לא, זו דעתו של בעל אינטרס כלכלי , שיודע ששיווק מתחיל במודעות והכרה של תחום מסויים, לעומת הרבה משווקים אחרים שרצים ישר לשלב הסופי של השיווק והוא להמליץ על מוצר ספציפי המשווק על ידיהם.[arama-audio ותאמין לי שאם היה שוק לפירמות הטובות אף אחד לא היה מביא סטראו High End מסין , זאת עובדה ואף אחד לא יכול לסתור זאת.
בתור הניג'ס 'ומגן המזרח' אני יכול להוסיף עוד כמה תיאורים - מותר לי לחלוק על הקביעה?
אחלק את האבחנה סדר בדבריך זה תמיד דבר טוב :
1. ברמקולים, ובהגברה- ישנן מספר חברות הסיניות, שלטעמי האישי, לא נופלות בביצועהן משום חברה מערבית ובטח תגיד שאילו החברות שאתה מיבא משוק הלילה בפטפונג, כולל אותן שלוש חברות שהזכיר יוצר הפוסט ואחרות.
וגם ההיפך הוא נכון, המוצרים הסיניים לא טובים יותר מהמוצרים המערביים כן, הבנו את זה ממזמן ואתה?, וכל 'גזירה' של איכות לפי ארץ מוצא ולא לפי ביצועי החברה- היא בורות וחוסר ניסיון.
הבעיה במוצרים סיניים שאין עדיין את המיגוון הרחב שיש במוצרים מערביים ולכן יש פעמים שלא ניתן למצוא מוצר מקביל להשוואה.סומכים עליך שמצאת. הרי אתה המשווק המערבי היחיד של החברה התאילנדית בעולם המערבי (על פי האתר שלהם)
2. עובדה מעניינת שכדאי לשים לב אליה: אין כמעט חברות יפניות בטופ העולמי- כיצרניות רמקולים, למרות היותן יצרניות אדיו משובחות. שווה מחשבה למה, לטעמי הדבר אינו מקרי.
3. במקורות דיגיטליים- ישנם 'ניצני' התפתחות של מוצרים מעולים, מחברות סיניות, ברם הם מעטים מדי לטעמי. במקורות אנלוגים הם עדיין ברמה בסיסית למדי.
4. בשימוש בחומרים- היצרנים הסיניים שפונים 'לפלח' השוק שאינו בסיסי משתמשים בחומרים / בחלקים האיכותיים ביותר שקיימים היום בתחום, ומרבית אותם החלקים מגיעים מהיקרות שבחברות המערביות. אנשים חושבים שמכשיר יקר סיני הוא יחסית זול אל מול מכשיר יקר ארופאי באיכות צלילית דומה. זה שטות היות ומרבית העלויות של מוצר יקר אינה עבודה אנושית או שעות עבודה (תיכנון או בניה) ואפילו לא מחיר החומרים אלא המיצוב שעבור משהו טוב , אנשים מוכנים לשלם הרבה. לכן העובדה שמוצרים סינים "זולים" ביחס למערביים, נכונה במכשירים זולים (בחלקם) אבל לא ביקרים)
5. קל מאוד לבצע השוואה 'ראש בראש' ולמוטט ללא מאמץ מיוחד את התיאוריה על עליונות המוצרים המערביים. (Y)
ההשוואה הנכונה היא לקחת תחום מחיר ולבדוק מה מקבלים מיצרן סיני בביצועים ומה מקבלים מיצרן מערבי.
הבעיה עם ההשוואה שיצרני המותגים המערביים ימנעו מכך בכל מחיר כדי לשמר את האגדה על עליונותם התיאורטית. ואתה החלטת כאקט שיווקי לבנות אגדה שמוצרים סונים היי אנד טובים\זולים יותר מאילו המערביים. זה שיווקית מאוד נכון עבור השוק הישראלי שבו הישראלי המצוי אוהב לחשוב שסובב את כל העולם ביכולתו היחודית למצוא את הנרקיס מלך הביצה שעולה מנת פלפל פחות ממה שיש לשכן
אבל זו רק דעתו של ניג'ס 'מגן המזרח'- שלא מבין כלום, וניסיונו בציוד זניח וחסר משמעות.
מהיכן קיבלת את הרושם המוטעה הזה?. העניין הוא שאתה לא אוהב את IL (ואני יכול להבין מדוע ),
לא ניכנסתי למה יותר טוב , את הוויכוח הזה אני אשאיר לכם חברים.
כל מה שאמרתי, וזה ברור,שקוף,מובן, נחרץ, ואין על זה ויכוח , זה שאם יבואן היה מוכר פירמות מוכרות בצורה
שוטפת לא היה מחפש האחרון להביא סימני שאלה , זה הכל , בלי להחליט כרגע מה יותר טוב או לא .
ליואל , הדוגמא של Goldmund ו Lamm היא קיצונית מידי לטעמי מכיוון שאלו מוצרים סופר יקרים
ומיועדים לעשירון העליון וזאת לא הכוונה.
וגם אם זה נישמע כפירסום truejoker אתה אישית הית מעדיף בבית מגבר של Marc Levinson מאשר Jun-sung
אם יכולת .....זה כמו שתעדיף לצאת עם בחורה שהתאהבת בה ואתה יודע איך היא ניראת ומכיר את אישיותה מאשר
לצאת לפגישה עיוורת .....
מארק לוינסון של היום זה ממש לא מארק לוינסון של פעם. האמת שזה כבר מזמן לא מארק לוינסון.
מוצרים טובים יש מכל העדות וכך גם הפחות טובים. ההקבלה שלך לבחורה אינה נכונה, אינך יכול לבחון בחורה על פי תמורה לכסף ואם כבר מדברים על איך שהיא נראת עדיף שלא תראה כמו הציוד של מארק לוינסון אלא יותר בכיוון של וינסנט. יש הרבה היי אנד סיני בארץ שניתן להאזין לו - לא חייב פגישה עיוורת.
מה שמשעשע הוא שלכל הדוברים המכובדים והחכמים כאן שידיעותיהם בנושא לא יסולאו בפז , אין מוצרים
מהמזרח בבית עד כמה שאני יודע (ושמישהוא יתקן אותי אם אני טועה) וגם לא עניין בהם מעבר לכתיבת כמה
שורות כאן.
לי יש מגבר הספק איטלקי, קדם מגבר מדנמרק, פטיפון אנגלי ורמקול סיני. במחיר שלו יכולתי לקבל כמעט כל מותג מערבי או אירופאי ולמרות זאת אני נישאר איתו.
בחנתי המון מוצרים בביתי מכל העדות. היו כאלה שהגיעו מהמזרח ונישמעו על הפנים, היו גם כאלה מאירופה ומארצות הברית שנשמעו לא יותר טוב. חלק ניכבד מהמוצרים הסינים הטובים אפילו היו טובים יותר מהמתחרים האירופאים שלהם. אחרי מעל 100 מוצרים ששמעתי בביתי לצורך בחינות {וזה רפרנס נחמד לדעתי} הגעתי למסקנות שהמוצא אינו מעניין, הצליל מעניין מאוד, איכות הבניה, אמינות המוצר וכ"ו. אך לא המוצא.