מצלמת וידאו ביתית

a.kobi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אחרי עוד קצת מחקרים, ראיתי שבגדול מצלמות פנסוניק ברמת ה- 4000 ש"ח (כדוגמת HCX920M) יש להן חיישן בגודל 1/2 וזום אופטי בסדר גודל של 10-20, ואילו מצלמות סוני יש להן חיישן בגודל 1/4 וזום אופטי גדול יותר 25-30 והמחיר שלהן פחות מ- 3000 ש"ח (כדוגמת HDRCX160).
השאלה מה ייתן תוצאות טובות יותר - חיישן טוב יותר עם זום קטן יותר או חיישן פחות טוב עם זום אופטי גדול יותר?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ככול שהחיישן של המצלמה גדול יותר כך המצלמה מסוגלת להפיק תמונה נקיה יותר בתאורה לא אופימלית וטווח דינמי טוב יותר.
דרך אגב ל LX100 יש חיישן של 4/3 '' שזה אינצ' ושליש

טווח זום גדול יותר ממש לא משפר איכות תמונה רק מוריד אותה - אבל רוב האנשים מחפשים טווח זום גדול :)
(העדשות הטובות ביותר שיש הן עדשות ללא טווח זום בכלל)

a.kobi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
את האבחנה והקשר ההפוך בין גודל חיישן לזום גדול ראינו, האם יש לך התייחסות ספציפית לדגמים שציינו ?
אני מבין שמבחינת איכות תמונה חשוב יותר זה החיישן.
אגב, יצא לך לצאת מהבלבול בעניין אורך זצן צילום בLX100 ? מבחינתנו חצי שעה צילום מוריד את האופציה, וחבל לי.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
שוב, לא ברור - מדובר על זמן צילום רציף של עד חצי שעה. המצלמה מסוגלת לצלם יותר זמן מכך ללא החלפת סוללה, לפי הנתונים שסיפקת שעתיים.

אני חושב שאתה לא מבין זאת: לוחצים על לחצן צילום ואז ניתן לצלם וידאו ברצף עד חצי שעה, אם צילמנו רצוף חצי שעה, לאחר מכן צריך להמתין (יכול להיות שכמה דקות) כדי שהחיישן יתקרר וניתן לצלם שוב ללא החלפת סוללה. אם מצלמים פחות מחצי שעה (בדרך כלל אנחנו לא מצלמים יותר מכמה דקות) ואז ניתן לצלם שוב ושוב עד שתיים - איזה שימוש אתה רואה שמצריך ממכך שימוש של יותר מחצי שעה רצוף?

a.kobi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אתה צודק לגבי הצורך ברצף מעל חצי שעה, אבל עדיין לא ברור לי מתי נדרשת החלפת הסוללה. את הנתון של השעתיים קיבלתי ממוכר שאולי יודע יותר ממני אבל אני לא יכול להיות בטוח בנתונים ממנו.
השאלה פשוטה ( ללא קשר לרצף הצילום ) אחרי כמה זמן צריך להחליף סוללה ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
שוב, ממליץ לך על HCX920M ,
יש לי מצלמה דומה (דגם קצת יותר ישן) , הסוללה מספיקה לשעה ו 40 דקות צילום ב 1080p50 ,
קניתי גם סוללה נוספת (רק לנוחיות בטיולים בחו"ל),
לפי דעתי , מצלמות כמו LX100 לא נועדו לשמש כתחליף למצלמת וידאו יעודית לצילומים ארוכים בעיקר כאשר מצלמים ללא סטנד, אבל זאת דעתי בלבד...
המצלמה שלי שימשה (ועדיין משמשת) לצילום הרצאות בנושאים שונים בעבודה (אורך ההרצאה יכול להגיע גם לשעה וחצי)

a.kobi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום כרמי,
כרגע חזרתי מחנות נוספת שיעצו לי על מצלמת פנסוניק DMC-FZ1000 (ממשפחת ה- LX100) שאמורה לתת פתרון מצויין גם לוידאו וגם לסטילס. יש לה חיישן בגודל 1אינטש, זום 25-400 ותמונות סטילס ברזולוציה 20M. הוידאו באיכות Full HD או 4K (קונפיגורציה), הסוללה אמורה להספיק לשעה. המחיר: 3200 ש"ח.
נשמע לי מעולה. מה דעתך?
שאלה נוספת: תמונות הסטילס שאפשר לחתוך מהוידאו המצולם הן באיכות של 2M בלבד. למיטב הבנתי זו רזולוציה נמוכה מאד שמאפשרת להדפיס תמונות בגודל 10X15 בלבד ולא מעבר לכך. האם נכון?
תודה,
קובי

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
זה לא אותה משפחה (זה רק אותה חברה), זה לא אותו חיישן ולא אותו איכות תמונה ווידאו
אז אני לא טועה גם במצלמה זו אתה יכול להקליט רצוף רק חצי שעה

אבל עם חשוב לך הזום יותר אז כן זה בפרוש פתרון

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור