איזה ״מגן ברקים״ יש לך בארון החשמל? האם הוא תקין עדיין (אמור להיות עליו חיווי ויזואלי אדום או ירוק למצבו)? האם הוא יושב בארון שמזין את המערכת או בארון משני אחר? אני מניח שהוא יושב אחרי המפסק הראשי בארון כך שאמור להגן על כל הבית?
מגני נחשולי מתח מהסוג הזה אמורים לספוג אנרגיה לא זניחה אבל הם לא אמורים לעשות את העבודה לבד. נהוג להשתמש במגנים משניים בסמוך למכשירים הרגישים. המדד צריך להיות מתח ההגנה שלהם וכמות האנרגיה שהם יודעים לספוג, לא כולם זהים.
אם אתה סובל מכל כך הרבה נפילות חשמל (לא תקין בכלל וכדאי לנסות לפנות לחברת החשמל), חשוב מאוד להוסיף דיליי לחיבור. יש גם מגני נחשולי מתח שיושבים על השקע ומוסיפים השהייה של כמה דקות בחיבור. אם תרצה משהו יותר רציני אפשר להביא חשמלאי שישים אביזרים מתאימים בכניסה לבית שיוכלו להוסיף השהייה לבית כולו, ואפשר גם להוסיף ניתוק במקרה של עליה או ירידה של המתח מתחת לסף שנקבע.
לגבי מותר או אסור אל פסק, השאלה היא אולי לא מספיק מפורטת, כי יש מגוון סוגים. אם הולכים על אל פסק שהוא pure-sine לא צריכה להיות בעיה. חלק מהמכשירים לא אוהבים סיגנל modified sine wave, זה יכול להפריע לתפקוד של ספק הכח שלהם. Pure sine לא צריך לגרום לבעיה כזו. החיסרון העיקרי הוא שאל פסק חזק מספיק לכל המערכת שלך הוא לא בגודל זניח, והוא רועש בגלל האוורור (מכשיר אונליין עובד הרי וממיר מתח פעמיים גם כשאין הפסקות חשמל). לכן צריך למקם אותו במקום שלא יפריע לך אך יהיה מאוורר. אני רכשתי לאחי מכשיר של
advice שהוא אונליין עם סינוס טהור (גם הוא סובל מהרבה בעיות בחשמל). מעבר לרעש המאוורר, הוא שכח שהיו בעיות בחשמל.