מיומנו של אודיופיל דמקולו

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
רציתי לשתף על תהליך קצת שונה שעברתי לאחרונה עם התחביב התובעני שלנו. במשך עשרות שנים מגיל נעורים, אני נשא מאומת של נגיף Covid Audio. ב 15 שנים האחרונות הגדלתי לעשות ועשרות רכיבים שונים באו ונכנסו אליי הביתה, חלקם מהחברות הנחשבות בתחום, הכולל ציוד טרנזיסטורי, שפופרתי, היברדי, ריבון ועוד.

במשך כל השנים האלו אני במרדף אין סופי אחרי הגביע הקדוש: פירוט, רקע שחור, מוזיקליות, במה ועוד מושגים שאתם מכירים טוב ממני. בשום שלב לא הייתי רגוע והרגשתי שהגעתי לנחלה.

עם ההחלפה האחרונה החלטתי לעצור ולנתח מחדש את פרופיל האזנה שלי ולהתאים ציוד בהתאם לפרופיל. אז בקצרה, רוב האזנה שלי מתרחשת בשעות הלילה, לאחר שרוב בני המשפחה בדרכם לישון, בבית בו אני גר יש אקוסטיקה די קשה משמע, המוזיקה נשפכת כמו משפך ישר לחדרים ומפריעה לבני הבית, מה שמאלץ אותי לשמוע בעוצמה נמוכה.

כפי שאתם יודעים, עוצמה נמוכה ברוב הסטאפים משמע תוצאה די מבאסת, ואז קיבלתי הצעה מחבר שזעזעה את תפיסת העולם האודיופילי, "לך על מגבר על כפתור לאודנס" ותקבל טווח תדרים רחב יותר בעוצמה נמוכה.

אחרי בדיקות והאזנות למגוון אפשרויות (ואין הרבה כאלו) הבאתי הביתה מגבר היברדי (עברתי מקדם+מגבר למשולב) ואני חייב לציין שזה ממש מדהים, אני פשוט נהנה מכל רגע.

הצליל גדול ומוזיקלי, חמים ונעים, לא מחפש פירוט ורקע, לא שקט או כל דבר אחר שרדפתי אחריו במהלך השנים, פשוט יושב ושומע מוזיקה בלי הפסקה, כאשר כפתור הלאודנס "האנטי אדיופיליה" לחוץ כל הזמן וזה פשוט נשמע לי פצצה!

האם הגעתי לנחלה, האם זה ימשך הרבה זמן, האם נגיף השדרגת נכחד? לא יודע, אבל בינתיים נהנה מכל רגע.

סגר שמח,

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
כתבת מקסים. רק שהלאודנס הזה זה קיצור דרך. ישנן לא מעט דרכים להגביר את התחום התחתון בלי שום התערבות כזו. אבל בסופו של יום, אתה זה שצריך להינות מהמערכת.

אז איזה מגבר רכשת?

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
אריק היקר, מצטרף לנמר,
כתבת מקסים ומהלב!
אבל Loudness ?
קודם כל תהנה זה הכי חשוב!
מכיר אותך מקרוב, ואני יודע שיש לך אוזן טובה.

אולי היה פשוט יותר לשלב סאב נחמד ואז גם לשלוט בעדינות בהתערבות שלו,
על אחת כמה וכמה ב-SPLים נמוכים שאתה שומע,
אגב גם אצלי כ-80% (ואני לא מגזים) עברתי לשמיעה בשעות הלילה, אין ברירה.

ובניית הסאטאפ שלי נבנתה בין היתר ואף מראש להכיל פרזנטציה פסיכית ויכולת להשמע בדיוק לטעמי ורצונותיי ושאיפותיי גם ב-SPLים נמוכים (ונמוכים יחסית)
בין היתר שם נמדד וקיבל מבחינתי הרבה מאוד "משקל" בהתאמה (קשה ביותר ונכנסתי להוצאות שלא חשבתי שאכנס)

להפציץ ב-SPLים מתפרצים וגבוהים כולם יכולים (תכלס)
השאלה אך נשמעת המערכת/תוצאה והיכולת שלה להביא את כל ה-benefits ב-SPLים סבירים ויחסית גבוהים גם ב"כלום וויליום".
שם נמדד מערכת איכותית אמיתית מבחינתי ולשם שאפתי.

אריק באיזה מגבר מדובר?

רק תהנה חבר.

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
נמר ואיתי תודה על הפרגון, העניין הוא שלא רק התחום התחתון מפריע לי בעוצמה נמוכה, גם העדרו של התחום העליון שהוא די סתום בעוצמות נמכות.
הלאודנס אולי קיצור דרך ובטח שלא המימוש המקובל בתחום, עדיין נותן לי משהו שכל פתרון אחר לא נתן (ולא, לא חיפשתי עד מעבר להרי החושך:)).

לגבי המגבר, זה פחות האישייו אבל לשאלתכם Vincent 237
ואגב, שתי שפופרות NOS ממיודענו גיא לנדאו הוסיפו לא מעט...

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
זה לא קשור לאודיו, זו אנטומיה, האוזן שלנו לא שומעת את קצוות ספקטרום השמע מעוצמה מסוימת ומטה
ולכן כפתור לאודנס נועד לפצות על התופעה הזו בשמיעה בעוצמה נמוכה מאוד.
הרבה אודיופלים חושבים שהם שומעים "פלאט" , אבל המערכת המטובלת בצבע והחדר שלהם הוא ממש לא פלאט-
לכן במקרים כאלו המערכת תשמע אחלה בווליום נמוך- ובווליום גבוה יהיה עומס ובומיות, אבל זה פחות מעניין כי לא מגיעים לשם בדרך כלל בבית.
תהנה בכיף מהLoudness :)

נערך לאחרונה ב:

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
ערן, נחמד לראות איש מקצוע (שאני מאד מעריך את דעתו) שלא פוסל את "הכפתור" :)

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
האם הגעתי לנחלה, האם זה ימשך הרבה זמן, האם נגיף השדרגת נכחד? לא יודע, אבל בינתיים נהנה מכל רגע.
אנחנו פה בשביל להינות,
ואם זה עושה לך את זה,
מי אנחנו....

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
תהנה פרטנר.
אני גם משתמש באופציה הזו.
ולא שומע נמוך בכלל!
אדרבה, משתדל שהמגבר אצלי יהא עם טרבל ובס ... ומשתמש בזה.
לדאבוני, ההיצע מועט.

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
חגי, סיקרנת
באיזה מגבר אתה משתמש?

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
לקסמן 590.
(גרסה ראשונה).

אתה בא אחי?
הנה, בדיוק הזמנתי את מתנוש.

לידיעתך....
אני מארח למופת.
כוס מים צוננים וצלוחית גרעינים שחורים.
(תימני).

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
אחלה מגבר, יש לאודנס בלקסמן? חשבתי שרק טרבל ובאס
אחי, אני בא רק אם יש חילבה ולחוח :)

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
אחי, אני בא רק אם יש חילבה ולחוח
זו הבעיה.
דווקא בקטע הזה אני לא תימני.
רק בהוצאות.
: -)
(מיהא, הסלט גדוש בשום. עע גיא לנדאו)

היידה, תאסוף את הטמבלון החביב מחיפה, ובואו.

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
כתבת מקסים. רק שהלאודנס הזה זה קיצור דרך. ישנן לא מעט דרכים להגביר את התחום התחתון בלי שום התערבות כזו. אבל בסופו של יום, אתה זה שצריך להינות מהמערכת.

אז איזה מגבר רכשת?
לאודנס זה לא רק הגברת תחום תחתון , גם תחום עליון וגם קצת באמצע (באזור של 1K עד 3K ),
היו ויכוחים בעבר כאן נגד ה לאודנס , האמת שלדעתי לאודנס חייב להעשות בהאזנה בעוצמה נמוכה, ולמה ?
כי האוזניים שלנו לא עובדים בקו ישר בעצמה נמוכה,
יגידו כל הצדקנים מה שיגידו , לאודנס עושה טוב בעוצמות נמוכות !!

נערך לאחרונה ב:

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
אחי, אני לא צפוני. זו חתיכת נסיעה בסגר

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
טיפ ללאודנס למי שאין כפתור לאודנס -
בחלק גדול מהציוד המודרני (בוודאי בסטרימרים) יש אקולייזר גראפי ובדרך כלל יש אפשרות ל CUSTOM
אפשר להגביר את התדרים הנמוכים והגבוהים וגם קצת את התחום האמצעי..

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
לאנלוג זה לא עובד, פתאום נראה לי הגיוני לגמרי שבמגבר/קדם יהיה tone control, לעוצמות נמוכות או תקליטים שנשמעים בינוני. במיוחד שניתן להעיף את המעגל מהסיגנל על ידי לחיצת כפתור. בקיצור הפיוריסטיות המוגזמת הזו בעני זה בולשיט.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,605
נקודות
113
איזה מגבר היה קודם? יש לך רמקול נציל מאוד אם אני לא טועה?
תקן אותי.

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
איזה מגבר היה קודם? יש לך רמקול נציל מאוד אם אני לא טועה?
תקן אותי.
למי השאלה?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,605
נקודות
113

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור