סגירת מעגל נוספת (אוזניות)

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
מאז ומתמיד הייתי חסיד של גראדו גם כאשר כמעט ונסקלתי באתר מקביל על כך. התחלתי עם הSR 80 שהם אוזניות מדהימות עם רמת ביצועים גבוהה (פחות באס מהמתחרים אבל במה ופירוט מדהימים בהתחשב לרמת המחיר שלהם) ופזלתי לעבר ספינת הדגל שלהם, הGS 1000 שהיו מדהימים לדעתי אבל המחיר היה בשמיים ובלתי נגיש באותה התקופה. כיום לאחר כמה שנים טובות החלטתי לרכוש אותם כחלק מהסט אפ הנייד שלי שכולל בתוכו את הchord mojo והתוצאה לא פחות ממדהימה. בהשוואה לאודינזה (השוואה לא הוגנת כי יש פער ברמות) הבמה פחות קדמית אבל היא הרבה יותר גדולה, כמעט אין סופית, הפירוט מפיל את הלסת ,שומעים ברקע כלי נגינה שלא קיימים עם מקור/אוזניות אחרות. אם זה שם/בהקלטה זה קיים, דומה מאוד לסאונד בסט אפ של נמר (הצהרה בומבסטית אבל אני בטוח שלא תהיה לו בעיה לבדוק אותה בביקורת הבאה אם וכאשר תהיה). לסיכום, השילוב של הMojo והGS1000E מומלץ בחום למי שמעוניין בסאונד נייד ולא מוכן להתפשר על האיכות.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
@ZEEV78
תתחדש ותהנה מהאוזניות החדשות, אצלי מחוברות Grado RS2e ל Mojo ואני נהנה מכל רגע, כמוך גם אני התחלתי עם ה SR80. לגראדו יש צליל אופייני שבאופן אישי אני מאוד אוהב.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
@ZEEV78
תתחדש ותהנה מהאוזניות החדשות, אצלי מחוברות Grado RS2e ל Mojo ואני נהנה מכל רגע, כמוך גם אני התחלתי עם ה SR80. לגראדו יש צליל אופייני שבאופן אישי אני מאוד אוהב.
לא הייתי כותב שישלהם סאונד אופייני, אין להם השפעה על הסאונד בצורה כזו שהם מייפים אותו על חשבון דברים אחרים, הייתי אומר שיש להם סאונד פתוח לא מעייף ואוורירי יותר מהמתחרים. מה שיפה עם האוזניות ברמות הגבוהות שלהם הוא שהבמה היא לא רק לרוחב אלא גם לעומק, ניתן להרגיש את המקום/אולפן הקלטות שבו הוקלטה המוזיקה. יופי של דבר. החשש העיקרי שלי הוא איכות הבנייה, יש באוזניות פלסטיקה שמקומה בדגמים הנמוכים, נקווה לטוב.

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
מאז ומתמיד הייתי חסיד של גראדו גם כאשר כמעט ונסקלתי באתר מקביל על כך. .

זה מאוד לא הוגן מה שאתה עושה, ואני לא השלוחה של אתר HT כאן מבחינת סנגוריה ציבורית (דעות אולי כן) ........ ואני כותב פה באתר פי 10 מאשר שם ......ו"שעות הטלפון" והדאחקות עם נמר במשך כ-10-15 השנים האחרונות הם פי 1,000 מאשר עם החברה שם (כי שם בפועל בערך כלום)

הייתי מבקר בפורום אוזניות שם במשך שנים ולא זכרתי אף פעם ש"סקלו אותך " על ה-SR80
עשיתי חיפוש באתר תחת השם שלך ל 80 ,SR , וSR80 ומצאתי כלום ושום דבר בנושא סקילות ....אולי היה שם איזה ויכוח ענייני אחד.

וכמובן שאני מוכן להתנצל ולמחוק את הפוסט שלי אם יוכח ההפך .

נ.ב. לאותה תגובה היית זוכה שם במידה והיית טוען שהחברה כאן מררו לך את החיים שלא בצדק.

וללא קשר לכלום תתחדש ותהנה , זה כבר ממש לא קשור לעניין הקןדם (ורד)

נערך לאחרונה ב:

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
roberts, מן הסתם כתבתי "סקלו" בהומור עם טיפה ציניות אבל אף פעם לא לקחתי שום דיון בצורה אישית. לגראדו יש אוהבים ו"שונאים" יותר מאשר לכל פירמה אחרת, את האמת אין לי מושג מדוע, אם הסאונד הוא פקטור מכריע אין להם מתחרים בכל הקשור ליתרונות שלהם, על המראה, איכות בנייה ואפילו האריזה שדומה לזו שמקבלים עם הפיצה אין בכלל ויכוח.

rainbird

אוהב את התחום
מעורבות
40
נקודות
28
לי יש את ה 125 וגם מרוצה עד השמיים. אני מחזק את מה שכתבו לפני לגבי אופי הסאונד ואוסיף שיש להם בס שאני מאוד אוהב. לא נמרח ונותן תחושה תלת מימדית- מכת התוף למשל נשמעת כאילו היא יוצאת מבעד לאוזנייה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
לא הייתי כותב שישלהם סאונד אופייני, אין להם השפעה על הסאונד בצורה כזו שהם מייפים אותו על חשבון דברים אחרים, הייתי אומר שיש להם סאונד פתוח לא מעייף ואוורירי יותר מהמתחרים. מה שיפה עם האוזניות ברמות הגבוהות שלהם הוא שהבמה היא לא רק לרוחב אלא גם לעומק, ניתן להרגיש את המקום/אולפן הקלטות שבו הוקלטה המוזיקה. יופי של דבר. החשש העיקרי שלי הוא איכות הבנייה, יש באוזניות פלסטיקה שמקומה בדגמים הנמוכים, נקווה לטוב.

אני מצאתי שלגראדו יש אופי צלילי מיד אופיינים בכל האוזניות שבדקתי (SR 80, 125, 325, RS 1, RS2 )

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
אני מצאתי שלגראדו יש אופי צלילי מיד אופיינים בכל האוזניות שבדקתי (SR 80, 125, 325, RS 1, RS2 )

על טעם ועל ריח אין להתווכח. קראתי ש הRS1 שונות מהRS2 (גבוהים יותר מודגשים), מסכים עם הקביעה הזאת?

בעז

אוהב את התחום
מעורבות
28
נקודות
18
החשיפה הראשונה שלי ל״היי אנד״ היתה דרך גרדו 80. אני זוכר שהאזנתי לדיסק של הדיירסטרייט ולא האמנתי כמה טוב זה נשמע. מאז אלו האוזניות שמחוברות לי ל iPod.
במערכת בבית יש לי את ה GS1000. בהחלט מצויינות וגם קלות להנעה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
על טעם ועל ריח אין להתווכח. קראתי ש הRS1 שונות מהRS2 (גבוהים יותר מודגשים), מסכים עם הקביעה הזאת?

ה RS2e שם פחות דגש על גבוהים , במידה מסויימת גם על הנמוכים, הבמה קצת יותר קרובה והמיד הרגיש לי דומה, מבחינתי מדובר האוזניות מאוד מאוזנות, אווריריות ופתוחות.
אחד הדברים שחששתי מהם התברר ההפוך אצלי, יש המון בקורות ברשת שטוענות ששימוש ארוך ב RS2 לא ממש נוח כי הן לא מכסות את כל האוזן, עבורי המצב הפוך ואני יכול להשתמש בהם שעות בנוחות.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
החשיפה הראשונה שלי ל״היי אנד״ היתה דרך גרדו 80. אני זוכר שהאזנתי לדיסק של הדיירסטרייט ולא האמנתי כמה טוב זה נשמע. מאז אלו האוזניות שמחוברות לי ל iPod.
במערכת בבית יש לי את ה GS1000. בהחלט מצויינות וגם קלות להנעה.
הSR80 הם מציאה וחבל שאין יותר חשיפה לחברה הזאת, אחת הסיבות הידועות היא אפס אחוז השקעה בשיווק מצד החברה, משהו שבחור נחמד בשם ריץ גראדו הסביר לי בנוסף למה שקראתי במהלך ההתכתבות שלי איתו. אין לי ספק שהם תרמו באופן משמעותי לחשיפה שלי לתחום ההיי אנד.

נערך לאחרונה ב:

בעז

אוהב את התחום
מעורבות
28
נקודות
18
הgs1000 מגיעות באריזת קרטון של 20 שקלים. אלו אוזניות של מעל 4000 שקלים ואין לאריזה שכזאת שום הצדקה.

Ilyan

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
עכשיו תחשוב מה הMARKUP על האוזניות עצמן....

זה ידוע שכל האוזניות של גראדו מבוססות על 2 דרייברים: כל הprestige על הדרייבר של SR60/80 וכל השאר על הדרייבר של הRS1. זה לא השתנה כבר יותר מ-20 שנה למיטב ידיעתי. החברה הזו פשטה רגל מבחינה טכנולוגית כבר באמצע העשור הקודם בערך.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
הgs1000 מגיעות באריזת קרטון של 20 שקלים. אלו אוזניות של מעל 4000 שקלים ואין לאריזה שכזאת שום הצדקה.

העלתי בפני גראדו את הטענה הזו, כתבתי שהאריזה דומה לכזו שמקבלים עם הפיצה ושלדעתי הם צריכים להוסיף את הקופסה מעץ (מופיעה בחנות שלהם) גם במחיר של תוספת תשלום, הם השיבו, בצדק, שהלקוח קונה את האוזניות ולא את האריזה.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
עכשיו תחשוב מה הMARKUP על האוזניות עצמן....

זה ידוע שכל האוזניות של גראדו מבוססות על 2 דרייברים: כל הprestige על הדרייבר של SR60/80 וכל השאר על הדרייבר של הRS1. זה לא השתנה כבר יותר מ-20 שנה למיטב ידיעתי. החברה הזו פשטה רגל מבחינה טכנולוגית כבר באמצע העשור הקודם בערך.

לפני שאתה כותב
"פשיטת רגל", שמעתה את הRs2, Rs1 או את הGS1000E? בהנחה שאתה צודק וברור שלא אחרת לפי דבריך משפחת גראדו הייתה סוגרת את המפעל ופותחת פיצרייה, יש להם את היכולת לפתח מארזים נהדרים לפיצות, איך זה שיש להם קהל לקוחות נאמן שרובו אוסף את האוזניות שלהם (לא מוכר אותם), בעיקר את המהדורות המיוחדות שהם הוציאו?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
החברה הזו פשטה רגל מבחינה טכנולוגית כבר באמצע העשור הקודם בערך.

אתה מבין שאין הרבה קשר בין המציאות לבין המשפט הזה?

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
להגיד על גראדו שקפאה על שמריה נכון כמו להגיד שהיא גם יצרנית פיצה.

לגראדו יש 6 סדרות של אוזניות,ארבע מהן חולקות את אותן הקומפוננטות עם שינויים במבנה ובכיול כך שהסאונד..שונה.

אחת מהן היא סידרה,חדשה יחסית,של אוזניות לתוך תעלת השמע.

הסידרה השלישית היא סידרת המהדורה המיוחדת שמן הסתם חולקת קומפוננטות עם סדרות אחרות אבל מכוילת אחרת.

לפני כמה שנים גראדו עברו על כל סדרות האוזניות שלהן וערכו להם כיול מחדש. הכיול מחדש הוא בהתנגדות (32 אוהם) וגם מקצה שיפורים באודיו,החל משינויים בטיפול בבאס ועד לשינויים בפירוט ובבמת האודיו. הסדרה החדשה זהה במספור לקודמת בתוספת האות E - וכן יש הבדלים סוניים בין אותן האוזניות מאותו הדגם בסידרה החדשה והישנה.

מנחם.

Ilyan

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
לפני שאתה כותב
"פשיטת רגל", שמעתה את הRs2, Rs1 או את הGS1000E? בהנחה שאתה צודק וברור שלא אחרת לפי דבריך משפחת גראדו הייתה סוגרת את המפעל ופותחת פיצרייה, יש להם את היכולת לפתח מארזים נהדרים לפיצות, איך זה שיש להם קהל לקוחות נאמן שרובו אוסף את האוזניות שלהם (לא מוכר אותם), בעיקר את המהדורות המיוחדות שהם הוציאו?

מאותה סיבה שיש קהל לקוחות נאמן לMcintosh ועוד כל מיני חברות בוטיק אחרות, אנשים שמים את הכסף על המוניטין היוקרתי שנבנה לאורך שנים ע"ב מאות ואלפי מילים בכל מיני מגזינים ואנשים שלא בהכרח מחפשים רמה מסויימת של ביצועים למחיר אלא גוון סאונד מסויים שאותו גראדו יודעים בהחלט לספק. אלה האנשים שמחזיקים את גראדו מעל המים בימים אלה אני מניח. הSR60 וה80 סביר להניח נמכרות טוב, ובאמת יש להן תמורה טובה יחסית, השאר זה יותר ללקוחות הקבועים ולאודיופילים המדופלמים.

אגב, יש מצב טוב שחלק ניכר מהלקוחות לשעבר של גראדו הם היום בעלים מרוצים של Audeze, עוד חברה אמריקאית שהתחילה ברמת הבוטיק והיום תראה איפה הם ואיפה גראדו.

וכן, היו לי פעם RS1 במהדורה מוקדמת (עם הפוסטים המרובעים) ואכן הן היו מקסימות מאוד, אני קצת מצטער שמכרתי אבל לא הייתי יכול בחיים לחיות איתן כאוזניות רפרנס.

אתה מבין שאין הרבה קשר בין המציאות לבין המשפט הזה?

לא מבין, בבקשה תסביר.

נערך לאחרונה ב:

Ilyan

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
להגיד על גראדו שקפאה על שמריה נכון כמו להגיד שהיא גם יצרנית פיצה.

לגראדו יש 6 סדרות של אוזניות,ארבע מהן חולקות את אותן הקומפוננטות עם שינויים במבנה ובכיול כך שהסאונד..שונה.

אחת מהן היא סידרה,חדשה יחסית,של אוזניות לתוך תעלת השמע.

הסידרה השלישית היא סידרת המהדורה המיוחדת שמן הסתם חולקת קומפוננטות עם סדרות אחרות אבל מכוילת אחרת.

לפני כמה שנים גראדו עברו על כל סדרות האוזניות שלהן וערכו להם כיול מחדש. הכיול מחדש הוא בהתנגדות (32 אוהם) וגם מקצה שיפורים באודיו,החל משינויים בטיפול בבאס ועד לשינויים בפירוט ובבמת האודיו. הסדרה החדשה זהה במספור לקודמת בתוספת האות E - וכן יש הבדלים סוניים בין אותן האוזניות מאותו הדגם בסידרה החדשה והישנה.

מנחם.

וואו, 6 סדרות, מה אתה אומר! חבל שכולן נראות עדיין בבסיס אותו הדבר ולכולן יש אותן נתונים (32ohm, 99.8db), כמו שזה היה מאז ומעולם (כלומר מאז העידן של ג'ון גראדו)....

כן, כל ההבדל הוא בכיול, הווה אומר עושים חור פה, סותמים חור שם, שם איזה ציפוי כזה או אחר על הדיאפרגמה, שמים איזה חומר שיכוך חדש אולי בתוך הקפסולה. מחליפים רפידות, וכמובן, ככל שהאוזניה יקרה יותר הקפסולה החיצונית גדולה ומרשימה יותר, רק חבל שהתיבה הפנימית עדיין פלסטיק ונשמרת באותם המימדים, (כי כאמור הדרייבר לא ממש משתנה).

ד"א שמרתי פעם במועדפים דיון מhead-fi שבו יש הוכחה שגראדו עושים שימוש רק ב-2 דרייברים (שהם אגב קונים OEM ולא מייצרים בעצמם), אולי אני אחפור אותו בהזדמנות הזו, אם כי לא בטוח שיש לי זמן לזה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ד"א שמרתי פעם במועדפים דיון מhead-fi שבו יש הוכחה שגראדו עושים שימוש רק ב-2 דרייברים (שהם אגב קונים OEM ולא מייצרים בעצמם)

גם וילסון היו

ככה עד שפוקל סגרו להם את השיבר וסקאן ספיק עושים להם שני דרייברים אחרים.

גם טידל ככה, איזופון, מרטן, אופרה, קארמה ועוד טונות של יצרנים. אין לזה שום משמעות.

לא מבין, בבקשה תסביר.

גראדו היא אחת מהיצרניות הבודדות שממש מצליחות בתחום של האוזניות הפתוחות. וכמה בכלל אפשר לחדש? חוץ מפוקאל עם האוטופיה והאלייר אין שום חידוש באוזניות. יש פתוחות, סגורות, אלקטרוסטטיות וזהו.

אתה מתכוון לזה שהם לא הוציאו משהו שונה ממה שהיה להם? נכון. כי אני לא מוצא סיבה לעשות את זה. לגראדו יש צליל שיש למעט מאוד אוזניות במחיר שפוי אם בכלל. ואני מכיר, מכיר היטב אפילו את הקולקציה שלהם. מהדור של אז ועד החדשות ביותר.

אגב, יש מצב טוב שחלק ניכר מהלקוחות לשעבר של גראדו הם היום בעלים מרוצים של Audeze, עוד חברה אמריקאית שהתחילה ברמת הבוטיק והיום תראה איפה הם ואיפה גראדו.

איפה באמת?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור