סיכום הערב בפורום אודיו

z.y

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
ליאור, לא חשדנו לרגע בך (בעניין הטל') :)

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לגבי הפורום באופן כללי, אכן, לא פשוט למצוא את הדרך שבין מתן חופש ביטוי מלא מול עצירת פגיעות בנפש או כוונות מסחריות גלויות/נסתרות מצד העוסקים בתחום.

ליאור, בבית המשפט העליון דנים כבר עשרות רבות של שנים בעניין הזה ועדיין לא הגיעו להכרעה. אם תרצה, תוכל לגשת לספריה המשפטית של בית אריאלה וללמוד מעט על כך מכרכים עבי כרס של פסקי דין. ;)
הנושא הזה תמיד אקטואלי - גם בפורום הזה, מסתבר.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
לא לשכוח -"שהחיים והמוות ביד הלשון"

צר לי שעוד דיון מעניין/פורה גולש שוב לפסים אישיים מכוערים...ובמקום לנהל דיון תרבותי/נימוסי -מדברים לגופו של אדם, ומכוונים למכות
מתחת לחגורה - שלא מוסיפים לנו{לכם...} שום תועלת. ובוודאי שלא ידע/כיף/אחווה ושותפות לתחביב.

אז במקום לנהל קרבות תרנגולים עקובים מאגו נפוח - נסו{באמת שזה אפשרי} להיות
יותר עניינים ותרבותיים - אחרת המקום הזה יהיה לשממה! :כועס:

liorms

חבר משקיען
מעורבות
57
נקודות
48
דעתי,

(My two cents).
ישבתי וקראתי - אמנם הסגנון קצת ירוד מידי פעם, אבל יש עניין מעבר לאמרות של "תשמע בעצמך, מה התקציב? וכו".
זה אינו הפורום הכחול וטוב שכך - לא צריך שניים מאותו סוג (כל אחד מהם טוב לדברים\קהל שונה).
בקשר ל"כן\לא סוחרים" - תמיד כדאי לשמוע גם אותם, אני חושב שרוב האנשים ש"מטיילים" לכאן מבינים את "בין השורות" שלהם - וגם אין לי בעיה שסוחר מתחרה יגיב, אנחנו נהיה המרויחים הגדולים.
מה שמאד חרה לי באופן אישי היו הירידות לפסים אישיים ולמקצועם\מקצועיותם של אנשים בפורום - שבוודאות לא קשורים למוזיקה\אודיאופיליות, כאן יש מקום לסנקציות נרחבות...

ליאור.\

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אני חושב שכללים צריכים להיות , כי בלי כללים מגיעים לאנרכיה , אני בהחלט חושב גם שצריך לתת חופש יותר גדול ליבואנים/סוחרים , ממה שמתבצע בפורום הכחול , אבל אני גם חושב שלרדת בגסות על עוסק בתחום זה כבר , נבזות ופחדנות . כי היורד יודע שאפילו אם אין קווים עוסק בתחם לא יענה לו בצורה שמגיעה לו , ולכן הוא חזק על חלשים .
כמו כן יש כאן כמה חברי פורום שלעיתים די קרובות גורמים לגועל נפש לקרוא את סגנונם , ואת הירדות שלהם על אחרים , צריך לתת להם חוט ארוך מאוד (כי אני אוהב את זה שאדם מכשיל את עצמו ומראה את פרצופו האמיתי ), אבל בהחלט לעמוד על המשמר שזה לא יפריז יתר על המידה

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
על אנרכיה ועוד

ויכתוב הג'וקר האמיתי לאמור: "אני חושב שכללים צריכים להיות, כי בלי כללים מגיעים לאנרכיה". המעניין הוא ששנייה קודם, נתקלתי בציטטה הבאה: "הדבר הגרוע ביותר בעולם אחרי האנרכיה היא הממשלה". מה הקשר? אין ממש, אבל האנרכיה היא ציר מעניין.

לגבי העניין עצמו: א. הג'וקר צודק; ב. כלל אחד פשוט הוא, לטעמי, הבסיס: מדברים לגופו של דבר ולא לגופו של דובר.
בפורום אודיו, כמו כל פורום העוסק בתחביב שאצל אחדים הוא עניין רב, שלא לומר מושא תשוקה שלא לדבר על אובססיה ממש, ירחם השם, העניינים בורחים מהר מדי. זה עניין של נושאים העומדים ברומו של עולם, בסיס האמונה עצמה כמו "מה עדיף: רסיבר ימאהה או מנורות NOS?", "כבלים לרמקולים או פטפון - למי יש במת בס עדיפה" וכיו"ב דברים. כאשר לוויכוחים האלו נכנסים דעתנים - זה טוב; כאשר נשמעים דברים נחרצים על הנושא, זה יכול להיות מעורר ואף מעניין.
אולם, כאשר הדיון על "כבלי נחושת, קווים לדמותם" מתחיל בהשוואה לכבלי טפלון ועובר לזילות הדובר, פגיעה בו אישית וסתם דברי נאצה - ולא עימות מול דבריו על הנושא - העסק עבר לאזור של פגיעה באנשים.
וזה דבר אסור. בכלל, לגמרי. שנאמר: "המלבין פני חברו ברבים כאילו שפך דמים".

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
ויכתוב הג'וקר האמיתי לאמור: "אני חושב שכללים צריכים להיות, כי בלי כללים מגיעים לאנרכיה". המעניין הוא ששנייה קודם, נתקלתי בציטטה הבאה: "הדבר הגרוע ביותר בעולם אחרי האנרכיה היא הממשלה". מה הקשר? אין ממש, אבל האנרכיה היא ציר מעניין.
את החלק הזה אני לא מבין
ולגבי החלק של שופך דמים , אני כבר מזמן הבנתי דבר אחד פשוט , שמי שצריך לרדת על אחרים כדי שזה יעשה לו טוב , מעיד על עצמו שהוא חושב שהוא לא שווה מספיק כדי שיהיה לו בטחון עצמי , בלי להעליב ולרדת , הוא קונה את הבטחון שלו ע"י אלימות . אני לא רוצה לומר בפורום ציבורי מה דעתי האמיתית על אנשים כאלו . והמבין יבין , וזה שלא מבין שילך לפסיכיאטר

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
הוא שאמרתי: אין קשר. כתבת על אנרכיה וראיתי משפט אחר על אנרכיה שנייה קודם. אז חיברתי. אסוציאציה חופשית, וגם הזדמנות להציג אמירה על ממשלות. זהו.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
הוא שאמרתי: אין קשר. כתבת על אנרכיה וראיתי משפט אחר על אנרכיה שנייה קודם. אז חיברתי. אסוציאציה חופשית, וגם הזדמנות להציג אמירה על ממשלות. זהו.
אם אתה מתכווין לממשלות ישראל , ולפאנל של מתמודדים לממשלה הבאה ,אני יכול בהחלט להבין מהיכן האסוציאציה הזו מגיעה :)

ס. ריכטר

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
עוד ערב סוער בפורום...
למה? אנשי אודיו מיוחדים? סוערים? ווכחנים? אגואים? טיפוסים שגרתיים או מיוחדים?

אני חושב שאלו אנשים ככלל, לא רק אנשי אודיו, ואפילו בעיקר לא אנשי אודיו.
בין ה'אנשים-העוסקי-ברצינות-בתחביב-כלשהו' שאני מכיר, רוב [ רק רוב !] אנשי האודיו הם לרוב [ רק "לרוב" ] בין החנונים יותר, חבר'ה שהשקיעו מספיק כסף על מנת לקנות ציוד שיעשה מספיק רעש שיפצה מספיק על חשבון חיים שלמים של שקט ונחבאות אל הכלים.

חחח טלפונים :)
...לא פשוט למצוא את הדרך שבין מתן חופש ביטוי מלא מול עצירת פגיעות בנפש או כוונות מסחריות גלויות/נסתרות מצד העוסקים בתחום...

זה בהחלט איזון מאוד קשה להשגה.

לגבי העוסקים בתחום - לי אישית אין בעיה, ולהפך, הייתי מעודד אותם לשפוך פה כמה שיותר, כולל תמונות.
למה לא ?
אם סוחר משקיע ומגיע עד אלי לפה וכותב את הדברים בעצמו - אדרבא, תרביץ.
אם סוחר נכשל בלשונו ומתגלה כבהמה - עוד יותר טוב, פחות אחד להתקל בו במציאות.

יש לזכור שרובנו המוחלט נחשף מדי יום לטונות של פירסומות אגרסיביות, מטומטמות ואונסות שעולות מאות אלפי דולרים , חוזרות על עצמן אינסוף פעמים ולרוב שקריות ומתוחמנות היטב : כל החברות הגדולות בארץ מבקרות אצלנו בסלון [ ! ] בכל ערב [!] דרך הטלוויזיה, הרדיו טוחן את השכל, העיתונים עמוסים לעייפה בפירסומות והרחובות מוצפים בהן :
לעומת כל אלה,
פוסט קצר של עוסק שמספר למה לדעתו המוצר שלו טוב, זה כלום. הייתי מעודד אותם אפילו לפרסם דברים חדשים, או לספר לנו למה לדעתם זה טוב. אפשר להוסיף להם הערה אינפורמטיבית קצרה בחתימה וזהו.

"המלבין פני חברו ברבים כאילו שפך דמים".

אכן כך, והוא גם יוצא דביל.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור