מחשב אודיפילי + ספק לינארי פששששש

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
לא ,לא הויכוח הוא לא מה נשמע טוב יותר.
כי זה באמת לא מענין אותי .נתון לבחירה של כל אחד.
אני סברתי שמרטין חושב שמי ששומע אנאלוג חי בשקר.והוא טוען שהוא דיבר על עצמו.
אז כניראה אין ויכוח והכל בסדר.
ולמרטין ,אם מישהו בא לשבת לקשקש לשתות משהוא סבבה ,שמים תקליטור והכל בסדר.ואם מגיע מישהוא שמלכתחילה לא כל כך מעונין להאזין לתקליט ,אז גם סבבה.מתי מעט באמת רוצים לשמוע תוצאה ,מאפייני סאונד וכאלה מפט' אז אני שם פט.
זכור לי שבאמת הגעתה לביקור קצרצר משהוא...
ולא לא מנסה להשויץ עם מע' ,מאחורי ממש.
המע' היא באמת בשבילי .כניראה שעם השנים מגיעים להחלטות שקשורות אליך בלבד ולפי ראות עניך בלבד.

נערך לאחרונה ב:

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
יפה שאתם נגנבים על עצמכם ...
אז בואו נזכיר שוב את האמת : מערכות אודיו זה ח*א. שיחזור מוסיקה בבית זו בדיחה. אין סיכוי שיישמע קרוב אפילו למקור. בטח ובטח במוסיקה מהסוג שאני מאזין לה (קלאסית כבדה). מכאן והלאה אנחנו עושים פשרות. אז פעם אחת מאלף אתה שומע משהו ואומר "וואלה". ועוצם עיניים ומצליח לדמיין לחלקיקי שנייה שאתה שומע מוסיקה ולא מערכת. לפעמים זה תקליט וויניל. לפעמים דיסק. לפעמים קובץ. לכל אחד מאלה יש סיכוי של אחוזים בודדים להשמע סביר ו 90 אחוז ויותר להשמע ח*א כי ככה זה אודיו.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
אז בואו נזכיר שוב את האמת : מערכות אודיו זה ח*א. שיחזור מוסיקה בבית זו בדיחה. אין סיכוי שיישמע קרוב אפילו למקור. בטח ובטח במוסיקה מהסוג שאני מאזין לה (קלאסית כבדה). מכאן והלאה אנחנו עושים פשרות. אז פעם אחת מאלף אתה שומע משהו ואומר "וואלה". ועוצם עיניים ומצליח לדמיין לחלקיקי שנייה שאתה שומע מוסיקה ולא מערכת. לפעמים זה תקליט וויניל. לפעמים דיסק. לפעמים קובץ. לכל אחד מאלה יש סיכוי של אחוזים בודדים להשמע סביר ו 90 אחוז ויותר להשמע ח*א כי ככה זה אודיו.
אני רוצה לשמוע מוזיקה טובה,ולא לשחזר שום דבר.
נטייה לשיחזור תמיד קיימת,והרי זה לא אפשרי.
במיוחד לא במוזיקה שאתה אוהב,שרב ההקלטות שלה הן חא&@/-? בלבן.

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
אני יותר חושב שפטיפון נשמע שונה. לא בהכרח טוב יותר. הבעסה איתו שיש יותר מדי משתנים שמשפיעים על איכות הצליל שלו כמו VTA, VTF, מעמד, פונוסטייג', ראש, מצב המחט, הדפסה, המיקום עם התקליט (בזרוע לא לינארית),מזג האוויר ועוד.

בקיצור, כאב ראש לא קטן. פעם בחודש או חודשיים אני מוציא את הפטיפון לסשן האזנה ואז מניח אותו שוב בצד. יש משהו נחמד בזה אבל כיום אני צריך מצב רוח מזוכיסטי במיוחד בשביל להנות מזה.

נחזור לנושא השרשור, ספק לינארי הוא שדרוג מטורף מנסיוני. וזה עולה פחות מאינטרקונקט סביר.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
אני לא מקנא באילו שרוצים לשחזר מוזיקה...

נערך לאחרונה ב:

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
ואולי בסוף כל הבלבלה יש המלצה לכמה ספקים למי שבכלזאת מאזין רק דרך מחשב ?
יש מתכונים לבניית מחשב אודיופילי ללא מאווררים וחלקים זזים ברשת
יוסי.

המשקפיים נמכרו לממעיט במחיר.
בוא מחר קח ת'כסף.

וכשתבוא. אעשה לךהשוואה בין דיגיטל לאנלוג. עד היום, כל מי ששמע השוואה כזו, מצא את עצמו אחריכמה חודשים עם פטיפון.

אני עדיין לא עם פטיפון
ונכון שאצלך האנלוג נשמע ממש טוב אבל אף פעם לא היה נוקאוט לסידי .
למרות שהאנלוג שלך מאוד מאוד יקר פי כמה מהסידי .
עדיין יש גם מאבר לסאונד באנלוג את עניין המחיר הנוחות והשקט או עם תרצה הפיצפוצים .
זוכר את הפגישה עם טדי פארדו שסיפר על הראש של הפטיפון שעולה המון וכל שעת השמעה איתן זה 100 שח .
הלוקסוס הזה הוא לא לכל אחד .

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מזה נוקאאוט?
מה ציפית שיהיה ההבדל. שבועז שרעבי ישתעל בהאזנה לנגן תקליטורים וירגיש טוב בפטיפון?

באנלוג יש איזון טוב יותר, מהירות מיידיות ודינמיות משופרים, במה הולוגרפית ומשכנעת.
צלילות וכמובן פרטים הרבה מעבר לנגן התקליטורים. זה מספיק בשביל להגדיר נוקאאוט.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם כבר הזכירו את טדי ואנלוג ... אז גם טדי שומע אנלוג ובנה פונו עבור כך וגם הציג מערכת אנלוגית לא יקרה שהביאה קסם של מוזיקה.
יש לי מערכת אנולגית בהחלט סבירה כעת ולא מזמן גם הייתה לי מערכת אנלוגית ברמת כניסה - מניסון הקצר שלי בתחום אני יכול להגיד שלא חייבים לרכוש מערכת אנלוגית מאוד יקרה כמו של נמר כדי לקבל תוצאה טובה.

נמר, מה שאנשי המחשב אומרים שמחשב זה נוח יותר לשמיעת מוזיקה - שים לב זה משפט שחוזר כל הזמן
אני חושב שהם צודקים בנושא זה לחלוטין ואני באמת הולך לרכוש מחשב כנגן (DAC כבר רכשתי חודש שעבר), כמקור משני (כאמור כמערכת העיקרית שלי היא אנלוג).

אבל אין קשר ישיר בין נוחות לרמה של הסאונד יכול להיות שלרבים יש קשר בין נוחות לבין כמות המוזיקה ששומעים - עדיין זה לא הופך את זה לאכותי יותר

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אני ככל הנראה בדעת מיעוט אבל אני לא יכול לחיות עם הפצפוצים של תקליטים...
כבר בהיותי נער זה הוציא אותי מדעתי והיו לי כמה תקליטים שמצאו את עצמם בפח האשפה כאשר נואשתי מלנטרל את הפצפוצים למיניהן...
אולי היום יש אמצעי ניקיון שפותרים את הבעיה הזאת אבל אני לא בנוי לכל ההתעסקות הזאת , מבלי להכנס בכלל לדיון אם אני אוהב את הסאונד הזה או לא...
ארז

Eliel Saad

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
`אפשרי לעשות ספק לינארי למחשב נייד?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כבר בהיותי נער זה הוציא אותי מדעתי והיו לי כמה תקליטים שמצאו את עצמם בפח האשפה כאשר נואשתי מלנטרל את הפצפוצים למיניהן...
אולי היום יש אמצעי ניקיון שפותרים את הבעיה הזאת אבל אני לא בנוי לכל ההתעסקות הזאת , מבלי להכנס בכלל לדיון אם אני אוהב את הסאונד הזה או לא...
ארז

יש מכונה לניקוי תקליטים, אבל אם אתה לא בנוי לכל ההתעסקות הזאת, אז יכול באמת להיות שזה לא בשבילך

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
ארז
מחד גיסא חבל ,מאידך גיסא אפשר לומר עלי אותו דבר בנושא מחשב...אבל יש לי סידי :מאזין:

Eliel Saad

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
טוב אז נעשה מעבר לסידי....

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור