הכוונה בצליל "בריטי" הוא לצליל הנוצר עקב "עקומת BBC" המאפיינת רמקולים בריטים רבים.לאורך השנים שמתי לב שאנשים מציינים לא מעט לגבי רמקולי (בעיקר?) שיש להם צליל בריטי או אמריקאי. אני מניח שהכוונה היא שהבריטיים נצילים פחות ועקומת הצליל שלהם פחות V.
מה זה אומר לכם והאם נתקלתם בעוד תאורים כאלה לצליל של רמקולים?
אשמח אם תוכל להשוות בין הקבוצה הזאת לקבוצה אמריקאית, צרפתית, גרמנית או דנית ולפרט איפה ההבדל.אני מאלה שאוהב רמקולים אנגליים
מחזיק כמה סטאפים עם הרמקולים הבאים Spendor D9, Living Voice Avatar 3, Harbeth SHL5 כל אחד נשמע אחרת אבל בכל אחד מהם יש את החתימה של הסאונד האנגלי.
בשאלה שלך יש אווירה צינית/לועגת משהואשמח אם תוכל להשוות בין הקבוצה הזאת לקבוצה אמריקאית, צרפתית, גרמנית או דנית ולפרט איפה ההבדל.
מה זה מבחינתך "צליל אנגלי"?
לא היתה כוונה צינית או לועגת. אני בהחלט מודע לכך שיש הסכמה של "צליל X", לדוגמא צליל מנורות מול הגברה טרנזיסטורית.בשאלה שלך יש אווירה צינית/לועגת משהו
אני לא מאזין לרמקולים עפ"י המוצא האתני, אהבתי את מה שיש לי בבית והם שונים מאד אחד מהשני.
השוני גם בא לידי ביטוי בהגברות המאד שונות שבחרתי לשדך לכל אחד מהם, ממונובלוקים מנורתיים משנות החמישים דרך הגברה טרנזיסטורית Class A ועד הגברה טרנזיסטורית מודרנית עם מנורות בקדם.
מסכים מאוד. לטעמי כבר כשני עשורים קשה למצוא מתאם (ככל שבכלל היה) בין סאונד לגיאוגרפיה שלו.מושגים שאבד עליהם הכלח מזמן. הגלובליזציה לא דילגה גם על ההיי-פיי.