מפצל חשמל אודיופילי - המלצות

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
לאחרונה רכשתי כבלי חשמל איכותיים עם שקעים אמריקאיים (עוד לא הגיעו אליי).
כדי להנות מההשקעה הכוללת בחשמל חשבתי לקנות מפצל איכותי לשקעים אמריקאים (חשוב שלמפצל תהיה אפשרות חיבור לשקע ישראלי - ראיתי כאלו עם power cord נשלף).
האם למישהו מכם יש התנסות עם מפצל טוב במחיר שפוי ויכול להמליץ על כך מנסיון?
ראיתי שיש כאלו שמשלבות גם מיישר מתח/פילטר.
האם למשל המוצרים של furman נחשבים לטובים? האם גם הדגמים הזולים שלהם טובים?

הערה חשובה: מבקש ששרשור זה לא יהפוך לויכוח של האם השקעה בחשמל משנה/לא משנה את הסאונד... את זה אפשר לבדוק באופן אינדיוידואלי כל אחד על המערכת שלו.

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
מה זה מחיר שפוי?

z.y

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לאחרונה רכשתי כבלי חשמל איכותיים עם שקעים אמריקאיים (עוד לא הגיעו אליי).

האם למישהו מכם יש התנסות עם מפצל טוב במחיר שפוי ויכול להמליץ על כך מנסיון?
האם למשל המוצרים של furman נחשבים לטובים? האם גם הדגמים הזולים שלהם טובים?

... את זה אפשר לבדוק באופן אינדיוידואלי כל אחד על המערכת שלו.

אני מניח/ מקווה שרכשת כבלים- עם תקעים אמריקאים !

חוץ מזה, התשובה לשאלותיך- טמונה לדידיך בשאלתך, לא :מבולבל: תגדיד "טוב" בנידון.

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
נתתי דוגמא לעיל למה שכבר ראיתי ואני שוקל לקנות...

תקציב בערך עד 100$ ומעדיף את הטוב ביותר שאוכל למצוא במסגרת המחיר הזו?
מה זה "טוב"? תאירו את עיניי בבקשה.
לא בטוח שאני מבין מספיק בתחום המפצלים כדי להגדיר זאת, אבל ממה שהתרשמתי, איכות השקעים, החומרים, החשיפה ל RMI/RFI וכו'...

מה הנסיון שלכם עם מפצלים שונים? מה היתה ההשפעה?

למה חשוב תקעים "אמריקאים"?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
קצת קשה לי להאמין שהמפצלים היחסית זולים
כמו שנתתה בקישור עושים עבודה יותר טובה
ממפצל רגיל שניראה רגיל.
ע"מ לקבל מפצל שלא יכניס "רעש" למער'
לדעתי האישית לגמרי צריך להשקיע יותר.
יכל להיות אפילו שהכבל שלך טוב יותר
מהמפצלים ואתה רק גורע.

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
יש לסאבו אודיו מפצל (שאולי גם עושה יותר, לא סגור על זה) של חברת אופרה קונסוננס במחיר שאינו בשמיים

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
קצת קשה לי להאמין שהמפצלים היחסית זולים
כמו שנתתה בקישור עושים עבודה יותר טובה
ממפצל רגיל שניראה רגיל.
ע"מ לקבל מפצל שלא יכניס "רעש" למער'
לדעתי האישית לגמרי צריך להשקיע יותר.
יכל להיות אפילו שהכבל שלך טוב יותר
מהמפצלים ואתה רק גורע.

המפצל צריך לא ללכלך... זה כנראה תפקידו, אבל מדוע אתה חושב שלמשל המפצל בלינק שנתתי מלכלך יותר ממפצל יקר?
קצת קשה להשתכנע ובטח לבדוק את הדברים האלו לכן מראש אני לא רואה במחיר אינדיקציה לשום דבר.

אלוני, ידוע לך מה סדר גודל מחיר המפצל?

נערך לאחרונה ב:

eyal_joshua

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
שלום

למערך החשמל ישנה השפעה בלתי מבוטלת על ביצועי המערכת...
אני חוויתי זו בעצמי בשנה האחרונה בטיפול יסודי בחשמל שכולל כבליי חשמל יעודיים עם טרמינציה אירופאית שמיתחברים כולם למייצב מתח או יותר נכון פאוואר קונדישינר שעשה עבודה נפלאה...עד כדי מדהימה...
מהפאוואר קונדישינר הולכתי חוט חשמל איכותי בעל טרמינציה diy של תקע אמריקאי איכותי ומשם תתפלא גם שקע אודיו לקיר...מתכתי מסיבי עשוי אלומיניום מוברש שמחליף את השקעים הישראלים הזולים והמזיקים

כל החשמל של החדר האזנה יושב על פאזה נפרדת משאר הבית שזה אומר מזגן, תנורים מכונות וכל השאר הכל מופרד
תאכלס עדיף להעביר ישירות מהמערכת קו ניפרד לארון חשמל אך במקרה שלי, ההבדלים יהיו זניחים בכל מקרה

התוצאה היא שקט שלא יאמן, הרבה פחות רקע רעש וריצפת רעש אפסית
תוספת פירוט מדהימה ושיפור מדהים במקרו ובמיקרו דינאמיקה

חשמל זה לצערי תחום מאוד זניח, אנשים לא נוטים להשקיע בנישה הזו, ולא מבינים את השיפור הסוני שזה עושה לביצועי המערכת...

בקשר לשאלתך, בגדול ישנם בשוק המון מפצלים "איכותיים" שבהרבה מהמיקרים לא עושים הרבה למרות הצהרות החברה של פילטור וניקיון
היו בירשותי כמה וכמה כאלו שלא אוכל לפרסם כאן שמות מפאת דרישת ההנהלה של האתר, אך בגדול הרבה זה לא עשה
מייצבי מתח זו כבר ליגה אחרת אך גם שם צריך מאוד לבדוק כל עניין לגופו, הרבה מייצבים יכולים במערכות מסויימות לגרום יותר נזק מאשר תועלת...כמו צליל יבש וחסר חיים, דיסטורשיין ועליה בריצפת הרעש...

אם זה מעניין אותך על המפצלים והיתרשמותי צור עימי קשר במסר אישי
יום טוב
אייל

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
המפצל צריך לא ללכלך... זה כנראה תפקידו, אבל מדוע אתה חושב שלמשל המפצל בלינק שנתתי מלכלך יותר ממפצל יקר?
קצת קשה להשתכנע ובטח לבדוק את הדברים האלו לכן מראש אני לא רואה במחיר אינדיקציה לשום דבר.

אלוני, ידוע לך מה סדר גודל מחיר המפצל?

דיי בטוח שזה היה פחות מ- 1000 ש"ח אבל עדיף שתשאל, אה, שכחתי, הקטע הגדול שלהם זה שיש להם שקעים מיוחדים שתופסים מעולה גם תקע ישראלי וגם אמריקאי, הזוי.

eyal_joshua

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
זה לא מוזר

ישנה חברה שמייצרת מפצלים נהדרים עם שקעים אוניברסלים
שתואמים התקן אמריקאי ישראלי ואירופאי....כלומר שקעים אוניברסליים
זה מאוד מאוד נוח מכיוון שלא צריך להחליף את הטרמינציות...

אני דיי סולד משקעים ותקעים ישראלים בשל איכותם הירודה ובעיות האמינות הקשות שיש להם, פשרה טובה הם שקעים ותקעים של גביס שהם נחשבים יותר איכותיים בעל חיכוך "קשה" של התקע עם השקע ונותנים תחושת ביטחון

עדיף לנסות כל אחד במערכת האישית שלו ולהסיק מסקנות:)

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
האם מייצבי מתח איכותיים כוללים מס' כניסות בדר"כ? כך אולי אחסוך קניית מפצל ואחבר את כל הרכיבים לכניסות המייצב ישירות...

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
יש ויש, אבל משהו נורמאלי לא מתקרב אפילו לסכומים האלו אז קח בחשבון.

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
אלוני,
איך אתה מגדיר "משהו נורמאלי"? האם תוכל להמליץ על מוצר ספציפי?
אני מחפש המלצות ורעיונות לטיפול חשמל במערכת שהוכח כאפקטיבי...
למשל "מייצב מתח מסוג Y נבדק על סט-אפ X ושינה לחלוטין את התוצאה".

עד כה לא קיבלתי שמות של חברות ודגמים שיש להם מוצרים מוצלחים.
eyal joshua - לא נראה לי שיש בעיה אם תפרסם את נסיונך עם מוצר זה או אחר - זה לגיטימי לחלוטין שלא תהיה מרוצה מכל המוצרים. עושים זאת כאן כל הזמן בנוגע לרכיבים אחרים בסט-אפ ורכיבי חשמל הם לא יוצאי דופן במקרה זה.
יובל.

נערך לאחרונה ב:

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
בדקתי מפצלים בכל מיני רמות מחיר בסוף העדפתי ללכת על שני דופלקסים של אויידה שנותנים לי מספיק חיבורים (4).

ידוע שמייצבי מתח זולים עושים רק נזק, וגם הזולים עולים הרבה יותר מ- 100$...

היה לי ניסיון טוב עם שנאי מבדל של סביבות 5,000$ אם אני זוכר נכון

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
בדקתי מפצלים בכל מיני רמות מחיר בסוף העדפתי ללכת על שני דופלקסים של אויידה שנותנים לי מספיק חיבורים (4).

אני מקווה שלא אצטרך להגיע להשקעה של 5000 דולר כדי להיות מרוצה.

אני בונה על הזולים מבניהם שיהיו יותר טובים מאלו של הום סנטר... ואז לכאורה ישפרו את המצב הקיים.

נערך לאחרונה ב:

meir78

מושעה
מעורבות
0
נקודות
0
שמעתי שאוידה טובים מאד , וחוץ מזה אפשר לקנות 2 שקעים כפולים ב 500-700 שח
של אוידה או פורוטק שהם הטובים ביותר לדעתי או אפשר לקנות סינים זולים של סייין שמביא
עופר שחורי.

eyal_joshua

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
הי מאיר

בתור בעלים גאים של שקע קיר של sine אני חושב שאתה קצת לא מודע לאיכויות של המצורים שלהם...
מבדיקה שערכתי השקעים של אויידה הם יקרים בלי שום הצדקה וההפרש מחיר בינהם לבין השקעי הקיר של sine הוא שערורייתי ולא מצדיק את ההשקעה
אגב קצת לרענן לך את האוזן, השקעים של אויידה מגיעים בכל מיני תחומי מחיר וזה ממש לא 500 שקלים, שקע משולב בריליום שלהם עולה בסביבות 1400 שקל וזה לא הדגם היקר ביותר, לדעתך זה שווה את זה???לדעתי ממש ממש לא
ההבדלים שלהם מבדיקה שלי זניחים לחלוטין ואני לא רואה שום הצדקה לשלם סכומים כאלו על שקע קיר...
עוד דבר שהפריע לי באויידה זה שהם מגיעים כפולים ואתה סתם משלם עבור עוד שקע שאין לך שימוש בו גם ככה(במקרה שלי)

אני מציע שלפני שאתה כותב דברים תפרט ותנמק את מסקנותייך
זה שזה סיני זה לא אומר כלום ולדעתי מבחינת השקעים של הקיר נותן תמורה הרבה יותר טובה לכסף

meir78

מושעה
מעורבות
0
נקודות
0
אייל
אני מיצטער עם פגעתי ברגשותיך העזים לחברת sine , אני לא רשמתי שמשהוא דפוק אצלם
אלא שהם זולים כי הם סינים ולא כתבתי מה טוב יותר ,רק מה שלא ברור לי זה איך עשית מבחן בין אוידה לסיין, מה לקחת שקע חדש של אוידה מהיבואן חיברת לקיר ושמעת, אחרי זה לקחת שקע של סיין וחיברת לקיר ושמעת הבדלים בן השקעים,איזה יבואן נותן שקע לטסט, יש דבר כזה?

אז אני חוזר ואומר שלא אמרתי שום דבר רע על הסינים רק שזה זול, אבל בקטע של חשמל
ובגלל בטיחות ותקנים לא היתי מתעסק עם חברה שאף אחד לא שמע עליה, ואת זה אני אומר
כי חיפשתי עכשיו בגוגל, ובקושי מצאתי קישור אחד לחברה, איך אתה מסביר את זה? אז
אני מעדיף וזאת דעתי לקנות שקע של מעצמה בתחום כמו אוידה או פורוטק מהלא יקרים ולשים עוד 100 שקל
ולהיות רגוע, כי מדובר בגרושים ביחס למערכות של אודיופילים בעשרות אלפי שקלים

לאלוני:

מה זה שנאי מבדל ב 5000$ תסביר לי?

נערך לאחרונה ב:

eyal_joshua

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
מאיר

זה בדיוק העניין שזה לא עוד 100-200 שקל זה הרבה הרבה יותר כפי שציינתי ובדקתי

את השקע שלי קניתי באיזור ה-300 שקלים ויחסית למחירו הוא נראה ומרגיש מיליון דולר, הן במסיביות שלו, הן בחומרים, ורואים שנעשה שם עבודה עם חשיבה והשקעה...
אני לעומתך ראיתי את שני השקעים לפני שהוברגו לקיר, חשתי אותם וראיתי פחות או יותר את איכות הבניה
הפאנל הקידמי שלו עשוי אלומיניום מוברש מסיבי בהחלט וכל המערך הפנימי עושה רושם של סופר מושקע
שוב אני מדבר על שקע קיר בעלות של 300 שקלים, אני חושב שעשו שם מעל ומעבר

בתיאוריה ישנה אפשרות שהאוייאדה ברמות הגבוהות של שיקעי הקיר יותר טובים ועשויים חומרים טובים יותר אבל לפי הממצאים שלי והמסקנות שלי לא היה שווה להשקיע את ההפרש הזה, זה הכל
ואני חוזר ואומר לך סיני זה לא מילה גסה, ישנם כיום המון חברות סיניות פעילות שמייצרות מוצרים נהדרים שנותנות פייט לא מבוטל למכשירים יקרים בהרבה....הסיטגמה שיש לאנשים לגבי מוצרים סיניים כאלו ואחרים נובעת מדעות קדומות על מכשירי מדבקה זולים ושל חברות שלא מתמחות בתתחום הנ"ל...
השקע מחובר אצלי זמן דיי ארוך , הוא יושב בצורה פנטסטית על הקיר,מחזיק את הקבל והתקע באדיקות וחיכוך יוצאים מן הכלל, נראה נהדר, ולפי ההצהרה של החברה עומד בתקנים הכי מחמירים שיש...עובדה
וחוץ מזה תיהיה בטוח שאם אנשים עובדים בבית עם שקעים ישראלים שזה הזבל הכי גדול שיכול להיות אני מניח שכל דבר אודיופילי יותר יתן שיפורים סוניים משמעותיים...
שוב אין לזה סוף
קח בחשבון שכל הסיפור הזה מתחבר אצלי למייצב מתח מאוד יקר ואיכותי עם כבל גם כן מושקע
התוצאות מדברות בעד עצמן
ובקשר לחיפושים שלך אז צר לי אבל כנראה שלא חיפשת טוב
חברה ידועה ומוערכת בחול ותחום החשמל
www.sineworld.com
כנס לאתר ותקרא קצת על החברה ועל הסטנדרטים שלה ואולי אחרי זה תבין על מה דיברתי
אייל

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור