סיכום האירוע אצל אודיופריק עם יאיר תמם מ- Magico

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
סיכום האירוע, כולל סרטון וידאו:
http://www.dtown.co.il/articles/3611.html

YORAMGROS

אוהב את התחום
מעורבות
157
נקודות
43
המון תודה על הארוע אצל ערן.
תודות למארגנים מבחינת התוכן,מקצועי ומענין כמו תמיד.
תודה גדולה לערן על הארוח, הכיבוד והעיקר המוסיקה
כן ירבו יורם.

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
מה עם קצת תמונות...

YORAMGROS

אוהב את התחום
מעורבות
157
נקודות
43
יגעו בקרוב כרמי וליאור צלמו.

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
היה מעניין מאוד
וכמו שערן הבטיח (וקיים) היה נשמע סוף.
יאיר תמם הסביר על הרמקולים בכלל ועל ה q3 ועל ה s1 בפרט.
הסאונד בחדר הגדול היה גדול, בחדר הקטן היה ענק!!!
(זה אולי בגלל החיבה שלי למערכות בחדרים יעודיים).
לבסוף, ערן שיחק עם הכבילה (דווקא של הפרה) והצליח להוציא עוד יותר עומק ונפח בסאונד.
כפי שערן ויאיר ציינו עושה רושם של רמקולים נייטרליים לחלוטין ותלויים 100% (לטוב ולרע) בהגברה / אלקטרוניקה שיחברו להם.
תודה רבה וסופש טוב לכולם

joda5

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
שלום לכל אלו שהאזינו . ממה שריאיתי באתר עליהם . סליחה רק היקרים נצילים אז מה זה אומר ? עוד פעם להשקיע בהגברה יקרה מה הטעם בזה.?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
שלום לכל אלו שהאזינו . ממה שריאיתי באתר עליהם . סליחה רק היקרים נצילים אז מה זה אומר ? עוד פעם להשקיע בהגברה יקרה מה הטעם בזה.?
אתה חושב ש"הנצילים" יעבדו טוב עם הגברה זולה?
או שלא הבנתי את השאלה?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
זה בדיוק הפוך Joda5, הדגמים הפחות יקרים קלים יותר מבחינת נצילות.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
תודה לערן על האירוח ועל ההדגמה, ליאיר על ההסברים, לליאור על האירגון ולנמר על הפתיח(ורד):בעד:

עמיר

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
זה בדיוק הפוך Joda5, הדגמים הפחות יקרים קלים יותר מבחינת נצילות.
ליאור צודק
יאיר הסביר שדווקא הסדרה היקרה זקוקה לזרם בעוד סדרת ה s נוחה יותר.
הוא הסביר את זה בשני אופנים:
1). שהסדרה הגבוהה אמורה לבטל בעצם את הרמקול, היינו, ככל שהאלקטרוניקה שתהיה טובה יותר. כך התוצאה תהיה טובה יותר.
2). קשורה בתיבת הרמקול והוא נתן דוג׳ את ה q1 במגבלת גודל התיבה הוא פותר בעקבה נמוכה שמצריכה ״זרם״. אני לא סגור עם זה העכבה או משהו אחר אבל התוצאה זה שצריך לתת זרם.
ניר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
ליאור אכן צודק, רק שאני הבנתי את ההסברים בצורה אחרת מ-ni-ro -- בלי לומר שההסבר שלו אינו נכון ו/או שאני הבנתי נכון יותר, אלא רק על תקן שיתוף בהבנה אחרת:

יאיר הסביר שהגישה המקובלת בשוק היא לקבוע מראש את מחיר הרמקול הרצוי, ואז לתכנן רמקול שיעמוד במסגרת התקציב הנתון, מה שמחייב פשרות למיניהן, כולל באיכות רכיבים, ובכלל.

לעומת זאת, במג'יקו התהליך הוא הפוך -- מתכננים את המיטב שמג'יקו מסוגלת לתת בגודל הנתון (בניגוד לתקציב הנתון בגישה של המתחרים), ללא שום פשרות, גם לא באיכות הרכיבים, והמחיר נקבע רק אחרי המימוש, לפי העלויות.

בסידרה Q, התכנון נעשה מתוך הנחה שההגברה היא ברמה הטובה ביותר, כך שקלות ההנעה של הרמקול אינה שיקול מרכזי, ושעלולה להידרש הגברה סופר-דופר, לרוב סופר יקרה.

לעומת זאת, סידרה S מתוכננת להיות קלה יותר להנעה, ומאפשרת לחבר למגברים יותר "עממיים" במרכאות, למרות שעדיין הרמקול יעביר את כל יתרונות/חסרונות ההגברה, ואז אם ההגברה לא תהייה ראוייה, זה יהייה מורגש.

יאיר גם נתן דוגמה לעניין כזה. הוא אמר שנפח התיבה, הנצילות ועומק הבאס שהרמקול מסוגל להפיק הם פרמטרים שלוקחים את התכנון למקומות שונים. למשל, אפשר לקבל יותר בקלות תוספת יכולת לבאס על חשבון הנצילות, כלומר לייצר רמקול שיורד נמוך, אבל פחות נציל, ולכן דורש הגברה חזקה/יקרה יותר.

לכן, דווקא הרמקולים היקרים יותר (ושדורשים הגברה יקרה יותר) הם נצילים פחות -- להיפך ממה ש-Joda5 חשב.

מקווה שהבנתי נכון את יאיר ושההסבר מובן.

עמיר

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
ליאור אכן צודק, רק שאני הבנתי את ההסברים בצורה אחרת מ-ni-ro

יאיר גם נתן דוגמה לעניין כזה. הוא אמר שנפח התיבה, הנצילות ועומק הבאס שהרמקול מסוגל להפיק הם פרמטרים שלוקחים את התכנון למקומות שונים. למשל, אפשר לקבל יותר בקלות תוספת יכולת לבאס על חשבון הנצילות, כלומר לייצר רמקול שיורד נמוך, אבל פחות נציל, ולכן דורש הגברה חזקה/יקרה יותר
מקווה שהבנתי נכון את יאיר ושההסבר מובן.

עמיר
עמיר גם אני הבנתי כמוך רק התבלבלתי עם הנצילות / עכבה.
אכן, מה שכתבת זה נכון.
נשמע לא הגיוני בהתחלה אבל אחרי ההסבר של יאיר שהפשרה הנצילות על חשבון גודל והפיצוי הוא יותר זרם, דווקא עושה שכל
ניר

motorica

אוהב את התחום
מעורבות
67
נקודות
28
הגעתי ונהנתי. תודה לכל מי שעמל וטרח ועל האירוח.
באופן אישי התוצאה עם ה Q3 הייתה מהפנטת ומאד לטעמי ואני באופן אישי לא שמעתי עד היום ככה פטיפון.
בחדר הקטן עם ה S1 הרגיש לי שהרמקול מתאמץ וכבר נדחף מעבר ליכולותיו (או של המגבר) באיזשהו שלב ערן הפחית עוצמה וזה נרגע אבל עדיין אחרי החוויה עם ה Q3 היה קשה להתלהב :)

שאפו על המפגש , כן ירבו.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
יפה ומעניין.
ברור שרמקולים טובים אמורים לשקף כל שינוי במערכת, ולא בטוח שמג'קו כל כך שונים באספקט זה מרמקולים אחרים טובים ובאותה רמת מחירים.
למרות קביעתו הנחרצת של מר שניצל,
http://www.dtown.co.il/forum/threads/מערכת-זיקית-שהשניץ-לא-ישתעמם-חס-וחלילה.40205/page-2#post-268761
אני רואה הרבה אביזרי אקוסטיקה אצל ערן, במיוחד בחדר הקטן.
ערן, האם ניסית להרים את ה - WAVEWOOD (בחדר הגדול), כמה סנטימטר מהריצפה (זה אמור לתת אפקט די גדול מהנחתם על הריצפה).

כל הכבוד למארגנים, כן ירבו מפגשים כאילו.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
שאפו על הוידאו!
נותן טעימה של האירוע (למרות שרוצה דווקא לטעום מהסנדוויצים) למי שלא יכל היה להיות נוכח. הרצאה מעניינת.

shshimon

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
תודה על האירוע. היה דיון מעניין סביב אודיו .כיף לדבר על מוזיקה ולהקשיב למוזיקה.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
סרטון יפה מאוד :כל-הכבוד:.
כל הכבוד על האירוע.

תומר

igal.l

עוסק בתחום
מעורבות
40
נקודות
28
כל הכבוד יפה מאוד :כל-הכבוד:
בהצלחה אודיופריק אחלה רמקולים ואחלה יאיר :אצבע מורמת

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
תודה על הוידאו.
למישהו יש כוח לתת סיכום בנקודות העיקריות של מה שתמם אמר ולא הופיע בוידאו? אני אתחיל ממה שהבנתי מהוידאו:

1. נקודת המוצא לתיכנון רמקול היא גודל התיבה, ומשם גוזרים את המחיר בניגוד לרוב החברות שקודם קובעות את המחיר. עבור גודל נתון, אין פשרה באיכות הרכיבים או התיכנון.

2. המשחק ב- Q3 היה, בין השאר, עם גובה הדרייברים של הבאס מהרצפה, כאשר גובה הדרייבר קובע במידה רבה את גובה תדר הבס המוגבר.

לגבי סיסמאות כמו "הרמקול נותן לך לשמוע את הציוד שלפניו" אפשר לעשות קופי פייסט מחברות אחרות, כמו: טידל, רוקפורט, ווילסון וכיו"ב. עם זאת, כשאני שמעתי את הרמקול אצל ערן, זה היה בדיוק הרושם שקיבלתי - הרמקול מנסה להיות כמה שיותר שקוף ולא להתערב במוסיקה (מאד דומה לטידל מהבחינה הזאת). ME LIKE!

מסקנות נוספות מהוידאו:
=================
1. כדי להרזות ולהצמיח שיער צריך לעזוב את התחום לצמיתות.
2. אפשר לשים משקפי שמש על הראש, גם אם אין שיער. (נמר)
3. טרנד האופנה בתחום: חולצה צמודה להבלטת הכרס המוכנסת ללא עודפים לתוך המכנסיים.

ישר כוח על היוזמה ועל הוידאו. ככה חווים אירועים שלא משתתפים בהם, וככה מייצרים שיח בפורום.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור