משמעותו של מבחן עיוור באודיו

גלעד-ד

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
אין שום משמעות למבחן שמיעה שאינו עיוור. אנחנו נוטים לחוות את המצופה בכל חוש ותחום בחיים:
http://wp.me/p1K6uX-12O

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ברוך הבא גלעד.

ספר לנו מי אתה ומהם רכיבי המערכת שלך?
האם את המערכת שלך בחרת על עיוור?

נערך לאחרונה ב:

גלעד-ד

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
הי, תודה.
אני אינני חובב מערכות מושבע. את המגבר בחרתי לפי נתונים טכניים, ואת הרמקולים - אכן כן - במבחן שמיעה עיוור, מתוך הרבה זוגות רמקולים. בחרתי את אלה שהיו בטווח המחירים שלי ואשר נשמעו לי הנעימים ביותר מבלי שידעתי מה מחירם ומה החברה המייצרת.
כל זה לא מוסיף ולא מוריד שום דבר מההערה שלי - מבחן שאינו עיוור אינו שווה כלום. המוח שלנו גורם לנו לחוות את המצופה, כפי שמעידים מחקרים רבים בכל תחום כמעט של החיים.
מי שאינו מודע לצורה הזאת שבה המוח שלנו עובד - מועד ליפול בפח. מוזמן לקרוא את המחקרים בנושא.

גלעד-ד

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
אפשר לערוך מבחן עיוור פשוט, שבו כל מי שטוען שיש הבדל בסאונד יקשיב כשעיניו קשורות, וצד שלישי ישמיע פעם דרך שקע רגיל ופעם דרך שקע מדופלם, בהטלת מטבע, והמאזין יצטרך לומר בכל פעם באיזה שקע מדובר. חוזרים על כך משהו כמו 20 פעמים, אפשר בקטעים שונים, או באותו הקטע, מה שרוצים, ובסוף עושים חישוב סטטיסטי פשוט שאומר האם המאזינים הצליחו להבחין בין השקעים מעבר לניחוש.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
עשו לי כזה ועברתי אותו. לא במפצל חשמל אם כי בכבל אינטרקונקט.

בוא נעשה את זה אחרת. בשביל לא ל״שרוף״ את השירשור הזה בויכוחים על יש או אין הבדלים, אני מפצל את השירשור ושם נתדיין על הנושא.

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
אני רק מקווה, מייחל ומאחל לנו...
שהשרשור הזה עם הנושא הזה
ישאר ברמה נעימה ומנומסת.

אגב, אישית אני גם מאמין כי מבחן עיוור, הוא מבחן שמנטרל כל "פסיכולוגיה" או מראית-ע שעלולה להשפיע.
גוד שבס.
: -)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
גלעד.

ראשית אתה מוזמן אלי לשמוע במו אזנייך הבדלים.
שנית יש לי שאלה חשובה.
האם לדעתך קיימים הבדלים בין רמקולים ומגברים שונים?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
שוב חוזר הניגון....
לפותח השרשור - אם תטרח לעשות חיפוש על הנושא "מבחן עיוור" תמצא פה מספיק חומר שיספיק לך לימים חורפיים רבים...
הנושא הזה נטחן עד דק....
ארז

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
נודניקים באים, נודניקים הולכים.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
נודניקים באים, נודניקים הולכים.
כנראה שבאיזור הצפון יש הרבה אנשים חביביםלש-ון

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
הלינק לבלוג מעניין

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אין שום משמעות למבחן שמיעה שאינו עיוור. אנחנו נוטים לחוות את המצופה בכל חוש ותחום בחיים:

אני מבין שיש השפעות על מערכת החוויות שלי, אשר אינן קשורות בהכרח ליכולות או איכויות של טעם, ראייה ושמע.
עם זאת אני חושב שחובבי המבחן העיוור לוקחים את זה רחוק מידי, ואינם משתמשים מספיק ביכולת השמיעה.
ובשורה התחתונה, לפחות בתחביב שלנו, המטרה היא הנאה מהסאונד ובסופו של דבר שמיעת מוסיקה שתרגש אותנו, ואם כבל עבה או רמקול מבריק גורמים לנו להתרגש יותר ממוסיקה - גם טוב.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
פן נוסף, שצריך לקחת בחשבון לגבי הניסויים המתוארים בלינק, הוא שהבדיקות נערכו על חובבים.
כלומר כאילו שאינם מומחים ביין בירה ואפילו לא בקולה.
אני מעריך שהתוצאות של אותם מבחנים יהיו שונות משמעותית, כאשר ייערכו עם מומחים בכל תחום.

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
חלאס כבר חלאס עם הנושא הזה למען השם.
אין הבדל יש הבדל, מה נסגר עם השרשורים בזמן האחרון? לאנשים כאן אין ביצים ודיעה משלהם וצריכים חיזוקים?

בוא אני אסכם את כל השרשור המיותר הזה - לא תהיה כאן שום פריצת דרך, מי שחושב שחובה מבחן עיוור יכול למצוא חברה בפורום הכחול עם שאר בעלי הקליפש-פיוניר-svs.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113

יש לך סתירה פנימית. כפי שאתה מתאר בלינק, פלצבו עוזר לחולים (דרך אגב שמעתי גם על ניתוחי פלצבו, פותחים סוגרים ולא עושים כלום).
אם החולים היו יודעים שלוקחים פלצבו, הוא לא היה עוזר להם. החולה לא מנסה "לתפוס את הרופא על חם" שנתן לו תרופת דמה, הוא סתם רוצה להבריא
בדיוק מאותה סיבה מבחנים עוורים לא אומרים הרבה, כי האודיופיל הממוצע שואף להנות ממוזיקה וסאונד, מה אכפת בסופו של דבר אם יש במערכת מרכיבי פלצבו או לא?

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
המחקר הזה לא קשור לתחום שלנו.
במקרה בתחום שלנו ההבדלים הללו נמדדים.
יש הבדלים מדידים בין כבלי חשמל, רמקול, אינטרקונקטים ומפצלים.

האיש טען בעצמו שהוא לא ״בקטע״ הזה של אודיופיליה. אז אולי הגיע הזמן לחשוף אותו לזה.
לכן הזמנתי אותו אלי לשמוע בעצמו הבדלים משמעותיים בין רכיבים שונים. הוא יבין שלא צריך מבחנים עיוורים.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
המחקר הזה לא קשור לתחום שלנו.
במקרה בתחום שלנו ההבדלים הללו נמדדים.
יש הבדלים מדידים בין כבלי חשמל, רמקול, אינטרקונקטים ומפצלים.

האיש טען בעצמו שהוא לא ״בקטע״ הזה של אודיופיליה. אז אולי הגיע הזמן לחשוף אותו לזה.
לכן הזמנתי אותו אלי לשמוע בעצמו הבדלים משמעותיים בין רכיבים שונים. הוא יבין שלא צריך מבחנים עיוורים.

או שהוא יטען (וכבר שמענו את הטענה הזאת קודם) שדווקא מבחן עיוור נחוץ על מנת לאמת האם ההבדל השמיע בהאזנה רגילה ניתן לזיהוי גם בהאזנה עיוורת...עכשיו לך תסביר לו שעל מנת להצליח במבחן עיוור יש צורך באימונים...
בקיצור, אין חדש תחת השמש/עננים וחוץ מטחינת מים (ועמודים בפורום) לא תצא מכאן בשורה חדשה.
ארז

big

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
18

גלעד - מסכים ב 100% לעובדה שאין הרבה (יש מעט מאד) משמעות למבחן שמיעה שאינו עיוור.

מניסיון חיים - כמעט חסר סיכוי לנסות להמיר אנשים מאמונתם \דתם.
זכות קיומה של המערכת שנבנתה סביב תחום התחביב בו אנו עוסקים חיי וממשיך להתקיים על בסיס אמונה עיוורת תרתי משמע...
בנוסף בכדי שאדם ירד לסוף דעתך דרוש:
1. יושר אינטלקטואלי משולב בסקרנות.
2.הבנה מינימלית בסיסית בנפלאות הסטטיסטיקה \הסתברות ומה שביניהם.
3.גישה ובחינה ממקום נטול אינטרסים.
4.מוכנות לנפץ מיתוסים \פרדיגמות
ולבני אדם נטייה פסיכולגית בסיסית חזקה מאד להיצמד ולאמץ מיתוסים\פרדיגמות.
פרדיגמה צריכה שיאמינו בה בשביל לשרוד, כמו שבניין צריך אדמה או קרקע שעליה ניתן לבנות אותו. היא צריכה שיאמינו בה והיא צריכה לשרת משהו. למעשה, אלה הם שני היסודות העיקריים שעליהם היא בנויה. ברגע שאנחנו מטילים ספק בנכונותה של הפרדיגמה ובתועלת שלה, אנחנו יוצרים רעידת אדמה שתגרום לבניין הזה לקרוס. במקום בו הפרדיגמה שמה לנו סימן קריאה, אנחנו נשים לה עכשיו סימן שאלה ונגיד: "האומנם?" "האומנם זה נכון ש...". זה כמו למשוך למישהו את השטיח מתחת לרגליים, מיד הוא נופל.
אם קשה לנו מאוד לשחרר את הפרדיגמה, זה כנראה בגלל שהיא עדיין משרתת משהו בשבילנו. עלינו לשאול את עצמנו: "מהו הרווח הסמוי או היתרון הסמוי שיש לי מלהחזיק בפרדיגמה הזו?". ייתכן שאנחנו לא מסוגלים לחשוב על רווח ומודעים לכך שהפרדיגמה הזו לא נכונה ולא משרתת את התוצאות שאנחנו באמת רוצים. אבל עדיין, אם נחפור עמוק יותר נגלה שיש לנו איזשהו רווח מלהיות מושקעים בה. לכן, אמרתי "רווח סמוי". שאלה נוספת וחשובה היא: מה נפסיד בלי הפרדיגמה הזו?". מאחר ולפרדיגמה יש קשר חזק לרגשות שלנו ומקום מושבה הוא תת המודע, אשר מבין את שפת הרגש ולא את שפת ההיגיון,עלינו לזהות גם את הרגש הדומיננטי שהפרדיגמה שלנו יוצרת. המודעות הזו לרגש תסייע לנו בהבנה של על מה מבוססת הפרדיגמה\תאוריה\אמונה שלנו.
5.באופן אישי- כמעט ולא עורך לעצמי מבחנים עיוורים.כל עוד יכול להרשות לעצמי לשלם את המחיר הכרוך בכך, למה לקלקל לעצמי הנאות ואשליות שעושת לי טוב בחיים...(הרווח "הסמוי" שלי להמשיך להחזיק בחביב היקר תרתי משמע )
6.מראש, בהבנה ואהבה, מוותר על התנצחות וויכוח עם מי שאינו מקבל מסכים איתי .
*כוונתי בדברי למבחן השמעה עיוור בכדי להחליט לגבי משמעות, או יתרון חסרון, של שינוי רכיב כזה או אחר במערכת.
בחינת נתונים יבשים של מדידות כאלו ואחרות על מנת להחליט מה נשמע, ישמע טוב, זו שטות גמורה מבחינתי.
נשמע טוב מה שנשמע לי טוב. לא מה שנשמע לנתונים..

נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אדם או מחשב?

לפני יומיים, לא זוכר באיזה הקשר, דיבר בטלוויזיה בחור צעיר שנראה לי גאון מפני שעל אף גילו הצעיר הוא פרופסור בתחום המחשוב.

הוא דיבר על איזה מבחן, מצטער שאני לא מדייק כי ראיתי ממש ברפרוף, לפיו התקדמות ממשית בתחום המחשוב תהייה כאשר אדם ידבר עם מחשב אבל לא ידע לזהות שהוא מדבר עם מחשב.

אנחנו עוד לא שם, הסביר הפרופסור.

אז כשנהייה שם, אני אקנה מערכת סאונד במבחן עיוור.

אותי מדהים כל פעם מחדש עד כמה אנשים מנסים למחוק את עולם הרגש. זו טעות חמורה וכל הנביאים שממליצים המלצות מסוג זה, הם נביאי שקר.

אם אני נהנה מהצליל של הירקרקות של NAIM AUDIO - אז ממש לא מעניין אותי שבמבחן עיוור תחת MRI כנראה שאולי לא הייתי מבחין בהבדל. מה שכן, הייתי שולח למבחן את נמר במקומי.

אריה

Ilyan

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
big ח"ח, פוסט נהדר... אפשר לומר שהדרך מאמונה עיוורת למבחן עיוור כנה, בהכרח עוברת דרך שינוי פרידגמה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור