AK1 יקר, רמקולים של B&W מעולם לא נתפסו בעיניי כרמקולים גדולים. הם אולי מסיביים יחסית, אבל בעלי צליל די קטן. כן, גם אצלך. איך אני יודע? הייתי אצלך ושמעתי...
כל החלוקה שלך לרמקולים גדולים וקטנים לא בדיוק ברורה לי. זה וודאי לא צריך להימדד לפי האם נוריאל מדמיין לשמוע צליל גדול או קטן. אם כבר זה לפי המימדים הפיזיים של הרמקול, אבל זה בעצם גם זה לא נותן אינדיקציה טובה למידת ההתאמה לחדר.
נראה לי שגורם אחד שכנראה חשוב בהקשר לחדר הוא המרחק בין הטוויטר/ים למיד/ים, שהם כידוע כיווניים (והוופרים הרבה פחות). אם המרחק ביניהם גדול, יוצא שהמאזין יכול להיות יותר מול טוויטר או יותר מול מיד, אבל הוא לא מקבל את החיבור ביניהם, שעבור זה צריך להתרחק מהרמקול, ואז יש צורך בחדר גדול.
ולגבי תצורות אחרות מקופסה, נו, אז לך הן לא מתאימות, אם כי מעט משונה להתעקש על כך בשעה שאתה מחזיק כרגע ברמקול שהוא לא בדיוק מלבן קלסי.
זה לא שאני מתעקש על משהו. הסברתי במפורש וספציפית למה
לי לא הייתה מוטיבציה דווקא לצאת מהקופסה -- שכחתי להזכיר שגם במעט התערוכות שהייתי בהן לא התרשמתי מרמקולים פלנאריים ואחרים -- לא ניסיתי לשכנע ו/או לקבוע אמיתות כלליות כלשהן לגבי אחרים. כתבתי בגוף ראשון בלבד, והדגשתי במפורש שזה
לטעמי האישי, לא משכו
אותי, [אני] לא
אהבתי אותם, וכו' איך הגעת לפרשנות אחרת נשגב ממני. הנה הציטוט המלא:
אשר לקופסאות, לחברים טובים שלי היו רמקולים פלאנארים לסוגיהם, אלקטרוסטאטים וריבונים, מיצרנים (Acoustat, Apogee, Magnepan) ומודלים שלהם שהתחלפו, עם הגברות שהתחלפו, וכל זה על פני הרבה שנים, כך שהיו לי אינספור הזדמנויות לשמוע אותם מכל זווית ומכל אספקט ובכל סוגי המוזיקה, ומעולם לא אהבתי אותם. אולי היו אספקטים טובים פה ושם, אבל לא הסך הכל, לטעמי האישי. גם רמקולים מסוגים אחרים למיניהם שנתקלתי בהם פה ושם לא משכו אותי כלל. כך שמעולם לא הייתה לי שום מוטיבציה "לצאת מהקופסה"
אבל אני לא קונה לפי הסיווג או הטכנולוגיה, אלא לפי התוצאה שאני אוהב או רוצה. לא מעניין בכלל אם זה מלבן קלאסי או לא. כך הגעתי לרמקולים האלה, לאחר ששמעתי איזה 60 זוגות רמקולים בתערוכות במינכן ב-2015, כולל שופרים ופלנארים. אם הייתי מתלהב יותר מרמקול שאינו קופסתי, הייתי קונה אותו ולא את זה שקניתי.
אין לי שום התנגדות או הסתייגות מזה שאחרים אוהבים דברים אחרים.
שיהיה, העיקר לצאת קצת מהקופסה...
ארמוז רק שלא מדובר בקופסה.
נראה שקנית משהו שאינו קופסתי, ואתה מנסה להציג את זה כאילו "יציאה מהקופסה" זה דבר טוב/עדיף.
במציאות זה לא כך, וגם לא להיפך. זה לא שעם קופסה עדיף אינהרנטית ולא שבלי קופסה עדיף אינהרנטית.
זה תלוי לא רק בטכנולוגיה, אלא לא פחות גם באיך מיישמים אותה, ויותר מזה, בטעם האישי של כל אחד.