מיקרופון קלברציה-למדידה מכויילת

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
מסכים בהחלט עם הנאמר ע"י pruym.......לעיתים "סתם" שטיח, וילון, ספות, וריהוט מפזר (ספרים, דיסקים, תמונות ושאר פיצ'פקיז) יכול להשמע טוב יותר, סובייקטיבית, למאזין מכל כיוון חדר מקצועי עם אביזרי אקוסטיקה הייטק.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
הבעיות האקוסטיות של חללים לא מתחילות בעקומת ההיענות, הן נגמרות שם...
הדברים שהכי מפריעים לשדה הסאונד הם תהודה של החדר והאלמנטים השונים בו (אגירת אנרגיה ושחרורה בחזרה לאוויר), והחזרי צליל שגורמים להגברה והנחתה של תחומי תדר בספקטרום השמיע לאוזן.
ברגע שאתה מבצע מדידה, במידה ואתה יודע לפענח את הנתונים יש ביכולתך לטפל ולהסיר ,עד כמה שניתן, את הגורמים השליליים שפועלים נגד...
זה לא המיקרופון המכוייל שיעזור לך כאן, עליך להבין בחומר לפני שאתה מתחיל להבין מה משפיע על מה...

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
מה לא נכון בכלל בכלל??

מה שכתבת לגבי מיקרופון ומדידה, לא יודע מאיפה הבאת את זה

תחשוב שאתה מודד מרחק עם מטר עקום

נערך לאחרונה ב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מה שכתבת לגבי מיקרופון ומדידה, לא יודע מאיפה הבאת את זה

תחשוב שאתה מודד מרחק עם מטר עקום
אני מניח שאתה מודד ומכוון את האקוסטיקה אצלך בחדר דרך האיקוולייזר במערכת שלך.
תקן אותי אם אני טועה.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
אני מניח שאתה מודד ומכוון את האקוסטיקה אצלך בחדר דרך האיקוולייזר במערכת שלך.
תקן אותי אם אני טועה.

לא.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
לפני עדן המחשב, מדדו עם מיקרופון מדויק מאוד של earthworks, שמחירו מתחיל מ-300 יורו
ב-Deqx נדמה לי זה ככה.

לאחר מכן כשהתחילו למדוד עם תוכנות מחשב, ניתן היה לקנות מיקרופון מכויל -- המשמעות שאתה מקבל עם המיקרופון סט של קבצים שמתקנים את המדידה של מיקרופון. עדיין מיקרופון כזה דרש preamp וכרטיס קול

המדידה המודרנית מסתמכת על חיבור USB ללא כרטיס קול וקדם, מאוד פשוט. גם מגיע עם סט קבצים לכיול.

כל הסיפור הזה עולה 75$, אני לא ממש מבין למה צריך להשאיל. משתמשים בזה הרבה פעמים, כשמזיזים ציוד או מיקום רמקולים, מיקום ישיבה וכו

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
אני ומיכאל בין הבודדים שמודדים לעיתים די קרובות את הענות החדר בגלל שינויים במיקום הרמקולים, שינויים באקוסטיקה ,וכן שימוש בRC מסוגים שונים והתאמת הגרף לחדר , המדידה רגישה אפילו למיקום המיקרופון ואפילו לזוית שלו ,לא ניתן לעשות המדידה עם מיקרופון כל שהוא , (ניסינו ) , אז מבקש לא להתווכח עם מיכאל בעניין , איזה אקווילייזר ואיזה נעליים ,יש כמובן עוד הרבה להרחיב בעניין השימוש באקוסטיקה פסיבית לעומת אקטיבית והשלוב ביניהם ! אבל הפעם נשאיר את זה לעצמנו!

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
מה קורה מיכאל?

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אני ומיכאל בין הבודדים שמודדים לעיתים די קרובות את הענות החדר בגלל שינויים במיקום הרמקולים, שינויים באקוסטיקה ,וכן שימוש בRC מסוגים שונים והתאמת הגרף לחדר , המדידה רגישה אפילו למיקום המיקרופון ואפילו לזוית שלו ,לא ניתן לעשות המדידה עם מיקרופון כל שהוא , (ניסינו ) , אז מבקש לא להתווכח עם מיכאל בעניין , איזה אקווילייזר ואיזה נעליים ,יש כמובן עוד הרבה להרחיב בעניין השימוש באקוסטיקה פסיבית לעומת אקטיבית והשלוב ביניהם ! אבל הפעם נשאיר את זה לעצמנו!

זה מה שקורה לאלו שיודעים את העבודה באופן חלקי ומוגבל...
הם מוצאים כדבריך את ה-SWEET SPOT הצרה, וננעלים עליה כמוצאים שלל גדול, כאשר לא מעלים כלל בדעתם שבשימוש מושכל ביכולות ובידע קיים, קיימת האפשרות להרחיב ולאזן הספקטרום של זווית הפיזור של שדה הצליל בחלל החדר.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
הם מוצאים כדבריך את ה-SWEET SPOT הצרה, וננעלים עליה כמוצאים שלל גדול, כאשר לא מעלים כלל בדעתם שבשימוש מושכל ביכולות ובידע קיים, קיימת האפשרות להרחיב ולאזן הספקטרום של זווית הפיזור של שדה הצליל בחלל החדר.
לא נכון תמיד....כל שאמרת גם מאוד תלוי בסוג הרמקול, לדוגמא ברמקולים פלאנריים תזוזה של הראש ב 2-3 מ"מ (ואני לא מגזים) משנה את ה-FR ותמונת הסטריאו דרמטית ..... בניגוד להגיון, ככל שהשטח המנגן גדול יותר, ההחזרים מהקירות יותר קטנים ונקודת ההאזנה יותר צרה.

ההסבר לכך הוא ריבוי ההתאבכויות באוזן המאזין מ"כאילו ריבוי הדרייבים" שמייצג השטח הגדול המנגן ברמקול פלאנרי .

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
תראה , אני באמת לא אקוסטיקאי ,יש לי חברים אבל ,שמי משיח (בן דוד ) , יאיר תמם (חבר ),מיכאל 123 (המומחה הכי גדול לתכנות מדידה ותכנת RC) , ואנחנו מנסים תכופות למדוד ולראות ההשפעה על האוזן , בהשתתפות אודיופילים מנוסים ,שגם הם חברים ,לרובן מערכות פצצות שיודעים שאיזה ממחטת אף בפינת החדר לא תשנה , אז מה זה "באופן חלקי ומוגבל " ? ,
לא נראה לי שאני דווקא מוגבל ,לדעתי צריך לגשת לעניין בראש פתוח וללא גישת "נאפוליאון בונפרטה " המאפיינת חלק ממביני עניין פה ....
בכל מקרה שמח על תרומתך כאן בפורום , שתהיה לך שבת שלום !

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור