ספר לצבעים תזמורתיים, מכל סוגי כלי הנשיפה ועד ל-celesta סולו, אם כי גם לשחרזדה לא חסר כלום

• שני הקטעים הראשונים מהאופרה Turandot בניצוח Mehta, כשהסולנים כוללים את Pavarotti. כל האופרה נהדרת כמוזיקה, והסאונד סופר
כרגע לא עולה לי זיכרון של אלבומים שלמים שמוקלטים סופר דופר, אולי אזכר בהמשך

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אהבתי ואפילו מצאתי בסופר אודיו סידי:https://www.europadisc.co.uk/classical/79192/Oscars_Motet_Choir:_Cantate_Domino.htm תודה עמיר אתה כרגיל ממליץ על דברים מעולים.:אצבע מורמת
בכייף! (ורד)

יש ב-SACD של Proprius, אבל ה-K2HD של Lim (קיצור של Last Impression Music) נשמע טוב יותר.
index.jpg

יש גם גירסאות CD אחרות, כמו Ultra HD CD, שלא שמעתי, וייתכן שעדיפות על שתי הגירסאות הנ"ל.

SACD מאפשר יותר איכות, אבל לא מבטיח יותר איכות, ו-CD שמופק היטב יכול להישמע טוב יותר מ-SACD לא אופטימאלי.

כפי שנהגתי לומר (זה היה המשפט בתחתית הפוסטים שלי) -- יש את הטכנולוגיה ויש את מה שעושים איתה.

תמונות מצורפות

• index.jpg
    index.jpg
    KB 92.2 · צפיות: 266
נערך לאחרונה ב:

למה

חבר משקיען
מעורבות
823
נקודות
113
ראיתי בהוצאה של lim https://elusivedisc.com/oscars-motet-choir-cantate-domino-limited-editionultra-hd-cd/,אבל לא אקח סיכון ליקנות במקום,שאני לא מכיר.השיקול שלי הוא מה ניתן ליקנות בפורמט פיזי ולא משנה לי האם זה סופר פורמט או סידי רגיל.;)https://www.europadisc.co.uk/classical/79070/Oscars_Motet_Choir:_Cantate_Domino.htm

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
ראיתי בהוצאה של lim https://elusivedisc.com/oscars-motet-choir-cantate-domino-limited-editionultra-hd-cd/,אבל לא אקח סיכון ליקנות במקום,שאני לא מכיר.השיקול שלי הוא מה ניתן ליקנות בפורמט פיזי ולא משנה לי האם זה סופר פורמט או סידי רגיל.;)https://www.europadisc.co.uk/classical/79070/Oscars_Motet_Choir:_Cantate_Domino.htm
Elusive Disc זו חנות online מכובדת וידועה, שקיימת הרבה שנים וקניתי ממנה הרבה, והם תמיד סיפקו את הסחורה, ולא זכור לי אף מקרה של בעייה איתם, כך שאו שלא היו בעיות, או שכל הבעיות טופלו לשביעות רצוני, כך שזה ממש לא מסוכן לקנות מהם.

לכל היותר זה יקר, בגלל דמי המשלוח מארה"ב.

תיאורטית, אולי לא משנה אם זה CD או SACD, אבל מעשית, נראה לי שכן משנה מה נשמע טוב יותר, ואני אישית מוכן לשלם הרבה יותר כדי לשמוע קצת יותר טוב. אודיופיליה נרבוזה אמרנו? :)

ה-SACD הספציפי הזה טוב מאוד, אבל לא מצטיין.
עדין אפשר להתרשם באמצעותו מהאיכותל המיוחדת של ההקלטה.

דרך אגב, יש בהקלטה נקודה או שתים של חריפות, כך שהיא לא מושלמת, אבל זה בטל בשישים, והיא עדיין מהטובות ששמעתי. נתקלתי בה לראשונה ב-1988 ביפן, ששם היא שימשה בכמה וכמה חנויות להדגמות ציוד סטריאו במחירים שלא נדע.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
הזמנתי את הגירסה הזו לעצמי, 32Bit Remastering -- לא שמישהו יכול להבחין בין זה לבין 24Bit Remastering, אבל Lim עושים עבודה טובה, והמחיר רק $20 במקום הרגיל $39.99 -- כבר ההפרש במחיר כמעט מכסה את עלות המשלוח. צירפתי לזה עוד חלק חילוף למכונת ניקוי התקליטים והמשלוח של שניהם יחד ב-FedEx עד הבית רק $21.70. אז תודה לך, @למה על המציאה!! (ורד):בעד::כל-הכבוד:

הערה כללית: כששולחים עם courier כמו FedEx או EMS או UPS ודומיהם, כדאי מאוד להיזהר שעלות הקניות + המשלוח לא יעלו על $75. אם חוצים את הגבול הזה אפילו במעט, גם משלמיים 17% מע"מ על הכל (כולל המשלוח), וגם חברת המשלוחים תוקעת ערימה של עמלות שיכולות בקלות להגיע לאיזה 150 ש"ח או יותר.

אם שולחים בדואר רגיל, אין את הבעיה הזו. המכס מתעלם מחריגות לא גדולות מדי מעבר ל-$75, וגם אם משלמים מע"מ, אין עמלות נוספות בכלל.

למה

חבר משקיען
מעורבות
823
נקודות
113
בדקתי. הכן המשלוח לדיסק בודד יקר מאד ועולה כמעט 16 דולר.במחיר הזה פרסטו או אירופה דיסק ישלחו לי 7-9 דיסקים.;)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
בדקתי. הכן המשלוח לדיסק בודד יקר מאד ועולה כמעט 16 דולר.במחיר הזה פרסטו או אירופה דיסק ישלחו לי 8-10 דיסקים.;)
אתה משווה חתולים ועגבניות :)

השאלה הרלוונטית אינה כמה עולה המשלוח אבסולוטית, אלא כמה עולה המוצר+המשלוח (והמיסים/עמלות) כדי שיגיע בפועל אליך הביתה.

בהינתן שבפרסטו ובאירופה דיסק אין את הדיסק הזה, אתה לא יכול באמצעותם לארגן שהדיסק יגיע אליך הביתה, בשום סכום שהוא, כך שאין שום משמעות למחיר המשלוח מהם.

בדרך כלל הדיסק הזה נמכר בארה"ב בכ-$40.
כאן יוצא שמבקשים רק $20, כך שההנחה מכסה לך את המשלוח ומעבר לזה.

רק להשוואה, ב-JPC בגרמניה הדיסק עולה €44.99 והמשלוח €9.06
המשלוח זול בהרבה. רוצה לקנות אצלם?

זה מזכיר את הסיפור על מישהו שבא לחנות ושואל את המוכר כמה עולה מוצר כלשהו.
המוכר: 100 ש"ח.
הקונה: אבל בחנות ממול זה עולה 90 ש"ח.
המוכר: אז תקנה בחנות ממול
הקונה: אבל אין להם את זה כרגע
המוכר: כשאין לי את המוצר, אז אצלי הוא עולה 80 ש"ח!

נערך לאחרונה ב:

למה

חבר משקיען
מעורבות
823
נקודות
113
לא כל-כך הבנת אותי: אני לא מחפש איכות אבסולוטית ולמערכת שלי הוצאה של Proprius בהחלט תספיק.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
הנה, כאן המחיר הרגיל, כפי שרואים ב-Acoustic Sounds, אתר מרכזי עבור חובבי האודיו בעולם, שבעליו, Chad Kassem, הוא גם בעליה של חברת התקליטים Analogue Productions.

Elusive Disc היא מתחרה של Acoustic Sounds (ומפיצה את מוצרי Analogue Productions)

stam

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
חברים תודה על התשובות המעולות והמפורטות . זה לא מובן מאליו שאתם מספקים תשובות מצוינות ועוד מצרפים קישורים לפי גחמות כאלו ואחרות...והכל בנעימות וטוב טעם!
צלש!!!

stam

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
אגב האם אתם מכירים את האתר chandos? איך המוזיקה שם?
תודה!

למה

חבר משקיען
מעורבות
823
נקודות
113
עדיף תרכוש מפרסטו או אירופה דיסק: שם כל הזמן יש מבצעים שווים ומבחר גדול.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אגב האם אתם מכירים את האתר chandos? איך המוזיקה שם?
אני מכיר כמובן.

מצד אחד, Chandos הוא label עצמאי, ומצד שני, האתר נותן שירותי download גם להרבה labels אחרים. ראה פירוט כאן.

יש שם כמות עצומה של מוזיקה, עם הקלטות מכל הסוגים ובכל הרמות, כך שאין משמעות לשאלה "איך המוזיקה שם".

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור