הנה הקטע:
"מבקש להסב את תשומת לבכם לדו"ח חמור שהוכן עבור האו"ם, לפיו:
“18.5 מיליון אמריקאים חיים על פחות מ-2 דולר ליום, עם שיניים רקובות, תולעים בקיבה, ביוב זורם ברחובות ושום סיכויי לצאת מהבוץ.”
אם זה לא נתון מטריד, קבלו את הצד השני של המשוואה ובו ממצא ממש מטורף, לפיו:
ההון של 42 האנשים הכי עשירים בעולם, שווה לכמות הכסף שיש ל- 3.7 מיליארד בני אדם העניים בעולם.
אתם הבנתם את המספרים האלה, כי אני עוד מעכל אותם …
מהדו"חות הבלתי נתפסים האלה, הזה בואו נחזור למה שקורה בארץ, ארץ זבת חלב ודבש – תלוי למי …?, לפי דו"ח מרכז אדווה, שיעור העוני בקרב עובדים ועובדות בישראל רק גדל.
כדי להבין קו העוני מדבר על הכנסה של 3,260 ש"ח ליחיד או 5,216 ש"ח לזוג . זה עוני מרוד, גם אם הקו היה עומד על 1000 ש"ח יותר.
"
1. עמי בארה"ב ישנם מליוני מהגרים בלתי חוקיים ולכן נתון העוני בארה"ב עומד על 18 אחוזים.
2. לגבי עשירי העולם, תמיד יהיו כאלה שישבו בפסגה ויהנו ממנעמי העולם.
3. הבעיה המרכזית שמובילה לנתוני העוני באירופה, היא מדיניות ההגירה הבלתי מרוסנת מצד אותם מנהיגים שהגה השלטון בידם, לכן גם הכלכלות הטובות ביותר בעולם לא יצליחו לספק מקומות עבודה למיליוני מסתננים או איך שתקראו לזה (פליטים), ומכאן אנחנו ניזונים מכל מיני דו"חות של אירגונים שמספקים לנו אינפורמציה מדאיגה?
4. שכר המינימום חצה ממזמן את סכום 3260 השקלים. נכון שגם שכר של 5000 שקלים אינו נותן לך לחיות כיום ברווחה.
באיזה תאריך?
לכמה זמן
רק במקום אחד?
מה מיוחד במקום?
תומר
אני החלטתי לא לטוס השנה לגרמניה מחוסר עניין לציבור הקוראים, הפיכתם לקובץ מצומצם, התגמדותם והתמעטותם משנה לשנה (כל שנה אני אומר את לעצמי...). רוב המערכות האודיו אינם בהישג ידו של בין תמותה רגיל , ההדגמות ברמה בינונית ואף למטה מזה - חבל. רק מעט יודעים להדגים כראוי! הרוב שם דיסק שמדגים כמה המערכת נשמעת טוב בחדר התערוכה / הדגמה.
זאת ועוד, חדרי ההדגמה עשויים מזכוכית ומברזל ומהדהדים, שומעים מה נעשה אצל האחרים שמפריעים בחדרים סמוכים, מצלמות דיגיטליות/טלפונים חכמים מרעישים ללא הרף מסביבך ביחוד הצלמים שמסתובבים סביבך ומפריעים לריכוז, חלק לא מודגם בכלל ועומד בתצוגה פסיבית, החשמל והאקוסטיקה לא נכונים ורכיבים לא מתאימים אחד לשני בחלק מהחדרים.
ה"כתבים" מעלים תמונות לא טובות ומדווחים מהתמונות ש... (הכתיבה שלהם), כל אחד מהטסים למינכן "בזבז" כ-5,000 ש"ח מכיסו הפרטי, כל אחד יעשה את החשבון של עצמו.
אנחנו נוסעים לשבועיים לאיטליה, שכולה מוזיאון אחד גדול - מזמן לא הייתי שם .
תומר
מבלי להיכנס לעומק הדו”ח של אדווה בעייתי, ראשית מדובר בדו״ח של אירגון חברתי וככזה הוא אינו נקי מאינטרסנטים.
שנית הדו״ח כולל שתי אוכלוסיות בעייתיות, הראשונה חרדים ואלו בוחרים בעוני מתוך רצון והשניה ערבים, שם העבודה בשחור מגלגלת מיליארדים - סע בוואדי ערה וראה באילו ווילות מתגוררים מי שמוגדרים כאוכלוסיה החיה מתחת לקו העוני.
לבסוף יש את מדד ג׳יני של הOECD שמגלה כי ישראל שיוויונית יותר בחלוקת האושר ממדינה כמו בריטניה.
בישראל קיים עוני (כמו בכל מקום בעולם) אבל הוא לא קרוב למה שהאירגונים החברתיים רוצים שתחשוב, הכל עניין של עוצמה, תקציבים וג׳ובים.
שבוע אחרון של הקיץ. מיוחד, יש שם מלון-ספא שכמה שנים רציתי לבקר. יהיה רכב, ניסע קצת אולי, אבל לא יותר מדי, זה מלון באמת מפנק
גם אנחנו שבוע אחרון של הקיץ בטוסקנה, מותר לשאול מה הלוז שלכם בטוסקנה?
אולי נמצא מכם אתרים ומקומות יפים שעדיין לא מצאנו.
תומר
מתוך הכתבה שהבאת:@arye.gur @עמי חסון - בלוג עמי
למקרה שלא ידעתם איך מחשבים את העוני והמדדים השונים http://www.bizportal.co.il/general/news/article/663520
בנוסף עמי אני מציע שבצילומך תיגש לאזור בני ברק ומאה שערים, תתעניין אצל תלמידי ישיבות שנתפסים כעניים במדדים האם הם חושבים שהם עניים והאם הם בוחרים מרצון או שלאמרצון להיותבמצב הזה.
לגבי האוכלוסיה הערבית בארץ, בנסיעה בוואדי ערה או כניסה לכל כפר/עיר ערבית בארץ ניתן לראות את הכלכלה הפורחת ואת הבתים המפלצתיים שיש לכל משפחה, הבעיה שבין 50 - 75 מיליארד ש"ח מסתובבים בארץ כהון שחור ולא נספרים בשום מדד.
יש בארץ גם עוני וראוי לטפל ולהדביר אותו, אבל מכאן ועד התמונה שעיתונות המיינסטרים אוהבת להציג יש פער לא קטן.
עמי יקירי אני זוכר אני זוכר ביקורים בתחנה המרכזית של ת"א, גם אז היו עניים במקום, בכלל מי זוכר שבמקום רוב המלונות בת"א בכלל הייתה שכונת פחונים ? קרא את הכתבה המצורפת ותלמד שמגמת העוני בישראל דווקא נמצאת בירידה בעשור האחרון (נתון שהתקשורת נמנעת מלהבליט)
לגבי קשישים וניצולי שואה, יש גם ניצולי שואה שחיים ברווחה לא כולם ערירים, אותם בד"כ לא תראה בטלוויזיה.
איך לדעתך זוג יכול לחיות מ 5216 ש"ח לחודש?רמת החיים בישראל במונחים של ההכנסה הכספית הפנויה עלתה בשנת 2016 ב-3.8% ובהתאם לכך עלה קו העוני ליחיד מ-3,158 שקל ל-3260 שקל. קו העוני לזוג עומד על 5,216 שקל בהשוואה ל-5,053 שקל בשנת 2015.
למקרה שלא ידעתם איך מחשבים את העוני והמדדים השונים http://www.bizportal.co.il/general/news/article/663520
בנוסף עמי אני מציע שבצילומך תיגש לאזור בני ברק ומאה שערים, תתעניין אצל תלמידי ישיבות שנתפסים כעניים במדדים האם הם חושבים שהם עניים והאם הם בוחרים מרצון או שלאמרצון להיותבמצב הזה.
לגבי האוכלוסיה הערבית בארץ, בנסיעה בוואדי ערה או כניסה לכל כפר/עיר ערבית בארץ ניתן לראות את הכלכלה הפורחת ואת הבתים המפלצתיים שיש לכל משפחה, הבעיה שבין 50 - 75 מיליארד ש"ח מסתובבים בארץ כהון שחור ולא נספרים בשום מדד.
יש בארץ גם עוני וראוי לטפל ולהדביר אותו, אבל מכאן ועד התמונה שעיתונות המיינסטרים אוהבת להציג יש פער לא קטן.
עמי יקירי אני זוכר אני זוכר ביקורים בתחנה המרכזית של ת"א, גם אז היו עניים במקום, בכלל מי זוכר שבמקום רוב המלונות בת"א בכלל הייתה שכונת פחונים ? קרא את הכתבה המצורפת ותלמד שמגמת העוני בישראל דווקא נמצאת בירידה בעשור האחרון (נתון שהתקשורת נמנעת מלהבליט)
לגבי קשישים וניצולי שואה, יש גם ניצולי שואה שחיים ברווחה לא כולם ערירים, אותם בד"כ לא תראה בטלוויזיה.
מתוך הכתבה שהבאת:
איך לדעתך זוג יכול לחיות מ 5216 ש"ח לחודש?
אריה
כמו שאומרים שהדמוקרטיה היא שיטת הממשל הכי פחות גרועה ולא הכי טובה כך גם קפיטליזם היא השיטה הכלכלית הכי פחות גרועה, אלא מאי, ברגע שהיא הופכת לחזירית וכמעט ללא רגולציה (עיין ערך ביבי) היא גורמת לפערים בלתי נתפסים ולבסוף לקריסה חברתית.
בארצנו מוכת המונופולים והריכוזיות שבה חברות מסוימות מגדילות את הונן בדרך אקספוננטית תוך ניצול ציני של היותן כאלה (ראו מוצרים המיוצרים בישראל שנמכרים בחו"ל בפחות) מוביל הדבר לקריסת מעמד הביניים, משל למה הדבר דומה: למשחק ה"מונופול", שפר מזלו של שחקן וקנה את תל-אביב וירושלים זה רק עניין של זמן שיקרסו כספית שאר השחקנים, החכמה היא לשלב יותר רגולציה ומדיניות רווחה ובו בזמן לאתרג יזמים ומשקיעים שלב אחד לפני ההתחנזרות, בממשלה הנוכחית כנראה זה לא יקרה.
יש את הבדיחה מדוע כלבים מלקקים לעצמם את הביצים-כי הם יכולים, מדוע זכיינים ויבואנים בארץ דורשים על ארוחת ביג מק , סכיני גילוח ג'ילט, חלפים לרכב ואין ספור דוגמאות את מה שהם דורשים? והדבר גורם לסחרור מחירים ומשכורות מטורפות אצל ועדים ורשויות מקומיות כמו אנשים שעומדים במעגל וכל אחד מכניס את ידו לכיסו של זה שמלפניו ומי שלא יכול הוא פשוט..עני, התשובה בבדיחה.
כאשר קו העוני הוא 3260 שח ליחיד ו- 5216 לזוג זוהי כבר התחלה מזעזעת וכמו שכתבתי גם אם היו מוסיפים עוד 1000 שקלים לקו , אלו סכומים שהם לא לעג לרש, הם פשוט יריקה בפרצוף.
קרא את התמונה המאוזנת כאן https://www.themarker.com/news/politics/1.4666190
זה שפעם היו פחונים והיום יש מלונות נו באמת מה רצית שיהיה אוהלים... אחד מתפקידיו העיקריים של השלטון הוא לצמצם פערים ולהיטיב עם האזרח החלש ופה יש כישלון מהדהד.
איני רוצה שוב לחזור על עמדתי בנושא המגזר החרדי ויצא לי לשוחח שם לא מעט ועל האכיפה שצריך להנהיג במגזר הערבי. גם זה שיש בקרב ניצולי שואה אנשים אמידים יחסית זה לא ממין העניין אנחנו עוסקים בחלקים נרחבים מתוכם
שלא גומרים את החודש ומוותרים על צרכים חיוניים.
אין לי שום ספק כי בנושא מיגור העוני יש פה כישלון ענק ואחוז לפה ולשם לא משנה את התמונה העגומה.