עמיר יקירי,
באמת שאין פה שום ציניות.
מג'יקו חברת על. יש עוד חברות על.
מג'יקו לא חוסכת ברכיבים. יש עוד חברות שלא חוסכות ברכיבים.
מג'יקו מוציאה הון על תכנון, פיתוח, ניסויים ן-QA. בדיוק כמו חברות אחרות.
לחברות אחרות יש סדרות יותר נמוכות וסדרות יותר גבוהות. גם למג'יקו.
הסדרות הנמוכות בחברות אחרות הן פחות מושקעות מהסדרות היותר גבוהות.
כנראה שגם במג'יקו.
לא שמעתי את יאיר טוען שמג'יקו שונה מכל חברה אחרת בכל האספקטים, כך שלהעלות נקודות שלא הייתה אליהן התייחסות ולהכחיש אותן זה חסר טעם עד מיותר.
יאיר טען לייחודיות בעניין השלב שבו נעשה התמחור, ועל משמעויותיו האפשריות.
ישנן דרכים אחרות לתמחר ובכל זאת למעט בהתפשרויות, אם בכלל, ולכן המשמעויות האפשריות שיאיר דיבר עליהן, כולל בענייני התפשרויות, אינן ממש מחוייבות המציאות, אלא לכל היותר נפוצות.
בנוסף, משתמע מדבריך שכל יצרן ישקיע פחות בסדרה נמוכה יותר רק בגלל שהיא נמוכה יותר, וייתכן שזה נכון אצל רוב החברות, אבל יאיר אמר שבמג'יקו זה לא נעשה כך, אלא מתכננים ומייצרים את המוצר הטוב ביותר שהם יודעים לעשות, ללא קשר לגודל ולסידרה, ואחר כך קובעים את המחיר, שכידוע לך, יכול להיות "מפוצץ" גם לסדרות נמוכות.
בעצם מדובר כאן יותר במודלים נמוכים יותר באותן סדרות, אבל לא משנה.
השגיאה הלוגית שלך היא בזה שאתה טוען שההכללה שייש לך בראש לגבי הדברים חזקה יותר -- overrides -- כל אפשרות אחרת למקרה ספציפי.
שאם הדברים הם כך ומתוך שיקולים כאלה וכאלה בכל החברות, כך זה ומאותם שיקולים זה בחברה ספציפית, גם כשאומרים לך במפורש שלא.
וכשחושבים על זה, כנראה שאפילו מה קורה ברוב החברות אתה לא יודע -- אפילו ההכללה שלך היא לפי מה שנראה לך, לא מיידע.
ולא הבנתי מה הקשר בין גודל תיבה, הדעות שלי, קריאת פרטיטורה והניסיון שלי בבניית רמקולים.
אבל זה ממש לא עקרוני
כשכתבת משהו כזה
וגודל התיבה זה לא הדבר העיקרי אלא לדעתי הדבר היחיד שקובע את מחיר הרמקול.
זה נראה לי מקביל למצב שעליו כתבת
וזה שאנשים בטוחים שהשמש זורחת להם מהישבן - גם זה לא חדש.
אנשים שבקושי יודעים לקרוא פרטיטורה (בטח לא לכתוב אחת) טוענים שיצירות
של שניים מהמלחינים הגדולים אי פעם (שניהם בשלישיה הראשונה בטוח) הן "כישלון קולוסאלי"
או "פשוטות ולא מעניינות"? מצחיק.
כך גם אתה יודע פתאום מה קובע את המחיר, ואיך הדברים מתנהלים בכל החברות בכלל, ובמג'יקו בפרט, וכל מי שטוען אחרת, כולל שותף בחברה והמתכנן של מוצריה, רק "מבלבל לך את הביציות".