סידרה 9 החדשה מול 8 של פוקל

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
שלום
רציתי לשאול אם שמעתם רמקולים מ סידרה 9 aria החדשה של פוקל ואיך היא ביחס לסידרת 8 קורוס אותה היא החליפה. האם זה שידרוג ברמה ? . פורסם שמשתמשים בסדרה החדשה בחומרים חדשים. איך זה משפיע ?
משמיעה קצרה של aria 926 הוא נשמע לי קצת יותר חם ופחות חד מסידרה 8. האם גם אתם התרשמתם כך?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
לא שמעתי את הסדרה החדשה. אתה עומד לפני רכישה?
"פוקל" אף פעם לא הלכו אחורה...הגימור העור של התיבה יפה מאוד.
ראה ביקורת למטה: http://www.focal.com/en/aria-900/445-aria-926-3544056691302.html
ב-Hifi Choice - 4/2014 הם מגדרים אותו עם "צליל קל".

תומר

נערך לאחרונה ב:

rainbird

אוהב את התחום
מעורבות
40
נקודות
28
צודק בהחלט. האזנה חטופה בפיוז לסדרה החדשה הספיקה בשביל להבין שפוקל החליטו ללטף במקום לדקור

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
תודה על התייחסות כם
מה זה צליל קל ? ואם הוא מלטף ו/או קל האם זה פחות מפורט ?

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
אני יכול לתרום לדיון מהתנסות אישית.

פוקל עוסקת מזה זמן בפיתוח חומרים מרוכבים, בעלי חוזק רב יותר ומשקל סגולי נמוך יותר מאשר קרטון, ליצור ממברנות הדרייברים שלהם.
במסגרת סידרת Chorus 800 יוצרו דגמים איכותיים יותר, שנשאו את הסיומת W, הסימן המסחרי לממברנת קונוס חדישה המיוצרת מחומר מתקדם כזה. יש הרבה מידע על זה ברשת. הביצועים מצויינים.
הבעיה של פוקל עם W היתה עלות היצור. זה חומר יקר, וניתן ליצור רק בתהליכים ידניים.

בסידרה 900 משולבים דרייברים המבוססים על חומר חדש אחר ממעבדות פוקל, שנקרא Flax. העיקרון דומה, סיבים כבושים בשתי וערב, אבל פחות מורכב ליצור ומתאים לתהליכים תעשייתיים אוטומטיים.
בפירסומים של סידרת Aria חזרה מילה אחת שוב ושוב: Affordable.
חייב להגיד שלא אהבתי כל כך את המילה הזו... היה בה צליל של פשרה.

עמדתי לפני רכישה, לפני כמה חודשים, והתלבטתי בדיוק בין שתי סדרות אלה: 900 מול 800W.
את 800 שמעתי, את 900 לא.
ביקשתי והצלחתי לקבל מידע פנים קצר ממהנדס בפוקל.
המסר היה ברור: רוצה לא להתפשר על איכות? לך על 800W, אדוני...

אני נהנה היום מצמד Chorus 836VW, טובים יותר מכל מה שהיה ברשותי אי פעם.
לא עשיתי השוואת האזנה ל-900, אבל היה חשוב לי להעביר את המסר הזה, וההיגיון שמאחוריו.

רונן

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
אני מבין שה W הנ"ל הוא לא הרמקול הרגיל של סידרה 800 ? אני שמעתי דגם שהוא למיטב זכרוני 816v chorus והוא נשמע שונה באופיו מ aria 926 שהיה כמו שהגדיר rainbird יותר מלטף יותר אקוסטי וחם.
מה ה W עושה לאופי הצליל ?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
אתה עומד לפני רכישה של סדרת אריה 9?

תומר

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
אכן ה-W הוא לא ה-800 הרגיל.
באזניים שלי ה-W השיג ההיפך מ״חמימות״ - יצא רמקול יותר מהיר. הבס מתחיל בדיוק בזמן ומסתיים בדיוק בזמן.
סאונד יותר ׳מדוייק׳ ויותר ׳מפורט׳, פחות ׳מעוגל׳.
אני מקווה שאני שולף מילות תואר מתאימות למה שהאזניים שמעו.

להבנתי פוקאל בתהליך של הפסקת היצור של 800W, אולי כבר הפסיקו והתחליף הוא 900 החדשה.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
צביקה, אני כתבתי ב-1 וחצי בלילה, ואתה הגבת ב-3.
זה מה שאנחנו עושים בלילות? מתעסקים במוזיקה ורמקולים??

רונן

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אני מציע לשמוע עוד רמקולים.
ואת הרמקולים המדוברים.
רק ככה אפשר להגיע להחלטה.

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
תודה להתייחסותכם
לתומר אני בודק אפשרות לרכישה, זאת אחת האופציות
לאורי ודאי שאני שומע רמקולים שונים
לרונן קיוויתי שלא ישימו לב באיזה שעה אני כותב . זאת באמת מחלה העניין הזה. אבל אני לא אודיופיל ויש לי תקווה... משבוע הבא הולכים לישון בזמן

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
עזוב, גם אתה לא מאמין לעצמך...
שעות הלילה הן נפלאות.
גם הפוקאל במיטבם אחרי חצות.
רק חבל שהשכנה מלמעלה לא ממש חושבת ככה...

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
טוס לתערוכה במינכן, שמע אותם ועוד רמקולים נספים ותחליט. ההוצאה לא כל גדולה, טיסה 500 דולר, מלון 3 ללות 200 דולר ועוד קצת על אוכל ובזבוזים.

תומר

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
למה לטוס לתערוכה בשביל זה?
ממילא תנאי האזנה שם לא טובים....

תיצור קשר עם פיוז.
אני בטוח שהם יכולים לארגן לך סשן האזנה.
ארז

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
שמעתם שחשבתי על רמקולים בשלוש בלילה אז הצעתם לשלוח אותי לתערוכה בין לאומית.מחמיא לי העניין הזה. מה שבטוח אם אני לא מוצא בזמן הקרוב משהו בארץ אני קונה כרטיס.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
לא צריך אתה נוסע. יש בפיוז, גם את האלקטרות דרך אגב.
אם אתה לא נעול על רצפתי יש גם את ה 1008be עם דריבר w וטוויטר בריליום. אם תצליח להשיג 826w או 836w נראה לי עוקף את ה aria.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
עוד אפשרות - אצל אבי יפה, בירושלים

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
תודה על עזרתכם
מה שלא ברור לי זה אם לפי הבירורים של רונן בסידרה החדשה aria יש נסיון להשיג יותר בזול את האפקט של מימברנות ה w ואתה אומר ש w זה עוד יותר חד מ 800 v הרגיל אז איך זה שaria נשמעת כמו שאמרו כאן וגם אני הרגשתי, יותר מלטפת ?. עניין בלשי

נערך לאחרונה ב:

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
דריבר ה W ( וה826w למשל ) של פוקאל לא מלטף, אלה מפורט בטירוף. אתה יכול לקבל צליל "מלטף" או "חמים" יותר על ידי שידוך אלק' עם נטיה לחמימות וכך לשחק עם התוצאה הסופית לפי טעמך. בקיצור רמקול מפורט ניתן לאזן, אבל לא ניתן להוציא יותר פרטים מרמקול לא מפורט.

הקיצר שמע רמקולים עד שתבין לאיזה סוג צליל אתה מתחבר. בעיקרון כל הפוקאלים ששמעתי דורשים הגברה טובה מאוד יחסית למחירם (נניח מגבר טוב, לא פיקציה, שעולה לפחות כמו הרמקול) כדי למקסם אותם. ככל שאתה עולה בסדרות שלהם, נידרשת הגברה איכותית יותר. עם ה aria אין לי ניסיון, אבל במידה והם שינו את חתימת הצליל האופינית להם, לדעתי טעות.

לגבי שאלתך לא הבנתי, לaria אין w. אתה יכול להשיג w בקורוס אלקטרא ואוטופיה.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור