מיקום מיקרופון במדידה ב REW

issi

אוהב את התחום
מעורבות
236
נקודות
43
ניסוי מעניין שעשיתי במדידות ב REW
מדובר על מדידה למאזין בודד בנקודת האזנה יחידה במיקום שלו ולא למצע במקומות שונים בחדר.
השיטה שלי היא להחזיק את המיקרופון בהמשך לאף בין האוזניים. המיקרופון פונה לנקודת האמצע בין הרמקולים.
בתדרים גבוהים אורך הגל הוא בסנטימטרים ולכן יש משמעות למיקום המיקרופון.
מדידה ראשונה - ההמשך האף.
מדידה שניה בהמשך אוזן ימין
מדיד שלישית בהמשך אוזן שמאל
מדידה רביעית בהמשך מעל המצח
מדידה רביעית בהמשך מתחת לסנטר.
REW מאפשר ליצור גרף ממוצע של כל המדידות.
תמונה ראשונה כל המדידות כולל הממוצע
תמונה שניה המדידה בהמשך האף לעומת הממוצע וניתן לראות שהם די זהים.
המסקנה שלי היא שמדידה בהמשך האף מייצגת ואין צורך במדידות נוספות.
זה ניסוי יחיד בחדר שלי ולא מחקר סטטיסטי ואולי זה מיקרי.
קצת משהו אחר כדי להשיח את המחשבה מהמצב.
all locations.jpg
nose and avarege.jpg

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,918
נקודות
113
כמה נקודות לא קשורות שקפצו לי בלי לחשוב יותר מדי:
  1. לא כל כך הבנתי למה הכוונה ב"בהמשך לאף בין האוזניים" וב"בהמשך האוזן". האם תוכל לעשות selfie כשאתה מחזיק את המיקרופון בצורות השונות?

2. ההבדלים הגדולים ביותר בין המדידות היו בסביבות 200 הרץ ו-450 הרץ, כשאורכי הגל הם כ-170 וכ-75 ס"מ בהתאמה.

3. ב-5 קה"צ, אורך הגל הוא כ-7 ס"מ, ב-10 קה"צ הוא כ-3.5 ס"מ, ויורד עוד כשעולים בתדר.

4. נראה לי כשאורך הגל הוא סנטימטרים בודדים, דווקא אין הרבה משמעות למקום המיקרופון, כי מיקום הראש שלך משתנה במידה שיכולה להיות גדולה מההבדלים במיקום המיקרופון: אתה לא תמיד יושב בדיוק באותה נקודה, ולא תמיד נשען אחורנית באותה מידה, ולא תמיד מטה את הראש באותה זווית יחסית לגוף, והמנקה עלול/ה להזיז קצת את הכורסה/ספה, אם כי אני מניח שלא גם את הרמקולים.

issi

אוהב את התחום
מעורבות
236
נקודות
43
תדמיין, כאשר אני מחזיק את המיקרופון, הקונקטור שלו עם הכבל כמעט נוגע באף והמיקרופון מצביע למרכז בין שני הרמקולים ומקביל לרצפה. זאת הכוונה שלי ל"המשך האף".
שמח שהשיח את דעתך מהמצב ומצאת זמן להגיב.
איסי

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,918
נקודות
113
תדמיין, כאשר אני מחזיק את המיקרופון, הקונקטור שלו עם הכבל כמעט נוגע באף והמיקרופון מצביע למרכז בין שני הרמקולים ומקביל לרצפה. זאת הכוונה שלי ל"המשך האף".
האם זה אומר שהממברנה שלו נמצאת יותר מ-20 ס"מ קדימה מהאף, והאף עצמו רחוק עוד כמה ס"מ קדימה מהאוזן? כלומר אתה מודד בנקודה שמרוחקת איזה 30 ס"מ מהאוזן קדימה, ועוד איזה 6-7 ס"מ מהאוזניים שהן מימין ומשמאל לקו הזה. זו לא נשמעת כמו מדידה רלוונטית, גם אם במקרה תוצאותיה דומות למדידה לא רלוונטית אחרת.

עדיין לא הבנתי גם מה זה "בהמשך לאוזניים".

נראה לי שממש עדיף למדוד -- שמישהו אחר ימדוד, לך יהיה קשה למדוד בעצמך -- את המרחק בין אוזניך לקיר האחורי ואת המרחק מהרצפה בקו אנכי (הגובה), ואז למקם את המיקרופון באמצע, על שרפרף או ספרים על נקודת הישיבה -- או עדיף עם חצובה, כמובן -- כשהממברנה שלו נמצאת באותו מרחק מהקיר האחורי ובאותו גובה כמו האוזניים שלך, מופנה ב-90 מעלות כלפי מעלה, ולהשתמש בקובץ הכיול של המיקרופון בהפנייה למעלה (זה קובץ אחר), ואז למדוד. ההפניה למעלה מנטרלת את העניין שכשאתה מכוון לאמצע אתה לא מקבל את הגבוהים כמו כשאתה מכוון ישירות לרמקול.

אם אתה רוצה לדייק עוד יותר, תמדוד את המרחק בין האוזניים שלך, ותמדוד פעם בחצי המרחק הזה ימינה מהאמצע ופעם במחצית המרחק שמאלה מהאמצע.

בזמן המדידה תתרחק מהמיקרופון, כדי שלא יהיו החזרים משמעותיים ממך למיקרופון.

נערך לאחרונה ב:

issi

אוהב את התחום
מעורבות
236
נקודות
43
כאשר אני מודד אני נישען אחורה 20 סמ כך שהקפסולה היא במיקום ההאזנה.
הגוף שלי במיוחד בחדר קטן הוא חלק מהאקוסטיקה לדעתי ולכן אדם נוסף בחדר ישפיע לרעה על המדידה.
מדדתי כך כ 12 חדרים ובחלקם יישמתי RC על סמך המדידה עם תוצאות טובות לשביעות בעל החדר.
זיהוי הגלים העומדים שהם בין 20 ל 300 הרץ קצת פחות רגיש למיקום הדיקני של המיקרופון ברמה של סנטימטרים בודדים.
שבת שלום,
איסי

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,918
נקודות
113
כאשר אני מודד אני נישען אחורה 20 סמ כך שהקפסולה היא במיקום ההאזנה.
אני לא חושב שאתה יכול לדעת כמה להישען אחורה כדי לנטרל את השפעת האורך של המיקרופון והקונקטור יחסית לנקודה בה אוזניך נמצאות כשאתה יושב במו בדרך כלל, ובלי לשנות את הגובה.

אתה בעצם יוצר אי ודאות מרובה -- גם אתה לא יושב כרגיל, וגם אתה מנחש בערך כמה לכאורה צריך להישען אחורה, וגם הגובה לאו דווקא נשאר זהה לישיבה רגילה. ייתכן שחלק מהשגיאות שנכנסות עקב כך מבטלות זו את זו, או לא כל כך משמעותיות, אבל לדעתי זו עדיין גישה בעייתית.

הגוף שלי במיוחד בחדר קטן הוא חלק מהאקוסטיקה לדעתי ולכן אדם נוסף בחדר ישפיע לרעה על המדידה.
לא התכוונתי שיהיה אדם נוסף בעת מדידות ה-REW, אלא רק כדי למדוד באופן חד פעמי את מיקום האוזניים שלך כשאתה יושב, כדי שבהמשך תוכל למקם את המיקרופון מחדש במדויק כל פעם שתרצה, ללא עזרת/נוכחות אדם נוסף.

יש לציין שמה שהצעתי מדויק מבחינת מיקום האוזניים במרחב במימדי האורך והגובה, בסטייה רוחבית של כחצי רוחב הראש, ומחינת הכיווניות. הוא לא מדויק מבחינת השפעת הראש והגוף. השיטה שלך מדייקת יותר מבחינת השפעת הגוף, אבל לא השפעת הראש, שאינו נמצא במקומו, ולא מבחינת מימדי האורך והגובה -- הסטייה הרוחבית של כחצי רוחב הראש נשארת -- והעניין של כיוון לאמצע בין הרמקולים.

מדדתי כך כ 12 חדרים ובחלקם יישמתי RC על סמך המדידה עם תוצאות טובות לשביעות בעל החדר.
זה שמדדת כך ויישמת לשביעות רצון בעל החדר לא מוכיח שמדדת במדויק את מה שצריך. זה רק אומר שהתוצאה לאחר המדידות והתיקונים הלא מדויקים עדיפה על המצב ללא תיקונים בכלל.

זיהוי הגלים העומדים שהם בין 20 ל 300 הרץ קצת פחות רגיש למיקום הדיקני של המיקרופון ברמה של סנטימטרים בודדים.
אני מניח שההבדלים במיקומי המיקרופון בין צורות המדידה השונות היו כמה סנטימטרים בודדים, אבל העובדה היא שקיבלת הבדלים של קרוב ל-10dB בין מדידות שונות בתחום שבין 20 ל 300 הרץ. לא שאני יודע מה ההסבר, אבל זו התוצאה.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,764
נקודות
113
למה לא לדבר סליחה על גובה האוזניים יחסית למרכז הרמקול (בדרך כלל הטויטר ) הריני להודיעכם בחדדת קודש שגובה האוזניים והטויטר הוא בערך 92 סמ מהרצפה ,ומכיוון שאנו שומעים עם האוזניים (למעט אלו שיש להם שמיעה רקטלית ) זה הגובה שבו ממקמים המקרופון וגובה הישיבה .

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,764
נקודות
113
יש כמובן רמקולים עם גובה טויטר שונה ואז הוא בהטייה (כמו וילסון למשל ) או מוניטורים שמניחים על מזנון ואז זה נמוך מדי ,בקיצור רצוי להשתמש קצת באוזניים ולכייל נכון , כך גם לגבי הפוקוס שצריך להיות מקובע במרכז גם כשאתם מטיילים לרוחב נק האזנה , אם לא , משהו לא בסדר ,

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,918
נקודות
113
למה לא לדבר סליחה על גובה האוזניים יחסית למרכז הרמקול (בדרך כלל הטויטר ) הריני להודיעכם בחדדת קודש שגובה האוזניים והטויטר הוא בערך 92 סמ מהרצפה ,ומכיוון שאנו שומעים עם האוזניים (למעט אלו שיש להם שמיעה רקטלית ) זה הגובה שבו ממקמים המקרופון וגובה הישיבה .
אולי ההיגיון שלי עקום, אבל הוא אומר שאם רוצים לכוונן RC כדי שישמע טוב -- לאוזניים -- צריך לכוונן אותו לפי מה שמגיע לאוזניים, ואת זה אפשר למדוד רק כשהממברנה של המיקרופון נמצאת בגובה ובמרחק מהקיר האחורי שבו נמצאות אוזני המאזין כשהוא יושב להאזין, וזה לא תלוי בגובה הטוויטר ובמידת ההטייה שלו.

דרך אגב, גובה הטוויטרים של ה-Acapella High Cecilia שיש לי הוא בערך 108.5 ס"מ, ושל ה-B&W Nautilus 802 בערך 112.5 ס"מ.

בפעם האחרונה שמדדתי בזמן האזנה, גובה האוזניים הארוכות שלי היה 97 ס"מ.

נערך לאחרונה ב:

issi

אוהב את התחום
מעורבות
236
נקודות
43
האם מישהו היתנסה עם זה?
זה אמור להיות לבדיקת אוזניות אבל אולי גם מתאים למדידת חדר?
הכירו את "EARS", מערכת השמע של האוזניות. miniDSP EARS מביאה יכולת מדידת אוזניות ל"המונים" - זה פשוט מתקן מדידה זול במיוחד עבור אוזניות ומכשירי IEM שבנינו באמצעות אותה טכנולוגיה כמו מיקרופון המדידה הפופולרי שלנו UMIK-1. לחלופין אפשר להשתמש ב-EARS כמיקרופון בינאורלי עם הזרמת אודיו USB.

לכל זוג EARS שתי קפסולות מיקרופון המותקנות ב"ראש דמה" מינימלי. פלט המדידה הוא דרך חיבור ה-USB ללא נהג. ה-EARS מופעל באמצעות USB כך שאין צורך באספקת חשמל חיצונית. כדי למדוד אוזניות, פשוט הרכיבו את האוזניות על המתקן והפעילו סוויפ מדידה באמצעות מגבר האוזניות ותוכניות המדידה האהובות עליכם (למשל Room EQ Wizard). קובץ הכיול המצורף מתקן את התגובה של קפסולת המיקרופון והאוזן. מסנני EQ למגבר אוזניות miniDSP HA-DSP או לכל מערכת אוזניות עם יכולת EQ
measurment microphone ears.jpg

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,918
נקודות
113
האם מישהו היתנסה עם זה?
זה אמור להיות לבדיקת אוזניות אבל אולי גם מתאים למדידת חדר?
הכירו את "EARS", מערכת השמע של האוזניות. miniDSP EARS מביאה יכולת מדידת אוזניות ל"המונים" - זה פשוט מתקן מדידה זול במיוחד עבור אוזניות ומכשירי IEM שבנינו באמצעות אותה טכנולוגיה כמו מיקרופון המדידה הפופולרי שלנו UMIK-1. לחלופין אפשר להשתמש ב-EARS כמיקרופון בינאורלי עם הזרמת אודיו USB.

לכל זוג EARS שתי קפסולות מיקרופון המותקנות ב"ראש דמה" מינימלי. פלט המדידה הוא דרך חיבור ה-USB ללא נהג. ה-EARS מופעל באמצעות USB כך שאין צורך באספקת חשמל חיצונית. כדי למדוד אוזניות, פשוט הרכיבו את האוזניות על המתקן והפעילו סוויפ מדידה באמצעות מגבר האוזניות ותוכניות המדידה האהובות עליכם (למשל Room EQ Wizard). קובץ הכיול המצורף מתקן את התגובה של קפסולת המיקרופון והאוזן. מסנני EQ למגבר אוזניות miniDSP HA-DSP או לכל מערכת אוזניות עם יכולת EQ
צפה בקובץ המצורף 67056
בזמן שכתבתי את התגובה הראשונה שלי, חשבתי על האפשרות של משהו כזה למדידת חדר, אבל פסלתי את הרעיון כי המתקן מכניס למשוואה את השפעת האוזניים. אם מכיילים לפי זה, בזמן ההאזנה השפעת האוזניים נכנסת פעמיים, וזה לא רעיון טוב.

נראה לי שכשמודדים חדר, צריך למדוד מה שמגיע לאוזניים מבחוץ, לא מה שמגיע פנימה.

issi

אוהב את התחום
מעורבות
236
נקודות
43
אפשר לחתוך את האוזניים המלאכותיות של המיתקן למדידת חדר ולהתקין חזרה עם ברגים קטנים למדידת אוזניות על פי צורך.

issi

אוהב את התחום
מעורבות
236
נקודות
43
לא צריך לחתוך, האוזניים כנראה יוצרו במדפסת תלת ממדית ומחוברים עם ברגים רואים זאת בתמונה
רק לפרק את האוזניים עם הברגים ואז אולי מתאים למדידת חדר.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,918
נקודות
113
אפשר לחתוך את האוזניים המלאכותיות של המיתקן למדידת חדר ולהתקין חזרה עם ברגים קטנים למדידת אוזניות על פי צורך.
מצד אחד, כדי לחקות נכונה את השפעת האוזן, המיקרופונים צריכים להיות בתוך "תעלת האוזן", אבל אם לא רוצים את השפעת האוזניים, אם המיקרופונים הם בתוך צינור, זה עלול לעוות את המדידה ולהקטין את הדיוק, לא להגדיל אותו.

אם המיקרופונים אינם בתוך צינור, אולי יש לזה יתרון כלשהו, שהיה משמעותי יותר אם הם היו בתוך דמוי‑ראש שמונע מצלילים שמגיעים מצד אחד להגיע לצד השני ישירות, אבל אין כזה.

אז לא ברור לי על פניו האם זה משפר או מגריע מדידות חדרים. נראה לי סביר יותר שהמיקרופונים שקועים, כך שהיתרון בספק גדול.

נראה לי שאם אתה מסתפק באי‑דיוקים שנראים לי לא פחות משמעותיים מזה, קצת חבל להשקיע €350 + מע"מ, זה יוצא כ-1,700 ש"ח לפני עלויות הובלה ועמלות למיניהן. לפחות באתר של miniDSP המחיר הוא $299, שבתוספת מע"מ לפני משלוח ועמלות זה "רק" כ-1,300 ש"ח.

אני מניח שההבדלים בכיול לא יהיו מהפכניים, וגם אם תמדוד הבדל משמעותי בין עם לבלי, לא באמת תדע מה נכון יותר ולמה אלא אם תעשה מחקר על המבנה של המכשיר ועל ההשפעות של האלטרנטיבות השונות עם ובלי, כולל השיטה שאתה משתמש בה כרגע והשיטה שהצעתי לעיל, מה שצריך לדעת איך לעשות.

issi

אוהב את התחום
מעורבות
236
נקודות
43
אני מרוצה מהשיטה שלי, אין לי כל כוונה להשקיע 350 יורו במכשיר.
שבת שלום,
איסי

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,918
נקודות
113
אני מרוצה מהשיטה שלי, אין לי כל כוונה להשקיע 350 יורו במכשיר.
כנראה שהתרשמתי לא נכון מההתלהבות שלך בשלושת הפוסטים על הנושא, אבל בכל מקרה, גם בהינתן שהשיטה הנוכחית שלך בעייתית מהסיבות שפורטו לעיל, לא בטוח שכדאי להשתמש במכשיר הזה, אפילו בחינם, לפני מחקר נוסף.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור