עם כל הכבוד (ויש כבוד) לרכיבים שיש לנו במערכת, בסוף לדעתי, שני הגורמים העיקריים המשפיעים על הסאונד הם אייכות המקור והאקוסטיקה של החדר.
עם הזמן הפנוי בימים אילו, החלטתי להעביר קצת דיסקים לקבצים.
יש לי מחשב NUC שעליו מותקן ROON ומחובר לדיסק חיצוני 4TB, מזרים את המידע לממיר שהוא ROON READY.
הורדתי את תוכנת DBPOWERAMP והורדתי את הקבצים באופנים שונים.
ALAC, AIFF, FLAC, ו WAV.
את ה FLAC העברתי בכיווץ הכי נמוך האפשרי בתוכנה.
אחרי כמה מבחנים עיוורים (קל לביצוע) ולא עיוורים, מצאתי שאני שומע הבדלים בין ALAC ל FLAC ובין AIFF לבין ALAC.
ההבדלים לא גדולים, אבל ALAC נשמע אצלי בד"כ טוב מ FLAC - יותר מאוזן, כאשר FLAC מלא יותר בנמוכים אבל קצת צורם בגבוהים.
AIFF נשמע טוב ומלא יותר מ ALAC . וטוב יותר מ WAV.
אני יודע שהדיעה הרווחת שלא אמורים להיות הבדלים מבחינת סאונד בין הקבצים האילו, אבל זה מה שאני שמעתי אצלי במערכת.
כמו שציינתי, ההבדלים הם לא גדולים - אבל הם שמיעים לחלוטין, וההעדפה שלי ברוב במקרים הייתה ל AIFF. (קצת מבאס, לאור כמות האיחסון המוגבלת שיש לי בקונפיגורציה הנוכחית).
מעניין לשמוע את ניסיונכם בנושא.
עם הזמן הפנוי בימים אילו, החלטתי להעביר קצת דיסקים לקבצים.
יש לי מחשב NUC שעליו מותקן ROON ומחובר לדיסק חיצוני 4TB, מזרים את המידע לממיר שהוא ROON READY.
הורדתי את תוכנת DBPOWERAMP והורדתי את הקבצים באופנים שונים.
ALAC, AIFF, FLAC, ו WAV.
את ה FLAC העברתי בכיווץ הכי נמוך האפשרי בתוכנה.
אחרי כמה מבחנים עיוורים (קל לביצוע) ולא עיוורים, מצאתי שאני שומע הבדלים בין ALAC ל FLAC ובין AIFF לבין ALAC.
ההבדלים לא גדולים, אבל ALAC נשמע אצלי בד"כ טוב מ FLAC - יותר מאוזן, כאשר FLAC מלא יותר בנמוכים אבל קצת צורם בגבוהים.
AIFF נשמע טוב ומלא יותר מ ALAC . וטוב יותר מ WAV.
אני יודע שהדיעה הרווחת שלא אמורים להיות הבדלים מבחינת סאונד בין הקבצים האילו, אבל זה מה שאני שמעתי אצלי במערכת.
כמו שציינתי, ההבדלים הם לא גדולים - אבל הם שמיעים לחלוטין, וההעדפה שלי ברוב במקרים הייתה ל AIFF. (קצת מבאס, לאור כמות האיחסון המוגבלת שיש לי בקונפיגורציה הנוכחית).
מעניין לשמוע את ניסיונכם בנושא.