סיכום אירוע אודיו קלאב / ימאהה והשוואת רסיבר מול מגבר סטריאו

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
לדעתי מערכת טובה אפשר להרכיב בכסף קטן יחסית. מחשב, דאק טוב ב5000 שח, מגבר משולב בסיסי בכ 7,000 שח ויש הרבה כאלה, רמקולים ב5000 שח ומקבלים יופי של מערכת. כל מה שמעבר לזה הוא מאוד אישי.

לגבי השוואה בין רסיבר למגבר - אי אפשר על סמך שני מוצרים כאלה של אותו היצרן לקבוע משהו.
האפשרויות הן:
המגבר לא משהו לכן הרסיבר קרוב אליו או להיפך.
שני המוצרים לא משהו לכן הם קרובים האחד לשני או להיפך.

אין איזו השוואה, אבל אם הבנתי נכון המגבר המשולב של ימאהה מתחרה במחיר במספר מגברים משולבים
מעולים. השאלה איך הוא בהשוואה אליהם.

אריה

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,791
נקודות
113
לדעתי מערכת טובה אפשר להרכיב בכסף קטן יחסית. מחשב, דאק טוב ב5000 שח, מגבר משולב בסיסי בכ 7,000 שח ויש הרבה כאלה, רמקולים ב5000 שח ומקבלים יופי של מערכת. כל מה שמעבר לזה הוא מאוד אישי.

לגבי השוואה בין רסיבר למגבר - אי אפשר על סמך שני מוצרים כאלה של אותו היצרן לקבוע משהו.
האפשרויות הן:
המגבר לא משהו לכן הרסיבר קרוב אליו או להיפך.
שני המוצרים לא משהו לכן הם קרובים האחד לשני או להיפך.

אין איזו השוואה, אבל אם הבנתי נכון המגבר המשולב של ימאהה מתחרה במחיר במספר מגברים משולבים
מעולים. השאלה איך הוא בהשוואה אליהם.

אריה
לא יודע אם משולב בסיסי ב7000 שקל ורמקולים ב5000 שח זה "יופי של מערכת ",אבל זה אולי יותר טוב ממערכת כמו שאני ניתקל פה ושם של מערכות עם מגברים יפנים עם שפופרות אקזוטיות ורמקולים מלפני עשור שנחשבו לעילית התוצרת העולמית ,מתיישב לשמוע ומקבל לפנים מן צליל חלול ושטוח וחיוך רחב מבעליו הגאה של הפלא היפני ,ועכשיו לך תסביר לו שהוא חי בטעות ושכל מערכת ב50000 שח של אודיופיל שיודע מה הוא עושה נשמעת הרבה יותר טוב ,ושמעניין את התחת רביעית ה"גנלקס" החדשים שדחף ל"יהלום" היפני ,בשביל מה יש אוזניים רבאק ?

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
איזה רמקולים חוברו בבדיקה?

אני מסכים שאפשר להרכיב סטים מאוד נחמדים שיישמעו מצוין בעלויות לא מטורפות ובחדרים לא גדולים מידי.
הבעיה (אצלי) היא שמרגע ששמעת משהו הרבה יותר טוב, אתה כבר לא יכול לחזור לשם. ובדכ' בשביל משהו יותר טוב צריך גם לשלם יותר. אני מקנא במי שמצליחים להחזיק מעמד עם סט של מגבר נחמד, מקור ורמקולים בעשרים אלף ש"ח.

מצטרף לברכות על האירוע, יוזמה יפה ונראה שכולם מאוד נהנו. (ורד)

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43

אני מסכים שאפשר להרכיב סטים מאוד נחמדים שיישמעו מצוין בעלויות לא מטורפות ובחדרים לא גדולים מידי.
הבעיה (אצלי) היא שמרגע ששמעת משהו הרבה יותר טוב, אתה כבר לא יכול לחזור לשם. ובדכ' בשביל משהו יותר טוב צריך גם לשלם יותר. אני מקנא במי שמצליחים להחזיק מעמד עם סט של מגבר נחמד, מקור ורמקולים בעשרים אלף ש"ח.

מצטרף לברכות על האירוע, יוזמה יפה ונראה שכולם מאוד נהנו. (ורד)

אם קצת לא מקנאים לא מתקדמים ..LOL

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113

הבעיה (אצלי) היא שמרגע ששמעת משהו הרבה יותר טוב, אתה כבר לא יכול לחזור לשם.
. (ורד)

ממש ככה גם אצלי. ניסיונות שונים לבצע "שדרוג לאחור" נכשלו באיבם.

אריה

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
הבדל קטן מהמגבר + הבדל קטן מהפרה + הבדל קטן מהמקור + הבדל קטן מהאינרקונקט ...................נותנים ביחד את הדבר המאוד מיוחד שכל אודיופיל מחפס.
לא מספיק השיפורון חשובה מאוד הסינרגייה ! בלי זה לא מקבלים שום תוצאה .
זה המרוץ של האודיופיל.
אבל יש מכשול אחזרי : אן שלמות ! לעולם לא תקבל תוצאה מיטבית בכל סיגנון , בכול דיסק ואפילו לא שלמות בכל תווח התדרים.
בגלל זה יש אודיופילים שרצים סביב הזנב שלהם .
אבל זה גם חלק מהכף מדיי פעם רכיב\צעצוע חדש.
אז עוברים דירה והכל מתחרבן :כל-הכבוד:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
הבדל קטן מהמגבר + הבדל קטן מהפרה + הבדל קטן מהמקור + הבדל קטן מהאינרקונקט ...................נותנים ביחד את הדבר המאוד מיוחד שכל אודיופיל מחפס.
לא מספיק השיפורון חשובה מאוד הסינרגייה ! בלי זה לא מקבלים שום תוצאה .
זה המרוץ של האודיופיל.
אבל יש מכשול אחזרי : אן שלמות ! לעולם לא תקבל תוצאה מיטבית בכל סיגנון , בכול דיסק ואפילו לא שלמות בכל תווח התדרים.
בגלל זה יש אודיופילים שרצים סביב הזנב שלהם .
אבל זה גם חלק מהכף מדיי פעם רכיב\צעצוע חדש.
אז עוברים דירה והכל מתחרבן :כל-הכבוד:

אני חושב אחרת אבל בנושא הזה כל אחד ותחושותיו.

יש מי שמתקדמים קדימה ויש מי שהולכים הצידה.

הולכים הצידה אני מכנה את מי שקונים למשל מגבר ב 30 אלש"ח, שומעים אותו שנה ואח"כ קונים מגבר אחר ב 30 אלש"ח כשהם מזוכים רק ב 10 אלש"ח על המגבר הקודם. אחרי שנה חוזרים על אותו הסיפור.

לו היו מתאפקים כמה שנים, היו יכולים להחליף את המגבר שעלה 30 אלש"ח במגבר שעולה 70 אלש"ח.

לדעתי, חייבת להיות לכל אחד, בסכום נקוב אותו הוא מוכן להוציא על מערכת, מערכת שהיא אידאלית עבורו כולל כל הכבלים, סטנדים, ומה שנדרש. מי שכל הזמן מחפש - לדעתי (שכמובן אינה מחייבת) יש לו בעיה שלא קשורה באודיופיליה - אלא אם נופל בידיו סכום משמעותי והוא משדרג קדימה בצורה משמעותית.

דעתי זו התחזקה כשראיתי שלא מעט חברי פורום מחזיקים רכיבים ישנים עד ישנים מאוד מה שמוכיח שלא צריך להתרוצץ יומם וליל כדי למצוא מערכת שנשמעת טוב.

אריה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אולי אלה שהולכים הצידה מאוד חשובה להם הדרך לראות איך בצורה שונה הם מצליחים להרים מערכת - אולי זה הכיף הגדול שלהם.

כל אחד חושב אחרת וכל אחד מתקדם אחרת ואני יודע שלא תמיד מה שנכון עבורי נכון עבור אחר

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
דעתי זו התחזקה כשראיתי שלא מעט חברי פורום מחזיקים רכיבים ישנים עד ישנים מאוד מה שמוכיח שלא צריך להתרוצץ יומם וליל כדי למצוא מערכת שנשמעת טוב.

אריה[/QUOTE

מה שזה מוכיח, זה רק שיש לאנשים ציוד ישן.....
כל השאר זה מסקנות שלך, על פי הלוגיקה המתאימה לך.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אולי אלה שהולכים הצידה מאוד חשובה להם הדרך לראות איך בצורה שונה הם מצליחים להרים מערכת - אולי זה הכיף הגדול שלהם.

כל אחד חושב אחרת וכל אחד מתקדם אחרת ואני יודע שלא תמיד מה שנכון עבורי נכון עבור אחר

השאלה היא "מה זה להתקדם" וזה יכול להיות נושא מעניין בפני עצמו.
מסכים איתך שזה מאוד אישי ובהחלט יתכן שמה שנראה לי כ"להתקדם הצידה" נראה למישהו אחר "להתקדם קדימה".

אריה

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113

אריה[/QUOTE

מה שזה מוכיח, זה רק שיש לאנשים ציוד ישן.....
כל השאר זה מסקנות שלך, על פי הלוגיקה המתאימה לך.

נכון.

אני חושב - וזה רק אני - שאי שקט בכל תחום שלא יהיה, קשור למשהו בסיסי ולא לנושא החיצוני. אם מישהו כל הזמן ב"חיפוש" ולא משנה מה, הבעייה שלו זה לא הנושא אותו הוא כל הזמן "מחפש". ה"חיפוש" זה סימפטום חיצוני למשהו פנימי.

אבל זו בהחלט הלוגיקה האישית/פרטית שלי.

אריה

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אפשר להסתפק בבינוניות בכל תחום ולחיות באושר ובשלווה,
השתתפות בפורום יעודי. כנראה לא נועדה למטרה זאת,
בתחביב, המטרה היא מיקסום היכולות וההנאה במסגרת המגבלות של כל אחד.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אפשר להסתפק בבינוניות בכל תחום ולחיות באושר ובשלווה,
השתתפות בפורום יעודי. כנראה לא נועדה למטרה זאת,
בתחביב, המטרה היא מיקסום היכולות וההנאה במסגרת המגבלות של כל אחד.

אל תבין אותי שלא נכון. במסגרת המשפחתית שלנו אנחנו מחזיקים שתי מכוניות: פורד מונדאו 2005 ופיג'ו 206+ 2011.
זה לא שלא הייתי רוצה אודי A6 לי ואודי A3 לאשתי. אז אני חולם, אני מתעניין, אני קורא אבל אני לא מחליף מכוניות כל שנה, ושתי המכוניות גם יחד עולות פחות משדרוג של לא מעט אודיופילים כל שנה.

הפורום מאוד חשוב בכל מה שקשור להתעדכן, ללמוד ולקבל חוות דעת של אחים לתחביב - וזה עדיין לא אומר שצריך להחליף משהו כל שנה או פחות...

אריה

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אתה לוקח את הדיון למקום אחר בכלל....
אני בסך הכל תמהתי על הלוגיקה בהסקת המסקנות שהעלית ( על פי המשפט שציטטתי מהודעתך ) , לא מעבר לזה.

zapilak

אוהב את התחום
מעורבות
97
נקודות
28
מצא את ההבדלים...

קודם כול תודה לאודיו קלאב על אירוח מושקע, הרמקולים שדרכם שמענו את המוצרים היו הרמקולים מהסדרה החדשה של פוקאל, ברמקול זה יש אלמנטים חדשים, בשונה מסדרות קודמות של פוקאל. לטעמי הרמה מאוד השתפרה גם בקולנוע בייתי וגם בסטריאו. הופתעתי לטובה מהיכולת של הרסיבר קולנוע ביתי לנגן דרך 2 רמקולים בסטריאו. לדעתי אין מה לעשות... המגבר סטריאו נשמע יותר טוב גם מהרסיבר קולנוע ביתי, וגם ממגבר הסטריאו הקודם של ימאהה. המגבר סטריאו פחות התאמץ בסאונד והציג את כל מנעד המוזיקה "קדימה" והיו יותר פרטים. זה בעיקר בלט לטובה בקטע שהייתה זמרת והסאונד שלה היה יותר עגול ובשרני,שמעו אצלה לא רק את השירה עצמה אלא את הנשימות בין הברה להברה. ברסיבר קולנוע הביתי הקול של הזמרת כאילו נדחק אחורה והייתה פחות תשומת לב לנשימות שלה. ככלל ברסיבר קולוע ביתי היו גבוהים מובחנים ונמוכים מובחנים והתחום האמצעי נדחק אחורה. חלק מהחברים תיארו את סאונד הזה כסאונד "חד" ואהבו אותו יותר, אני כאמור העדפתי את מגבר הסטריאו. דרך אגב שניהם התקשו בקטע מוזיקלי עם כח מתפרץ של 120 נגנים [יצירה קלאסית של מהאלר] אבל המגבר סטריאו יצא מזה יותר בכבוד....מאוד אהבתי את האופי הסוני של 2 המכשירים, הסאונד באופי שלו היה כייפי ולא נישתי שרק 3 אנשים אוהבים וכול השאר לא יודעים איך לעכל אותו... והחיבור לרמקולים החדשים של פוקאל היה מצויין...

m3csl

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
התאכזבתי לשמוע שלא אוכל להגיע לארוע עכב חופשה בחו"ל.
מקווה שיהיו ארועים דומים בעתיד

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור