סיכום האירוע אצל אודיופריק עם יאיר תמם מ- Magico

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
1. נקודת המוצא לתיכנון רמקול היא גודל התיבה, ומשם גוזרים את המחיר בניגוד לרוב החברות שקודם קובעות את המחיר. עבור גודל נתון, אין פשרה באיכות הרכיבים או התיכנון.
המחיר לא נגזר מגודל התיבה.

עד כמה שהבנתי, הפואנטה היא שבמג'יקו המחיר נקבע אחרי התכנון -- כנראה גם לאחר המימוש/ים לצרכי ניסוי -- וזאת לאור מה שנדרש בפועל לצורך ייצור הרמקול ללא פשרות במרכיביו.

זאת לעומת [חלק מ?]המתחרים, שאצלם המחיר/תקציב נקבע מראש, והתכנון נעשה במטרה לעמוד בתקציב, תוך כדי פשרות, במרכיביו או בכלל, שנדרשות כדי לעמוד במחיר הזה.

2. המשחק ב- Q3 היה, בין השאר, עם גובה הדרייברים של הבאס מהרצפה, כאשר גובה הדרייבר קובע במידה רבה את גובה תדר הבס המוגבר.
עד כמה שהבנתי, הפואנטה אינה קביעת גובה תדר הבס המוגבר, אלא הפעלת modes (גלים עומדים) שונים על ידי הדרייברים שבגבהים שונים, ובכך לקבל באס אחיד יותר, שמאפשר יותר מיקומים של הרמקול בחדר, ומינימום הרעדות קשות של חפצים בחדר.

עמיר

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
ישנם רמקולים נצילים, שיורדים נמוך (מאוד) ועכבה יציבה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
המחיר לא נגזר מגודל התיבה.
עמיר
המחיר כן נגזר מגודל התיבה, כי גודל התיבה הוא הבסיס לתיכנון הרמקול. מכאן שהמחיר נגזר ממנו. אם אתה רוצה להמשיך בפילפולים והגיגים סטייל שניים אוחזין כדי להוכיח את טענתך שהוא לא נגזר מגודל התיבה, רק כדי להראות שאתה צודק ואני טועה, אז בוא נוותר על זה. אתה צודק, ואני טועה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
המחיר כן נגזר מגודל התיבה, כי גודל התיבה הוא הבסיס לתיכנון הרמקול. מכאן שהמחיר נגזר ממנו. אם אתה רוצה להמשיך בפילפולים והגיגים סטייל שניים אוחזין כדי להוכיח את טענתך שהוא לא נגזר מגודל התיבה, רק כדי להראות שאתה צודק ואני טועה, אז בוא נוותר על זה. אתה צודק, ואני טועה.
אין ספק שאתה צודק, ושאכן המחיר נגזר -- באופן עקיף -- מגודל התיבה.

אבל זה הרי נכון בכל מקרה, ללא תלות בשלב שבו נעשה התימחור,
כך שזה לא מה שמיוחד כאן, ובכך מפספס את הפואנטה שבדברי יאיר, שאותה ניסיתי למקד:

קביעת המחיר מראש מאלצת פשרות, בעוד שגזירת המחיר רק לאחר היישום מאפשרת שלא להתפשר כלל.

עמיר

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
יפה ומעניין.
ברור שרמקולים טובים אמורים לשקף כל שינוי במערכת, ולא בטוח שמג'קו כל כך שונים באספקט זה מרמקולים אחרים טובים ובאותה רמת מחירים.
למרות קביעתו הנחרצת של מר שניצל,
http://www.dtown.co.il/forum/threads/מערכת-זיקית-שהשניץ-לא-ישתעמם-חס-וחלילה.40205/page-2#post-268761
אני רואה הרבה אביזרי אקוסטיקה אצל ערן, במיוחד בחדר הקטן.
ערן, האם ניסית להרים את ה - WAVEWOOD (בחדר הגדול), כמה סנטימטר מהריצפה (זה אמור לתת אפקט די גדול מהנחתם על הריצפה).

כל הכבוד למארגנים, כן ירבו מפגשים כאילו.
אני בטוח שיש לך חיים משלך ,או שתמצא כאלו בקרוב !

bu13

אוהב את התחום
מעורבות
38
נקודות
28
היה מאוד מעניין. תודה רבה לערן ולכל הצוות על הארגון, היה מקסים.
למדתי מיאיר על הקשר בין נפח התיבה, הנצילות והיכולת לרדת נמוך בבס (עכשיו אני כבר פחות אופתע כאשר אראה רמקולים קטנים יורדים מאוד נמוך). בנוסף יאיר הסביר קצת גם על שילוב של סאב וופרים במערכת סטריאו, ולטענתו שילוב של 1-4 סאבים במערכת יכול לשפר במידה ניכרת את איכות הבס, בעיקר בגלל ריבוי הקורנים והמיקומים השונים.הוא גם סיפר מה הוא חושב על מעבדי סאונד והנסיונות שלו עם רמקולים מוגברים.
באופן אישי, היה לי קצת יותר קשה להתחבר לסאונד- אולי בגלל סגנון המוסיקה שפחות דיבר אלי, ואולי בגלל שזה לא הטעם שלי. כנראה שטעמי האישי הוא פחות נקי וסטרילי ויותר מערב (אולי פחות אודיופילי במובן הזה)- אבל כפי שאמרתי לערן, אני נהנתי יותר מה- LV שלו (הם לא נותנים את אותו הגודל, ויש להם הרבה חוסרים ביחס, אבל...)
נתראה בפעם הבאה...

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
גם אני לא קניתי את העניין שמגיקו לא מתכננים לפי מחיר. זו קצת התממות.. הרי יאיר כן אמר שיצרו את סידרת ה S כדי ל"הנגיש" את הטוב שהחברה מציעה לקהל יותר רחב, ונימק באלגנטיות סיבובית שהכוונה לקהל יעד שלא קונה את האלק' הטופ אוף דה ליין, ועדיין רוצה סאונד היי אנד. קהל יעד כזה כן מונע משיקולי תקציב (אחרת היה קונה אלק' טופ אוף דה ליין) ולכן הם כן מכוונים, אולי לא לפרייס פוינט ספציפי, אבל בהחלט לטווח מחיר מסויים של כלל המערכת וגוזרים אחורה את טווח המחיר של הרמקול.
ז"א סיגמנטצית הרמקולים לקהל היעד ועוד איך נעשית, ולדעתי אסטרטגית הם מכוונים לפרייס פוינט הגבוה בריינג שהחליטו עליו, כדי לתת התמורה הטובה ביותר ולהחשב על ידי מובילי דעת קהל כיצרנית מספר אחד בכל רמת מחיר שלא עושה פשרות.
(לא שזה רע, דווקא נראית אסטרטגיה מצויינת, הלוואי היה לי מניות שם :))

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אני בטוח שיש לך חיים משלך ,או שתמצא כאלו בקרוב !
ראית את חיים של אחרים?
עדיף מלשזור חוטים ולהחליף צמר סלעים

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
גם אני לא קניתי את העניין
מי עוד "לא קנה"?

שמגיקו לא מתכננים לפי מחיר. זו קצת התממות.. הרי יאיר כן אמר שיצרו את סידרת ה S כדי ל"הנגיש" את הטוב שהחברה מציעה לקהל יותר רחב, ונימק באלגנטיות סיבובית שהכוונה לקהל יעד שלא קונה את האלק' הטופ אוף דה ליין, ועדיין רוצה סאונד היי אנד. קהל יעד כזה כן מונע משיקולי תקציב (אחרת היה קונה אלק' טופ אוף דה ליין) ולכן הם כן מכוונים, אולי לא לפרייס פוינט ספציפי, אבל בהחלט לטווח מחיר מסויים של כלל המערכת וגוזרים אחורה את טווח המחיר של הרמקול.
ז"א סיגמנטצית הרמקולים לקהל היעד ועוד איך נעשית, ולדעתי אסטרטגית הם מכוונים לפרייס פוינט הגבוה בריינג שהחליטו עליו, כדי לתת התמורה הטובה ביותר ולהחשב על ידי מובילי דעת קהל כיצרנית מספר אחד בכל רמת מחיר שלא עושה פשרות.
(לא שזה רע, דווקא נראית אסטרטגיה מצויינת, הלוואי היה לי מניות שם :))
למרות שמדובר ביאיר תמם, לא מדובר בהיתממות, אלא אם אתה נהנה מתיאוריות קוספירציה.

יאיר דיבר על שתי גישות לתכנון:
א. סידרה Q: ללא התחשבות בקשיי ההנעה, שאז לרוב נדרשת הגברה טובה ויקרה יותר
ב. סידרה S: מתוך התחשבות ניכרת בקשיי ההנעה, שאז לרוב תספיק הגברה פחות קיצונית
וטען שבשתי הגישות, התימחור נעשה לאחר היישום.

אתה העדפת לסובב את זה אחרת, לאו דווקא בצורה אלגאנטית אלא בהחלט קונספיראטיבית, שמציגה את יאיר כתחמן, וחשוב מזה, אותך כחכם יותר מכל אלה ש"קונים" את ההסברים האלה.

אני לא קונה את החוכמה הזו ו/או את פרי הביאושים שלה.

עמיר

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
היה מפגש מעניין ומתוקתק כמו שצריך ע"י ערן וצוות האתר. שאפו!

הדברים של יאיר היו מעניינים מאוד, אבל בואו לא נתבלבל - מדובר בעוסק מסחרי.
גם אם הוא לא בונה על זה שכל אחד מהנוכחים ישלוף לאחר דבריו את פנקס הצ'קים ויקנה זוג Q3
הרי שיש לבחון את דבריו בפרסקטיבה המתבקשת.

אם הדרך היחידה לבנות רמקולים טובים הייתה מאלומיניום תעופתי ותיבה סגורה ווילסון ופוקאל היו כבר
מזמן סוגרות את פסי הייצור ומכריזות על פשיטת רגל. אז זהו, שהן לא.

ולנסות למכור סדרה נמוכה יותר כמשהו שאין בו קומפרמיס - נו באמת. מה אנחנו, ילדים?

וגודל התיבה זה לא הדבר העיקרי אלא לדעתי הדבר היחיד שקובע את מחיר הרמקול.
(תמיד יש ויהיו מקרי קצה כמו Raidho לדוגמא)

אבל מצד שני - שלא יבלבלו לי את הביציות על חוסר פשרות והרכיבים הכי טובים.
המחיר של משהו בחברה קפיטליסטית הוא המחיר שמאן דבעי מוכן לשלם עליו. זה הכל.
משעונים ועטים, דרך רמקולים ועד רכבים.
לאחד אין מה לעשות עם הכסף, השני משחק ב"למי יש יותר גדול" והשלישי גר בדירה של עמידר
עם מקרר ריק אבל נוסע במרצדס כי רק על זה הוא חלם מגיל 8.

וכשיש 10 אנשים בעולם כל שנה שקונים Q7 (מתוכם 5 נובורישים מסין ועוד שניים מהונג קונג) זה
מספיק הון לחברה לשבת ולתכנן בשקט את ה-Q9 הבא.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
אם נגזר מדברי שיאיר תחמן, אני מתנצל, זו לא היתה הכוונה.

כל מה שהתכוונתי הוא ש"התחשבות ניכרת בתנאי הנעה" כמוה כתכנון לקהל יעד מסוים. ולכן כן חבוי שם תכנון לפי טווח מחיר.

חוץ מזה אתה מוזמן לקנות או לא לקנות מה שאתה רוצה. הכל בסדר.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אם הדרך היחידה לבנות רמקולים טובים הייתה מאלומיניום תעופתי ותיבה סגורה ווילסון ופוקאל היו כבר
מזמן סוגרות את פסי הייצור ומכריזות על פשיטת רגל. אז זהו, שהן לא.
אם זה הייה נאמר או implied ע"י מישהו, הייה טעם להכחיש את זה

ולנסות למכור סדרה נמוכה יותר כמשהו שאין בו קומפרמיס - נו באמת. מה אנחנו, ילדים?
תלוי למה אתה קורא "קומפרמיס", אבל הייו כאן כמה מקרים ששניצל ואחרים פתחו רמקולים וגילו בהם רכיבים עלובים, כולל חיווט. אם תמצא כאלה אצל מג'יקו, אנא דווח. עד אז כל מה שאתה כותב אינו מבוסס על כלום חוץ מציניות, שאינה מתבקשת, אלא הבאת אותך מיוזמתך.

(תמיד יש ויהיו מקרי קצה כמו Raidho לדוגמא)
כשתבנה רמקולים ברמה כלשהי, לא ברמה של מג'יקו, סתם רמקולים שיישמעו סביר, דעתך תהייה מעניינת. עד אז, לא. זה בדיוק כמו שצחקת על אלה שפוסלים יצירות של מלחינים גדולים בלי שהם יודעים לקרוא פרטיטורה, שלא לדבר על לכתוב אחת.

וטריוויאלי שייש גורמים נוספים לעלויות, כמו למשל פיתוח עצמאי של דרייברים רב שיכבתיים, ומימון ייצורם -- לא נשמע מאוד זול.

אבל מצד שני - שלא יבלבלו לי את הביציות על חוסר פשרות והרכיבים הכי טובים.
המחיר של משהו בחברה קפיטליסטית הוא המחיר שמאן דבעי מוכן לשלם עליו. זה הכל.
משעונים ועטים, דרך רמקולים ועד רכבים.
לאחד אין מה לעשות עם הכסף, השני משחק ב"למי יש יותר גדול" והשלישי גר בדירה של עמידר
עם מקרר ריק אבל נוסע במרצדס כי רק על זה הוא חלם מגיל 8.

וכשיש 10 אנשים בעולם כל שנה שקונים Q7 (מתוכם 5 נובורישים מסין ועוד שניים מהונג קונג) זה
מספיק הון לחברה לשבת ולתכנן בשקט את ה-Q9 הבא.
חוץ מקצת ציניות, לא חסר כלום באוסף האמיתות המוחלטות שייש כאן.

בהצדעה,
עמיר

נערך לאחרונה ב:

avilavi

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
נראה מעולה
חבל שלא הייתי
אהבתי את הוידאו :בעד:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אם נגזר מדברי שיאיר תחמן, אני מתנצל, זו לא היתה הכוונה.

כל מה שהתכוונתי הוא ש"התחשבות ניכרת בתנאי הנעה" כמוה כתכנון לקהל יעד מסוים. ולכן כן חבוי שם תכנון לפי טווח מחיר
במקרה אחד, השיקולים הם טכניים: אלקטרוניקה, חומרים, פיזיקה, וכאלה, בלי לחשוב בכלל על הקהל, ובמקרה האחר ההתחשבות היא בקהל, במה שהוא קונה, בכמה שהוא מוכן/יכול לשלם וכד'.

סביר בהחלט שייש ביניהם גם מיתאם, אבל הרמיזה שמה שנעשה שם הוא משיקולים הפוכים מאלה שהוצהרו זו לדעתי האשמה ישירה בתחמנות.

עמיר

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
תודה על הוידאו.
למישהו יש כוח לת......

2. המשחק ב- Q3 היה, בין השאר, עם גובה הדרייברים של הבאס מהרצפה, כאשר גובה הדרייבר קובע במידה רבה את גובה תדר הבס המוגבר.
א. זה 3 way - כך ששלושת הדרייברים מוציאים אותו תדר.
אבל נוצרים 3 modes קטנים בחדר, במקום אחד גבוה. (מקבלים טיפול אקוסטי בילט-אין)
ב. יאיר נשאל באיזה מרחק מומלץ לשמוע את הרמקול ונתן נוסחה מעניינת:
לפחות גובה הרמקול X 2, כלומר אם גובה הרמקול מטר אחד, המרחק המומלץ הוא 2 מטר לפחות.
ג. יש 3 פרמטרים בתכנון שאתה חייב להתפשר לפחות באחד מהם כדי ל"הרויח" באחרים:
נצילות
גודל התיבה
היענות תדר בתחום הנמוך

תודה למארגנים, למארח, ולאורח.
נהניתי

(ורד)
R

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
עמיר יקירי,

באמת שאין פה שום ציניות.
מג'יקו חברת על. יש עוד חברות על.
מג'יקו לא חוסכת ברכיבים. יש עוד חברות שלא חוסכות ברכיבים.
מג'יקו מוציאה הון על תכנון, פיתוח, ניסויים ן-QA. בדיוק כמו חברות אחרות.
לחברות אחרות יש דגמים/סדרות יותר נמוכות וסדרות יותר גבוהות. גם למג'יקו.
הסדרות הנמוכות בחברות אחרות הן פחות מושקעות מהסדרות היותר גבוהות.
כנראה שגם במג'יקו.

ולא הבנתי מה הקשר בין גודל תיבה, הדעות שלי, קריאת פרטיטורה והניסיון שלי בבניית רמקולים.
אבל זה ממש לא עקרוני

נ.ב.
הסאב-וופר שלי הוא של יאיר תמם (Armonico) מימיו לפני Magico.
ואני מאוד מרוצה ממנו ומאיכות הבניה שלו. המבנה שלו אגב הוא תיבה סגורה :)
כך שלא רק שאין לי שום דבר "נגד" - ההיפך.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר יקירי,

באמת שאין פה שום ציניות.
מג'יקו חברת על. יש עוד חברות על.
מג'יקו לא חוסכת ברכיבים. יש עוד חברות שלא חוסכות ברכיבים.
מג'יקו מוציאה הון על תכנון, פיתוח, ניסויים ן-QA. בדיוק כמו חברות אחרות.
לחברות אחרות יש סדרות יותר נמוכות וסדרות יותר גבוהות. גם למג'יקו.
הסדרות הנמוכות בחברות אחרות הן פחות מושקעות מהסדרות היותר גבוהות.
כנראה שגם במג'יקו.
לא שמעתי את יאיר טוען שמג'יקו שונה מכל חברה אחרת בכל האספקטים, כך שלהעלות נקודות שלא הייתה אליהן התייחסות ולהכחיש אותן זה חסר טעם עד מיותר.

יאיר טען לייחודיות בעניין השלב שבו נעשה התמחור, ועל משמעויותיו האפשריות.

ישנן דרכים אחרות לתמחר ובכל זאת למעט בהתפשרויות, אם בכלל, ולכן המשמעויות האפשריות שיאיר דיבר עליהן, כולל בענייני התפשרויות, אינן ממש מחוייבות המציאות, אלא לכל היותר נפוצות.

בנוסף, משתמע מדבריך שכל יצרן ישקיע פחות בסדרה נמוכה יותר רק בגלל שהיא נמוכה יותר, וייתכן שזה נכון אצל רוב החברות, אבל יאיר אמר שבמג'יקו זה לא נעשה כך, אלא מתכננים ומייצרים את המוצר הטוב ביותר שהם יודעים לעשות, ללא קשר לגודל ולסידרה, ואחר כך קובעים את המחיר, שכידוע לך, יכול להיות "מפוצץ" גם לסדרות נמוכות.

בעצם מדובר כאן יותר במודלים נמוכים יותר באותן סדרות, אבל לא משנה.

השגיאה הלוגית שלך היא בזה שאתה טוען שההכללה שייש לך בראש לגבי הדברים חזקה יותר -- overrides -- כל אפשרות אחרת למקרה ספציפי.

שאם הדברים הם כך ומתוך שיקולים כאלה וכאלה בכל החברות, כך זה ומאותם שיקולים זה בחברה ספציפית, גם כשאומרים לך במפורש שלא.

וכשחושבים על זה, כנראה שאפילו מה קורה ברוב החברות אתה לא יודע -- אפילו ההכללה שלך היא לפי מה שנראה לך, לא מיידע.

ולא הבנתי מה הקשר בין גודל תיבה, הדעות שלי, קריאת פרטיטורה והניסיון שלי בבניית רמקולים.
אבל זה ממש לא עקרוני
כשכתבת משהו כזה
זה נראה לי מקביל למצב שעליו כתבת
וזה שאנשים בטוחים שהשמש זורחת להם מהישבן - גם זה לא חדש.
אנשים שבקושי יודעים לקרוא פרטיטורה (בטח לא לכתוב אחת) טוענים שיצירות
של שניים מהמלחינים הגדולים אי פעם (שניהם בשלישיה הראשונה בטוח) הן "כישלון קולוסאלי"
או "פשוטות ולא מעניינות"? מצחיק.
כך גם אתה יודע פתאום מה קובע את המחיר, ואיך הדברים מתנהלים בכל החברות בכלל, ובמג'יקו בפרט, וכל מי שטוען אחרת, כולל שותף בחברה והמתכנן של מוצריה, רק "מבלבל לך את הביציות".

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אולי מישהו מוכן לספר איך זה נשמע.
נכון שזה פרט שולי, אבל אולי יעניין חלק מאילו שלא נכחו באירוע, וה YouTube a שלהם לא ברמה מספקת.
תודה מראש

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
בקיצור מתי שידור חוזר (אירוע נוסף) למי שלא היה ?

טוב. לא סומך עליכם. כבר הייתי לא פעם אצל ערן ואקפוץ שוב. להאזין. לבד. בלי כל הכרסתנים כמו שקורא להם מתנוש שנושפים לי באוזן :) .

בכל מקרה כל הכבוד למארגנים וכן ירבו אירועים כאלה. אני באמת חושב שאפשר לגבות תשלום צנוע בכניסה (50 שקל ?) ואז לשכור אולם מתאים לקיים אירוע באמת לכל מי שרוצה ולא רק למי שאצבעותיו זריזות ונרשם בין הראשונים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור