אנקדוטות הקשורות לנושא, עם מוסר השכל, או שלא.
לפני שנים לא מעטות עסקתי בארגון תערוכות בגני התערוכה, כולל תערוכות צילום ואלקטרוניקה בידורית [כך זה נקרא אז]. אני מרפרף פה על התגובות לדגמי טלוויזיות ונזכרתי בסיפור הבא [אמיתי]::
באחת התערוכות, כפסגה טכנולוגית, כיכבו טלוויזיות עם מקרן אחורי. אלו היו מכשירים בגובה ורוחב של מפלצות, במחירים מ- 25,000 אלף ש"ח של אז וצפונה [תכפילו את זה לכסף של היום…]. הקטע הוא, שזאת באמת הייתה פסגת הטכנולוגיה והחדשנות, אבל ראו "חרה" .
יצא לי להיות אחרי התערוכה, בבית מושקע של מציג בסביון, שהצטייד בצעצוע החדש והלך בגאווה של טווס ,כשהוא מציג לי אותו. כשאמרתי [די בשקט…] סליחה, אבל מקרוב אני רואה ממש ריבועים בתמונה, פיקסלים גדולים, הוא כמעט התרגז והסביר לי שזהו מכשיר על ומסתכלים עליו מרחוק [והיה לו חתיכת מרחק בסלון].
בקיצור דגמי הזבל האלה עברו מהעולם ושנים מעטות אח"כ הלכתי לקנות טלוויזיה ושוב היה מדובר בפסגת הטכנולוגיה והחדשנות, טלוויזיה של LG שגם מקליטה [מי חשב אז על ממיר מקליט וכיו"ב] בסכום צנוע של 15,000 ש"ח של אז ובאמת הקלטנו [כמעט…] את כל התוכניות המון פעמים, ליתר דיוק, 0 פעמים, כלום, נאדה.
מאז נראה לי שבקטע הזה החברות יוצאות מדי פעם, עם טכנולוגיות שאינן מספיק שימושיות ו\או מגובשות איכותית ומוכרות כרגיל ע"י פרסום, יחצנות והבלטת נתונים טכניים, שמרבית האנשים אינם מבינים בהם.
בקיצור, יש לי הרבה כבוד לטכנולוגיה ובגדול הדברים באמת הולכים ומשתפרים, אבל גם היום אין כמו מראה עיניים סובייקטיבי, לפיו אתה צריך להשוות בין מכשירים בתנאים טבעיים, ביום ובלילה כולל ספורט ותנועה מהירה ולהחליט, במילא תוך שנים ספורות הטלוויזיה מהפסגה תהפוך לפאסה, בהצלחה.