לגבי הפילוסופית: הגרוש 5 פעמים עם נסיון ברור שהוא יידע ויבין יותר ב נשים, אבל, הוא לא מפנים שהוא לא ימצא את מה שהוא מחפש כי אין דבר כזה מושלם. השני לעומתו, חי באושר בכאילו, ומסתדר עם מה שיש כי ברגע שהוא טיפה ירים מעל, הוא ייכנס לסחרור, יעדיף שלום בית ושקט נפשי, בדומה לסטריאו, יש כאלה שיעדיפו בינוניות מסויימת ושקט נפשי מאשר, מערכות קצה ומרדף אינסופי אחרי משהו שלא קיים באמת, שבהם הציוד מוחלף בלי סוף בחיפוש אחרי השלמות שכאמור, לא קיימת.
כל מה שכתבת מניח שמי שלא מסתפק במה שיש לו כרגע בהכרח מחפש משהו מושלם, שכמובן לא קיים.
אבל נראה לי שהרוב לא מחפשים שלמות, אלא מה שמצד אחד מושך אותם ומהנה עבורם, ומצד שני, שהם יכולים לחיות עם החסרונות שלו, לפחות לתקופה. יתכן שאחר כך הם מתלהבים ממשהו אחר, לאו דווקא כי האחר מושלם, אלא כי הוא מושך אותם יותר, וההתלהבות ממה שכבר יש דעכה.
לפעמים זה מסתיים באיזושהי נקודה, ולפעמים לא, אבל, כאמור, לא בהכרח מדובר במושלם. כנראה שבדרך כלל לא.
===
וברמה האישית, לא הייתי נשוי 5 פעמים, אבל היו לי הרבה מאוד מערכות יחסים, כולל ארוכות, אפילו 7 שנים, ויותר מאחת של 5 שנים. התחתנתי בפעם הראשונה -- והיחידה עד עכשיו -- בגיל 46, אחרי 5 שנים של היכרות. אצלה זו פעם שניה, ואנחנו נשואים ואוהבים גם אחרי כמעט 30 שנה של היכרות, וזה לא בגלל איזושהי שלמות אצל אף אחד מהצדדים.
ועוד ברמה האישית, החלפתי הרבה מאוד פרטי ציוד לאורך השנים, ככל שהתפתח והשתנה הטעם שלי והחשיפה לסוגי ציוד, אבל היו תקופות ארוכות ללא החלפות. בתקופה מסויימת ההחלפות היו בהשפעת "חבר" רעיל, ויותר לאחרונה, בעקבות ההיכרות עם נושא ה-RC והסאבים בהשפעתם המבורכת של
@RanMoyal ו-
@Dan-Cinemart . עם זאת, כיום אני לא מחפש להחליף או לשפר. לפעמים יכול לקפוץ חשק למשהו, כמו למשל לשדרג את הצ'יפים של ADC/DAC בטרינוב, וכפי שכתבתי כמה פעמים, יש עוד הרבה דברים שאפשר לשפר, מסטרימר ייעודי, דרך סטנדים ורגליות, ועד כבלי חשמל ואינטרקונקטים, אבל כרגע לא נראה לי שאעשה זאת.
עדיף סטאפ בינוני עם תוצאה סופנית מאשר סטאפ יוקרתי עם תוצאה בינונית מה שגורם לך לתסכול אינסופי.
אבל לא אלה האפשריות שיש לבחור ביניהן. סטאפ בינוני נקרא כך כי הוא בינוני, לא כי הוא סופני, ובעליו של סטאפ "יוקרתי" יכול גם להיות מבסוט מהתוצאה, לפחות לתקופה משמעותית.
תסכול אינו בגלל שהמערכת היא יוקרתית אלא בגלל שלא נמצא [עדיין] משהו שמספיק מושך ו/או שאפשר לחיות עם החסרונות שלו.
גם מה שנראה לך אולי כמערכת "יקרה" או "יוקרתית",יש מצבים שבהם עבור בעליה זו הוצאה יחסית קטנה יותר ממה שהוציא אחר על המערכת הבינונית שלו.