1. המונח "חלטורה" לא קשור לאיכות המוצר...כמו שהמונח "ממזר" לא מעיד על אופי/איכות האדם...זו הגדרת מצב לשמה.
2. שוב לא קשור כלל לאיכות/ תמורה! ולטענתי גם לא ל OEM! מי ה OM במקרה דנן? (להערכתי מדובר בבית מלאכה סמוך ולא באיזה יצרן בעל שם שנתן הסכמתו למיתוג מחדש, מה גם ששם החנות ושם מותג השנאי שונים הם, אך מה כאן OEM)
3. שוב, שוב- אכן חבל לעשות כן! ואני לפחות לא התייחסתי לאיכות/תמורה. אני מניח ומקווה (אבל מאוד סקפטי) שהיבואן דאג לבחון לעומק את העניין לפני החלטתו ליבא את החברה- בכ"ז מדובר במוצר המטפל "בדם" הזורם לכלל מרכיבי המע' היקרים מאוד לנו.
(אגב, גם נושא התמחור של המוצרים הללו עלה כאן בעבר- הובעה תמיהה הכיצד מחיר לצרכן שפורסם בזמנו ע"י החנות של כ 1400$ קח או תן 200$ האמיר בארץ הקודש ל 12000 ש"ח :מה??????????
1. אני לא יודע איך להגדיר תגובה שאין בה עובדה אחת- ורובה ככולה מתבססת על 'נדמה לי' ו 'אני חושב'.
יצא לי בימי חיי לקרוא הערכת נתונים / ניתוח נתונים- אבל זו אחת הפעמים הנדירות (וזה תמיד בסטריאו) שאני קורא מסמך שכולו מסתמך על אין עובדות.
2. המינוח חלטורה כשפת 'רחוב' אינה נאותה שבאים לתאר האם מוצר נבנה כראוי, כפי שלא תשתמש במילה חלטורה למוצרי OEM אחרים מבלי שתדע עובדתית שהם אכן כאלו.
שבאים לתאר 'הגדרת מצב' ראוי שיהיה לאותה הגדרה איזה נתון המסתמך על משהו קונקרטי.
3. להניח שיונג נותן ליאנג לבצע את עבודת הכבילה בחצרו זה נחמד, אבל ללא גיבוי עובדתי זה נראה לשרטט את המעגל מסביב למטרה קיימת- או להסיק מסקנות בהתאם לרצון ראשוני.
גם פה היה ראוי להציג עובדות ולא מחשבות.
4. לשאלה מי ה OM של כל שאר חברות הכבלים האחרות בעולם שמשתמשות ביצרן משנה יש לך תשובה?
והן כן מפרסמות ללקוח הישראלי או ללקוח העולמי מי הוא אותו OM שלהם? אני בעד גילוי נאות- אבל של כל החברות, ולא ראיתי בקשה דומה כזאת ממך.
5. לתהייה מדוע שם המותג (החנות) ושם סידרת המוצרים- שונים, זו באמת תהייה?
אני יכול לסבר את אוזנך שבחלק לא קטן מהמותגים שאני רוכש השם המסחרי שונה משם חברת 'האם', כולל חברות בתחומים שאינם סטריאו.
וחלקן ענקיות בתחומן, ובמחזורי מכירות גדולים באופן ניכר מהחנות בהונג קונג- זה עוד פעם ציון נתון שאינו מביא עימו שום עובדה לדיון הנוכחי.
6. לגבי הערכת מוצרים ע"י יבואנים, כל אחד וסיגנונו.
כלקוח ישנם שני פרמטרים לבחינה עבודת היבואן, עמידה בתקנים ואיכות ביצועים בהשוואה למוצרים מקבילים בתימחור דומה.
כפי שאתה מעיד לא עשית זאת, ועדיין אתה סקפטי לגבי איכות עבודתו. למה ? ולפי אלו קריטריונים ? אם לא ביצעת את המינימום הנדרש לחיזוק הסקפטיות בעובדות המאששות את 'הלך הרוח'.
7. לגבי התימחור- מבלי להתייחס לדוגמא ספציפית, ואני לא רוצה להגיד שזה ההסבר לכל נושא תימחורי.
'יצא' לי להתעסק בחודשים האחרונים עם לא מעט יבוא מהמזרח- ותן לי 'להעשיר' אותך באבחנה אחת שאני למדתי לאחרונה:
יש פער עצום בתימחור בין מוצרים עם תקינה אירופאית / אמריקאית שמיועדים ליצוא לבין מוצרים שמיועדים לשוק הסיני המקומי.
הרבה פעמים אתה נתקל בתימחור אטרקטיבי, ומתלהב מפוטנציאל המסחרי הגלום בתימחור,
שאתה בוחן מה עומד מאחוריו אז מסתבר שזה ללא תקני בטיחות, איכות חלקים בסיסית ומיועד למדינות ללא דרישות תקן או שהאכיפה בהן לא קיימת.
ואז מסתבר שיש גרסה סינית מקומית עם תקן איכות מינימאלי ואיכות חלקים טובה יותר- ויש מוצרי יצוא שהם קטגוריה שונה בחלקים ובתימחור שמחייבת אישורי תקן מוכרים, ומס לשלטונות על התקינה ועל היצוא.
בקיצור לא מביישים את ימי מפא"י 'העליזים'.
לסיכום, קצת יותר עובדות וקצת פחות השערות היו מסייעים לך לבסס עמדה השוללת את הקונסטילציה, בלעדי המינון הנדרש קשה להתמודד עם הטענות.