אתמול בערב הגיע "הפלג הצפוני" לביקור.
ארבעה חברים יקרים:
מתנוש,אפי1965,גבי-WEB,ואיציק -Geblig.
את אפי ואיציק אני מכיר כבר מספר שנים,את מתנוש וגבי רק דרך האתרים.
כף לארח חברים כאלה,שבאים להקשיב בעיקר למוזיקה.ואינם מחפשים אלבומים אודיופילים.
וגם העברת מידע והידע שמצטברים,המלצות על אלבומי מוזיקה,ובאיזה ציוד כדאי להתמקד.
מעבירים ערב נפלא,שמסתיים די מאוחר בלילה.
לאלה שאינם "ששים לקרב",אני ממליץ בחום לערוך מפגשים כאלה,מזה יוצא רק טוב
צפה בקובץ המצורף 35148
צפה בקובץ המצורף 35149
אה, סוף סוף התפניתי.
פנחס תודה על האירוח. ואני חשבתי שאתה ייקה אשכנזי מהעליה של שנות ה- 30.... מאז הדייט העיוור הראשון שהיה לי בתיכון לא טעיתי כ"כ.
התחנה הראשונה שלנו היתה כרמי. היה לבבי, טעים, ומערכת מלטפת ואינטימית עם רמקולים שמוכרים לי כ"כ טוב, הטידל פיאנו. לא ארחיב כאן כי זה שרשור של פנחס, אבל כרמי הוא מארח למופת, ואתרע מזלו שאירח שלושה אנשים מנומסים ופרא אדם אחד שלא בחל בבליסה ושתיה של כל מה שהוגש על השולחן. פנחס, ראה עצמך כניצול! אם לא היינו עוצרים אצל כרמי קודם, הייתי פושט לך על המקרר.
אצל פנחס קצת הופתעתי מהתוצאה ששמענו שהיתה ברמה גבוהה מאד, גבוהה משציפיתי. בגילי המופלג ועם האדישות שפיתחתי עם השנים, קשה לי להפיל לסת לרצפה. ואולי טוב שכך. אבל אצל פנחס, באנלוג במיוחד, היתה תוצאה נהדרת שאפשר להמשיך איתה עד 120.
עם זאת, המערכת היתה רק התירוץ. כיאה למפגש אם אנשים איכותיים (או כאלה שחושבים שהם כאלה כמו אפי למשל), המפגש נסוב סביב פנחס המספר (ככל הנראה, קרוב רחוק של יוסף המספר) שהפגין - מעבר לידע אדיר במוסיקה - גם יכולת סיפורי מעשיות ובדיחות שעשתה את המפגש לבאמת מיוחד.
מנקודת מבטי המפגש התנדנד בין שני מצבים - אחד, שבו אני אדיש לקורה מסביבי ומתעסק בנייד שלי - בואכה חסר נימוס, והשני בהקשבה בשקיקה לסיפורים על היסטוריה ארץ ישראלית ורכילות על מוסיקאים ופעליהם. למדתי. החכמתי. אגב, דווקא החלק הראשון בו הייתי בניתוק חלקי, איפשר לי להנות מהאמביינס - להתענג על המוסיקה, ולהתנחם בעובדה שאף אחד לא ייקח לי את הבורקס האחרון.
סאונד:
הדיגיטל הוא על הדרך. נשמע אחלה, נשמע בסדר, בייחוד ה- Aurander. ואז עוברים לפטיפון וההצגה משתנה. ואז המערכת מתחילה באמת לנגן.
אגב, אצל כרמי זה עוד יותר בולט. אבל זה מבחירה תקציבית. בשני המקרים הסט-אפ האנלוגי מושקע משמעותית יותר.
היה תענוג. כן ירבו. עכשיו צריך להתחיל לצוד את התקליטים המגניבים האלה.
תודה פנחס! ולהבא, נסה להשאיר את אשתך הנחמדה בתמונה, שנהנה מחברתה גם כן. הרי היא גם בענין, לא? כמה נדיר זה, אה?