מה לא נכון בכלל בכלל??
אני מניח שאתה מודד ומכוון את האקוסטיקה אצלך בחדר דרך האיקוולייזר במערכת שלך.מה שכתבת לגבי מיקרופון ומדידה, לא יודע מאיפה הבאת את זה
תחשוב שאתה מודד מרחק עם מטר עקום
אני מניח שאתה מודד ומכוון את האקוסטיקה אצלך בחדר דרך האיקוולייזר במערכת שלך.
תקן אותי אם אני טועה.
אני ומיכאל בין הבודדים שמודדים לעיתים די קרובות את הענות החדר בגלל שינויים במיקום הרמקולים, שינויים באקוסטיקה ,וכן שימוש בRC מסוגים שונים והתאמת הגרף לחדר , המדידה רגישה אפילו למיקום המיקרופון ואפילו לזוית שלו ,לא ניתן לעשות המדידה עם מיקרופון כל שהוא , (ניסינו ) , אז מבקש לא להתווכח עם מיכאל בעניין , איזה אקווילייזר ואיזה נעליים ,יש כמובן עוד הרבה להרחיב בעניין השימוש באקוסטיקה פסיבית לעומת אקטיבית והשלוב ביניהם ! אבל הפעם נשאיר את זה לעצמנו!
לא נכון תמיד....כל שאמרת גם מאוד תלוי בסוג הרמקול, לדוגמא ברמקולים פלאנריים תזוזה של הראש ב 2-3 מ"מ (ואני לא מגזים) משנה את ה-FR ותמונת הסטריאו דרמטית ..... בניגוד להגיון, ככל שהשטח המנגן גדול יותר, ההחזרים מהקירות יותר קטנים ונקודת ההאזנה יותר צרה.זה מה שקורה לאלו שיודעים את העבודה באופן חלקי ומוגבל...
הם מוצאים כדבריך את ה-SWEET SPOT הצרה, וננעלים עליה כמוצאים שלל גדול, כאשר לא מעלים כלל בדעתם שבשימוש מושכל ביכולות ובידע קיים, קיימת האפשרות להרחיב ולאזן הספקטרום של זווית הפיזור של שדה הצליל בחלל החדר.
תראה , אני באמת לא אקוסטיקאי ,יש לי חברים אבל ,שמי משיח (בן דוד ) , יאיר תמם (חבר ),מיכאל 123 (המומחה הכי גדול לתכנות מדידה ותכנת RC) , ואנחנו מנסים תכופות למדוד ולראות ההשפעה על האוזן , בהשתתפות אודיופילים מנוסים ,שגם הם חברים ,לרובן מערכות פצצות שיודעים שאיזה ממחטת אף בפינת החדר לא תשנה , אז מה זה "באופן חלקי ומוגבל " ? ,זה מה שקורה לאלו שיודעים את העבודה באופן חלקי ומוגבל...
הם מוצאים כדבריך את ה-SWEET SPOT הצרה, וננעלים עליה כמוצאים שלל גדול, כאשר לא מעלים כלל בדעתם שבשימוש מושכל ביכולות ובידע קיים, קיימת האפשרות להרחיב ולאזן הספקטרום של זווית הפיזור של שדה הצליל בחלל החדר.