נר ראשון של חנוכה הודלק ליד המע' של מתנוש....

• פותח הנושא zs
  • פורסם בתאריך

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
שלמה, אני אשמע עוד פעם את התקליט הזה, ינזל לי המוח מהאף.
לפחות ינזל לך משהוא אחר קצת אשרך,כי לרובנו פרט לנזלת לא נראה שיש בנו עודף מח.
לי יש שלושה הדפסות של התקליט הזה ושומע מדי פעם.
ולשמוע את התקליט הזה בהדפסה טובה,
לא צריך באותו ערב לשמוע כלום אחריו.
מקסימום אורגזמה במינימום זמן ראש.

bu13

אוהב את התחום
מעורבות
38
נקודות
28
. הפער הצטמצם משמעותית כשהוספתי טרנספורט דיגיטלי במקום מחשב לפני כמה חודשים.

מתן, זה כבר התחלה טובה לשרשור מעניין. היו לך כל מיני התנסויות עם טרנספורטים שונים (avm בינהם) ומסקנות לא לגמרי מגובשות לגבי מה אחראי. ספר מה התקדם מאז.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מתן, זה כבר התחלה טובה לשרשור מעניין. היו לך כל מיני התנסויות עם טרנספורטים שונים (avm בינהם) ומסקנות לא לגמרי מגובשות לגבי מה אחראי. ספר מה התקדם מאז.
לא התקדם. קניתי מבחור חביב העונה לשם יוסי טרנספורט של PS AUDIO ענתיקה שמחובר ב- SPDIF מאוזן (AES EBU) לממיר שלי. זאת תוצאה שלא רואה ממטר את מה שהמחשב מוציא.

בניסיון שאתה מדבר עליו, עם ה- AVM, בחנו איכויות של טרנספורטים שונים מחד, ומאידך בחנו אם יש הבדלים שמיעים בין דיסק אופטי לקובץ שעשו לו RIP מאותו הדיסק. הממצאים היו די ברורים - דיסק מסתובב כזה, שקוראים עם לייזר, כזה שהתחילו להפיץ בסוף שנות ה- 80? כזה נשמע הכי טוב. למה? אין לי מושג. באסה.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
אין מה לעשות, הפלסטיק המסתובב נשמע יותר טוב מהקבצים גם האיכותיים ביותר. לדעתי ומניסיוני.
למרות שאצלי ה-AVM ואל תשאל אותי איך, אבל הוא מוציא סאונד פצצה בסטרימינג. הטרנספורט שלו עדיין טוב יותר אבל בצעדים קטנים. הפער הולך ומצתמצם. ואני בכלל מגדיר עצמי חסיד נאמן ל-CD.

web

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
63
אין מה לעשות, הפלסטיק המסתובב נשמע יותר טוב מהקבצים גם האיכותיים ביותר. לדעתי ומניסיוני.
למרות שאצלי ה-AVM ואל תשאל אותי איך, אבל הוא מוציא סאונד פצצה בסטרימינג. הטרנספורט שלו עדיין טוב יותר אבל בצעדים קטנים. הפער הולך ומצתמצם. ואני בכלל מגדיר עצמי חסיד נאמן ל-CD.
מסכים איתך בקשר לAVM ... מכשיר מעולה!
אצלי ההבדל בצעדים משתנים בדרך כלל והם גדולים יותר לטובת הCDים, כנראה תלוי באיכות הקובץ לסטרימינג...
ד"א, "שיחקת" עם המנורות או נשארת עם המקוריות?

bu13

אוהב את התחום
מעורבות
38
נקודות
28
לא התקדם. קניתי מבחור חביב העונה לשם יוסי טרנספורט של PS AUDIO ענתיקה שמחובר ב- SPDIF מאוזן (AES EBU) לממיר שלי. זאת תוצאה שלא רואה ממטר את מה שהמחשב מוציא.

בניסיון שאתה מדבר עליו, עם ה- AVM, בחנו איכויות של טרנספורטים שונים מחד, ומאידך בחנו אם יש הבדלים שמיעים בין דיסק אופטי לקובץ שעשו לו RIP מאותו הדיסק. הממצאים היו די ברורים - דיסק מסתובב כזה, שקוראים עם לייזר, כזה שהתחילו להפיץ בסוף שנות ה- 80? כזה נשמע הכי טוב. למה? אין לי מושג. באסה.

תודה מתן, כבר שנים שאין לי טרנספורט, ומדגדג לי לנסות (אגב, AES EBU זה פרוטוקול שונה מ SPDIF)

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
WEB,
לאיכות הקובץ יש משמעות קריטית! ולא תמיד מה שמעיד כאיכותי גם נשמע כך.
יש לי קבצים של 44.1 שנשמעים טוב יותר משמעותית מקבצים 88 או 96 כך שצריך לדעת לעבוד עם קבצים נכונים.
לגבי המנורות לא שיחקתי. היו לי כמה שיחות עם אודו עצמו בנושא. המנורות שהם מתקינים במכשירים שלהם מיוצרות במיוחד עבור AVM ולפי מפרט נתונים. אז לא ראיתי שום הצדקה לשחק איתן. היום "למרות" שגם הקדם מגבר שלי AVM מאותה סדרה והרמקול שופר עם לא פחות מ-106db (גם המונובלוקים מנורות) אני לא שומע ולו הססס קטן מהרמקול.
מה שלא היה המצב לפני שהוחלפו הנגן והקדם הקודמים שגם היו מנורות.
בקיצור,
המנורות במכשירים של AVM מנורות מעולות. לא רואה צורך להחליפן.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
תודה מתן, כבר שנים שאין לי טרנספורט, ומדגדג לי לנסות (אגב, AES EBU זה פרוטוקול שונה מ SPDIF)
אתה בטוח? זה לא SPDIF מאוזן פשוט? נא החכם וספר, אם כך.

