סידרה 9 החדשה מול 8 של פוקל

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
אם ההגברה שלך חזקה -זה לא הרמקול הטוב ביותר לשידוך. באופן כללי הסדרות הללו מיועדות לקולנוע ביתי

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
אילו סדרות? זה שיש סנטר לא אומר שמיועדים לקולנוע ביתי. אלא גם לקולנוע ביתי... גם לאוטופיה יש סנטר... בנוסף בכל מגזיני האודיו בעולם סוקרים אותם למוזיקה.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
יש להם יחצנות טובה-ישנם מוצרים עדיפים באותה רמת מחיר ואף בפחות

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
קודם טענת קולנוע ביתי ועכשיו יחצנות בלי להתיחס לטענה הקודמת. ניראה דווקא שמנסים ליחצן אותם באופן שלילי במתכוון...
נו שווין. אתה לא חייב לאהוב אותם.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
צביקה, לא הבנתי בסוף:
אתה מחפש צליל מדוייק ומפורט, או צליל 'מעוגל פינות' וחמים?
אם אתה יודע מה הכיוון שלך, זה יקל עליך בהמשך.

בעיקרון - אפשר 'לעגל' רמקולים מפורטים וחדים, על ידי הגברה למשל.
אבל - אי אפשר לעשות את ההיפך.

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
אני מחפש צליל פתוח ומפורט עד כמה שאפשר בלי שיהיה חותך ומעייף את האוזן. מה שניסיתי להגיד קודם ולא בטוח שהובן זה שאם סידרה 800 w נותנת צליל עוד יותר חד מ 800 v כמו שאמרת, ו בסידרה 900 aria מנסים ליצור את אותו אפקט של w יותר בזול, אז למה בפועל aria נותנת תוצאה של רמקול מעט יותר חם ופחות חד מ 800v

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
תגיד לי, מה זה משנה? ניסו אפקט כזה, ניסו אפקט אחר, מה זה חשוב מבחינתך מה ניסו ולמה הצליחו או לא? על זה המנכ"ל של החברה שישבור את הראש.

מה שחשוב מבחינתך כצרכן - זה שאם אהבת, תקנה. אם אתה לא בטוח תשווה למוצרים אחרים. אם לא אהבת, חפש משהוא אחר.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
צביקה, לך על הגישה של איל, יש הרבה ניסיון מאחוריה.

אם בכל זאת חשוב לך להבין מה שקורה שם:
המילים ׳צליל חד׳ או ׳רמקול מפורט׳ מתייחסות בדרך כלל לענייני טיימינג.
היכולת של הרמקול להוציא כל טון בדיוק בזמן שהוא מופיע במקור, ולהפסיק אותו בזמן, מבלי להעלים תדרים ומבלי ליצור תדרים יש מאין, וכל זה בכל תחום התדרים בו זמנית.
רמקול ׳חם׳ קצת מורח בזמן. אני קורא לזה ׳רעש׳, אבל זה סובייקטיבי לגמרי. זה בסדר גמור לאהוב ככה ולהעדיף ככה.

להשגת הדיוק בזמנים, נוצרות היום דיאפרגמות שהן גם קשות (לא אלסטיות) וגם קלות משקל. ב-Focal גם סידרה 800W וגם Aria מבוססות על אלמנטים כאלה.
למה 900 יותר ׳מעוגל׳?
זה יכול להיות קשור לביצועי חומר הדיאפרגמות, או תיכנון ה-Crossover, או תיכנון האקוסטיקה בתוך התיבה, ועוד ועוד.
זו גם יכולה להיות החלטה מודעת של המתכנן, כדי לכוון לפלח שוק מסויים.

כאמור - למה זה משנה?
עשה קצת עבודת רגלים, ולך להאזין. אפילו תהנה מתהליך החיפוש והבדיקה.
קנה את מה שגורם לך חוויה גדולה יותר. לא את מה שמתואר במילים ׳נכונות׳ יותר.

רונן

jecky49

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
נראה שאתה מעמיד את חברת פוקל למישפט ...קצת מגוחך הדבר הזה ...לך תישמע ותקבל החלטה עם האוזניים
וגם אחרי העמדה בבית יהיו לך תיקונים בדרך לסאונד שאתה אוהב . אבל קודם תחליט מה אתה אוהב

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
זה בדיוק העיניין -הם די מעייפים ומנסרים אוזניים-על מנת לאזן אותם אתה צריך הגברה חמה על סף העמומה-למה בכלל להתחיל ככה?
חבל להגיע עוד חודש ללוחות יד שנייה ולמכור.אם אתה אוהב את הרמקול הזה תיאלץ לטפל בנושא ההגברה על מנת לאזן אותו
ולהוציא ממנו את המיטב, אך אם אינך מתכנן להוציא הוצאות נוספות על הגברה כדאי לשקול לפני הרכישה.

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
זה בדיוק העיניין -הם די מעייפים ומנסרים אוזניים-על מנת לאזן אותם אתה צריך הגברה חמה על סף העמומה-למה בכלל להתחיל ככה?
חבל להגיע עוד חודש ללוחות יד שנייה ולמכור.אם אתה אוהב את הרמקול הזה תיאלץ לטפל בנושא ההגברה על מנת לאזן אותו
ולהוציא ממנו את המיטב, אך אם אינך מתכנן להוציא הוצאות נוספות על הגברה כדאי לשקול לפני הרכישה.

בלבול מוח, נסה לגרום לבריליום של פוקאל לנסר לך את האוזן, תצטרך להיות ממש כשרוני.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
לא יודע על מה אתה מדבר...
מהירים, מפורטים - כן וכן.
חסרי ׳צבע׳ משלהם - אכן ואכן.
מעייפים ומנסרי אזניים? ממש לא.

רונן

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
עזוב.
ההתנגדות לפוקאל היא בערך כמו למנצ'סטר יונייטד,
כולם יודעים שהם טובים, אבל עדיין יש אחוז לא מבוטל שלא יכול לשמוע ת'שם שלהם.

וזה בסדר גמור, אני מודה שגם לי יש חברה או שתיים שלא מסתדרות לי... בסופו של יום הכל תלוי בשידוך, אני רוצה מאוד לראות מישהו שיהיה אצלי ויאמר שמשהו צורם אפילו טיפה.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
כן
יש לי את זה עם ברצלונה..
זהו, הוצאתי.

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
כמה מהתגובות שלפני האחרונות היו להרגשתי ציניות ומזלזלות. זכותי להתעניין בשינויים שעברו הרמקולים של פוקאל בסידרה החדשה ומה זה אומר למשל שהשתמשו בחומרים חדשים, ולשאול האם גם לאחרים אופי הסידרה החדשה נשמע שונה. לי היה מעניין וגם תורם לשמוע בעניין זה מה שאמרו רונן ש ושושו וגם אחרים. מה כל כך מעניין בתובנה העמוקה ש"מה שנשמע לך טוב תקנה ומה שלא נשמע טוב אל תקנה " ? מי שאמר לי לך תשמע ,לא שמע שאמרתי כבר בהתחלה ששמעתי את הרמקול. לא הכל מסתכם בתקנה או לא תקנה.(אולי הוא נשמע נפלא ואין לי כסף ?)

לפני יומיים שמעתי אותו (את 926 aria ) שוב, ומאד מאד אהבתי. הוא נשמע לי עמוק עשיר בפרטים, נותן במה רחבה, בהיר במידה וממש לא חותך ומעייף את האוזן . מילה שמתארת אותו לטעמי היא מעודן. מי ששאל מה הטעם שלי, זה הכיוון.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
לפני יומיים שמעתי אותו (את 926 aria ) שוב, ומאד מאד אהבתי. הוא נשמע לי עמוק עשיר בפרטים, נותן במה רחבה, בהיר במידה וממש לא חותך ומעייף את האוזן . מילה שמתארת אותו לטעמי היא מעודן. מי ששאל מה הטעם שלי, זה הכיוון.

צביקה, עשית מצויין, וזה גם היה הכיוון הכללי של ממוצע התגובות פה.
גם התעניינת מה קורה במעבדות החומרים של היצרן, וגם התנסית בהאזנה.
לדעתי אין יותר טוב מהשילוב הזה.
ניסוחי מילים? כנראה שבשעות הקטנות זה מה שיוצא לאנשים...

רונן

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
מישהו שמע על המגבר הזה מהכתבה שהפנה אליה תומר devialet 110 ?

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
בלבול מוח, נסה לגרום לבריליום של פוקאל לנסר לך את האוזן, תצטרך להיות ממש כשרוני.
זה לא הבריליום צועק

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור