סטריאו או סראונד?

שלום לכולם

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
אני מתלבט אם לקנות רסיבר שנקרא Marantz NR1509 5.2
עקרונית הרסיבר עצמו הוא לשימוש מוזיקה אבל יש לי רצון להנות מעוד היתרונות כמו HDMI למסך מחשב שתומך בזה . במדריך למשתמש של הרסיבר הזה כתוב :Original sound mode Sound mode type Description Multi Ch Stereo This mode is for enjoying stereo sound from all speakers. Virtual This mode lets you experience an expansive surround sound effect when playing back through just the front (L/R) speakers only, and when listening with stereo headphones."

זה אומר שאני יוכל להנות גם מיכולות "סטריאו" אם יש לי רק 2 רמקולים מדפיים עם הרסיבר הנ"ל?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
אתה יכול להינות מיכולות סטריאו רק אם יש לך שני רמקולים. יותר מזה זה כבר לא סטריאו.
ולגבי הרסיבר קולנוע לניגון סטריאו - מגבר משולב דו ערוצי באותה רמת מחיר תמיד ישמע טוב יותר.

ישנם מגברים משולבים דו ערוצים עם hdmi.

שלום לכולם

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
הבנתי..
האמת שיש לי קצת בילבול בכל הקשור לחיבורים האלה . למעשה נכנסתי לכל העניין אך לא מזמן.
נגיד לדוגמא אני קונה מסך מחשב תומך HDMI ורוצה לנגן סרט כלשהו דרך המחשב,איך זה הולך בכל הקשור לחיבורים? חובה שיהיה לי חיבור HDMI במחשב עצמו? ואם אין אני צריך DVD שמתחבר לרסיבר בכדי להפעיל סרט למשל? אני ממש מבולבל ..ולמרות זאת הייתי שמח להסבר גם אם אחליט ללכת על מגבר סטריאו רגיל ללא hdmi שידחוף את הרמקולים המדפיים שיש לי כרגע.. (פשוט קרץ לי לעלות ברמה עם מסך חדש ושילוב של הרמקולים עם סרטים וכדומה)

אשמח להסבר שלך

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
מאוד פשוט. רוכשים רסיבר קולנוע או מגבר דו ערוצי עם hdmi בכניסה וביציאה. מחברים את המסך למגבר או לרסיבר ליציאת ה-hdmi ואת המקורות שאתה רוצה להעביר למסך לכניסות ה-hdmi.ככל שתעבור בכניסות השונות כך ימותגו גם כניסות ה-hdmi ליציאת ה-hdmi ומשם למסך.

אופציה נוספת היא לחבר את המקורות ישירות למסך ב-hdmi ולמגבר דו ערוצי (במידה ואין לו hdmi) לכניסה דיגיטלית או אנלוגית. כך או כך מדובר על שני ערוצים כך שאין שום צורך בעיבוד רב ערוצי.

שלום לכולם

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
עשית לי סדר בדברים תודה רבה :)
רק לוודא שהבנתי נכון את החלק השני, אתה אומר שאפילו אם יש לי מגבר מסוים שאין בו יציאת HDMI אני יכול לפתור את זה באם למשל : יש לי נגן dvd ואני מחבר אותו למסך ואז את הdvd אני מחבר למגבר עצמו?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
עשית לי סדר בדברים תודה רבה :)
רק לוודא שהבנתי נכון את החלק השני, אתה אומר שאפילו אם יש לי מגבר מסוים שאין בו יציאת HDMI אני יכול לפתור את זה באם למשל : יש לי נגן dvd ואני מחבר אותו למסך ואז את הdvd אני מחבר למגבר עצמו?

בדיוק! :כל-הכבוד:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור