מצביעי ליכוד שמה לעשות מזוהים עם מוצא אתני מסויים וטעם מוזיקלי מסויים לא מבינים מה לא בסדר בהתנהגות נתניהו ואשתו, למה זה צריך להחקר ומה זה בכל מעניינו של האזרח, תפישתם את החוק ונורמות ציבוריות היא שונה כמו תפיסתם מה זו מוזיקה ומה הוא טעמו של אוכל טוב. לאף אחד אין זכות לכפות עליהם לאהוב גפילטע פיש או בטהובן, באוכל זה גיוון תרבותי, במה שבפתיח זה כבר מקום לדאגה וזה משפיע על חיי כולנו.
מקווה שזה עונה לך על השאלה רוזי יקירי.
זה לא שאני מרגיש מקופח. חס ושלום, אני לא מקופח. אני ״מארח״ אלפי אנשים בתערוכה שלי פעם בשנתיים. כולם באים להינות מהפירות של האתר הזה ואני נהנה לראות את כולם.
שוב. אני לא מרגיש מקופח. אבל כמו שאמרתי. יש עדיין כאלה שגזענות וסטיגמות הן חלק בלתי נפרד מאורח חייהם.
כמו שלמשל הם נורא בעד תקינות פוליטית. כי הם מנומסים מאוד - נאורים ומבינים במוסיקה ואוכל טוב. הם גם תמיד בצד הפוליטי הכי ״נכון״ (מסומן באדום)
מצד שני הם גם מנתחים היטב את הקשר בין אוכל טוב (וגפילטע זה זבל אורגני גם אם היה במקורו ממרוקו), עידה ומוסיקה טובה שהיא, ברור כן, לא מנת חלקה של המזוהים עם מוצא אתני (יעני מזרחיים - אבל הם מנומסים - רק רומזים, שלא יפגעו).
אבל הסוף הוא הכי מעניין. בזמן שכולנו דואגים מגזענות טהורה שמשפיעה על כולנו, הגזענים דואגים מעומר אדם. (נותר בשחור - ודגל שחור מתנוסס זה הכי מבאס).
איך אומרים?
אני שונא גזענים וכושים.
אז כן. למרות שאני מתנגד לכך שידברו על פוליטיקה בפורום הזה. אז סקופ לבחור ה״תקין פוליטית״. אני מזרחי (טפו), איש ימין מובהק (טפו), שומע גם מוסיקה מזרחית (טפו טפו טפו) ובסופו של דבר, למרות החסרונות המובנים שלי (מוצא אתני, תמיכה בימין, גדל על אוכל מתובל <מוזר שיש לאוכל טעם, הא?> ושומע גם מוסיקה מזרחית) עדיין הצלחתי להקים קהילה כזו יפה באתר הזה שבוחנת אדם על פי יתרונותיו ולא על פי מוצאו. אבל גם בוילה הכי יפה בעולם, באחד מהחללים, שיכולים להיות מעוצבים היטב, יהיה גם בית שימוש אחד כזה שכמה שלא תעשה אותו יפה, הוא עדיין ישאר בית שימוש.
ולעניין התקינות הפוליטית, השימוש במונח ״בית שימוש״ הינו רק מטאפורה מפוצצת בתקינות פוליטית. התכוונתי לבית שמשתמשים בו ולא חלילה לבית כסא. וגם בית כסא זה בכלל הבית של הכסא ולא חלילה שירותים. בקיצור, הכי תקין פוליטית שאפשר.
gds. יכול להיות שלא ממש התכווונת למה שכתבת. יכול להיות שהתכוונת והיית מעדיף לא לכתוב את זה. בשני המקרים מבחינתי אתה עדיין אורח רצוי באתר שלי. למה? כי אני באמת לא רואה עידות, חלק נכבד מחברי הטובים שמאלנים מובהקים. אבל על הגפילטע שלהם, תמיד אטנף.
לילה טוב.