אני רוצה להביע את עמדתי בסוגיה, אתמול היה ערב נדיר במשמעותו כפורום אדיופילי- וחבל שהדבר נחשב לבעיה שצריך לשנותה.
כך נראים חיים בפורום אמיתי לטעמי- סערות, מריבות, התפייסויות, מידע שנזרק לאוויר, המולה מסחרית, והרבה מאמץ שנדרש להפריד בין הכל ולאסוף לחיקך את מה שרלוונטי לגביך.
בעת ובעונה אחת 'התפרצו' לאוויר 3 עד 4 נושאים שכל אחד מהם כלל מעורבות גבוהה (רגשית ועניינית)- סוף סוף יש פורום שדן בנושאים ספציפיים, מעמת גישות, בוחן את בסיס ההשקפות, נותן עצות והמלצות, בקיצור- תוסס וערני.
ומה אתם רוצים? הורדת תמונות מהאינטרנט כתוכן, משאלים מנומנמים, חילופי פרחים ונשיקות של תיתחדש (במקרה הטוב) או בוא נלך לאכול חומוס (במקרה הרע).
מתי יצא לחברי הפורום להקלע לאש צולבת על שנאים מבדלים- ושתנסו תבינו מה גודל הדרמה. איפה יצא לחברי הפורום להתמודד עם הפילוסופיה השיווקית של היבואנים- שאינה כרוכה במתק שפתיים לא ענייני.
ותרשו לי לבצע השוואה לתרבויות דיון, כאלגוריה- אתמול הפורום נראה כמו דיון בפרלמנט הבריטי עם הרבה קריאות בניים, ציקצוקי בוז, וחילופי עקיצות. ובשום שלב הוא לא דמה לפרלמנט קוראני שמתרחשים בו אירועי אלימות גרידא.
אז אם מוצרים אירופאים ולא מהמזרח הרחוק זו האידאה, אז למה אנחנו מתחבקים עם הפולקטיקל קורקט האמריקאי ? הוא כזה נעלה על המסורת הבריטית.
ותפסיקו עם מנגנוני הצנזורה הוולונטרית- הסוחרים רוצים להתקוטט שיהנו, רוצים 'לקרוע' את הטענות המסחריות תצטרפו לדיון, מה זה האובר כללים ופיקוח, יש איזה תחום בחיים שתסכימו לחנה בבליות הזאת ? יש איזו שיטה דמוקרטית שמקבלת על עצמה מיגבלות כה בלתי סבירות ?
מאז שמרטין הכניס לדיון את חרדת הקודש של נימוסי שולחן לפורומים אדיופילים, נולדה 'כת' החרדים למשמע רעשים, ויש איזה באזז של שקט גם אם הוא רפש.
וכל הסיפורים האלו על התרחקותם של אנשים מהפורומים 'הבעייתיים'- אני רואה איך נראים הדיונים בפורום הכחול וכמה הם לא מושכים קוראים מאז הווסדות הפורום כאן, ואיזו סערה חיובית של השוואות, דיונים, מפגשים מתרחשת פה.
להמציא נתונים שיתאימו לאיזה פולני מנומס זה נחמד- אבל אין לזה שום קשר למציאות.