תספק מעל ומעבר!!!
אנשים פה משום מה חושבים שמצלמות SLR זה הכי הכי וזה בכלל לא. אני ראיתי מספיק צלמים שהוציאו תמונות יותר טובות אם פלאפונים מאשר "צלמים" שיש להם SLR אם ציוד באלפי דולרים. מצלמות P&S המתקדמות יכולות לספק היום 90% מהאנשים בהנחה שיודעים לתפעל אותן נכון, ורק 10% נותרים באמת צריכים SLR. אני חוזר על מה שאמרתי כבר, במקומך לא הייתי קונה SLR וכן הייתי קונה P&S מתקדמת. לך לחנות צילום מכובדת כך את המצלמה ביד תשחק איתה איזה רבע שעה תראה אם היא מתאימה לך אם אתה מבין את התפריטים, תצלם כמה תמונות, תבוא הביתה תראה אם הן מתאימות לך. הרי לא הייתה ממליץ למישהוא ללכת לקנות פטיפון על עיוור רק כי הוא רצה לשמוע קצת מוזיקה, נכון?
ואם תביא לאותם בחורים מוכשרים שמצלמים תמונות מדהימות עם P&S מצלמת DSLR עם עדשות רצוניות מה יקרה? התמונות יצאו יותר טובות או פחות טובות?
האם אתה יכול להשוות את המהירות שהפוקוס ינעל במצלמת P&S לעומת DSLR?
האם אותם צלמים מוכשרים שצפית בצילומים שלהם רכשו מצלמות P&S בגלל שהן טובות יותר מ-DSLR?
עכשיו נעשה קצת סדר. יש צלמים ויש "צלמים". צלם יעדיף DSLR בגלל כל היתרונות שיש בה אך יוציא גם תמונות מעולות עם מצלמת פוקט.
עכשיו.
מזה תמונה טובה?
קומפוזיציה נכונה ומעניינת וחשיפה טובה.
מזה תמונה איכותית?
אותו הדבר כמו התמונה הטובה + תוספת של חדות, דיוק, עומק שדה ועוד ימבה פרמטרים שהופכים תמונה מטובה למצויינת.
במצלמת פוקט או דמוי SLR הפוקוס ננעל כל כך לאט שעם אחת כזו של חבר לא הצלחתי לתפוס חסידה חולה ומבוגרת במעוף. למה? כי המצלמה היתה עסוקה בלחפש את האובייקט בעוד אני מנסה להראות לה איפה הוא. הוא מולי, בתוך העינית, הקוביה שבעינית מצביעה עליו ועדיין המצלמה מתלבטת.
לצלם נוף?
ב-28MM אי אפשר אפילו לצלם את המערכת מקדימה ולתפוס את כולה, צילומים מהצד יהפכו לתחביב הכרחי. יקומו אלא שחושבים שצילום מהצד מראה על יצירתיות. אבל אני לא תמיד רוצה להיות יצירתי! רוצה עדשה רחבה {לפחות 18MM}.
נוסיף את עומק השדה ואפקט הגרעניות ב-ISO 800 וצפונה {והוא יזדקק לכך נואשות}.
לצלם בבית?
פלאש הוא מוצר הכרחי לצילום בבית ללא חצובה. פלאש שיורה קדימה מיבש את התמונה והופך אותה לשטוחה. כיוון שה-ISO הגבוהה של מצלמות הדמוי אינו מהמשובחים והגרעניות תחגוג יצטרך הצלם להקפיץ את הפלאש. אין אפשרות להרימו למעלה לתקרה או לסובב אותו הצידה. הוא מקובע {תרתי משמע} ואז התמונה יוצאת יבשה ושטוחה {לעיתים כמו המערכת המצולמת}.
הבעסה שאחרי? היא תגיע ועוד איך. אלא אם כן האיכות עד כדי כך לא חשובה עבור הצלם {מה שהופך אותו ל"צלם"}.
הסירבול שב-SLR?
אמר כרמי ידידי היקר והטוב שמטרת המצלמה היא לשבת בבית. כמה סירבול כבר יכול להיות אם מצלמים בבית? תמיד אפשר פשוט להניח אותו בחדר לאחר הצילום. על מנת לצלם בבית או ביומולדת של חבר לא צריך לקנות נגרר לאוטו ובטח שלא צריך עוזר צלם. כולה 1000D או D40 שגודלה אינו מהווה פרמטר לביטול לעומת דמוי ה-SLR שגם הן אינן ממש ניכנסות לכיס של החולצה.
ליאור קורן שם את המצלמה שלו בתוך תיק. הוא תמיד איתה, ותמיד מוכן בשלוף לצלם. היא קטנה, קומפקטית וכמובן איכותית. הדמוי SLR יאלץ אותך להתנהג אליה בדיוק באותה צורה וגם היא קטנה, קומפקטית אך פחות איכותית.
עשיתם מה-DSLR מסורבלת, כבדה, ענקית, קשה לתפעול, מחייבת עוזר לצרכי ניידות המוצר והפעלתו ובנוסף הגעתם לכך שמצלמות DSLR ומצלמות P&S נותנות את אותם ביצועים.
טיסה מספר 734590876 נא לנחות בבקשה!