סימנים שאתה אודיופיל מחורפן

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
״במצאות שלנו״ אנשים חיים צריכים הכל, המתים לא צריכים כלום :מלאך:

liorms

חבר משקיען
מעורבות
57
נקודות
48
ועכשיו יותר ברצינות,
זה יהיה השלב שבו התחביב ידכא אותך - לא יהיה על מה לחלום יותר....

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
ועכשיו ברצינות -
א. זה ממש לא ידכא אותי ואני לא זקוק לחלומות כאלה כדי להיות מאושר.
ב. מה שהתכוונתי הוא אפילו יותר "חתרני" - אפילו לא ברמת החלומות : אני די סבור שהמערכת המפונפנת במאות אלפי דולרים לא תהנה\תרגש\תספק אותי יותר מאשר המערכת הצנועה שלי היום. לא אשמע בה משהו שלא שמעתי עד היום. לא אקבל תוצאה יותר "מציאותית". לא אקבל יותר "הנאה" מהאזנה. התכוונתי ברצינות למה שכתבתי מקודם - עוד לא שמעתי מערכת אחת עד היום שאמרתי שבא לי לקחת אותה הביתה ולזרוק את המערכת הצנועה שלי. עוד לא קרה. אולי יקרה פעם. ואולי לא.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
ועכשיו ברצינות -
א. זה ממש לא ידכא אותי ואני לא זקוק לחלומות כאלה כדי להיות מאושר.
ב. מה שהתכוונתי הוא אפילו יותר "חתרני" - אפילו לא ברמת החלומות : אני די סבור שהמערכת המפונפנת במאות אלפי דולרים לא תהנה\תרגש\תספק אותי יותר מאשר המערכת הצנועה שלי היום. לא אשמע בה משהו שלא שמעתי עד היום. לא אקבל תוצאה יותר "מציאותית". לא אקבל יותר "הנאה" מהאזנה. התכוונתי ברצינות למה שכתבתי מקודם - עוד לא שמעתי מערכת אחת עד היום שאמרתי שבא לי לקחת אותה הביתה ולזרוק את המערכת הצנועה שלי. עוד לא קרה. אולי יקרה פעם. ואולי לא.

לדעתי אתה צודק שדברים חיצוניים לא יכולים לגרום לאושר, אם כן זה לשבועיים,
האושר קשור לתחושה פנימית, שקשורים , במשמעות עצמית, מימוש עצמי,חברים,
וכן אהבה.
אבל בכל זאת שדרגת את הממיר שלך ;)

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
אכן שידרגתי ... אבל מתחיל להגיע לטעמי לשיפוע באסימפטוטה שבה שינויים הם יותר ויותר מינוריים.
אם יום אחד למשל אעבור לחדר יותר גדול כנראה שתתחולל מהפכה - אתחיל לחפש רצפתיים , והגברה בהתאם, וכו' וכו'.
בוא ניתן דוגמא : נניח (לא רק נניח) שאני אוהב את הצליל של הרבט'. הרמקול שלי די קרוב לטופ של המיבחר שלהם, ובהתאם לגודל החדר גם היחיד כנראה שמתאים לי. חברת הרבט' היתה יכולה להוציא ליין של רמקולים ב 30,000$ נגיד שהיו נחטפים ביפן , שם הם בחזקת אלילים. אבל מה לעשות שהאנגלים המצחיקים האלה החליטו שהם עשו את הכי טוב שהם יכולים, ולא מוציאים רמקולים גדולים ויקרים יותר. הם אוהבים את התוצאה הזאת וזהו. וזה כבר לא עניין של מחיר.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
הרבט פונה להמונים , הרמקולים מתאימים לאלה שהרף שלהם לא גבוה,
ויכולים להרשות לעצמם רמקול פופולרי לא יקר.
זו הסיבה שהרבט שמרנית במחיר וגם במוצר.

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
יש לך את זה ביותר מתנשא?

בעז

אוהב את התחום
מעורבות
28
נקודות
18
גם אני מאזין דרך הרברט (7) ואינטגרטד בסיסי של נאים (nait5i2+cd5i), וגם אני מרגיש כמו ברקצ.
אני בהחלט מקבל את ההנחה שההנאה שלי נובעת מסף גירוי אודיופילי נמוך - אולי סביר. העניין הוא, כאמור, שיצא לי להאזין למערכות יקרות ומורכבות מאד (גם של נאים) ולא חשתי שהאזנה מהנה יותר - לעיתים אף להפך.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
יש לך את זה ביותר מתנשא?

חוץ מהתנשאות,אמרתי משהו לא נכון? כשכותבים הכתיבה נראת דו ממדית ושטוחה,
אם זה היה נאמר פנים אל פנים עם טון נכון זה היה קם לתחייה ואולי חיה נשמע פחות
מתנשא, מצטער,אבל דעתי לא שונה עתה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

מה זאת אומרת ״היא פונה להמונים״.

האם לדעתך היצרנית הזו מוכרת רמקולים להמונים?
ואיך מסתדר לך ״פונה להמונים״ עם שמרנות במחיר ובמוצר. הרי על מנת לפנות להמונים אתה מוכרח לצאת מהגישה השמרנית. במיוחד בכל מה שנוגע לאודיו. מבטיח לך שיש יותר המונים שרמקולים מעוצבים יעשו עליהם הרבה יותר רושם מאשר קופסא מרובעת בצבע חום.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
מה זאת אומרת ״היא פונה להמונים״.

האם לדעתך היצרנית הזו מוכרת רמקולים להמונים?
ואיך מסתדר לך ״פונה להמונים״ עם שמרנות במחיר ובמוצר. הרי על מנת לפנות להמונים אתה מוכרח לצאת מהגישה השמרנית. במיוחד בכל מה שנוגע לאודיו. מבטיח לך שיש יותר המונים שרמקולים מעוצבים יעשו עליהם הרבה יותר רושם מאשר קופסא מרובעת בצבע חום.

לא רק הרבט, זה גם נכון לגבי ספנדור,פרואק, כף וטנוי, לפרואק ולכף יש דגמים יוקרתיים
30k-40k דולר,ולי לא נראה שקונים אותם רק לרושם, קונים כי רוצים ויכולים לקנות.
התחלנו מהרבט,איזה רמקולים יוקרתיים יש להרבט?

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
הרמקול של הרבט, 40.2
מחירו 12,000 פאונד באנגליה.
אם זה לדידך תחת ההגדרה של : רף לא גבוה
אני שמח בשבילך.
אגב, יש לך איזה נתון אמיתי, כמה המונים בדיוק רכשו זאת ?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לא רק הרבט, זה גם נכון לגבי ספנדור,פרואק, כף וטנוי, לפרואק ולכף יש דגמים יוקרתיים
30k-40k דולר,ולי לא נראה שקונים אותם רק לרושם, קונים כי רוצים ויכולים לקנות.
התחלנו מהרבט,איזה רמקולים יוקרתיים יש להרבט?

יוסי ידידי.

בוא נפריד בין רמקולים במחירים עממיים לבין רמקולים להמונים.
הרברט בשום אופן לא מייצרת להמונים. זה מתחיל באופן שהיא משווקת את המוצרים שלה ועד העיצוב עצמו.
בדיוק הפוך אגב. הרברט׳ היא יצרנית רמקולים מאוד נישה. היא הצד השני של המסחרי. אגב, גם במחירים.

מכיוון שהעלת את עניין המחיר תיארתי לעצמי שהתכוונת לעניין אחר. שהרברט׳ מייצרת רמקולים לא יקרים.

רוב האודיופילים, רובם המוחלט אפילו, לא קונים רמקולים במחיר הזה בשביל רושם. הם קונים כי הם יכולים.
בשביל הרושם קונים bmw ומרצדס. וגם זה לא תמיד רק בשביל הרושם.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
נמר,
טוב ״להמונים״היה מוגזם:מבולבל:
יותר קל לשטות בטיפש,מאשר לשכנע אותו ששיטו בו,
אבל אתם שכנעתם אותי, ועכשיו כולם מרוצים,לא? :)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ראית? על עניין אחד הצלחנו להסתדר.

לגבי השוטה ושוטים לא הבנתי.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
בעז, צודק 100%.

אני הייתי מחלק בגסות את הטיפוסים ל-3 קטגוריות:

ציודופיל =
1. שומע בעיקר קטעים לבדיקה ואוספים אודיופיליים או לכל הפחות רק כאלו שמאוד מחמיאים למערכת
2. מקשיב למערכת ולא למוזיקה
3. לא מסוגל לשמוע אלבום שלם מהתחלה עד הסוף
4. רק מחפש להחליף ולשפר כל הזמן
5. מוסיף המון (לא בציניות!) לתרבות האודיו בארץ מכיוון שמשחרר חדשות לבקרים ציוד טוב ליד-שניה
ובכך מאפשר לאנשים להיחשף לציוד טוב ולבצע שיפור משמעותי

מוזיקופיל =
1. העיקר ששומעים מוזיקה. כל השאר קצת פחות מעניין
2. לא נורא לו שהבאס "קצת" מהדהד או שהגבוהים "קצת" צורחים. אם זה יותר מ"קצת" אז פועל מיידית לשיפור
3. כשיש לו קצת כסף מחליף איזה כבל. כשמשתחררת לו קרן השתלמות פעם ב-6 שנים מחליף רמקולים או הגברה
4. כששומע מערכת הרבה יותר טובה משלו לוקח לו בדיוק 2 דקות להתאושש ולחזור לשמוע את שלו בכיף

אודיופיל =
1. שומע מוזיקה ולא קטעים
2. מסוגל לשמוע אלבום שלם מהתחלה עד הסוף
3. מקשיב למוזיקה אבל גם למערכת
4. מתבאס טילים מכל דבר שלא נשמע לו טוב
5. חולם בלילה על שדרוגים אבל לא גר באוהל במדבר עם מערכת במיליון ש"ח
6. לוקח חודש פרוזאק אחרי ששומע מערכת הרבה יותר טובה משלו
7. לאחר התאוששות ממשיך לשמוע במערכת הצנועה שלו כי לא יכול לוותר על מוזיקה
8. משנה את הטעם המוזיקלי שלו לכזה ש"מחמיא" למערכת במקום להחליף את הציוד כך ש"יחמיא" למוזיקה
כרגיל, כל אחד נותן משמעות למילים איך שבא לו, לאו דווקא לפי משמעותן המילולית/מילונית, ולפי איך שהוא נהנה שמגדירים אותו עצמו.

למשל, יש לי חבר טוב שמאוד בעניין של סאונד טוב -- משקיע בזה הון, כולל בכבלים וב-racks/stands, בודק סוגי מנורות להגברה שלו, משנה את האקוסטיקה בחדר ההאזנה עם כריות, וכו' וכו', אבל מתפלץ אם מכנים אותו אודיופיל. אני מכנה אותו "אודיופיל מוכחש": מבחינתו הוא רק חובב מוזיקה, שבמקרה גם חשובה לו איכות הסאונד, אבל כשהוא מגיע למה שהוא רוצה, הוא מניח לסאונד ומקשיב רק למוזיקה, מה שנכון כל זמן שהוא לא נתקל בשיפור גדול במערכות אחרות...

הגדרות ותיאורים כמו אלה שבפוסט הזה רק מערבות בין תחומים ויוצרות בלבול.

אני משתמש ומציע את ההגדרות הבאות:
  1. אודיופיל -- מי שאיכות הסאונד של מערכת חשובה לו (לפי תחושתו האישית, לא לפי מדדים שאחרים מציגים לו, כמו השקעה מטורפת במערכת וכו', ולא לפי כמות וסוג המוזיקה שהוא שומע וכו')

2. מוזיקפיל -- מי שאוהב מוזיקה. זה לא אומר בהכרח שהוא אמור לאהוב מוזיקה בכל סאונד, אבל אם חשוב לו גם הסאונד, הוא גם מוזיקפיל וגם אודיופיל. אם הוא יכול ליהנות ולהתרגש ממוזיקה גם ברדיו מאפן באוטו, זו אינדיקצייה למוזיקפיליות שלו, אפילו אם הוא אודיופיל במשרה מלאה במערכת הביתית.

3. ציודופיל -- מי שהציוד "עושה לו את זה". הוא נרגש מלראות ציוד, מהתעסקות בו, מבדיקתו (בטסטים של סאונד ו/או בפירוקו והסתכלות מה יש בפנים) וכו'. חלק מהציודופילים מדברים בהשתוקקות על מוצרים/חברות כאלה ואחרים כמו שחובבי הגה מדברים על פרארי ומזראטי וכאלה.
כך יש לנו שלושה צירים בלתי-תלויים (כמעט), ושכל אחד יכול להגדיר את עצמו לפי מידת החשיבות שהוא מייחס לכל אחד מהצירים. מבחינתי, אני בהחלט מוזיקופיל ואודיופיל, והציוד לכשעצמו מעניין אותי רק במידה שמשרתת אותי.

ולי אישית נראה טיפשי עד לא-לעניין להתעסק בהשמצת וליגלוגים על כאלה שאצלם הייחס בין הרכיבים האלה שונה מהותית משלי. אבל זה כבר עניין אחר. חבר אחר שלי הוא בראש ובראשונה ציודופיל, ואהבת המוזיקה ו/או מההנאה מסאונד לכשעצמו הם משניים עבורו, אבל אני לא חושב שאני נעלה עליו במשהו, ואני מעריך אותו מאוד.

מבחינתי זה מתחיל להיות חשוד כשאנשים משתמשים במה שהם אוהבים / שונאים כאמצעי להוכיח שהם טובים יותר.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
ראית? על עניין אחד הצלחנו להסתדר.

לגבי השוטה ושוטים לא הבנתי.

לי היה רושם מהרשת והפורמים שלכל אנגליה ואחיותיה יש הרבט, כנראה ששיטו בי,
וזה לא קל לשכנע משהו ששיטו בו שיודה בזה :בכי:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הוא אכן מאוד נפוץ באנגליה.
אבל לא רק. אני לא יודע מי אמר לך שכל אנגליה משתמשת ברמקול הזה. אבל אולי הכוונה היתה ״להקצין״ על מנת להבהיר שלא מדובר במוצר נטול לקוחות.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור