מינימום אקוסטיקה פסיבית מקסימום סאונד

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,818
נקודות
113
זכיתי בשבת לביקורו של ״ איסיס״ , מדד לי את המערכות ומה שאני כותב עכשיו נכתב בעקבות הכתבה על אקוסטיקה פסיבית / אקטיבית וכל מיני שמות ידענות שאינני מכיר ,
ובכן מדדנו 2 מערכות במצבים שונים של כיול כפי שמתאפשר אצלי ב rc ההסטורים שלי ( זוג ליינגדורף ) , ףמסתבר לי שאני בר מזל בחדר שלי מבחינת הגרפים שמתקבלים ומפל המיים הנפלא שיוצא , רק מה , רציתי לומר לכם שעם כל הכבוד לגרפים הנפלאים שאתם מנסים לקבל , לא שם החשיבות , החשיבות נמצאת בחיות , בדינמיקה , בגודל , בהתקרבות להופעה חיה , וכל זה לצערי לא מופיע בגרף , יצא לי לשמוע מערכות עם גרף מושלם ואפילו משופר לטעם המאזין , רובם מעופשות למדי ומוסברות ע״יי הבעלים במסווה של אנינות טעם , ואילו אני לּצערי מערכת מפלצת שנותנת לך הרגשת חיות של הופעה מקרוב , למזלי גם הגרפים שלי טובים ביותר אבל זה לא אומר כלום לגבי יכולת המערכת .

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,969
נקודות
113
נראה לי שאתה נלחם בטענה שלא נטענה: אני לא חושב שמישהו טען שהמדידות והגרפים מייצגים באופן מלא את יכולות המערכת, ושאם התוצאות טובות, סימן שהסאונד מופלא.

מדידות וגרפים עוזרים:
  • לנפות רכיבים שהם מראש בעייתיים (אם כי ייתכן שהניפוי יפסול דברים שהמאזין דווקא הייה אוהב).
  • בהינתן מערכת וחדר:
    1. לברר מהן הבעיות האקוסטיות שיש
    2. אם יש צורך ויכולת, לטפל בהן ספציפית ככל האפשר ולחזור ל-1
הנ"ל רלוונטיי גם למערכות צנועות וגם למערכות מפוצצות.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,969
נקודות
113
נמדד טוב ונשמע רע היא המטרה שלי, אמר אף אחד.
זה מזכיר לי קטע מ"מבעד למראה ומה אליס מצאה שם":

"I see nobody on the road," said the Messenger.

"I only wish I had such eyes," the King remarked in a fretful tone. "To be able to see Nobody! And at that distance too!"

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,818
נקודות
113
אתם שניכם משתמשים בביטוים שברובם לא מוכרים חבעלי מערכות , האם המערכות שלכם מוכנות לנגן ב120 די בי בלי שהחדר יתפרק , האם המערכות שלכם משרות במה שבו הזמן בגובה 180 ס״מ , בגודל של הופעה חיה , האם הדינמיקה ברמה של הופעה חייה , תפסיקו להסתתר מאחורי אנינות שאין לי ,לא קרה שום פלא עם כל הכבוד קוונטי לפרט הפטנטים שמגיעים מחול , אני יודע שאני מעצבן אותכם , אבל יש לכם פרא אדם שמחפש משהו אחר בעניים הדינמיקה במה ודברים למיניהם שלא קשורים לכתבות ולאנשים מלומדים שלא מבינים לדעתי דבר , זו הסיבה שהפכתי ל persona non grata בקרב האודיופילים מוערכים כמוך , אבל לצערי לדעתי אתם מתעסקים בשטיות,

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,818
נקודות
113
זה ההבדל בין אודיופיל תיאורתי , חמישי כבר 40 שנה , איסיס שלח להם איזה ״ מפל מים ״ להראות להם על מה מדובר

issi

אוהב את התחום
מעורבות
257
נקודות
63
זה ההבדל בין אודיופיל תיאורתי , חמישי כבר 40 שנה , איסיס שלח להם איזה ״ מפל מים ״ להראות להם על מה מדובר
הרבה תודות לאלדר על אירוח נדיב והאפשרות למדוד חדר גדול עם מערכות גדולות שמטופל אקוסטית מצוין אקטיבית לינרורף RC ואקוסטיקה פסיבית.
ללא ספק החדר מאפשר לקבל סאונד כמו בהופעה חייה מוגברת.
אין גלים עומדים הגדולים מזמן דעיכה של 350 מילי שניה שזה מעולה לחדר גדול
מצורף גרף "מים נופלים" של החדר והמערכת עם רמקולים אלבדו, מדהים.
אשמח לבצע מדידות נוספות להבנה יותר מעמיקה של החדר בשתי המערכות אלבדו ואלטק עם תוספת של בנצי.

eldar albedo.png

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,818
נקודות
113
תחרות קטנה לא תזיק בין אודיופיל שזורק כסף בדברים מיותרים. לבין אודיופיל שיודע מה הוא עושה.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,818
נקודות
113
הנה המדידה למעלה , יכול לחלום ככל כזו , גם גיא וגם קססססנר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,969
נקודות
113
אל תחמיא לעצמך – זה שאנחנו מעצבנים אותך ממש לא אומר שאתה מעצבן אותנו :)

עוצמת הקול שמגיעה למאזינים בקונצרט סימפוני גדול, אפילו עם מקהלה, מגיעה ל-90 עד 110 דיבי. בבית, לי לפחות לא נעים להאזין מעל ל-95 דיבי, וגם זה לעיתים רחוקות. עוצמת קול של 85 דציבלים ומעלה לאורך זמן עלולה לגרום לנזק לשמיעה, שלא לדבר על בעיות עם השכנים. אז אני לא רואה שום רלוונטיות מבחינתי למה קורה עם המערכת ו/או החדר ב-120 דיבי.

זה שאתה מנסה לבנות לעצמך תדמית של איזה פרא שמחפש דברים גדולים ומוגדלים, ושלדעתך אחרים לא מבינים שום דבר, אנחנו כבר יודעים, ואנחנו גם יודעים מי באמת מבין ומי לא.

אנחנו גם יודעים מי מחפש תשומת לב, ופותח שרשור חדש על כל פיפס במערכות שלו, ועל כמה הוא ו/או המערכת שלו טובים יותר מאחרים (ראה השרשור הנוכחי), שלא לדבר על אינספור תגובות בשרשורים שבמקרה אינם על המערכת שלו.

העניין הוא שבמשך שנים נעזרת באנשים שאכן מבינים, כמו @michael123 @Dan-Cinemart @RanMoyal ועוד, ובלעדיהם לא היית מגיע לאן שהגעת. עיקר/כל הבעיות האקוסטיות והאחרות אצלך כבר נפתרו בעזרתם, אבל אתה מנפנף בנוצות שאינן שלך, כאילו אתה שם למעלה ואחרים מתעסקים בשטויות.

אז לא, ממש לא מתעסקים בשטויות. כל אחד מנסה לשפר/למקסם את מה שהוא מקבל מהמערכת והחדר שיש לו, ומחליפים כאן מידע ותובנות איך עושים את זה. גם אתה – או ליתר דיוק, אחרים עבורך – עשית את זה, כולל הפטנטים מחו"ל, אבל עכשיו אתה מתנשא על אחרים שעושים את מה שכבר עשית.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,172
נקודות
113
אתם שניכם משתמשים בביטוים שברובם לא מוכרים חבעלי מערכות , האם המערכות שלכם מוכנות לנגן ב120 די בי בלי שהחדר יתפרק , האם המערכות שלכם משרות במה שבו הזמן בגובה 180 ס״מ , בגודל של הופעה חיה , האם הדינמיקה ברמה של הופעה חייה , תפסיקו להסתתר מאחורי אנינות שאין לי ,לא קרה שום פלא עם כל הכבוד קוונטי לפרט הפטנטים שמגיעים מחול , אני יודע שאני מעצבן אותכם , אבל יש לכם פרא אדם שמחפש משהו אחר בעניים הדינמיקה במה ודברים למיניהם שלא קשורים לכתבות ולאנשים מלומדים שלא מבינים לדעתי דבר , זו הסיבה שהפכתי ל persona non grata בקרב האודיופילים מוערכים כמוך , אבל לצערי לדעתי אתם מתעסקים בשטיות,

אתה צודק לגמרי - אנחנו סתם מסתתרים מאחורי מילים מפוצצות בעוד אתה, ה"פרא אדם" הנאור, גילית את האמת האודיופילית האמיתית.
כולנו פשוט מתים מקנאה שאנחנו לא מפרקים את הקירות ב-120 דציבל - פשוטי העם שכמונו.

נדמה לי שבעזרת שני מגברי Luxman M-800A בחיבור מגושר (240W), ה Albedo Atesia (רגישות 87DB) יכולים להגיע לעוצמה של ב~ 110.8 דציבלים במרחק של מטר אחד, אבל אולי אני טועה בחישוב ;)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,969
נקודות
113
תחרות קטנה לא תזיק בין אודיופיל שזורק כסף בדברים מיותרים. לבין אודיופיל שיודע מה הוא עושה.
הנה המדידה למעלה , יכול לחלום ככל כזו , גם גיא וגם קססססנר
אני לא בתחרות. בניגוד מוחלט אליך, האגו שלי לא מושתת על המערכת/חדר שלי.

המערכת/חדר שלי לא הכי גרועים כאן, אבל נדיר שתתפוס אותי משוויץ בהם. אני לא חושב שככל שהם טובים יותר, אני גדול יותר, כך שלמרות שכתבתי כבר הרבה פעמים שיש אוסף גדול של דברים שאפשר לשפר, מכבלים ושיכוכים ועד צ'יפ ה-DAC המובנה של ה-RC -- ואפשר כנראה להוסיף הדהודים בחדר, שלא מדדתי -- אני לא טורח לעשות זאת.

לעומת זאת, אתה *כל הזמן* במשך שנים מנסה להוכיח -- ברמה של שטיפת מוח -- שאתה, המערכות שלך ולאחרונה החדר שלך, אתם הטובים והגדולים מכולם, אתה היחיד שמבין ומתעסק בדברים האמיתיים, וכל השאר "אנינים", לא מבינים מה שהם עושים, ומה שהם עושים זה שטויות.

נו, שויין, תמשיך למכור את התדמית הזו, אולי מישהו ישתכנע משטיפת המוח. לפחות חלק מהאחרים מבינים במי מדובר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור