טוב...
עברתי על ההתיחסות שלכם, קראתי ולפני ההתייחסות שלי, ראשית תודה לכולם. זה לא ברור מאליו. הרצון לסייע, שיתוף בידע ובנסיון שנצבר. להשקיע זמן. אז תודה ואני מעריך מאוד.
פחות מצאתי את עצמי עם פוגי' (אני תמיד נזכר בפולי מהגשש החיוור),
ראיתי 2 מצלמות שיכולות להתאים, לא מצאתי עליהם ביקורות באתר DPR.
X-A3 ו דגם נוסף X-T20. יתכן שהייתי ממשיך לחפש עליהם מידע אך מגוון העדשות המצומצם לא עודד אותי להמשיך.
אם יש משהו שפיספסי אשמח לדעת...
שמע, הפידבקים שאתה נותן מעולים. אם אתה, שנראה מהפוסטים שלך בפורום שנכנס לנושא הצילום הרבה יותר ממה שאני יכנס חצי מתחרט שרכשת DSLR (ניקון 5500, כן ?) אז יתכן שאצלי בכלל תתעורר בעיה.
אהבתי את מה שרשמת לגבי אישתך. מצחיק. מאמין שגם עם אישתי תהיה לי בעיה. לא תרצה לצאת איתי מהבית עם המצלמה.
אבל מה, את התוצאות, התמונות של הילדים היא אוהבת
@carmi עברתי על המצלמות של פנסוניק,
עושה רושם שהם עושים ככל שיכולתם לבלבל את הלקוחות לגבי הדגמים השונים וסדרות המוצרים בעזרת שמות המוצרים שלהם
Panasonic Lumix DMC-GX8 הינה ללא פלאש לכן יורדת. גם נראה לי מעט ישן לרכוש מוצר טכנולוגי ישן. היא בת כשנתיים.
חושב אחרת ?
המצלמות הבאות:
Panasonic DMC-GX85
Panasonic DMC-LX100
Sony Alpha a6000/6300/6500
Sony RX100
אינן בעלות מסך שמאפשר צילום סטייל סלפי שמאוד חשוב לי. ולכן אינן על הפרק.
על מצלמת Panasonic DMC-G7 כבר קראתי בעבר והאמת שהספקתי לשכוח מה היה הסיפור איתך. אגב, גם היא ישנה מעט. הושקה לפני כשנתיים. האם לא בעייתי במיוחד עם ההבנה שאני מתכנן להישאר הם המצלמה שארכוש הרבה זמן ?
המצלמה שהכי התחברתי אליה עד כה, ואני בהחלט מתכוון להמשיך לראות ולקרוא ברשת...
זו ה- Panasonic DMC-G85
יתרונות:
1. צילום סטילס ווידאו באיכות גבוהה
2. מערכת ייצוב תמונה בגוף ובשילוב עם ייצוב בעדשה מושג ייצוב ברמה גבוהה במיוחד.
3. מסך מפרקי מלא
4. אפשרות להעברת תמונות לסלולרי באמצעות אפליקציה
5. ניתן להחליף עדשות במקרה בצורך
6. עדשה מסוג 12-60 משמע 24-120 נותנת טווח רחב יחסית ל DSLR. אם כי הייתי מעוניין בעוד טיפה
7. פלאש מובנה
חסרונות:
1. חיישן קטן מ DLSR (4/3)
2. רזולוציה של "רק" 16M – יחסית נמוך ממה שחשבתי שארכוש. משמעותי מבחינתי רק לביצוע קרופ' לתמונה.
3. גודל: מידות דומות ל DSLR כגון ניקון 5600. כבדה יותר מהניקון.
4. סוללה חלשה – ניתן לפתור בקלות ע"י רכישה נוספת.
5. עדשות יקרות יחסית.
6. לא ניתן להטעין באמצעות USB
אם מישהו מכיר או שיש לו הערות/הארות אשמח לשמוע.
שאלה לגבי משהו שקראתי ב DPR ונראה לי שהבנתי, אך לא בטוח שעד הסוף ואת ההשלכות להערות שלהם.
"Panasonic's Auto ISO functionality continues to be downright prehistoric by modern camera standards. Users can not specify a minimum shutter speed, range or relationship to focal length at which the camera will increase the ISO setting. Auto ISO also can not be used in Manual mode during video capture. And when using Auto ISO in Manual mode during still capture, Exposure Compensation can not be used. The only option users can control when using Auto ISO is setting an upper threshold.
The G85 also has an Intelligent ISO mode, it also doesn't allow any user input beyond setting the upper limit, instead trying to detect movement in the scene and increasing the ISO to ensure a suitable shutter speed is used."
"Its Auto ISO implementation does not allow users to set a minimum shutter speed, ISO range or relationship to focal length, things we consider standard in today's camera market, nor can it be used when shooting video"
מישהו יכול להסביר את המשמעויות ?
לגבי עדשות,
האם עדשת הקיט מספיק איכותית ? (12-60)
ראיתי גם עדשות 14-140. שזה אומר שאני מתחיל מ-28 שזה יכול להיות בעייתי אך היא נותנת טווח שימושי רחב יותר.
איך אני יכול לבצע השוואה לעדשות ?
דבר נוסף, @carmi
בתכתובת מעלה העלתי את הנקודה לגבי סוני RX10 דור שני.
אתה בהתייחסות שלך רשמת RX100 שגם לה יש דור 2 אך היא מצלמת כיס קטנה
האם זו טעות בהקלדה או שאכן התייחסת ל RX100 במקום ל RX10 ?
תודה,
שלומי
עברתי על ההתיחסות שלכם, קראתי ולפני ההתייחסות שלי, ראשית תודה לכולם. זה לא ברור מאליו. הרצון לסייע, שיתוף בידע ובנסיון שנצבר. להשקיע זמן. אז תודה ואני מעריך מאוד.
אופציה א'- הולך על מערכת ללא מראה של פוג'י. שם היתרון הענק בתמונות שכמעט לא צריכות עיבוד. בונוס אדיר יש לך עינית IVF. ששם אתה רואה את השינוי בהגדרות הצילום בלייב. (בשונה מעינית אופטית שאתה לא רואה את התוצאה הסופית אלא רק אחרי הצילום במסך). הן קטנות יותר מDSLR . והוידאו שם עם פוקוס אוטומטי אמיתי. (לא יודע ממש לגבי האיכות יש כאן יותר מומחים). אגב יש להם מבחר עדשות לא רע. החיסרון שכרמי טוען שהתפעול לא ממש מודרני. הוא בחן אותן תתיעץ איתו.
פחות מצאתי את עצמי עם פוגי' (אני תמיד נזכר בפולי מהגשש החיוור),
ראיתי 2 מצלמות שיכולות להתאים, לא מצאתי עליהם ביקורות באתר DPR.
X-A3 ו דגם נוסף X-T20. יתכן שהייתי ממשיך לחפש עליהם מידע אך מגוון העדשות המצומצם לא עודד אותי להמשיך.
אם יש משהו שפיספסי אשמח לדעת...
ממש לא התכוונתי לפגוע. ואני שמח שהבנת כך את דבריי.
אכן כאחד שהתחיל לא מזמן לצלם. ובדיוק לאותם שימושים כשלך. ואני מודע לבעיה להעמיד ילד עד שאבא יכוון את האיזון לבן.... לומדים עם הזמן. במקומך לא הייתי קופץ לקנות DSLR במחיר כ"כ גבוה. נראה לי שהאופציה של הקומפקטיות המתקדמות מאוד כמו הסוני RX / פנסוניקLX יחסכו לך המון כסף. יתנו לך בסיס להתקדם באמת אם תרצה ורק אז תחליט אם אתה משקיע באמת בציוד יקר.
אני חצי מתחרט שקניתי DSLR אמנם בשבילי לימוד הצילום זה סוג של תרפיה ואני מנסה כל אופציה במצלמה לכיף. אבל בשביל רוב השימושים אין באמת צורך בכזו מצלמה. וזה גם קצת כבד (ועזוב את זה שאישתי מתפדחת לצאת עם זה לרחוב...) תוסיף את זה לשיקולים..
ואגב לרוב השימושים הנורמליים אין צורך בזום מטורף.
שמע, הפידבקים שאתה נותן מעולים. אם אתה, שנראה מהפוסטים שלך בפורום שנכנס לנושא הצילום הרבה יותר ממה שאני יכנס חצי מתחרט שרכשת DSLR (ניקון 5500, כן ?) אז יתכן שאצלי בכלל תתעורר בעיה.
אהבתי את מה שרשמת לגבי אישתך. מצחיק. מאמין שגם עם אישתי תהיה לי בעיה. לא תרצה לצאת איתי מהבית עם המצלמה.
אבל מה, את התוצאות, התמונות של הילדים היא אוהבת
@carmi עברתי על המצלמות של פנסוניק,
עושה רושם שהם עושים ככל שיכולתם לבלבל את הלקוחות לגבי הדגמים השונים וסדרות המוצרים בעזרת שמות המוצרים שלהם
Panasonic Lumix DMC-GX8 הינה ללא פלאש לכן יורדת. גם נראה לי מעט ישן לרכוש מוצר טכנולוגי ישן. היא בת כשנתיים.
חושב אחרת ?
המצלמות הבאות:
Panasonic DMC-GX85
Panasonic DMC-LX100
Sony Alpha a6000/6300/6500
Sony RX100
אינן בעלות מסך שמאפשר צילום סטייל סלפי שמאוד חשוב לי. ולכן אינן על הפרק.
על מצלמת Panasonic DMC-G7 כבר קראתי בעבר והאמת שהספקתי לשכוח מה היה הסיפור איתך. אגב, גם היא ישנה מעט. הושקה לפני כשנתיים. האם לא בעייתי במיוחד עם ההבנה שאני מתכנן להישאר הם המצלמה שארכוש הרבה זמן ?
המצלמה שהכי התחברתי אליה עד כה, ואני בהחלט מתכוון להמשיך לראות ולקרוא ברשת...
זו ה- Panasonic DMC-G85
יתרונות:
1. צילום סטילס ווידאו באיכות גבוהה
2. מערכת ייצוב תמונה בגוף ובשילוב עם ייצוב בעדשה מושג ייצוב ברמה גבוהה במיוחד.
3. מסך מפרקי מלא
4. אפשרות להעברת תמונות לסלולרי באמצעות אפליקציה
5. ניתן להחליף עדשות במקרה בצורך
6. עדשה מסוג 12-60 משמע 24-120 נותנת טווח רחב יחסית ל DSLR. אם כי הייתי מעוניין בעוד טיפה
7. פלאש מובנה
חסרונות:
1. חיישן קטן מ DLSR (4/3)
2. רזולוציה של "רק" 16M – יחסית נמוך ממה שחשבתי שארכוש. משמעותי מבחינתי רק לביצוע קרופ' לתמונה.
3. גודל: מידות דומות ל DSLR כגון ניקון 5600. כבדה יותר מהניקון.
4. סוללה חלשה – ניתן לפתור בקלות ע"י רכישה נוספת.
5. עדשות יקרות יחסית.
6. לא ניתן להטעין באמצעות USB
אם מישהו מכיר או שיש לו הערות/הארות אשמח לשמוע.
שאלה לגבי משהו שקראתי ב DPR ונראה לי שהבנתי, אך לא בטוח שעד הסוף ואת ההשלכות להערות שלהם.
"Panasonic's Auto ISO functionality continues to be downright prehistoric by modern camera standards. Users can not specify a minimum shutter speed, range or relationship to focal length at which the camera will increase the ISO setting. Auto ISO also can not be used in Manual mode during video capture. And when using Auto ISO in Manual mode during still capture, Exposure Compensation can not be used. The only option users can control when using Auto ISO is setting an upper threshold.
The G85 also has an Intelligent ISO mode, it also doesn't allow any user input beyond setting the upper limit, instead trying to detect movement in the scene and increasing the ISO to ensure a suitable shutter speed is used."
"Its Auto ISO implementation does not allow users to set a minimum shutter speed, ISO range or relationship to focal length, things we consider standard in today's camera market, nor can it be used when shooting video"
מישהו יכול להסביר את המשמעויות ?
לגבי עדשות,
האם עדשת הקיט מספיק איכותית ? (12-60)
ראיתי גם עדשות 14-140. שזה אומר שאני מתחיל מ-28 שזה יכול להיות בעייתי אך היא נותנת טווח שימושי רחב יותר.
איך אני יכול לבצע השוואה לעדשות ?
דבר נוסף, @carmi
בתכתובת מעלה העלתי את הנקודה לגבי סוני RX10 דור שני.
אתה בהתייחסות שלך רשמת RX100 שגם לה יש דור 2 אך היא מצלמת כיס קטנה
סוני RX100 II זו מצלמה מוצלחת עם חיישן 1'' וכך גם ה FZ2500 שיש לה גם עדשה עם טווח זום גדול וסביר שתספק תמונה פחות טובה מהסוני בעלת עדשה טובה, אבל אני חשש שכבר לא ניתן להשיג את דור 2 של RX100.
מצלמות הללא מראה של פנסוניק, אולימפוס ובטח של סוני בעלות חיישן גדול יותר מ 1'' ולכן מספקות תמונה טובה יותר.
אם אתה חושב על מצלמה קומפקטית עם חיישן גדול יש גם את ה פנוסניק LX100 עם חיישן 4/3'' זהה לזה שיש בללא מראה של פנסוניק עם עדשה לא רעה בכלל - אבל מצלמות כאלו לא יהיה ניתן להחליף עדשות ולהתקדם בעתיד - האם זה חשוב?
האם זו טעות בהקלדה או שאכן התייחסת ל RX100 במקום ל RX10 ?
תודה,
שלומי