מיקום רמקולים ביחס לקיר אחורי - לא מה שחשבתם... - מאמר

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
כל מקרה לגופו - צריך להבין זאת - יחד עם זאת עם רמקולים גדולים (כאילו שיורדים מתחת ל31) ההרחקה מדפנות למינהם - רק "משחררת" הרבה יותר טוב את כל הקישקה למטה, דבר שמשפיע על הבאס התחתון/עליון - הרמקול מרגיש משוחרר יותר...וכן זה חייב להיות בהתאם לחלל ולסביבה שלו.
נכון אין כלל אצבע 60 או 70 או 30 או 40 - זה מספר שרירותי, אני עובד עם תכנת מדידה שמאפשרת לי לבחון את תגובת הרמקול ככל שאני מזיז אותו (קדימה/אחורה/ימינה/שמאלה/toe in/out) כאב ראש גדול...שני הרמקולים אצלי לא מקבלים את אותה התייחסות "סימטרית" בגלל אילוצי החלל.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
נמר, האן הכוונה ל 60 ס"מ מהדופן האחורית של הרמקול?

כן !

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ממש לא הייתי לוקח את האימרה שלך כתורה מבורא עולם .
בייחוד שהיא לא מדוייקת כלל .

חללים שונים מתנהגים שונה .
לדוגמה אצלי הרמקול רחוק 12-14 CM מה קיר האחורי ויש לי 2 פורטים (באס רפלקס אחוריים בכל רמקול ) ואין שום בעיה עם הבמה .

יש חשיבות גדולה למבנה החלל , מרחק הישיבה , התכולה של החלל , החזרים ,וכו..
אין פתרון קסם (כמו 60 ס"מ - לפחות לא בתחום הזהo_O) שיתאים לכולם .
בתחומים אחרים אולי כן :p:p:p:p

לא הגדרתי את עצמי כבורא עולם והאימרה הזו יותר מדוייקת מאשר לא מדוייקת. היא גם לא שלי, היא כן של אלפי אודיופילים ויועצים אקוסטים בעולם. יש הרצאות בנושא של מיקום רמקולים בניהם כאלה שיש להם הבנה יותר מבסיסית באקוסטיקה.

יכול להיות שיש חללים שמיקום קרוב אינו משפיע על הבמה באותה מידה שיש כאלה שמעשנים סיגריות והם בכושר גופני היסטרי. אבל כמה כאלה יש? ואולי אם לא היו מעשנים בכלל היו בכושר טוב משמעותית.

הרחקת הרמקולים מקירות צד וקירות אחוריים הם ברוב המוחלט של המקרים נשמעים טוב יותר מאשר 12 ס״מ מקיר אחורי.

זה כמובן בתנאי שהרמקול לא מיועד לעמוד צמוד לקיר (טנוי וואסמינסטר, קליפטש הורן, ניים וכ״ו).

מנסיוני הדל, כל רמקול שהרחקתי מקיר אחורי (שלי יושב 1.2 מטר מקיר אחורי) הבמה היתה הרבה יותר הולוגרפית. גם בבית הזה, גם בבית הקודם וגם בביתם של הרבה מחברי.

שורה תחתונה: הצמדת רמקול לקיר אחורי זה לא מצב אידיאלי אבל יש יוצא מהכלל.
האם הרחקת רמקולים מקירות זו המלצה גורפת? חד משמעית כן.
האם יש מצבים בהם אי הרחקתם מקירות אינה פוגעת בבמה? כן, אבל נדיר.

אם אתה לא מרגיש יתרון בהרחקת הרמקולים מקיר אחורי אז אצלך זה כנראה לא משפיע. זה אמנם מאוד מוזר אבל שיהיה.

רות עבור - בורא עולם...

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
כל מקרה לגופו - צריך להבין זאת - יחד עם זאת עם רמקולים גדולים (כאילו שיורדים מתחת ל31) ההרחקה מדפנות למינהם - רק "משחררת" הרבה יותר טוב את כל הקישקה למטה, דבר שמשפיע על הבאס התחתון/עליון - הרמקול מרגיש משוחרר יותר...וכן זה חייב להיות בהתאם לחלל ולסביבה שלו.
נכון אין כלל אצבע 60 או 70 או 30 או 40 - זה מספר שרירותי, אני עובד עם תכנת מדידה שמאפשרת לי לבחון את תגובת הרמקול ככל שאני מזיז אותו (קדימה/אחורה/ימינה/שמאלה/toe in/out) כאב ראש גדול...שני הרמקולים אצלי לא מקבלים את אותה התייחסות "סימטרית" בגלל אילוצי החלל.

עזוב כאב ראש (שזה נושא בפני עצמו), זה פאקינג כאב גב להרים ולהזיז כל יחידה :eek:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
גיא - להביא רמקול גדול יותר מהקודם לא הופך בהכרח את התוצאה לטובה יותר - כמובן אם התנאים נשארו אותם תנאים בדיוק - נהפוכו - נמצאים עם "בעיות" חמורות עוד יותר בגלל המבנה והגודל של הרמקול.

לא דברתי אגב בהכרך עליך או כל משתמש אחר - דבריי הם כלליים מניסיוני.

אני מסכים איתך שרמקולים גדולים הם לא בהכרח פתרון אוטומטי או שיתאים לכל חלל, לכן השתמשתי בדוגמא שלי, אצלי זה עובד.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
גיא, תתחדש ותהנה! הרמקולים שלך נראים נפלא ואני בטוח שאתה שומע בהם טוב יותר מהקודמים.
הסלון שלך הוא כמו של כולם, כולל האילוצים והפשרות.
לדעתי המוזיקה צריכה להיות חלק מהבית ולכן צריכה להשתלב במרקם החיים גם אם יש 10% פשרה סונית.
כשלעצמי, בחרתי לשים את המערכת בסלון, על אף כמה אילוצים מובנים, למרות שהיתה לי האפשרות למקם אותה בחלל האזנה יעודי ומושלם. אני מעדיף שהילדים שלי יחשפו למוזיקה ויחיו אותה יחד איתי (למרות הפרצופים שהם עושים פה ושם ביחוד בקלאסית) מאשר לתקוע אותה בחדר סטרילי ולשבת שם לבד כמו באי בודד.
רק קיבלת הרגע את הרמקולים, אתה עוד תשחק איתם, תזיז פה ושם ותגיע לאופטימום. אני בטוח שתוכל להוציא תוצאה מעולה מהציוד שיש לך. אבל בשלב זה עזוב ציוד, פשוט תהנה מהמוזיקה שאתה אוהב ותן לקנייה החדשה ״לשקוע״ ועוד חודש תתחיל לשחק עם המיקומים. תתחדש!

כול מילה !:כל-הכבוד:(ורד)

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ניסיתי הצבת רמקולים בהרבה מקומות שונים ובמערכות שונות.
תמיד מרחק גדול יותר מהקיר האחורי היה טוב מקירובו לקיר.
עם קיר צידי, זה קצת שונה, אבל עדיין נדרש מרווח מינימלי, של איזה 30 סנטימטר.
רק מניסיוני - ymmv

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
גיא לשמחתי - הרמקול שאצלי מורכב משני חלקים - מוניטור נפרד וסאב פסיבי מורכב - כאשר עובדים יחד הם רמקול FULL RANGE (אמיתי), כאשר אני עורך מדידות למינהם - אני ראשית מתייחס לתחום הבאס (קרי חלק תחתון) כאשר אני מנתק את החלק העליון (ששוקל כ 40 ק"ג) ו מזיז רק את החלק התחתון (ששוקל כ 40 ק"ג) אשר עומד על מייצבים (תושבות) שאלהם מבריגים ספייקים (לבסוף) כך שלא קריטי בכלל ואין בעיות גב :)

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
תתחדש עם הרמקול.אם אני מבין נכון כרגע הם בהרצה .מה שנשמע היום מחר נשמע אחרת.
רמקול מרגיש טוב יותר כשאין מסביבו כל מני ,אבל רמקול טוב יודע להתמודד עם כל מני רק צריך קצת לעזור לו.מרחק מקיר אחורי ומרחק נכון אחד מהשני יתנו תמונת עומק טובה יותר אין ספק.אין ספק שמע' טובה גם אם המרחק לא הכי מהקיר האחורי,תתן במה נאותה ,רק שהיא תהיה קידמית יותר ובין רמקול לרמקול.
אבל כשיש עומק עם אוויר בין הנגנים ,מקבלים גם שורות/שכבות ואז התמונת סטראו מקבלת מימד אחר.(תתחדש היה מיועד למר 12...אני מבין שפותח הפוסט הבין..)

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
גיא לשמחתי - הרמקול שאצלי מורכב משני חלקים - מוניטור נפרד וסאב פסיבי מורכב - כאשר עובדים יחד הם רמקול FULL RANGE (אמיתי), כאשר אני עורך מדידות למינהם - אני ראשית מתייחס לתחום הבאס (קרי חלק תחתון) כאשר אני מנתק את החלק העליון (ששוקל כ 40 ק"ג) ו מזיז רק את החלק התחתון (ששוקל כ 40 ק"ג) אשר עומד על מייצבים (תושבות) שאלהם מבריגים ספייקים (לבסוף) כך שלא קריטי בכלל ואין בעיות גב :)

אין ספק שהחיים קלים יותר כשמדובר בחלקים נפרדים והגמישות משחקת לטובתך :שתוי:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
תתחדש עם הרמקול.אם אני מבין נכון כרגע הם בהרצה .מה שנשמע היום מחר נשמע אחרת.
רמקול מרגיש טוב יותר כשאין מסביבו כל מני ,אבל רמקול טוב יודע להתמודד עם כל מני רק צריך קצת לעזור לו.מרחק מקיר אחורי ומרחק נכון אחד מהשני יתנו תמונת עומק טובה יותר אין ספק.אין ספק שמע' טובה גם אם המרחק לא הכי מהקיר האחורי,תתן במה נאותה ,רק שהיא תהיה קידמית יותר ובין רמקול לרמקול.
אבל כשיש עומק עם אוויר בין הנגנים ,מקבלים גם שורות/שכבות ואז התמונת סטראו מקבלת מימד אחר.(תתחדש היה מיועד למר 12...אני מבין שפותח הפוסט הבין..)

תודה רבה ידידי (ורד)

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
אין ספק שהחיים קלים יותר כשמדובר בחלקים נפרדים והגמישות משחקת לטובתך :שתוי:

מהבחינה הזאת - צודק.
בגלל מגבלות החלל, כאשר אני יודע מראש מה נשמע טוב ומה נשמע לא טוב ומגבלות המיקום הפיזי, אני לא קופץ להחליף/לשדרג את שלי.

על כן ממקסם מה שאפשר בחלל הנתון.

נערך לאחרונה ב:

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
....

נערך לאחרונה ב:

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
מומחים נכבדים,
נתתי את הלינק כאופציה מעניינת למיקום רמקולים בניגוד להנחה המקובלת.

שכל אחד יעשה הטוב בעיניו וימקם איך שבא לו.

אם בכל זאת הטלתם ספק במיקום הנוכחי של הרמקול שלכם ובדקתם אופציות נוספות אז בעצם עשיתי את ה"עבודה" מבחינתי.

(ורד)

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור