1. בתור קורא מהצד אני לא קיבלתי את הרושם שהמילה "הונאה" מתייחסת לדיטאון אלא להצעה של היבואן.
2. אם יש יבואנים בארץ שמתחמחרים במחירים הוגנים של חו"ל + מע"מ, אז לראות מחיר כזה מעפן של רמקול ELAC זה מקומם. (ורשמתי רמקול אלאק, ELAC, כדי להגדיל ולו במעט את הסיכוי שאם יש מישהו שמחפש את הרמקול בגוגל, הוא יפול על השרשור הזה.) אז אולי הונאה היא מילה חריפה, אבל אי הוגנות? חזירות? ללא ספק. ומעניין לי את הזרבובית מה ההוצאות של היבואן. קשקוש בלבוש. אם לא משתלם לו לעבוד במתח רווחים נמוך יותר, שלא יעבוד.
קבלו דוגמא מתעשיה אחת שבא הרווח על כל מוצר הוא ללא ספק קטן יותר:
רשת ORIGINALS של נעליים, מוכרת נעלי בוטיק של חברות מגניבות - חלקן יותר מיינסטרים מאחרות. קנינו פעם, אני והאשה, סנדל צרפתי בפאקינג 1700 ש"ח רק כדי לראות את אותה נעל ב- 100 יורו בצרפת, חודשיים לאחר מכן. מי אדיוט? אנחנו, כמובן. מי חזיר? ORIGINALS. למה? כי רשת חנויות שופרא, כפרה עליהם, גם הן מביאות מותגים איזוטריים, אפילו עוד יותר, והתימחור שלהם הוא אחד לאחד חו"ל. אז מה? הם מסתדרים פתאם אם זכיינות והפצה? להם השכירות בקניון עולה פחות?
בקיצור, יבואנים חמדנים כמו זה עושים עלינו סיבוב, וזה גועל נפש. אבל לא, זאת לא הונאה. זה רק קומבינה של באזאר תורכי. אבל למה נפלנו רק עליהם? הם הרי לא היחידים.
ניתן לספור על יד וחצי את כמות היבואנים שמתמחרים הוגן.
אפילו יבואנים ששמם הם שם פרטי שמתחיל ב-א' וממשיך עם המילה "סאונד" , שמוכרים ישירות לצרכן מחנות משלהם, אפילו להם, אין מחירים מי יודע מה.