Adifigen

אוהב את התחום
מעורבות
12
נקודות
18
יותר מהכל, אהבתי שלא התפשרת (ובכלל, שמת) על האקוסטיקה בחלל כל כך מעורב (סלון/מטבח/פינת אוכל וכו). הרבה מאיתנו לא שמים/לא שמים נכון

haim sultan

חבר משקיען
מעורבות
292
נקודות
63
מתן,
רציתי להבין משהו לגבי האקוסטיקה אצלך בחלל האזנה, אני שם לב שכל הקיר או כמעט כל הקיר שבגב המערכת מלא בדיפיוזרים, וממול באזור המטבח מפוזרים מס' לוכדים.
השאלה שלי היא, איך בסופו של דבר היגעת לחלטה, שככה זה צריך להיות, ושככה אתה מקבל את התוצאה הנכונה לך?
האם היו ניסיונות קודמים, למקם במקומות שונים? או שאולי שלמדת את הנושא? או לא יודע מה.
אני שואל, מפני שאני בדיוק בקטע הזה של לאזן את החדר (עד כמה שאפשר לאזן) ולא כל כך יודע איך ומאיין להתחיל.

הזמנתי איש מקצוע שחודש ימים הוא מבריז לי, ונראה לי שאוותר עליו.

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
למי שמחפש איש מקצוע (אקוסטי),
ומעבר לכך ,אעביר לו לפרטי.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
חיים
אקסיומה:אדם שמבריז פעמיים,אל תתקרב אליו גם מקל.
(אצלי מספיקה פעם אחת)

haim sultan

חבר משקיען
מעורבות
292
נקודות
63
חיים
אקסיומה:אדם שמבריז פעמיים,אל תתקרב אליו גם מקל.
(אצלי מספיקה פעם אחת)

מסכים איתך, אבל הוא ממש חזק, בנה 400 אולפנים, מרצה בתחום, הוא לא מבריז בכוונה, הוא עמוס לעייפה, חדר כמו שלי קטן עליו, ובכל זאת הסכים לעשות את העבודה, אבל אני חושש שיגרור אותי לזמן בלתי מוגבל, לכן החלטתי לוותר עליו.

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
בזמנו, אצלי ב avm המנורות עשו הבדל עצום. כנ"ל אצל חבר עם mp8.2.

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
מסכים איתך, אבל הוא ממש חזק, בנה 400 אולפנים, מרצה בתחום, הוא לא מבריז בכוונה, הוא עמוס לעייפה, חדר כמו שלי קטן עליו, ובכל זאת הסכים לעשות את העבודה, אבל אני חושש שיגרור אותי לזמן בלתי מוגבל, לכן החלטתי לוותר עליו.
יואב שדמה?

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
חיים שלחתי לך לפרטי

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מתן,
רציתי להבין משהו לגבי האקוסטיקה אצלך בחלל האזנה, אני שם לב שכל הקיר או כמעט כל הקיר שבגב המערכת מלא בדיפיוזרים, וממול באזור המטבח מפוזרים מס' לוכדים.
השאלה שלי היא, איך בסופו של דבר היגעת לחלטה, שככה זה צריך להיות, ושככה אתה מקבל את התוצאה הנכונה לך?
האם היו ניסיונות קודמים, למקם במקומות שונים? או שאולי שלמדת את הנושא? או לא יודע מה.
אני שואל, מפני שאני בדיוק בקטע הזה של לאזן את החדר (עד כמה שאפשר לאזן) ולא כל כך יודע איך ומאיין להתחיל.
התחלתי לכתוב תשובה ארוכה, אבל אין לי כוח לעצמי, אז אסתפק בקצרה:
התשתית הונחה ע"י חברת acustica applicata - שלחתי להם מידות מדוייקות של החדר והם חזרו אלי עם תוכנית טיפול חדר עם הגלילים ההזויים שלהם. העלות הכוללת של כל הגלילים היתה מעל $9000. שווה את זה? לא ממש.
על זה המשכתי בטיפול של השקטת החדר לפי עקרונות שראיתי שיושמו בגלגול הקודם, עת הזמנתי "מומחה אקוסטיקה" ידוע שעשה לי מדידות בחדר והתאים לי מספר מוצרים שהוא בעצמו מייבא.
עקרונות לדוגמא:
- דיפיוזרים מעל הראש ו/או בנקודת ההחזרה הראשונה בתקרה.
- חומר בולע (כמו סונקס) בפינה הרצה שבין התקרה לקירות, יורד מהתקרה כ- 40 ס"מ (על פי המלצת אקוסטיקה אפליקטה) כדי להשקיט חדר חי מדי.
- טיפול בפינות המשולשות (שני קירות+תקרה) ע"י לוכדים/מפזרים משולשים, כמו יש ל - RoomTunes.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור